Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nyomor fenntartása a Fidesz érdeke

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minél szegényebb, kiszolgáltatottabb és – ha lehet – műveletlenebb az ember, annál nagyobb valószínűséggel válik Fidesz szavazóvá. Ezt egy nemrégiben készített felmérésből tudhattuk meg, amelyet több hazai lap is feldolgozott. A 76 oldalas elemzésben egy sor fontos információ jelenik meg, amelyek akár segítséget is nyújthatnak az ellenzéki és független politikusoknak ahhoz, hogy jobban megértsék Orbán tervét. A szegények kizsákmányolása, a közmunkaprogramba kényszerített falusi lakosság és a fiatalok elbutítása is mind-mind annak a tervnek a részei, amelynek következtében a kormány továbbra is megtarthatja hatalmát. Azzal, hogy a szegényeket továbbra is adományokkal és utalványokkal bírja szavazásra, tökéletesen konzerválja a kialakult állapotokat.

Eddig akárhányszor felmerült az, hogy a tudatlan, kiszolgáltatott helyzetbe került emberekre épít a Fidesz, mindig érkeztek olyan kommentek, hogy ez nem igaz. Nem igaz, mert a komment írója is kiszolgáltatott, de mégsem a Fideszre szavaz. Sőt, minden egyes alkalommal kikérik maguknak az emberek azt, ha megemlítjük, hogy a nyugdíjas korosztály képviselői között igen sokan rajonganak a Fideszért. Ez nem azt jelenti, hogy csak ők és azt sem, hogy minden egyes nyugdíjas, de borzasztóan sokan, ami sajnos tény. De tény az is, hogy a szegényeket egy zsák krumplival, vagy egy pár ezer forintos csekkel le tudják kenyerezni. Tény az is, hogy határon túlról kisbuszokkal szállítanak Magyarországra olyan „nemzettársakat” szavazni, akik sokszor még magyarul sem beszélnek.

A Fidesznek megvan a módszere arra, hogy fenntartsa hatalmát, ezt kár lenne tagadni. Ahhoz azonban, hogy ezen változtatni lehessen, előbb a problémát kellene megérteni és elfogadni. Ameddig a rezsicsökkentés hazugságával és az Erzsébet-utalványokkal szavazatok ezreit, ha nem százezreit lehet megnyerni, addig szinte értelmetlen a politikai vita, a problémák kibeszélése. Ha ugyanis nem érdekli a drága szavazókat az, hogy egy felcsúti gázszerelő Orbán Viktor kegyéből kirabolja az országot, az viszont már igen, hogy mikor kapja a következő rezsiutalványt, akkor nehéz megtalálni a közös nevezőt. Amikor pár ezer forint elegendő ahhoz, hogy megvegyék az ember szavazatát, akkor ezzel még csak versenyezni sem lehet. A kormánypárt rendelkezik ugyanis az adófizetők pénze felett, amit nem sajnálnak saját kampányaikhoz sem felhasználni.

Nem hivatalosan persze, de pontosan ez történik már közel egy évtizede. A zsák krumpli, a karton tej, vagy a színházjegy nem a Fidesz ajándéka. Ellenzéki és kormánypárti szavazók egyaránt segítettek abban, hogy a Fidesz ezt megtehesse, elég volt ehhez az, hogy befizessék adóikat. Orbánék olyan mérhetetlen vagyon felett rendelkeznek, amivel nem lehet versenyezni, és ha egyedül ez dönt, akkor egyszerűen nem is látni azt, hogy mi lehet a rezsim veszte. A szegények nyomorban tartása sikeres, mint ahogy a kiszolgáltatottak éppen hogy felszínen tartása is megfelelő. Az agymosás ezzel egy időben szintén csak működik, mint ahogy a fiatal generáció elbutítása is tervben van már.

Ha csak a pártot választani tudókat néznénk, akkor még élesebb lenne a különbség: akkor a legalsó két társadalmi kategóriában a Fidesz 75 százalék feletti, az ellenzék 25 százalék alatti szavazati arányt kapna, a legfelsőben ugyanakkor az ellenzék 60-40 arányban előzné a Fideszt.

Ezek az alsó társadalmi kategóriába tartozók pedig soha nem feledkeznek meg arról, hogy elmenjenek szavazni. Ők azok, akik nem is a Fideszre, hanem egyenesen Orbán Viktorra szavaznak és ők azok is, akik pontosan tudják, hogy ha rossz helyre húzzák be az ikszet, akkor elbúcsúzhatnak a közmunkától és a korábbi „ajándékok” sem fognak már érkezni hozzájuk. Ezeket az embereket sakkban tartja a hatalom, azonban messze nem mindenki áldozata a rendszernek. Mert a felmérésből az is kiderül, hogy nem csak a közmédiából tájékozódnak ezen társadalmi csoportok képviselői, mégis úgy döntenek, hogy inkább a hazugság mellett teszik le voksukat, hiszen a valóság jóval fájdalmasabb. A félelem önmagában még nem magyarázza meg a Fidesz vidéki uralmát, kell ugyanis ehhez az ignorancia és a műveletlenség is. Orbán pont ezekre az emberekre építette az utóbbi pár választás kampányát és nem véletlenül tarolt minden alkalommal.

Ha az ellenzék valóban fel akarja venni a versenyt a kormánypárttal 2022-ben, akkor ehhez mindent be kell vetnie. De legelső sorban meg kell értenie a szavazókat és fel kell mérnie azt is, hogy mi az, ami valóban érdekli őket és mi az, ami egyáltalán nem. Eléggé jól látható ebből a felmérésből is, hogy a szavazók magasról tesznek Mészárosra vagy Tiborczra, egyetlen dolog érdekli őket, lesz-e holnap mit enniük vagy sem és ha lesz, az kinek köszönhető. Ameddig növekszik a gazdaság, addig igen nehéz változtatni ezen a konzerválódott helyzeten, noha az összefogás egy működőképes stratégia lehet. Ha ugyan kis léptékben is, de talán elérhető az, hogy akik most inkább tudomást sem vesznek másról, mint a Fideszről, azok idővel észreveszik, hogy létezik más alternatíva is, nem csak egy kiöregedett, volt demokrata, aki hirtelen megtérését követően úgy döntött, hogy Magyarország uralkodójává válik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!