Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jóérzésű ember elsüllyed szégyenében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Borzasztó jó estét kívánok mindenkinek! A péntek esti buli egyelőre még elmarad, de legalább a máju selsején, vagyis a munka ünnepén nagyjából túl vagyunk. Ha a szakadékon nem is. Már ha bárkinek eszébe jutott egyáltalán, hogy ma mekkorát kellene ünnepelni. Szerintem nagyon sokan vannak, akiknek nemhogy ünnepelhetnékük nincs, de lassan enni sem lesz mit. Ez persze csak azokra vonatkozik, akiknek eddig legalább volt. Ők, akik már azon gondolkodnak, hogy a rezsiszámlát, vagy inkább a telefonszámlát fizessék be, és közben az albérlettel mi legyen, hogy kaját egyáltalán miből vesznek, de már azt találgatják, mi az, amit ebben a helyzetben el tudnának adni azért, hogy ne kelljen kölcsönkérni, biztosan nagyon örültek a ma reggeli miniszterelnöki igehirdetésnek.

Őfényessége, a rendeletileg kormányzó isteni küldetéstudat jobb híján ugyanazt a tudományos-fantasztikus hazug szólamot ismételgette ma reggel is, amit az egybites látványkormányzását a háttérből támogató habonyzsenik ki bírtak találni neki: annyi munkahelyet hoz létre – és ezért személyes garanciát vállal -, amennyit a vírus felzabált. Ha bárkinek van emléke arról, hogy mikor fordult elő utoljára, vagy egyáltalán valaha előfordult-e, hogy az Orbán nevű garanciát vagy felelősséget vállalt bármiért, kérem tisztelettel, jelezze. Különben jól hangzik ez az annyi munkahely, ahányat a vírus tönkretesz duma, nem? Állatira. Mennyi a valóságalapja? És mennyi lenne a valóságalapja akkor, ha pillanatnyilag, tegnap, két hete, holnapután senki nem éhezne? Franc se tudja. Attól tartok, hogy a nagy mágus pláne nem tudja. És akkor se tudná, ha véletlenül érdekelné.

Mert ha tudná, hogy mit kell, egyenesen mit hazafias kötelesség tenni olyankor, amikor a kék plakátokon halálhörgés, és úgy általában a napi zsibbasztó-kábító drogadagot jelentő gyűlöletpropaganda már nem enyhíti a kollektív éhségérzetet (nem a lelki-szellemit, hanem a fizikait), vagyis amikor IGAZIBÓL válságot kell kezelni, akkor:

  1. Lesülne a bőr az ábrázatáról, és eszébe nem jutna azért becaplatni a rádiójába, hogy kettes számú Soros-tervezzen, pénzügyi spekulánsozzon és a Soros-hálózat liberális hídfőállásaival riogasson, amelyek mind rátámadtak az ő nemdiktatúrájára.
  2. Elsüllyedne szégyenében, és meg sem próbálná a munka és megélhetés nélkül maradt emberek tízezreinek azt belehörögni az arcába, hogy segély nincs, de lesz majd helyette fizetett átképzés (szép is lesz, amikor éhes vendéglátósból mentőst képeznek), lesz közmunka dögivel, állami cégeknél nemtommi, az életerős fiatalokat pedig szívesen látják a hadseregben.

Ha ennek az embernek bármilyen halvány fogalma lenne arról, hogy mit jelent tisztességes munkából megélni, hosszú évekig adót fizetni (ja, és közben végignézni, hogy áll a lábára, a szülei, a gyerekei és az unokái lábára egy csillapíthatatlan étvágyú, sáskahadakat megszégyenítő, felkapaszkodott tahók gyülekezete), akkor bátorsága sem lenne ráuszítani a szervilis hasbeszélőit a nyilvánosságra, hogy bő nyállal gyurcsányozva (bezzeg a megszorítások), világ szégyenére ezredszerre is előadják, hogy „mi nem elvettünk, hanem adtunk. Segély helyett munkát, tisztes megélhetést”.

Ne őrjítsetek már meg, elvtársak! Gondolom, ezért szüntetitek meg kiváló időzítéssel az önálló foglalkoztatási alapot és suvasztjátok bele a rendeletileg létrehozott gazdaságvédelmi alapba. Mert gazdaságvédelmi alapon a saját polgáraitokkal megetetitek, hogy segélyt nem adtok a semmire, de Mongóliához most vágtok hozzá egy 50 millió dolláros SEGÉLYhitelt, a 18,5 milliárd forintból épülő vakcinagyár mellé. (Most ne beszéljünk a kínai kommunista párt felé az országot eladósító 700 milliárdos hitelről, mert a fejünk is belefájdul valahányszor eszünkbe jut.) Azért, mert ti nem elvesztek, ti nem hülyének néztek, ti nem emberi sorsokon taposva meneteltek az életfogytiglani teljhatalomba. Ti nem olyanok vagytok, mint bezzeggyurcsányék, ti tudjátok, hogyan kell megbecsülni és embernek nézni a magyarokat.

Ezért költöttek el 50 nap alatt közel tízmilliárdot sportra, mert nem volt mire másra.

