Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Rosszabbul is járhattunk volna? 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sikerült vihart generálnia a biliben Szarvas Koppány Bendegúznak, aki egy momentumos VIII. kerületi önkormányzati képviselő, és mint ilyen, a jótékony figyelem középpontjában áll. Annyi történt, hogy a kórházi ágyak felszabadításáról szóló 24.hu-s cikkhez írt egy kommentet, amely pontosan így hangzik: Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok, megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.” 

Erre a két mondatra vetette rá magát a komplett kormánymédia, egymást harsogták túl a szörnyülködésben. Mint fogalmaztak, akasztással uszított a kormány ellen Szarvas. Egyből felszólították a Momentumot, gondoskodjanak róla, a méltatlanná vált politikus távozzon a közéletből. Írtak nyílt levelet a Momentum elnökének, drámai megszólalást tettek közzé Ferencz Orsolyától, aki szintén önkormányzati képviselő a VIII. kerületben, csak éppen fideszes színekben. Megtudhatjuk, hogy ő egy négygyerekes édesanya, akinek a gyerekei most az interneten olvassák, hogy lámpavassal fenyegeti ez az illető a Fidesszel rokonszenvező embereket vagy a fideszes képviselőket, és ez olyan elképesztő indulatokat kelt, hogy méltatlanná teszi a kommentelőt, hogy bárkit is képviseljen a magyar közéletben.   

Szarvas Koppány Bendegúz azóta elnézést kért a megfogalmazásért, de ez nem változtat a helyzeten, a Fidesz továbbra is fel van háborodva, ez ugyanis olyan mérhetetlen bűn szerintük, amelyre nincs bocsánat – egészen mellékesen az ágyteremtő hadművelet szerintük nagyon is rendben van. Ebből számomra megint csak az derül ki, hogy a kormánypárti érzelmű emberekkel bármiféle értelmes párbeszédet folytatni reménytelen.

Viszont megtudhattuk, hogy egy magyar fejlesztésnek köszönhetően hamarosan korlátlan lélegeztető-kapacitásunk lesz, ugyanis az Óbudai Egyetem kidolgozott egy módszert, amelynek segítségével egy lélegeztetőgép akár ötven beteget is ki tud szolgálni. Magyarország az egyedülálló fejlesztés mellett hazai lélegeztetőgép-gyártásba is kezdett. Ez igazán nagyszerű, ha igaz, bár van azért az emberben némi bizonytalanság, kicsit túl gyorsnak tűnik az áttörés, mert ugyan semmi kétség afelől, hogy a magyar tehetség fantasztikus teljesítményre képes, azért néhány heti mégoly megfeszített munkával is létrehozni a világmegváltó produkciót, hát ez elhamarkodottnak tűnik, de hát ne legyen igazam. És hát ki tudja, mit hoz még a jövő, lehet, hogy a vírus elleni vakcinával is mi rukkolunk elő, mindössze hetek kérdése.  

A végére egy színes hír az Indexről: Az indiai kormánypárt több politikusa is azt tanácsolta az indiai polgároknak, hogy igyanak tehénvizeletet, mert annak jótékony, egyesek szerint gyógyító hatása van, ami megvéd a koronavírus ellen is. Ehhez képest határozottan jól állunk, nálunk azért ilyen nem fordulhat elő. Ha úgy nézzük, rosszabbul is járhattunk volna. 

Pável Melinda 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.