Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Erre vajon mi szükség volt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áder János természetesen aláírta a nemváltoztatást ellehetetlenítő törvényt, mi mást is vártunk miszter Golyóstolltól? Az ő egyetlen funkciója az, hogy aláírja, amit csak elé tolnak. Ezúttal épp ezen a törvényen volt a sor. De számomra nem is ez a legmegdöbbentőbb, hanem az, hogy mégis mi a búbánatos hétszentség szüksége volt Orbánnak arra, hogy ellehetetlenítse ezen emberek jogait? Mit nyert azzal Orbán, hogy borzasztó helyzetbe sodort egy igen kis számú kisebbséget? Mert Soros Györgynél érthető volt a történet, hiszen ő a vagyona által olyan szervezeteket is támogat, akik nem szívlelik a kormány munkáját. De ezzel a mostani törvénnyel mégis mi a cél? De hasonló volt a helyzet a hajléktalanság betiltása ügyében is, hiszen annak sem volt az égvilágon semmi értelme, sem politikailag, sem sehogy.

Hány szavazatot lehet mégis szerezni azzal, ha ellehetetlenítik egy kisebbség helyzetét? Vagy Orbán esetleg ezt is a Bibliából szűrte le? Egészen egyszerűen nem tudom hova tenni ezt az egészet, hiszen tényleg nem látom, milyen haszna származik ebből az egészből Orbánnak. Az viszont egészen biztos, hogy pár tucat, vagy akár száz ember életét fogják még nyomorúságosabbá tenni, hiszen már az sem egyszerű, hogy az ember elfogadja: férfinak született, de nőnek érzi magát, vagy fordítva. Ez nem egy olyan dolog, amivel csak úgy játszik az ember, nem egy olyan döntés, amivel könnyen megbirkózik bárki is. A társadalom ugyan elfogadó ezekkel az emberekkel, azonban lássuk be, a mai napig megbámulunk egy igencsak férfias nőt, vagy egy igencsak nőies férfit. Nem azért, mert előítéletesek lennénk, hanem azért, mert egyszerűen szokatlan.

De ez nem elég, a kormány egy újabb bélyeget kíván rásütni a transzszexuálisokra, ami egyeseknél akár depresszióhoz, vagy öngyilkossághoz vezethet. A nemzeti oldalon biztosan borzasztóan poénos a melegeken vagy a transzszexuálisokon poénkodni, csak abba nem gondolnak bele, hogy az nem egy divathullám – bár sajnos erre is van példa, de nem ez a jellemző – hanem egy komoly döntés, amely mögött akár több év, vagy évtized szenvedés is állhat. A melegeket a társadalom egyre inkább kezdi elfogadni, azonban a transzszexuálisok helyzete továbbra sem egyszerű. És ahelyett, hogy az állam egyszerűen békén hagyná őket, hagy éljék az életüket, ahogy szeretnék, inkább úgy döntenek, hogy egy törvénymódosítással ellehetetlenítik őket. Persze ezt a kormány teljesen máshogy látja, hiszen tudtommal annak egyik tagja sem kellett, hogy szembenézzen egy ilyen horderejű döntéssel.

Magyarországon mindenki a nemi identitásának megfelelően élhet.

Igen ám, csak a törvény módosítása megszünteti a nem- és névváltoztatás lehetőségét (nem jogi elismerése) Magyarországon. Itt nem arról van szó, hogy valaki  fának képzeli magát, ezért anyakönyveztetni szeretné magát úgy, mint egy fa, hanem arról, hogy valaki férfinak vagy nőnek érzi magát. A történet nem túl bonyolult, mégis úgy tűnik, hogy a kormány még ezt a szabadságot sem kívánja meghagyni az állampolgárainak. Tartok tőle, hogy az egyház is valamilyen módon kapcsolódik a dologhoz, hiszen az álkeresztények egyik fontos megállapítása, hogy azok vagyunk, aminek Isten minket teremtett. Ha tehát valaki férfinak születik, az férfiként is fog meghalni, aki pedig nőnek, az aként. Ezen változtatni – vagyis Isten törvényein – nem lehet. Az a bökkenő azonban, hogy Magyarországon még nem államvallás a kereszténység, és vélhetően ez a közeljövőben sem fog megváltozni, már csak azért sem, mert egyre többen fordulnak el az egyházaktól az utóbbi időben.

Az, hogy Orbán és csapata pálforduláson ment keresztül, az az ő saját problémájuk, de ezt a problémát ne vetítsék ki az ország állampolgáraira. Ha Orbán, Semjén, vagy Rogán nem akar nemet változtatni, akkor ne tegye meg, azonban hagyja meg ezt a lehetőséget azoknak, akik így éreznek. Ha pedig annyira ragaszkodik ahhoz Orbán, hogy ő mindig, minden fontos kérdésben kikéri az emberek véleményét, akkor nosza tegye meg, írjon ki népszavazást. Ha valóban igaza van, akkor az emberek többsége úgyis támogatni fogja ebben. Tartok tőle azonban, hogy annyira nem biztos a dolgában, nem véletlenül Semjénnel tolta át a parlamenten ezt a salátatörvényt. Amennyiben Orbánban lenne bármennyi gerinc is, meg merné kérdezni az embereket, de jól láthatóan tart tőlük. Mindenféle egyeztetés és kommunikáció nélkül hoz emberek életét befolyásoló, akár halálos döntéseket is. Azonban jól láthatóan ezzel semmi gondja nincs, sőt, még azt is hiszem, hogy ezt élvezi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.