Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy fasiszta diktatúrában ez is elfogadható

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Tegnap Kövér László a már megszokott, tapló, bunkó stílusban mondott oda az ellenzékieknek, akik szerinte nem is a magyar nemzet részei. Persze azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesz felfogása szerint vannak ők, polgári, konzervatív, keresztény, nemzeti, hazaszerető polgárok, illetve a mocskos, liberális, sorosista, kommunista, nemzetellenes, hazaáruló ellenzékiek. Nincs köztes út: vagy fideszes és ezáltal automatikusan hazaszerető állampolgár az ember, vagy nem. Az, hogy egy házelnök ilyen stílust megengedhet magának – méghozzá nem először -, az tökéletesen megmutatja milyen demokráciában is vagyunk kénytelenek élni jelen pillanatban. Kövér nem egy nevesincs, huszadrangú aktatologató, hanem egy elviekben fontos pozíciót betöltő politikus, aki több milliós fizetését a magyar emberek befizetett adóinak köszönheti. Nem csak a Fidesz-szavazók befizetését, de a nemzetellenes, hazaárulók befizetését is bátran költi havonta arra, amire csak akarja.

Az idézetet most nem említeném még egyszer, hiszen tegnap este már megemlékeztünk róla, azonban annak apropója, hogy ismét ezzel foglalkozunk nem más, mint az, hogy Gulyás Gergely a mai kormányinfón reagált erre a kiejelentésre.

Kövér László házelnök rendkívül visszafogottan beszél az ellenzékről, ahhoz képest, ahogy ők beszélnek a kormányról és a kormánnyal, egy válsághelyzetben is. A másik pedig, hogy éppen most láttuk és beszéltünk róla az Európai Bizottság döntése kapcsán, hogy az ellenzék, a baloldal egésze azzal töltötte az elmúlt heteket, hogy újra és újra Brüsszelbe járt az országot feljelenteni. Tehát én jobban örülnék, hogyha nemzeti egységről beszélhetnénk. Mi az erre való nyitottságunkat többször is kifejeztük, de sajnos az ellenzék az elmúlt hónapokban tanúsított magatartása semmiféle okot nem ad arra, hogy ilyenről alappal beszélhessünk. Az pedig jó lenne valóban, hogyha az az ellenzéki magatartás ami megszokott, az legalább olyan időszakban, amikor az eredményes védekezéshez összefogásra van szükség, változna, és képes lenne az ellenzék az ország iránti érzéseit a kormány iránti érzéseivel szemben is érvényesíteni.       

Kövér László és a visszafogottság eleve nem igazán értelmezhető egy mondaton belül, hiszen Kövér a tipikus példája annak, mi történik valakivel, ha már a szinte korlátlan hatalom sem elegendő ahhoz, hogy valaki boldogan és nyugodtan élje életét. Kövér mindent és mindenkit meg akar büntetni, neki arra van szüksége, hogy folyamatosan azt érezhesse, a hatalom nála van, és azzal azt tesz, amit csak jónak tart. Úgy hiszi, szinte mindenki az ő beosztottja, az ő utasításait követi és amit csak parancsba ad, azt teljesíteni kell. Azzal, hogy az ellenzéki politikusok ezt az elgondolást nem követik, elég gyorsan fel tudják bőszíteni a házmestert. De az sem segít a helyzeten, hogy jól láthatóan Kövér agyára megy a több hetes bezártság, noha idehaza a veszélyhelyzet miatt hozott korlátozások világszinten nem is túl szigorúak.

Tehát visszatérve a kijelentésre: Gulyás szerint az, hogy egy házelnök nemzetellenesnek tekinti mindazokat, akik nem a Fidesz szerekét tolják, egy mérsékelt, visszafogott kijelentés, szerinte ugyanis az ellenzéki politikusok ennél sokkal roszzabb dolgokat vágnak a kormányzat fejéhez. Tehát az óvoda homokozójában vagyunk és nem más a kérdés, mint az, hogy ki dobott először homokot a másik fejéhez. Az fel sem merül, hogy attól függetlenül, hogy ki kezdte ezt az egészet, a viselkedés elfogadathatatlan, dehogy. Olyan, hogy a kormány részéről bárki is hibázzon, elő sem fordulhat. Orbán és haverjai ezt nem engedhetik meg maguknak, hiszen azt kell mutatni, hogy ők egy legyőzhetetlen, morálisan megkérdőjelezhetetlen, keresztény, polgári társaság, akik elsősorban a választópolgárokért vannak.

