Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez vajon kinek szól?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Biztosan sokan emlékeznek még a Rácz Zsófia körül érthetően kirobbant botrányra, amelynek alapját az adta, hogy egy olyan fiatal lányt neveztek ki helyettes államtitkárnak, akinek semmilyen valós tapasztalata nincs azon a területen, amelyért felelős. De nem csak, hogy tapasztalata nincs, még az egyetemet sem végezte el, vagyis diplomával sem rendelkezik. Akkor ezt úgy oldotta meg a Fidesz, hogy törvényt módosítottak Rácz kedvéért, ami megmutatta, hogy teljesen mindegy, mi az emberek véleménye, ha ők meghozták a döntésüket, akkor meghozták. Rácz azóta szépen elmotoszkál a háttérben, néha interjút ad a kormánypárti újságoknak. Az ellenzéki és független sajtót messziről kerüli, ami nem is csoda, hiszen megtanulhatta már Orbántól, hogy gerinctelenséggel jut a legmesszebb az ember. Arról nem is beszélve, hogy ha nem szólal meg nyilvánosan, akkor nehéz lesz belekötni.

Elcsacsog ő a Twitter- és Facebook-fiókján, akikkel akar, két Youtube-videó posztolása között. Hogy mennyi fiatalt sikerült ez idő alatt elérnie és megnyernie az ügynek, azt nem tudom, mindenesetre nem lepne meg, ha a kutya se lenne kíváncsi az okoskodásaira. Lett volna azonban olyan szervezet, amely szívesen elbeszélgetett volna vele, de úgy tűnik, még ehhez is túl gyáva. Ez a szervezet a Pedagógusok Szakszervezetének Országos Ifjúsági Tagozata, amely már több mint 4 hónapja képtelen egy beszélgetés erejéig elérni Ráczot. Természetesen biztos vagyok abban, hogy hamarosan kitalál valami hazugságot arra, hogy megmagyarázza, mégis miért nem volt hajlandó egyáltalán szóba állni egy olyan szervezettel, amely a fiatalokat képviseli, csak arra – ha őszinte akarok lenni – a kutya sem kíváncsi már. Az, hogy 4 hónapon keresztül sorra mondta le az utolsó pillanatban a beszélgetéseket újból megmutatja azt, hogy Ráczot mennyire is érdekli a fiatalok sorsa.

A Fidesz Budapest, vagyis a Fidesz fővárosi szervezete ma teljesen hülyét csinált magából, amikor Facebook-oldalukra egy olyan fotót tettek fel, amelyen Szálasi Ferenc fejének helyére Karácsony Gergelyét tették „poénból”. A 444 egyik újságírója meg is kérdezte, hogy ez mégis micsoda, amire a fiók adminja azonnal reagált is, és leszedte a photoshopolt fotót. A történet itt még nem ért véget, hiszen ezt követően a teljesen retardált pártvezetés hivatalosan is reagált arra, hogy Karácsony Gergelynek a poénosnak vélt kép nem annyira nyerte el a tetszését, amit Facebook-oldalán meg is osztott egy pár sor kíséretében. Az érthetően felháborodott főpolgármester reakciójára a Fidesz a következőket posztolta:

Visszautasítjuk Karácsony Gergely rágalmait, és kikérjük magunknak minden aljas csúsztatását!

A Fidesz budapesti közösségi oldalán egy interneten terjedő mémet vettünk át, amelyen az látható, hogy a Lánchíd romjainál Karácsony Gergely még mindig azon elmélkedik, hol lehetne biciklisávot kialakítani. Szerkesztőnk nem vette észre a Szálasi Ferencet ábrázoló fényképpel való egyezést, de egy normális ember nem is Szálasi képpel ébred reggelente! A tartalmat azonnal töröltük, amint jelezték felénk a tévedést. Ezzel szemben a baloldali sajtó soha egy lépést sem tett, amikor például a miniszterelnököt Hitlerként ábrázolták egy címlapon.

Karácsony Gergely az újabb műbalhéval csak el akarja terelni a figyelmet arról, hogy 8 hónapja nem történt előrelépés a Lánchíd felújításával kapcsolatban. Kizárólag pártpolitikai csatározással foglalkozik, a felelősséget pedig folyamatosan másra hárítja!
Ha pedig nincsenek érvei a tehetetlenségére, akkor lenyilasozza az ellenfeleit. Régi, bevált bolsevista módszer. Legalább az kiderül, hogy a soktízmillió forint közpénzen alkalmazott városházi propagandisták végzik a dolgukat.

