Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Támadás alatt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét!

Orbán Viktor és vele a teljes Fidesz igen rossz napot zárt tegnap és ma is. Nem elég, hogy valaki vagy valakik átmenetileg legalábbis megfutamodásra kényszerítették a teljhatalmat birtokló vezért, de ezt követően is több fronton érkeznek a jó hírek Orbánéknak. Előbb kiderült, hogy Magyarország kormánya veszített az uniós kvótaperben, majd Ursula van der Leyen bejelentette, aggódik a magyarországi helyzet miatt, ezt követően pedig az Európai Néppárt 13 tagpártja kérte Dunald Tuskot, a Néppárt elnökét és a pártszövetség vezetését, hogy zárja ki a Fideszt a konzervatív pártcsaládból. Csőstül jön a baj, hát mi lesz így Viktorunkkal? Itt áll a járvány kellős közepén, minden erejével arra koncentrálva, hogy bebiztosítsa teljhatalmát az elkövetkezendő évtizedekre, erre jön az EU és beleköp a levesébe? Hát mi van a szuverenitásunkkal? Nálunk már nyílt diktatúra sem lehet?

Úgy tűnik, nem. A kívülről talán demokratikusnak tűnő, de egyébként diktatórikus berendezkedést még megtűrte az EU. A legtöbb országnak érdeke volt, hogy jó viszonyban legyen Orbánnal, hiszen befogadta a külföldi gyárakat és jóval az uniós bérek alatt dolgoztatta a munkásokat. És ugyan zavarta az EU-s vezetőket az, hogy sorra nevetség tárgyává tette a szövetséget, háttéralkukkal mindig meg tudták oldani azt, hogy meghátráljon. Eddig nem nyújtotta be igényét a teljes diktatúrára, ez azonban hétfőn megváltozott. Sokakat talán váratlanul ért, lehet pont ezért tartott egy kis időbe, mire Európa is észbekapott, de végül ez is megtörtént. A polgármesterek jogkörének csorbítása már túl sok volt, ezért megálljt parancsoltak Orbánnak. Aki persze még nem adta fel álmát, de az biztosan elmondható, hogy visszavetette őt egy időre. Úgy hihette, hogy minden sínen van, végre és eljött az ő ideje, de rá kellett jönnie, hogy tévedett.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy feltétlenül érdemes azzal számolni, hogy az EU valódi segítséget fog nyújtani számunkra abban, hogy felelősségre vonjuk a kormányunkat (változatlanul nem az ő feladatuk), de vélhetően már így is többet tettek, mint azt sokan gondolni merték. Orbánt is meglepetésként érhette, hogy nem nézte tétlenül a külvilág azt, amit megpróbált végrehajtani, hiszen ha számolt volna vele, akkor Semjénnek sem adta volna ki a parancsot arra, hogy adja már be a salátatörvényt, amelynek egyes részletei ennek ellenére is törvényi erőre fognak lépni hamarosan. Orbán tehát kénytelen legalább egy kis időre jegelni törekvéseit, így lesz ideje arra is, hogy megharcoljon a vírussal, amely tovább fertőzi a magyar lakosságot. Mert ugyan Szijjártó hozott a magyaroknak 10 000 maszkot Azerbajdzsánból – azt csak remélem, hogy Alijev diktátor pajtás nem a saját állampolgárai elől vette el ezeket – csakhogy ennyi maszk a járvány csúcsán körülbelül 2 napig elegendő egy kórháznak. Siker ez, nem mondom én, csak hát nem túlzottan jelentős.

Napközben az Index lehozott egy cikket, amely szerint az egész ország tesztelhető lenne pár nap alatt, ami valóban jól hangzik, csak annak megvalósítása körülbelül annyira reális, mint az, hogy Tiborcz István visszaadja a magyar adófizetők eltulajdonított pénzét. Van persze rá esély, csak igen csekély. Úgyhogy nézzük röviden, milyen okosságokat mondott ma Müller Cecília országos tisztifőorvos:

42 főre emelkedett a gyógyultak száma, Müller Cecília szerint azonban a mintavételek száma a regisztrált megbetegedések számával egyenes arányban növekszik, hiszen minden gyanús esetet tesztelnek, és a kontaktjaikat is vizsgálni kell, ez egyre több ember érintettségét jelenti.