Gulyás minden egyes szava nevetséges, amivel szerintem még ő maga is tisztában van. Ez persze nem menti őt fel, hiszen senki sem kényszerítette arra, hogy elfogadja a Fideszen belül betöltött szerepét. Kövér kijelentése egyértelműen túlmegy minden elfogadható határon, de mióta a Fidesz számára a határok elmosódtak, sőt el is tűntek, ezt már észre sem veszik. Az elmebeteg, nacionalista hozzáállás vált az új normává, amellyel a központi utasítás szerint egyet kell érteni. Elhatárolódni ettől, sőt elítélni teljességgel elfogadhatatlan lenne. Egy a zászló, egy a tábor, mint tudjuk, amihez a Fidesz tartja is magát. Itt tartunk ma 2020 első felében, egy világjárvány kellős közepén: arról kell beszélnünk, hogy egy elviekben igen fontos pozíciót betöltő politikus fasiszta kijelentése belefér-e még a kormány kommunikációjába. Jelentem, belefér. A realitás talajától régen elrugaszkodva valahol egy rémálom-világban élünk és ki tudja, hogy mikor fogunk végre felébredni.

Mai cikkeink:

Semjén Zsolt éjszakai műszakban. Megint

Ehhez sajnos a „szakma” segítsége is kellett

Széthullóban

A rézfülű vírus

A hazai termékek vásárlásához az kellene, hogy azok minősége megfelelő szívonalú legyen

Nem embertelen ez a hozzáállás egy kicsit?

Lopni lehet, dudálni nem lehet?

Égő tűzben dideregve 

Magyar külpolitika: EU és Oroszország 

A rizikó óriási

A mai nap kiemelt kommentjei:

Azért azt megnézném ahogyan Miki bá (Soltész Miklós, szerk.) megy a kizárólag magyar kereskedelmi lánc egyik boltjában, ahol szigorúan megnéz minden terméket az magyar e vagy sem. Amennyiben nem, azonnal visszarakja a polcra, hogy példát mutasson. (Csaba)

Lopásnak nincs hangja, nem hallatszik a kolostorba. (Istvánné)

Jó lenne hazai termékeket fogyasztani, de sokkal drágábbak, mint a multinál a külföldi. A magyarok kb 80-90%-a a pénztárcája után vásárol. Ha a multinál meg tudom venni ugyanazt a terméket jóval olcsóbban, akkor azt veszem meg, mert arra futja, a drága hazaira már nem. Amikor a délebbről behozott zöldség- gyümölcsfélék már elfogadható áron kaphatók, addig a magyar még üvegházas vagy fólia sátras, ami még drágább. Ipari termelésünk meg a nullával egyenlő, szinte csak összeszerelő ország vagyunk. Mit vegyünk, ami magyar is és jó is, ráadásul megfizethető? Levegőt? De hát az sem jó, főleg a városokban.
Ui: Most jut az eszembe, hogy cigarettát itthonit veszek. (Transzporter)

Nocsak! Kezdi elhinni a teljhatalom, hogy eljött az idő, miszerint dönteni kell : vagy a gazdaság, vagy a lakosság. Szétlopott államkasszával persze mindenki állást foglalhat, hogy a kettő közül melyik lesz a prioritás. (Ferenc)

A nap kommentje pedig Pétertől:

Két részre szakadt az egészségügyi dolgozók köre. Nekünk, érintetteknek erkölcsi kötelességünk megjegyezni azokat, akiknek neve majdan felkerülhet a márványtáblára, de azokét is, akik soha többet ne kerülhessenek orvosi köpeny közelébe! (Ez egy kicsit túl magasztosra sikerült, de forr bennem a harag és az elkeseredettség…)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.