Van ennél lejjeb, de komolyan? Tudom, sokszor feltettük már ezt a kérdést, de újra és újra aktuálissá válik, hiszen a kormánypárt még a gödör aljáról is képes újabb mélységekbe ásni. A végére pedig lássuk, miként vélekedik a ZDF német állami televízió a magyar Parlament „döntéséről”, miszerint hivatalosan véget ér a veszélyhelyzet június 20-án (az exkluzív fordítást külön köszönjük annak, akit illet):

Mai cikkeink:

Már így is élet és halál ura, legalább a hepciáskodásban lenne következetes

Amikor már tényleg csak mi mondhatjuk azt, hogy elég volt 

Vissza a balettba ugrálni

A zsákos ember örömei 

Az orrfacsaró tahóság nem sért közösségi érdeket

Ez a cselédmentalitás minden bajunk fő forrása

A fehér ember civilizáltabb? Mégis miért? 

Elefánt

Nem diktátor, csak szeret fenyegetőzni

A megafonon túl is van élet, de milyen élet?

Mai kiemelt kommentjeink:

Tegnap, mikor olvastam, hogy elmarad a posványosi kirándulás, komolyan mondom, sírógörcsöt kaptam …. a medvékre gondolva! Nem is értem, miért hivatkozik a járványra? Mikor érdekelte? A legnagyobb „zivatar” idején is, össze-vissza röpködött kesztyű és maszk nélkül!
Nem lehetne-é elképzelni azt, hogy a jó szomszédi iszony miatt, a román kormány kivágta volna őket, tokostól-vonóstól, bandával együtt? (Éva)

Hülye vagyok valószinüleg, mert nem értem az egészet. Eddig is azt csinált, amit akart a bátor 133-al, ezután is azt fogja tenni, Attól, hogy kimondták, hogy holnaptól nem diktátor, mi változik? Ezt talán csak külföldön veszik be, de azt sem nagyon hiszem. Szerintem semmi sem fog változni, egy papír miatt, ami azt mondja ki, hogy már nem diktátor. A hitel meg? Annak minimum a fele szintén a haverokhoz megy, túlárazás következtében és mi fizethetjük vissza. Ha iskola építésre ennyi hitelt kell felvennünk, akkor miért szórunk ki ennél sokkal több pénzt az egyházakra és külföldre? Gondolom arra nem adna az Unió egy fillér hitelt sem. A sajátunkat mindenkinek átpasszoljuk, a szükséges dolgokra meg hitelt veszünk fel. Ezt egy normális háztartásba senki sem csinálja, de az államháztartás nem normálisan működik. (Transzporter)

Két dolgot végeznek már szinte mesterien, ez az osztogatás és a fosztogatás, ami kiegészül a minden szinten való kommunikációval, amely során folyamatosan veregetik a saját vállukat, hogy milyen nagyszerűek és milyen okos intézkedéseket hoztak. Eközben az ország csak pislog és próbál alkalmazkodni a folyamatosan változó feltételekhez. Hát tényleg, ez már egy kisebbfajta csoda, hogy még létezünk. (Melinda) 

A nap kommentje pedig Gloriannától:

No, jöjjön a zürichi kipcsak hórukkember. Költöztetőmunkás, magyarul beszél, Zürichben dolgozik. Tegnapi szövege: „Én ugyan nem vagyok iskolázott ember, de világosan látok mindent. Nagyon jó, hogy Orbán úr nem írt alá. A többiek mind aláírtak, azért halnak meg az öregek. Mert minden bevándorlóért meg kell halnia egy helyi öregnek. Ezt mindenki aláírta, csak Orbán úr nem, azért nem halt bele senki Magyarországon a vírusba. Mert a világhatalom a vírussal irtja az öregeket, hogy jöhessenek a migránsok. De Orbán úr okos, és megvédi a népét.” Nem lehetett eme meggyőződéséből kimozdítani olyan kézenfekvőnek tűnő érvekkel sem, mint pl. az, hogy ő maga is Svájcban tengődik, és nem Orbán úr kegyes alamizsnájáért – l. közmunka – kuncsorog Magyarországon a kevés iskolájával.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.