Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hamarosan újra kötelező lesz a vasárnapi szentmise

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Nem is kezdhetnék jobb hírrel, mint a következő: Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azonban továbbra is felmentést kapnak – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szerdai közleményében. A Püspöki Konferencia – természetesen Isten nevében – megmondja, hogy mikortól kötelező ismét misére járni. Számomra igen vicces volt a hír, ugyanis fogalmam sem volt róla, hogy manapság konkrétan kötelező misére járni. Én balga úgy hittem, hogy az ember akkor jár misére, amikor akar, hiszen nem mindenki éli meg hitét egy templomban. Viszont komolyan érdekelne, hogy a keresztények mit gondolnak erről? Ez teljesen normális felfogás? Az MKPK mégis milyen jogon kötelez bárkit is arra, hogy elmenjen misére? Lehet, hogy én vagyok a tudatlan, de teljesen komolyan érdekelne, hogy ez normális-e, vagy sem.

De ha már épp vallásnál és az egyháznál tartunk, megjegyezném, hogy a pár nappal ezelőtti Donald Trump jelenete kedvéért – amikor is az elnök, kezében egy bibliával ment fotózkodni a washingtoni Szent János templom elé – konkrétan legalább 20 papot és papnövendéket is sikerült könnygázzal, gumibottal, valamint gumilövedékkel eltávolítani a templom közvetlen környezetéből. A szervezett csoport azért volt a tüntetésen, hogy ott élelmet és vizet osszanak a békés tüntetőknek, valamint, hogy kiálljanak a rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen. Még kézfertőtlenítőket is vittek a tömegbe, ezzel is védekezve a koronavírus ellen, azonban sok hasznuk nem volt, hiszen a kijárási tilalom életbelépése előtt fél órával figyelmeztetés nélkül elkezdték oszlatni őket.

A békéért, valamint a rasszizmus és rendőri brutalitás ellen tiltakozó egyházi személyeket tehát Trump utasítása alapján erőszakkal eltávolították, hogy ezt követően az elnök, kezében a bibliával, háttérben pedig egy templommal mutassa meg, hogy ő mennyire istenfélő. Eddig is köztudott volt, hogy Trump nem pont az eszéről híres, azonban ennyire elbaltázott, nevetségesen szánalmas kampányfogást még tőle sem láttunk az elmúlt években. Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire nincs tisztában a valósággal. Az azóta többször is megismételt jelenet, valamint az arról készült fotók bejárták a világot, azonban ahelyett, hogy óriási üdvrivalgásban törtek volna ki a keresztények, valamint az egyház – a nagyszerű jelenetet látva -, a többség elítélte a szánalmas húzást. Mi lesz vajon a következő, bíborosokat és püspököket fog Trump a rendőrökkel megveretni? Az lenne ám csak a krisztusi szeretet teljes kifejeződése.

A zavargások kapcsán – amelyek esténként valóban sokszor erőszakossá fajulnak – az elnök, valamint annak egész családja az Antifát tette felelőssé, szerintük ugyanis szélsőbaloldali huligánok rombolnak országszerte, aminek következtében Trump azt is kilátásba helyezte, hogy a szervezetet terrorszervezetté fogja minősíteni. Nos úgy tűnik, ez a terv is kissé félresiklott, ugyanis egy kiszivárgott dokumentum szerint az FBI megállapította, hogy az Antifának nincs köze a vasárnapi washingtoni zavargásokhoz, annál inkább van viszont a szélsőjobbnak. Egy, a Nation amerikai magazin által egyébként szándékosan nem nevesített szélsőjobboldaliakból álló csoport provokátorai arra szólítottak fel másokat, hogy támadjanak rá a szövetségi ügynökökre, és lőjenek rá a tüntetőkre. Meglepő? Nem hinném.

Az Európa Tanács országai közül Magyarország vette a leginkább semmibe az országgyűlési képviselők munkáját érintő korrupciós ajánlásokat – derült ki a GRECO-csoport szerdán nyilvánosságra hozott évértékelő jelentéséből.

A fenti jelentésre természetesen lesz majd még egy-két keresetlen szava Polt Péternek is, viszont jól látszik az, hogy egyedül magunkra számíthatunk, ha a hazai korrupcióról van szó. Nincs az a külföldi hivatal, amelynek lenne felhatalmazása arra, hogy eljárjon olyan ügyekben, ahol uniós pénzek tűntek el. Ez számomra kissé érthetetlen, hiszen az uniós állampolgárok pénzéről van szó, vagyis annak ellopása nem nemzeti kérdés. Lehet szuverén Magyarország amennyire csak akar, ameddig uniós pénzek érkeznek a költségvetésbe, addig úgy lenne fair, ha azokkal képes lenne elszámolni. Ha ez nem megy, akkor pedig folytasson le valódi vizsgálatot annak érdekében, hogy kiderüljön, mégis ki lopta el a pénzt. Persze olyan komoly vizsgálatra sem lenne szükség idehaza, hiszen a hatóságok pontosan tudják, hogy hol kötöttek ki ezek a pénzek, csak ugye ha pont ezek közül a személyek közül kerülnek ki azok, akiktől az utasításokat kapják, úgy elég nehéz.

