Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Szilárd erkölcs, csak másféle

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Érdekes fogalom az erkölcs, és nyugodtan tudomásul vehetjük, hogy senkit nem nevezhetünk összességében erkölcsösnek vagy erkölcstelennek, olyan ugyanis nem létezik. Bárki egyes cselekedeteit méltathatjuk így, annak függvényében, milyen az adott társadalom közerkölcse, azaz az általánosságban elfogadott normarendszere. Még ez a közerkölcs is meglehetősen rugalmas, az idők során óriási változásokon megy keresztül, példa erre, hogy ugyanaz a nemzet egy időben üldözte és pusztította a keresztényeket, majd generációkkal később pont az ellenkezőjét tette, a korábbi és a későbbi emberek pedig egyformán helyénvalónak gondolták, amit tettek. Az nyilvánvaló, hogy mindenki erkölcsösnek tartja önmagát, olyan emberrel én még nem találkoztam, aki azt mondta volna magáról, hogy ő egy erkölcstelen rohadék, hiszen cselekedetei az ő értékrendjébe beleférnek, önnön – sőt bizonyára szűkebb közössége is együtt van ebben – elvárásainak megfelel.

Életünk során különféle módon csoportosulunk. Gyerekként osztályközösségek, baráti közösségek jönnek létre azokból, akik az életkoruk, érdeklődésük okán szívesen vannak együtt. Vannak, akik zenekarokat alapítanak, klubokat, mások inkább együtt járják a természetet, odaláncolják magukat különféle erőművek kapujához, hogy megmentsék a világot, és fiatalságuk okán szemben állnak a hatalommal, hiszen az korlátozni akarja őket. Így történhetett a mostani fideszesekkel is, akik pont akkor élték meg a társadalmi keretek feszegetésének időszakát, amikor a rendszerváltás volt és a politika került mindennek az előterébe. Ha tíz évvel korábban lettek volna fiatalok, valószínűleg egy galeribe tömörültek volna, de zenélni nem tudtak, ezért pártot alapítottak, a választáson pedig be is kerültek a parlamentbe, mint friss erő, végre valami más a sok unalmas öreg politikus után.

Hogy a Fideszt milyen szisztémával építették fel, nem tudom, de valószínű, hogy nem véletlen a párt és a maffia közötti feltűnő hasonlóság, már-már azonosság. Erős szervezettség, szigorú szabályrendszer, a rokoni, baráti, ismerősi hálózat. Kívülről bekerülni szinte lehetetlen, a belső összetartás és a kívülről való átláthatatlanság jellemzi. A nemesség és az igazi hazafi álruhájában tetszeleg, akár a Cosa Nostra. Megvédi a népet a külső ellenségtől, megvédi az egyes embert is, nem sarcol, hanem védelmi pénzt fizetnek neki – ha valaki berzenkedik ez ellen, rövidesen ráébred, milyen az, ha ebben a védelemben nem részesül. Arra nagyon vigyáz, hogy tiszta maradjon a keze, ha olykor akad piszkos munka, azt elvégezteti mással, törvényeket hoz és szüntet meg a saját érdekeinek megfelelően. Ezt a szövevényt természetesen a pénz tartja életben, egyre több pénzre van szükségük, egyre nagyobb mértékben fosztják ki a társadalmat, miközben a többség ezt nem is veszi észre. Ha mégis elkezdenének zúgolódni, hamar előkerülnek a bevált módszerek, a migránsok, akik ott dörömbölnek a határon, hogy lerombolják a templomokat és meggyalázzák akár Bözsi nénit is, Soros, aki el akarja törölni az országot, Gyurcsány, aki ugrásra készen várja, hogy koldusbotra juttassa az embereket. Ha magyarok akarunk maradni, sőt, ha egyáltalán meg akarunk maradni, nem vitás, hogy a Fidesszel tartozunk össze és csakis vele.

Nyilvánvaló, hogy a Fidesz egy roppant sikeres politikai termék. A céljának tökéletesen megfelel. Ahogy a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt is az volt attól kezdve, hogy Hitler felfedezte benne a lehetőséget, és lehet, hogy a mai napig tartana ott a nácizmus, ha megmaradnak a saját kereteiken belül és nem húznak ujjat más nagyhatalmakkal. A világot nem érdekelte volna különösebben a holokauszt sem, a közerkölcs pedig idomul, ha elég sokszor mondják az embereknek és egyre hangosabban, hogy valami másképpen van, mint korábban volt, ráadásul még a templomban is ezt erősíti meg a prédikáció, akkor egyre többeknek változik meg a véleménye.

Mivel egyelőre nem támadunk meg más országokat, abban nem reménykedhetünk, hogy kívülről vetnek véget a Fidesz rendszerének. Mi közben az erkölcsre hivatkozunk, mert mindaz a mi értékrendünkbe nem fér bele, ami a fideszesekébe igen, persze ezt ők másképpen látják. A mi erkölcseink szerintük lazák, nem imádkozunk vagy nem eleget, mindenféle élet- és természetellenes nézeteket vallunk, és persze nem riadunk vissza a hazaárulástól sem.

Az ő erkölcsük is szilárd, csak másféle.

Pável Melinda 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.