Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Csupasz kézzel operált káosz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megöltek bennünket még azelőtt, hogy a koronavírus tizedelni kezdte volna a világot. Megöltek hitben, morálisan, kiölték belőlünk a gondolkodás igényét, kiölték belőlünk a részvétet, az empátiát, kiölték belőlünk a legfőbb emberi értékeket, kiölték a nemzeti önértékelésünket, megölték a múltunkat, mostanra meg 9.5 millió hátrafelé nyilazó zombi kóvályog céltalanul az országban, várva  a Messiást, ahogy történelmünk során szinte mindig.

És a Messiást megkaptuk 2020. március 30-án. Már megint van egy Messiás, de ez nem Rákosi. Nem, nem, ez maga Orbán Viktor. Hogy ki ő? Ő maga a turáni átok az országon. 2010 óta tartja sötétben és rettegésben, kiszolgáltatva, gyűlölet és széthúzás közepette az országot. Az ő jelleme, hitvallása (már ha van ennek az embernek bármilyen hite ), moralitása, gyengesége, uralkodni vágyása, a mások gyűlölete, a hazugság igazságként való „elhajlítása”, mások kihasználása, a mások hátán való érvényesülés uralja most a magyar ugart. Mert erre van most igény (?).

Hogy miért tudja ezt a népet felmosórongyként kezelni, arról már írtam a nép és a hatalom nézőpontját is boncolgató írásaimban. Eddig félelemben tartotta a népet a megélhetéssel, a biztonsággal, a máról holnapra való túlélés fenyegetésével, félelemmel. A kis bérből és nyugdíjból élőket azzal, hogy nem lesz holnapjuk (pedig jelenük sincs igazán). És félelemben tartott egészségügyi dolgozót, orvost, ápolót, nővért, rendőrt, tanítót, tanárt, újságírót, színészt, mentőst, tűzoltót, dolgozót, munkanélkülit és közmunkást, hogy mindenki féljen mindenkitől. Ez a NER lényege.

Erre a félelemre és annak ébren tartására építette fel teljes kormányzását, kormányzati apparátusát, minden rendelete ezt erősíti. Az igazság eltitkolása, a realitással való szembenézés hiánya, a valóság tagadása kormányzati monopóliummá vált. Hogy miként uralja az egész országot, az már nem kérdés, hiszen – mint ebben az írásomban is fejtegettem – már minden az övé. A pereputtyáé, a talpnyalóié. A teljes kormány és annak minden tagja, azoknak minden családtagja, gyerekei valahol, valamilyen cégben, valamelyik országrészben, valamelyik településen hirtelen felindulásból gazdagodtak meg és szívták fel begyükbe a javainkat.

Hogy mégis mitől ilyen aljas ez az ember? Attól, hogy a hétköznapi bűnök elkövetésénél magasabb szintre lépett. Mert ebben az élet-halál helyzetben is fontosabb Orbán Viktornak a PR, az önfényezés. Az, hogy a médiájában pojácáskodjon a járvány leküzdésére küldött kínai eszközök tetején. Igen, ez fontosabb, mint az eszközök azonnali szétosztása, az emberi élet megóvása, a halál megelőzése. (Az tényleg csak hab volt a tortán, hogy az oly ismerős fideszes szöveget sikerült az utolsó pillanatban felnyalni a szállítmányra: „Hajrá magyarok”. Milyen kisstílű lett ez a briganti. Azzal nem tapétázta ki az ég alját, hogy az EU lehetővé tette 2 ezer milliárd forint átcsoportosítását a járvány megfékezésére, viszont a kipcsak jurtások 150 ezer védőmaszkjáért hálakönnyeket ejtett).

Ha valaki tudja, hova került az a 3 millió maszk, hogy mely kórházak kapták meg a 86 darab lélegeztetőgépet, hogy hova kerültek a kézfertőtlenítők, a gumikesztyűk, kérem ne tartsa magában. De ha tud valaki olyan magyar milliárdost, aki – mint a Tesla tulajdonosa – átállította valamely üzemét lélegeztetőgép gyártására, szintén ne tartsa titokban. A sportért felelős államtitkár asszony pereputtya által értékesített készlet nem számít a pontozásban.

