Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyire bátrak ezek a „legbátrabb” magyarok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét kívánok, vagy mondhatnám azt is, hogy helló, nyunyókák! De nem mondom, mert ennyire még én sem vagyok tiszteletlen tahó. Másrészt nem én vagyok az országos jelentőségű Müller Cecília komoly tisztifőorvos sem, akinek ez benne van a szótárában. És akinek nem győzök elég hálás lenni azért (nem, nem vagyok hálás neki, de legalább őszintén megvetem), mert bemutatta, hogy kormányzati pozíció sem kell ahhoz, hogy egy országot valaki olyan mértékben lenézzen, fogalmatlan baromnak és kiskorú, gyámságra szoruló félnótásnak tartson, mint őnagysága. Nekem nem lenne hozzá bátorságom, de ez csak azért van, mert valahogy még mindig nem hiszem el, hogy pontosan erre van igénye szorgosan kiskorúsított, ámde több mint ezeréves múltra visszatekintő népünknek. Amely nép egy része ökölrázva követel még több és egyre több szigort, megtorlást, féldiktatúrát, valamint még ennél is több negédes, nyálas, oktondi gügyögést az országos tisztifőtől. Szellőztetésről, érintésmentes fogócskázásról, a játékszerek rendszeres fertőtlenítéséről, az ágynemű tisztításának fontosságáról és arról is, hogy nem javallott, hogy a gyerek az otthoni NYUNYÓKÁJÁT behordja az óvodába vagy a bölcsődébe.

Kénytelen vagyok elviselni – még ha minden porcikám görcsbe is rándul ettől a színvonaltalan, megalázó verbális borzalomtól -, hogy ennyiben kimerül az operatív törzsnek nevezett kormányzati orgánum tájékoztatási kötelezettsége egy állítólagos járvány idején. Miközben arról például megint egy félsoros kérdés nem hangzott el az operatív törzs tök felesleges sajtótájékoztatóján – ezért válaszolni sem kellett rá senkinek -, hogy ha agyonverték a járványgörbét, és nem győznek hálálkodni amiért összefogva legyőztük a vírust, akkor mi a búbánat indokolja a járványügyi veszélyhelyzet fenntartását? Vagy hogy mi a terv a bűnös fővárossal? Vagy ha 50 körüli beteg van lélegeztetőgépen, és 600 körül van a kórházi kezelést igénylő fertőzöttek száma, akkor miért kellett közel 40 ezer ágyat lóhalálában felszabadíttatni, és pláne hányan vannak a kiskunhalasi csilivili mobilkórházban?

Az már mindenféle sunnyogás, titkolózás, összkormányzati fennforgás, a fővárosi lazítással kapcsolatos pofátlan kormányzati időhúzás (a kerületi polgármestereket megkérdezik a lazításról, a főpolgármesternek meg rászarnak a fejére), vagy a Pesti úti idősotthon ügyében indított több mint jelzésértékű rendőrségi nyomozás dacára is kiszivárgott, hogy valójában miért szívatják Orbánék a főpolgármestert (nyilván nem őt, hanem a budapestieket), miért titkolják az általa kért adatokat, és miért hagyják ki az általa vezetett városról szóló döntésből. Hát mert nem úgy vannak a számok, hogy alátámaszthatnák a Karácsony elleni boszorkányüldözést. Tudniillik az van, hogy a járvány elsősorban a kórházakban és a kórházakból fertőz. Az állami fenntartású kórházakban gyakoribb a fertőzés, mint a szociális intézményekben/idősotthonokban, konkrétan minden harmadik fertőzés kórházi. Továbbá a fertőzés már régen jelen volt a kórházakban, amikor Budapest vezetése azt kérte a Kocsis szolgája Sára Botond-féle kormányhivataltól, hogy ne küldjenek vissza az idősotthonokba a kórházból senkit negatív koronavírus-teszt nélkül. Ehhez képest a fideszes Sára-féle kormányhivatal felesleges költségnek minősítette a tesztelést, csakazértis visszaküldték teszt hiányában is az időseket, és mi történt? Hát ez: megugrott a fertőzöttek száma a szociális intézményekben/idősotthonokban. Azóta megy a napi lejáratás, mutogatás, felelősséghárítás, mocskolódás, hogy Karácsony gyilkos. Pedig a számok és a tények most sem hazudnak.

Amely számok azt mutatják, hogy az elmúlt napon találtak 28 új fertőzöttet, és meghalt 5 idős, beteg ember, aki amúgy is meghalt volna, mint tudjuk. Nos, ha emellé odatesszük, hogy mi a helyzet a fertőzések eredetével, akkor megintcsak felmerül a kérdés: ezért van bezárva Budapest? És ezért van alaptákolmányos értelemben is veszélyhelyzet? Még meddig?

