Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi lett volna, ha…?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amikor eljön az igazság pillanata, ott lesz majd a nagy dumaszínház. Mert akkorra már elfogynak a szavak. Orbán utolsó megkísértése, mert hát ugye még Krisztusnak is volt választása Pilátus előtt. Csak ő egy olyan ügyért áldozta fel magát, amit azóta sem tudnak az emberek értelmezni, pedig az üzenet nagyon egyszerű: basszátok meg, szeressétek egymást, ne utáljátok egymást! Mit nem lehet ezen érteni? Mert mindent túl kell gondolni, az úgy a jó.

Most megkísértem a mi lett volna ha örökzöldet, mert lehetett volna ez másképp is, tudja ezt mindenki. Csak ugye a valóság elviseléséhez gyakran szükséges annak elkendőzése is, mert különben túl durva lenne sokak számára. Szóval ha Orbán maradt volna az, aki volt, legfeljebb szertáros lehetne Felcsúton az ötödosztályú fociklubnál. De ez a hajó elúszott. Nehéz értelmezni a pályafutását, mert szerintem amit csinál az minden, csak nem politika. Neki a Római Birodalomba kellett volna beleszületnie, ott megnézhette volna magát.

De mi lett volna, ha…?

De mi lett volna, ha mondjuk normálisan, tisztességesen viselkedik, és az ország érdekeit tartja szem előtt, nem pedig a sajátját?

Mi lett volna, ha nem uszít magyart magyar ellen, ha inkább összefogja ezt a nemzetet, nem széthúzza?

Mi lett volna, ha az igazság, a becsület és a tisztesség lett volna a zászlajára írva a „Csak a Fidesz” helyett?

Mi lett volna, ha ebben az országban az lenne a követendő példa, hogy miként tud valaki a szorgalmával, tudásával, tehetségével előre jutni, kiemelkedni és példát mutatni, nem pedig az, hogy milyen érdeke fűződik Orbánhoz?

Mi lett volna, ha levágták volna az összes kezet, amit Pokorni beígért?

Mi lett volna, ha az egészségügyet világszínvonalúra emelik, és a fél világ ide járna gyógyíttatni magát, a nép meg nem rettegne, hogy mibe és hogyan fog belehalni, ha egyszer ellátásra lesz szüksége?

Mi lett volna, ha Selmeczi Gabriella segítségével nem lopják el az emberek megtakarításait?

Mi lett volna, ha az Európai Unióban Magyarország követendő, nem pedig elrettentő példa lenne?

Mi lett volna, ha demokraták maradtak volna (soha nem voltak), de mi lett volna, ha?

Mi lett volna, ha csak 3 stadionja van az országnak – az is bőven sok -, a többi helyett meg mondjuk utakat, kórházakat építenek, normális munkahelyeket teremtenek?

Mi lett volna, ha az újságíró félelem nélkül írhatna, a képviselő szólhatna, mert meghallgatják és nem a pofájába röhögnek, a tanár taníthatna, az orvos gyógyíthatna, és mindkettő megbecsülnék?

Mi lett volna, ha az embereknek megtanítják, mi az a demokrácia, és ez mekkora kincs egy ország életében?

Mi lett volna, ha ez az ország nem 3 millió ember országa lenne?

Mi lett volna, ha nem elvesznek, hanem adnak?

Mi lett volna, ha az a rengeteg pénz, amit elloptak, most itt lenne az országban, és oda jutna el, ahol arra a legnagyobb szükség van?

Mi lett volna, ha nem veszi feleségül Anikót és nem születik 5 gyereke, akik a mi lábunkon állnak, és a mi arcunkon ülnek?

Mi lett volna, ha Soros nem segít ezeknek?

Mi lett volna, ha nem veri az apja félhülyére a gyerekét?

Mi lett volna, ha nem egy gátlástalan bunkó az ország első számú embere?

Mi lett volna, ha nem lopják el a nemzet jelképeinket?

Mi lett volna, ha nem szivárog ki az őszödi beszéd?

Mi lett volna, ha a cigányságot integrálták volna ahelyett, hogy kirekesztik őket?

Mi lett volna, ha nem hamisítják meg lépten-nyomon a történelmet ?

Mi lett volna, ha kihagyták volna a kereszténységet a politikából?

Mi lett volna, ha midőn megszólal a Himnusz, mindenki ugyanarra gondol, mint régen?

Mi lett volna, ha a csúnya dolgoknak lettek volna következményei?

Mi lett volna, ha 2008-ban nincs világválság?

Mi lett volna, ha betartották volna a törvényeket?

Mi lenne, ha történne már végre valami?

Mi lenne, ha most már mi is tennénk valamit?

Mi lenne?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.