Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezzel a döntéssel egy még mélyebb gödörbe taszítanának bennünket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét minden afgán olvasónknak! Ezt azért mondom, mert ma Kásler Miklós – ki más? – bejelentette, hogy az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt. Eddig tudtommal ide még nem vezették vissza a magyarság kialakulását, de ami késik, ugye. Hogy akkor ősmagyarokként türkök, kipcsákok, mongolok vagy afgánok vagyunk-e, azt most nem merném megtippelni, de talán majd Kásler záros határidőn belül kinyögi, hogy honnan is származunk. Addig is nézzünk pár történést a mai napról.

Országgyűlési határozatban szólítaná fel a kormányt a fideszes többség arra, hogy ne fogadja el az EU hétéves költségvetését és a koronavírus utáni helyreállítási alapot, amíg nem zárják le a jogállamiságról szóló, 7. cikkely szerinti eljárást – áll a Kövér László fideszes házelnök, Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője által benyújtott javaslatban.

Emellett elvárják azt is, hogy a tárgyalás során a következő alapelveket tartsa tiszteletben:

  • az azonos helyzetben lévő tagállamoknak azonos elbánásban kell részesülniük;
  • a gazdagabb tagállamok polgárai ne kapjanak több támogatást, mint a szegényebb országok polgárai;
  • politikai pártok és politikai tevékenységet végző, civilnek álcázott szervezetek uniós forrásból nem támogathatóak;
  • a források politikai és ideológiai feltételekhez kötése – „jogállamiság” címszó alatt – elfogadhatatlan.

Ez pont azt jelentené, hogy a Fidesz anélkül nem lenne hajlandó elfogadni az EU hétéves költségvetését és a koronavírus utáni helyreállítási alapot, ameddig nem biztosítja az EU, hogy a következő években is minden gond nélkül lophatja el a NER az ország vagyonát. Nem szól ez ennél többről, akárhogyan is csűrik-csavarják a nyilatkozataikat. Ha az EU-s támogatások elosztását jóval szigorúbb feltételekhez kötnék, nem maradna elegendő pénz a NER fenntartásához, ami Orbán vesztét okozná rövid időn belül. Az EU-s pénzekből él ez a rezsim, ezzel csak az nincs tisztában, aki a közmédiából tájékozódott az elmúlt években. Aszerint ugyanis Brüsszel egy gonosz intézmény, amelyet maga Soros György irányít a háttérből, és minden vágyuk az, hogy eltöröljék a keresztény múltunkat.

A magyar kormány már több alkalommal is élt a vétójogával olyan kérdésekben, amelyeket a többi EU-s állam kormánya gond nélkül megszavazott volna. De mi ismételten képesek lehetünk arra, hogy egyedüliként – talán még a lengyel kormány lehet partner ebben – megfúrjunk egy közösen kialakított tervet, csak azért, mert az nem a mi szánk íze szerint működne. A mi szócska esetünkben nem mást, mint Orbánt, családját és szolgáit jelenti, ugyanis a legkomolyabb pénzösszegek az ő környezetükben kerülnek kiosztásra. Itt nem arról van szó, hogy mit akarnak a magyarok – soha nem is erről volt szó, akkor sem, ha a nevünkben beszélnek és hoznak döntéseket –, hanem arról, hogy mi Orbánék érdeke a kérdésben.

