Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fejezzük már be ezt a bokorban is keresztényüldözést vizionáló viselkedést

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azbej Tristan, a kormány elsőszámú, keresztények miatti rettegéssel megbízott figurája aggodalmát fejezte az Egyesült Államokban zajló tiltakozások, zavargások miatt. Nem, nem azért, mert egy ártatlan férfit brutális erőszakkal megölt egy rendőr, vagy azért, mert Tristan barátunk is úgy érzi, hogy végre tenni kellene valamit a rendőri túlkapások és gyilkosságok ellen, dehogy. Az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetőjét az zaklatta fel irdatlan módon, hogy elmondása szerint radikálisok – szélsőbaloldaliak természetesen – felgyújtották a történelmi jelentőségű washingtoni Szent János templomot. Természetesen valójában nem kell különösebben aggódni: egy kisebb tűzeset történt, illetve graffitiket fújtak az épület elejére. Nyilván ez is zavaró, szó se róla, de amit Azbej képes volt az eset kapcsán előadni, az egészen szürreális:

Már nem csak a Közel-Keleten gyújtogatják a radikálisok a templomokat, hanem Nyugaton is. Az Egyesült Államok nagyvárosait lángba borító szélsőbaloldali tüntetők felgyújtották a történelmi jelentőségű washingtoni Szent János templomot, melyben a 19. század kezdete óta kivétel nélkül az összes amerikai elnök imádkozott.

Épp egy éve, hogy Donald Trump amerikai elnök elismerését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök úrnak Magyarország üldözött keresztények érdekében tett erőfeszítéseiért. Ez vezetett ahhoz a közös projekthez is, melynek keretében az amerikaiakkal együtt építjük újjá Irak legnépesebb keresztény többségű városát, Karakost.

Az Egyesült Államokban zajló tüntetéshullám végét még nem látni, de félő, hogy amerikai barátainknak a saját földjükön kell szembenézniük a keresztényellenség megerősödésével.

Az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője honnan a búbánatból tudja azt, hogy szélsőbaloldali tüntetők gyújtották fel a templomot? Ott volt, olvasta a rendőrségi jelentéseket? Esetleg bizonyítékai vannak arról, hogy kegyetlen gyurcsányozás közepette támadták meg a templomot a randalírozók? Értem, hogy jó lenne, ha minden a jól betanult és bejáratott, a kormányzati propagandát alátámasztó forgatókönyv szerint zajlana az Egyesült Államokban is, de semmi bizonyíték nincs arra, hogy szélsőbalosok és nem szélsőjobbosok, hogy liberálisok, netán anarchisták gondolták úgy, hogy jó lenne megtámadni egy templomot. Az eset természetesen elítélendő, de a történtek ennél sokkal súlyosabb dolgok is az országban; ez pont egy olyan esemény volt, aminek körülbelül semekkora súlya sem volt, hiszen a kár mértéke elhanyagolható.

De hogy ezután a marhaság után mégis hogyan jut el Orbán Viktorig és addig, hogy a drága miniszterelnökúr a két kezével – meg a magyar adófizetők pénzével – építette újjá az iraki Karakost, azt végképp nem értem. Az nem vitás, hogy Orbán egyszemélyben a kereszténység megmentője, de az akkor is nehezen értelmezhető, hogy ez a tény mégis milyen formában kapcsolódik egy washingtoni templom állítólagos felgyújtásához. A minden bokorban üldözött keresztényeket vizionáló, rettegő Tristan szerint félő, hogy amerikai barátainknak a saját földjükön kell szembenézniük a keresztényellenség megerősödésével. Mi a francért kell mindenben, de tényleg mindenben a keresztényellenességet felfedezni? A vandálok – ők tudniillik nem tüntetők, mivel rombolni mennek ki éjszakánként az ország különböző városaiban – a templom mellett iPhone üzletekre, kormányzati épületekre, autókra, buszokra, élelmiszerboltokra és bevásárlóközpontokra is rárontottak.

Lényegében azt támadtak meg, romboltak le, vagy gyújtottak fel, ami az újtukba esett. Ez nem azt jelenti, hogy a tüntetők mondjuk antikapitalisták lennének, hanem azt, hogy éppen azt találták jó mókának, hogy ezeket az épületeket támadják meg. De a templom esetében még vissza is fogták magukat, mert vélhetően felfogták, hogy mi az az épület, amelyben kárt okoztak. Ezt nem én mondom, hanem a Szent János templom plébánosa, aki a Fox Newsnak a következőket mondta el:

A tüntetők könnyen sokkal nagyobb kárt tehettek volna az épületben, de máshogy döntöttek. (A templom környékén megrongált épületek ezt pontosan megmutatják.)  

Fel lehet tehát háborodni, de hagyjuk már abba ezt a minden bokorban is kereszténygyűlöletet vizionáló mentalitást, mert kezd már igen fárasztó lenni. Létezik kereszténygyűlölet, mint ahogy létezik antiszemitizmus vagy muszlimokkal szembeni gyűlölet, azonban ezeket kezeljük a helyükön és ne ordítsunk állandóan farkast akkor, amikor erről szó sincs. Azbej Tristan ne hergelje az embereket hamis információkkal a Facebook-oldalán, hiszen a templom nem égett le – a templomhoz tartozó iroda alagsorában keletkezett tűz -, sőt, a kár sem jelentős. Ha ennyire aggódik a kereszténység miatt illetve a hívek üldöztetése miatt, inkább nézzen körül Iványi Gáborék környékén, akiket Orbán Viktor és kormánya immára évek óta vegzál. Na az keresztényüldözés a javából.