Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha kell, akár puskákkal is, de a honvédség megvédi a gazdaságot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Ígérem, ma nem lesz szó sem Kásler Miklósról, sem pedig Kósa Lajosról. Azonban meg kell emlékeznünk a trió harmadik tagjáról, Németh Szilárdról, aki ezúttal nem mérhetetlen baromságával került be a hírekbe, hanem azzal, hogy elmesélte, mit is tart prioritásnak a kormány jelen helyzetben. Nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy ez nem az egészségügyet, esetleg az oktatást vagy a szociális rendszert jelenti, hanem bizony a Magyar Honvédséget. Mikor, ha nem most van szükségünk tankokra, rakétákra, fejlett helikopterekre és vadászgépekre? Na meg természetesen frissen besorozott katonákra is, akik az ország minden pontján védhetik a magyar embereket az ürgelyukakon át behatoló vad migránsoktól. Abban igazat adok Némethnek, hogy a koronavírus idején valóban hadra foghatóak a katonák olyan értelemben, hogy fertőtleníthetnek középületeket és idősotthonokat, mint ahogy tették ezt sok más országban is. Az, hogy mi szükség volt katonákat tenni a kórházak élére, a mai napig sem értem, és tudomásom szerint erre nem is volt példa más országokban, tehát mindenképpen hungarikumnak számít.

Rekordösszegű költségvetésből gazdálkodhat jövőre a Magyar Honvédség – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd hozzátette: ebben az évben 616 milliárd forintból gazdálkodhat a honvédség, jövőre azonban 30 százalékkal több, 778 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Hozzátette: a jövő évi költségvetés két pilléren nyugszik, a járványügyi készültségen és a gazdaságvédelmi alapon. A vírus második szakaszának leküzdéséhez, a munkahelyek megőrzéséhez, munkahelyek teremtéséhez biztonságos környezetre, olyan rendre, nyugalomra, fegyelmezettségre van szükség, amit az első szakaszban mutattak a magyarok – mondta az államtitkár.

Mint mondta, az ország biztonságának fenntartásában nélkülözhetetlen és kiemelkedő szerepe volt a honvédség képességeinek, a katonák elhivatottságának és felkészültségének. Hozzátette: a 2021-es költségvetés biztosítja, hogy a honvédség el tudja látni a feladatait. (MTI)

Na most, amennyiben Németh szerint a jövő évi költségvetés két pilléren nyugszik, a járványügyi készültségen, valamint az gazdaságvédelmi alapon, akkor mégis miért dob ki az ablakon a kormány 778 milliárd forintot a honvédségre? A katonák fogják fegyverrel megvédeni a gazdaságot a válságtól? Esetleg ők lesznek azok, akik felkészülnek egy esetleges második hullámra? Én úgy tudtam, az orvosok, nővérek és ápolók azok, akik ellátják a betegeket, nem pedig a katonák. Félreértés ne essék, valóban juthat fontos szerep a katonaságnak, de azért nem kellene ezt a történetet ennyire túllihegni. Az, amit a honvédség a járvány idején véghez vitt dícséretes, de azért ne higgyük azt, hogy nélkülük megoldhatatlan lett volna a feladat.

Magyarországot – mint ahogy valamilyen oknál fogva egész Kelet-Európát – nem tarolta le a vírus. Nem volt szükség napok alatt felállított tábori kórházakra és a halottak katonai járműveken történő elszállítására sem. Tudtommal nem fertőtlenítettek minden települést sem az országban, mint ahogy nem a honvédség volt az sem, amely biztosította a védőfelszereléseket az országban. Jó, ha vannak, de szerepüket nem kellene ilyen szinten felnagyítani, hiszen a járvány valódi hősei nem ők, hanem az egészségügyi dolgozók és az idős otthonok ápolói voltak, akik a frontvonalban dolgozva, életüket is kockáztatva végezték munkájukat. Ez a szektor mégsem kap 30 százalékos emelést, sőt, még a jutalmakkal is fukarkodott a minisztérium.