Minden gyanús esetet vizsgálnak? Valóban?

Akár minden településre is érvényes lehet, hogy Magyarország teljes területén észlelhető már a koronavírus.

De a jászberényi polgármestert feljelentik azért, mert el merte mondani, hogy ott is megjelent a vírus?

Müller Cecília szerint egyre jobban emelkedik a megbetegedések száma, és már sok esetben azt sem lehet visszakövetni, hogy ki kitől kapta el a vírust.

Mert eddig lehetett tudni ki fertőzött, és ki nem? Az első hetekben lényegében alig teszteltek, arról nem beszélve, hogy információt sem nagyon adtak a közvélemény számára.

Lásuk mai cikkeinket:

A ló és annak az alkatrésze

A maszkok szükségesek

Nem érdemes hazudni

Nem a saját életét. A gyerekei életét

Európa figyel

COVID-19: Hatások és mellékhatások a globális energiaszektorban

Őrjöngő önkény

A jámbor tehén

Csupasz kézzel operált kásoz

A mai nap legjobb kommentjei:

Nem lehetne a magyar kormányt gyámság alá helyezni? Örökre!!!! (Brownie)

Mára virradóra a következő kérdések zsibongnak a fejemben: Ha a potrohos mégsem Chuck Norris, és ledöntené a kórság, akkor kire száll az egyszemélyi hatalom? Semmilyenzsótira?! Vagy indul az iszapbirkózás rogántónival, lézerjanival és a többi aljas haszonlesővel? HOL VAN a rohadt sok naponta érkező csilliárd védőfelszerelés?!!! (mármint a nyaloncok webshopjain kívül!!!) Hogy mer egy vezető olyat kiejteni a száján, hogy teljesítmény nélkül itt senki nem fog ingyen pénzhez jutni?!!! Mikor értik meg, hogy ha csak a sajátjaikat istápolják (nyilván csak én egyedül nem értem, hogy egy milliárdosnak miért nincs annyi tartaléka, hogy kihúzza pár hónapig, bezzeg a minimálbéres melósnak meg van), akkor éhen döglik a jobbágy/rabszolga, nem lesz aki dolgozzon…
És egy kis vidámság a végére: bántotta a csipkés lelküket az „ültessen ön is operatív törzset”, le is cserélték a kaspókat ( Madárlátta)

A nap kommentje pedig Zsuzsannától:

A mi falunk polgija hetek óta -videó felvételről- naprakészen, érthetően, tisztességesen tájékoztat minket minden aktuális eseményről, többek között a falunkban élő fertőzöttek és karanténban lévők számáról is. Saját felelősségére megnyitotta a már egy éve(!) elkészült, de még valami aktakukac sz@rozása miatt -papíron- nem engedélyezett új felnőtt orvosi rendelőt, hogy ne egy helyiségben legyen a gyerek és felnőtt rendelés… Maszkokat szerzett, amiket először természetesen az egészségügyben és a kereskedelemben dolgozók kaptak, de a megmaradtak a falu lakosainak is ingyenesen hozzáférhetőek. A különböző rendezvényekre (falunap, majális, juniális, sport…) elkülönített pénzt átcsoportosította a járvány kezeléséhez szükséges kiadásokra. Saját felelősségére. Ha elfogadták volna ezt a szégyenletes, az önkormányzatok kiskorúsítására hozott rendelkezést, akkor visszamenő hatállyal mindent vissza kellett volna csinálnia? Szerencsére nem ez történt. (Egyébként a polgink fideszes, de ennek jelen esetben abszolút nincs jelentősége. Ember.) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.