Mennyi idő kell még az éjszaka leple alatt sunnyogó legbátrabb Semjén Zsoltnak és a gazdájának, hogy minden gazemberséget, amire tíz év kevésnek bizonyult, most elkövessék? Kormánykritikus, de tisztességes embereket a rendőrség vadhajnalban rángat ki az ágyukból, túrja fel a lakásukat, kobozza el a telefonjukat, laptopjukat el nem követett bűnökért, miközben az álkeresztény fővadász a sötétben oson, mint a gyáva bűnözők, és az aktuálisan a nevére vett törvényjavaslattal most éppen azon fáradozik, hogy Göd mintájára egy rakás települést megfosszon a bevételeitől. Van köze a járványhoz? Semmi köze. De legalább sűrű csúsztatások közepette meg is magyarázzák, hogy miért nem is kivéreztetés, amit az ellenzéki településekkel művelnek? Meg. Pedig a dolog egyértelmű: a beruházások terheit továbbra is a települések viselik, a hasznot meg elviszi a fideszes megye. De miért is életbevágó a bűnbandára emlékeztető Fidesz-KDNP számára telibehányni a választói akaratot, és a polgárok feje fölött a fideszes megyei önkormányzatoknak átjátszani a kormányrendeletileg kijelölt különleges gazdasági övezeteket? Azért, mert tavaly októberben hosszú idő után az ellenzék pozíciókhoz és erőforrásokhoz jutott, és még véletlenül sem derülhet ki, hogy még a legdilettánsabb ellenzéki polgármester is képes jobb, élhetőbb, normálisabb várost csinálni a gondjaira bízott településből, mint csakafidesz.

Ami pedig a diplomáciai ámokfutásba lendült világhírű hegedűművésznőt illeti, aki főállásban családanya és feleség, mellékállásban igazságügyi miniszter: ideje lesz megnyugodnia. Hiába fenyegetőzött még ma reggel is a pártállami rádióban azzal, hogy diplomáciai következményei lesznek annak, ha nem vehet részt, és nem kaphat szót az időkorlát nélküli orbáni teljhatalomról szóló brüsszeli vitán, a dolog eldőlt. Tényleg nem szólalhat fel az ura és parancsolója helyett. Kicsit is normálisabb helyeken ezt bárki elsőre is megértette volna, ám Varga Juditnak nem az a feladata, hogy értsen a szóból, vagy európai módon, normálisan viselkedjen. A legnagyobb hazugság ebben a sztoriban az, hogy még ma reggel is azt mantrázta, hogy a jogállamiság, a tisztességes eljárás és a demokrácia összes alapelve azt kívánná, hogy őnagysága szót kapjon. Ezzel szemben az igazság az, hogy a jogállamiság, a tisztességes eljárás és a demokrácia összes alapelve szerint a kormánynak lehetősége lenne elmondani az álláspontját, de a legeslegbátrabb magyar ez elől a feladat elől a járványügyi bokros teendőire hivatkozva futamodott meg. Úgy, hogy már nincs is járvány, ugye. Mi következik ebből? Az, hogy a félisten, aki minden politikailag nyerhető szituációban hadvezérré, irányítóvá, egyszemélyes akciócsoporttá nyilvánítja magát, és egy személyben dönt életről-halálról, most bátran átpasszolta a védhetetlen védelmezését a futballista miniszterre, mert neki ehhez most nincs kedve. Ciki, nem fér bele, tudja, hogy kilóg a szőrös lóláb az egész önkényuralma mögül. Vagyis Orbán nem hajlandó megvédeni mimagyarokat Brüsszelben, miközben járvány már nincs, és minden sínen van. Hát ja. Ennyire bátrak és tökösek ezek a legbátrabb magyarok.

A mai étlap:

Mintha már megint az unortodox hadvezér győzött volna

Egyre elégedetlenebb a néma többség

Az eddigi emberáldozatok mértéke még nem volt elég?  

A magyar vírus

A nagy fekete autó visszatér?

Legalább utólag ki kell derülnie, pontosan mekkora ez a rohadék polip

Csak az a fránya autópálya ne lenne

A vándor elindul 

Orbán harca az ELLENZÉK-19 vírus ellen

A papucsállatkák esete a mosdótállal

A nap olvasói bölcsességei:

• A forradalom sohasem kopogtat, hanem ránktöri az ajtót. (György)

• A kormányzat nem a helyzetet kezeli, hanem a híreket. (Zsolt)

• Brüsszelből lopni hazafias kötelesség, és azt jó szemmel nézik a hívek. Azt hiszik, nekik is jut. (Dupla)

• Jut eszembe… hol vannak a nagypofájú utolsó csicskák, akik eddig folyamatosan sivalkodtak, hogy itt nincs diktatúra, mert a külföldi közösségi fórumokon (noha az államin már rég nem) lehet kommentálni a magyar cikkeket, történteket és mégsem visznek el senkit. (Az Állampárt jobban tudja)

A nap kérdését pedig Attila tette fel:

Vajon melyik tornacipő gyáros sózta petiékre a kínai feliratú légfrissítőket?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.