Ez már megint nem szól másról, mint a honvédség békeidőben történő felfegyverzéséről embertelen összegekből, amivel azt a látszatot kelthetik, hogy a mi hős katonáink megvédenek bennünket a gaz migránsoktól. Táplálják az emberek félelmét, hogy a következő választások alkalmával legyen mire hivatkozni majd. Ha nem jöttek a migránsok – mint ahogy nem fognak jönni –, az azt jelenti, hogy minden egyes adóforint jól lett elköltve, hiszen a honvédség megvédte a magyar embereket, a magyar nemzetet. Nem más ez, mint több százmilliárdos kampányfogás, amit ismét mi, adófizetők állunk. De úgy tűnik, nem volt még elég, pont ezért tehette meg Orbán, hogy gond nélkül meghúzta ezt is.

Mai cikkeink:

Vigyék őket, hadd virágozzon fel az ő országuk is, mert Magyarország már virágzik

Mennyit ér meg az, hogy teljesen hülyének néznek bennünket?

Erőszakos népség

Ki viselje a közterheket

Elnyomott szabadságharcosok cenzúrázatlan vállveregetése

Ijesztő, hátborzongató és beteges

A propagandáról

Az borzasztó kevés, hogy mindenki csak a szemét forgatja, meg susmorog a piacon, hogy micsoda szörnyű dolog ez

Felelet a büszke krumplinak a még büszkébb kukoriczától

Exkluzív szerecsenmosdatás

Mai kiemelt kommentjeink:

Nem hiszem el, hogy ilyenkor nincs egyetlen végletesen elkeseredett pedagógus (más helyzetekben nővér, tűzoltó stb.), aki ilyenkor a miniszter úr arcába vágja a filléres „jutalmát” és megmondja a magáét. Valamiért az ilyen látogatások alkalmával mindenki lapít. Persze, értem én, hogy ez automatikusan az állása elvesztésével jár, de ugyan ki akar így dolgozni még abban a munkakörben? (Péter)

Szerintem tök mindegy, hogy valaki meggyőződéses vagy megélhetési rasszista-, mindenképpen aljas dolog. Ha jobban belegondolok, a meggyőződéses még talán tisztességesebb is, mivel azt rá lehet fogni a neveltetésére vagy a szellemi színvonalára. A megélhetési viszont kifejezetten az aljasság csúcsa. Ő a virtuális bérgyilkos, aki pénzért bármire képes. (Szinbád)

Egy beszélgetés során valaki a társaságból azt találta mondani, hogy minden Orbán forgatókönyve szerint történik, mert megfogadta a 2002-es, de különösen a 2006-os bukta után, ha hatalomba kerül revansot vesz a magyar népen. Bevallom a legtöbben kinevettük, mert egyszerűen 2014 környékén ezt elképzelhetetlennek tartottuk, noha voltak már intő jelek, de azt mondtuk ezt az EU nem fogja tűrni. Milyen naívak voltunk. Mindenki sorra került, mindenkit megaláz és mindenkit fidesz vezérlés alá von. (Marika)

Nem lesz ebből az országból sz@r se. Én már annál a résznél felháborodtam, hogy a járvány ideje alatt a saját pénzükön vettek segédeszközöket a távoktatáshoz. Párom megjegyezte: inkább vállalta volna a kirúgás veszélyét? Nem b@+, össze kellett volna fogni. A tanároknak, meg az orvosoknak is, amikor a betegeket rugdosták a kórházakból kifele. Minden tanárt, minden orvost úgysem fog kirúgni. Sőt a napokban olvastam, hogy a szociális szféra szaksz. vezetője nyilatkozott: Felháborító, hogy az idősotthonok dolgozó nem kapják meg az egyszeri jutalmat, mint az eü-sök. Ezért bizony ők éhségsztrájkot fognak tartani, ami azt jelenti, hogy a hét egyik napján nem fogják megenni az ebédjüket!! Nobasszus! erre oszt felfigyel ov. is meg a körötte lévő hülyék is. Hogy a térdüket fogják csapkodni a röhögéstől, az már egyszer biztos!! (Márti)

A mai nap kommentje pedig Gábortól:

Bizonyosan nem veszi rossz néven a Vezér, ha az eredeti, valós gondolatait is közlöm, mert azok valóban közel állnak az igazsághoz:
Ma Magyarországot
 közmunka alapú gazdaság,
– pártcsalád alapú társadalom,
– lokálpatrióta oktatás
– nacionalista külpolitika
jellemzi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.