Ezért jön jól nektek, hogy kurvagyenge a forint, mert így több mint 1000 milliárd forintot nyertek az amúgy állítólag nem létező európai uniós források átváltásán, hogy legyen energia tovább szabadságharcolni a náci Brüsszel ellen.

Ezért dobjátok meg a járványra hivatkozva 5 milliárd forinttal a saját haverjaitokat (a NER dakota-kipcsak bikkfanyelvén: „tanácsadás a koronavírus okozta károk mérséklésére” című, turisztikai témájú közbeszerzési kiírás, amelynek főszereplői az Orbán Ráhelhez több szálon köthető állami cégek).

Ja, és ezért Tiborcz és Mészáros üzlettársának lakóparkja a nemzetgazdasági érdek, nem mondjuk a gyermekét egyedül nevelő, vele együtt nélkülöző, hamarosan utcára kerülő anyák megsegítése. Pedig még a női princípiumukat is teljesítették, ami nélkül Kövér után köztudottan nem nő a nő.

Igen, ezért hazaárulóztok és tagadtok  ki a nemzetből, ezért hazudik és vádaskodik a román államelnök otromba tahóságával versenyt futva, az ellenzékre rárontva a nagy fehér törzsfőnök. Mert ő érti és érzi az éhezés küszöbén álló, megtakarítások nélkül kilátástalanságra ítélt sokezrek kínjait és keserveit.

Ezért söpörte le a Selmeczi Gabrielláról elhíresült népjóléti bizottság azokat a konkrét, pontszerű ellenzéki javaslatokat, amelyek nem a távoli jövőre ígérgetnek 13. havi nyugdíjat (négy részletben) és jó melót a hadseregben, hanem a jelenben mentenének egzisztenciákat. Ezért van az, hogy hiába támogatja ötből négy magyar a munkahelyek megvédését, az álláskeresési járadék megemelését, a nyugdíjasok azonnali megsegítését, az energiaárak csökkentését, vagy az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók béremelését, a Fidesz hallani sem akar ezekről. Miért? Azért, hogy utána a fideszes közrádióban azt mondhassa – hiszen senki nem fog visszakérdezeni, hogy ez hova fér még rá a pofádra, haver? -, hogy miközben ő azzal foglalkozik, hogyan védekezzen és mentse az életet, ezek a saját hazájukat támadják.

És ezért lesz második hulláma októberben-novemberben (és ha engem kérdeznek, sokadik hulláma) a járványnak, és pont azon a napon lesz, és pont addig fog tartani, amely dátumokra a kormányzó elvtárs majd rábök a naptárban. Ezért. Mert ilyen nagyon jól rákapott a rendeleti önkény ízére, és szó szerint beváltja a hozzá fűzött aggodalmakat. Ha belepusztulunk is.

U.I. Ha a sakálmédia szalagmunkásai mellett már Tarlóst is rá kellett uszítani Karácsonyra, akkor sínen vagyunk, mint az állat. Nyugodalmas jó éjszakát!

Ez volt ma műsoron:

Éljenek meg a saját nyomoronc híveik befizetéseiből

Csak a hazugsággörbe nem akar laposodni

Nem bocsánatos szereptévesztés

Csak ennyi? 

Reméljük, ezúttal a magyar adófizetőknek is jut belőle

Néha nem árt a józan észre hallgatni

Anatómia

Sej, a lisztes molnár 

Miközben a parlamenti demokráciából folytatólagosan kifertőtlenítik a demokráciát

A gyűlöletkeltés politikájának tükre

Olvasói kommentek, mindenki okulására:

• Volt már olyan a történelmünkben, hogy nagy büszkén kitagadtuk a nemzet egy részét. Gyalázatos vége lett. Ennek is az lesz. A kérdés csak az, hogy mikor? (Judit)

• Kövér agymenéseire már csak legyintene az ember, de az, hogy ez a főminiszter kerekre nyílt szemekkel beáll a nyíltan náci, vagy fasiszta (mindegy melyiknek hívjuk, tartalma ugyanaz) dumába, nem ad okot különösebb optimizmusra. (György)

• Ez a kitagadósdi is a kuglóf-mazsola elven működik. Amikor be kell tenni a közösbe, akkor bezzeg jók vagyunk. Megkockáztatom, hogy a mazsolaszemek legalább kétharmadát a „nemmagyarok” adják össze, beleértve a külföldön élőktől a családnak ideutalt, szabad szemmel is jól látható mennyiségű pénzt. Szóval tagadjanak ki, de akkor a pénzem is az enyém, arra adom, amit én hasznosnak tartok! (Madárlátta)

A kiemelt hozzászólás szerzője ma János, aki bearanyozta az estémet, köszi:

Állandóan megy a süketelés a légi hídról. Látta ezt már valaki? Mikor építettek hidat Kína és magyarország közé? Jó nagy híd lehet pedig. Ezt a tendert is Lölö nyerte? Sok beton ment bele? Egy csomó nyitott kérdés, amire nincs válasz! Megkérem a tisztelt miniszterelnök urat, hogy monnyon le!  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.