Amennyiben az EU belemegy a kormánypártok követelésébe, az lényegében tovább ássa Magyarország sírját. Ha a következő költségvetésből is két kézzel lophatnak majd Orbán oligarchái, úgy a hatalma egészen haláláig fenntartható lesz. Az a több milliárd forint, ami így a Fidesz rendelkezésére áll, nem állítható szembe az ellenzék rendelkezésére álló nevetséges forrásokkal, ezért egy demokratikus választásra még csak gondolni sincs értelme. Már eddig is bebizonyosodott, hogy ilyenről egyébként sincs szó, ám ezután már a választás megtartásának sem igazán lesz értelme. Minek eljátszani azt, hogy demokráciában élünk, amikor elég egyértelmű, hogy a valóság ennek tökéletes ellentéte? Az EU már megszámlálhatatlan alkalommal ígérte azt, hogy komolyabban foglalkozik az uniós pénzekkel történő visszaélésekkel, de a német lobbi eddig túl erősnek bizonyult a kérdésben, ezért fordulhatott elő az is, hogy a Fideszt a mai napig nem vágták ki a Néppártból. Ha a hétéves költségvetést úgy szavazzák meg, ahogyan a Fidesz szeretné, akkor nekünk tényleg befellegzett.

Mai cikkeink:

Az állandó kereszténység és magyarság elleni támadás már olyan unalmas, mint a mákhámozás

A valódi problémát nem kívánják orvosolni

Ha az uraság rendel zenét 

A biztonság árfolyama

Novák Katalin szerint meg kell erősíteni a valódi kereszténydemokrata pártokat. És mennyire igaza van

Még akkor is, ha Orbán Viktorról van szó?

Akadálymentesített ország

Egyszer csak

Egyáltalán nem burkolt fenyegetést és zsarolást hallhattunk, némi nemzeti mázas ócska hazugsággal díszítve

Mert semmi sem véletlenül történik

Mai kiemelt kommentjeink:

Miért sipítoznak állandóan, hogy az EU a gazdag országokat támogatja, a csórókat meg nem? Hisz nálunk 10 éve szárnyal a gazdaság. Akkor miért vagyunk csórók? Vagy nem is magunk miatt aggódnak? Hmm. Kissé zavaros az okfejtésük. Vagyis nem. Fideszéknél ez a természetes. (Sándorné)

Az iskola portásának nemcsak az a feladata, hogy gyerek ne lógjon el egy dolgozatírás elől, de az is, hogy indokolatlanul bárki ne kóricáljon az iskola épületén belül. Tudjuk, idegenek előszeretettel kotorásznak a szekrényekben némi pénz érdekében. Rendőrökre meg semmi szükség, hiszen normál esetben nekik sincs több eszközük a rend fenntartására, mint a tanároknak, ugyanis nekik is ugyanúgy tilos a gyereket megverni, mint bárki másnak. Ők gumibottal járkálhatnak a folyosókon, és a nekik nem tetsző gyereket jól meg is csaphatják, mert úgy döntöttek, hogy megérdemli? Milyen jogon? Ha egy tanárnak nincs tekintélye, mitől lenne az iskolarendőrnek? Tőle legfeljebb félnének a gyerekek, márpedig az iskola nem félelemre nevel, hanem emberségre. Ha a kormány a saját gyerekeik neveletlenségéből indul ki, akkor állítsanak a saját gyerekük mellé rendőrt, és hagyják békén a szegény gyerekeket! (Virág)

Mi a kereszténydemokrácia? Ezen a kérdésen csak az orbáni fasiszta rendszernek fontos rágódnia, hátha el tudják hitetni a valódi kereszténydemoratákkal, hogy e dolog nincs is definiálva és így saját illiberális agyrémük is megjelenhet benne. Pedig minden valódi kereszténydemokrata tudja, hogy a kereszténydemokrácia az ami a liberális demokrácia, de hangsúlyozottan az evangéliumból fakadó társadalmi tanítás előtérbe helyezésével. Igy a szolidaritás az egyenlő emberi méltóság a társadalmi megkülönböztetés és a szegénység megszüntetésének elvi és gyakorlati képviselete. Orbán és fasisztái ezektől az elvektől órdító távolságban vannak ezért közük sincs a kereszténydemokráciához. (Uszo)

A mai nap kommentje Judittól:

Ahogy elnézem a főváros helyzetét, nem sok falu vágyik arra, hogy ez legyen a jövője.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.