A kérdés már csak az, hogy az uniós pénzek szabadrablását meddig nézik tétlenül az uniós országok.

Mai cikkeink:

Nemzetileg összetartozni csak nekik van joguk

Tényleg ennyire nyomorúságos egyesek élete?

Ha már lovasszobrot nem szokás farigcsálni ezen az égövön

Nemzeti összetartozás helyett cinikus köpködés

Ezek a gátlástalan alakok mind egyformák. Mindenhol ugyanolyanok

Ezt a problémát nem ő fogja megoldani, az is biztos

Senki sem ússza meg 

Aranymálinkó

Még mindig csodálkozunk?

Az ÁSZ aggódik

Mai kiemelt kommentjeink:

Erről egy velem megtörtént eset jut az eszembe, A IX. kerület nem lepukkant részén egy helyen, eső után, ahol egymást érték a tócsák egy hatalmasat estem. Egy sarki közért tulajdonosa segített fel, akinél reklamáltam is, hogy azt a kis gödröt miért nem csináltatja meg, mivel eső után nem látszik, hogy milyen mély. Szerencsétlen tulaj elmondta, hogy ő bebetonozta azt a gödröt, de az önkormányzat megbüntette és ki is szedette vele, hogy az eredeti állapotába állítsa vissza. Az esésem előtt kb. 1 évvel történt ez, az önkormányzat utána sem csinált semmit. Hozzáteszem ez még tarlós idejében volt. Hát ennyit a jobbítási szándékról. Ja és a tulaj megmutatta a határozatot, nem kamuzott.(Transzporter)

Kétfarkúék nézik az életet komédiának, s mulattatja őket. Ennél súlyosabb bűnt az önmaguk mérhetetlen erőfeszítéseit is csak zokogva szemlélni képes hatóságok valószínűleg elképzelni sem tudnának. A felhős tekintetű önsajnálat és a tréfa nem fér össze. Rendőrségünk felszabadultan próbálgatván a rendőrállami gúnyát, a frissen megtértek buzgóságával hevesen csapkod, hol ide, hol oda.(György)

Őszintén szólva nem is akarok sem a kormánnyal, sem a hiveivel összetartozni. Azt is megigérem, hogy Trianont sem fogom a számra venni, mert szitok szót csináltak belőle. Már régen beletörődtem abban is, hogy nem tartanak magyarnak, ilyen áron nem is akarok az lenni.(Csabáné)

A mai nap kommentje pedig Madárláttáé:

Kezdem a kevésbé vérlázító, de annál kiszámíthatóbb dologgal. A teniszben is sok pénz van, csak eddig nem fértek hozzá, majd ha ott is olyan tehetséges ember ül, mint a többi szövetség élén, lehet akadémiázni, drága pénzért utánpótlásnevelni, közpénzt átcsatornázni. Szerintem a legvilágosabb jele ennek a törekvésnek a szóba kerülő nagy nevek listája, véletlenül sincs köztük hozzáértő ember.

Trianon valóban lejárhatott volna nagyjából 100 év alatt, amikor az EU-hoz csatlakozva lehetőséget kaptunk a békés együttélésre. Okulhattunk volna az elődök hibáiból, a régi sérelmek gondos ápolgatása helyett létrehozhattunk volna valami előre vivőt. A határon átnyúló régiós együttműködések támogatását felhasználva sokkal építőbben lehetne ápolni a közös hagyományokat, megőrizni a kulturális, természeti értékeket. A korábban jól működő testvértelepülési kapcsolatokra építve lehetett volna határon átnyúló közös projekteket indítani. De ez túl melós és nem annyira jövedelmező, mint szítani az indulatokat. Az gyorsabb eredményt hoz, ha az adófizetők pénzét nagyvonalúan szétosztogatják, ha az értelem helyett folyamatosan a zsigeri indulatokra alapoznak. Nekem nem fáj Trianon (nyilván nem is vagyok magyar), az viszont nagyon fáj, hogy ilyen görcsbe szorult agyú, gyűlölködő propaganda határozza meg a mindennapjainkat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.