A hétfői volt a nap, amikor Orbán Viktor beágyazta magát végleg a hatalomba. És onnan békés úton nem lesz eltávolítható. El vagyok keseredve, bár a bezártság ellenére sem vagyok rezignált. Szerencsés vagyok, mert bár félek, hogy idő előtt egy alattomos vírustól kell meghalnom, megtanultam a Ceaușescu-érában élni szegényen, még szegényebben, amikor a hagymás zsíros kenyérnek és a Hitler-szalonnának (lédig gyümölcsízű marmelade, zsírpapírban) igencsak becsülete volt, hogy a jegyrendszerről ne is beszéljek. De a gondolati bezártságot azt soha nem tudták elérni, az összetartást sem tudták megtörni, ezért álltam és állok e mérhetetlen egymás elleni gyűlölet közepette értetlenül, mert odahaza – kivételek erősítik a szabályt – összetartottunk román, sváb, magyar, cigány.

És ezzel elérkeztem a kiindulóponthoz. Ez azért mégis több, mint a Ceauseșescu-éra. Ez attól több, hogy egy aljas, hatalommániás politikai szélhámos politikai tőkét kovácsol 9.5 millió ember életének semmibevételéből. Ezekkel az életekkel hazardírozik, miközben saját magát megmentőnek kiáltja ki, midőn egyeduralkodik tesztek, eszközök, végrehajtók és áldozatok fölött. Amikor a rendeleti kormányzás jelentőségét azzal próbálja bagatellizálni, hogy az alkotmánnyal nem mehet szembe. Noha az egységsugarú propaganda-fogyasztók kivételével mindenki tudja, hogy az alaptörvény nevű fércművet eddig is kedvük szerint toldozták-foldozták.

Ezt a rendeleti kormányzást álmodta meg már 2013-ban a magyar Reichstag házmestere, Kövér László. Azt persze senki nem vitatta, hogy az azonnali intézkedéshez kell felhatalmazás, az viszont csak korlátozással lehet elfogadható, hiszen a Fidesz számtalanszor bizonyította megbízhatatlanságát.

Ez a szükségszerűnek hazudott, sürgősen áttolt lépés azért is kérdéses, mert mindeddig az operatív üzemmódban tehetségtelen kormányzati szócsövek hazugságai és valósággal ellentétes állításai szerint nálunk nem kell a járványtól tartani. Az operett múmia egyik nap kijelenti, hogy mindenki megfertőződhet és mindenki megfertőzhet másokat is, másnap pedig azt, hogy csak a betegeknek kell hordani maszkot (mármint azt, amit még nem kapott egyetlen gyógyszertár sem). Azt mondja ez a tehetségtelen orvosnak álcázott szentfazék, hogy nálunk nem lesz járvány (már most 500 fertőzött van és újabb halott). Viszont ha mindenki mindenkit megfertőzhet, akkor mi a büdös francokért nem kell maszkot hordani? Azt mondja az infektológusnak álcázott szócső, hogy a teszt nem állítja meg a járvány terjedését. Nem, te nagyokos, nem is arra találták ki, hanem arra, hogy hívjunk idejében papot, vagy sem. Tekintve, hogy a kórházi ellátáshoz szükséges eszközök hiányában az életmentés eléggé kétesélyes.

És amiért ez a rendszer igazán félelmetes, az pontosan ennek a csupasz kézzel operált káosznak az eredménye. Ha nem tesztelünk, nincsenek betegek. Ha nincsenek betegek, akkor csak halottak vannak, és mint tudjuk, azok sem a Covid-19, hanem az alapbetegségek miatt halnak meg, kivéve azokat, akik nem amiatt.

Kellett-e ez a felhatalmazás akkor, amikor olyan elmebeteg korlátozásokat hozott eddig is, amelyek a kor szerinti és eseti célt fektetik le szabályként? Rögtön az első: 9 és 12 óra között 65 év felettiek látogathatják az élelmiszerüzleteket. Maszk, kesztyű ugye nem kell, mert nem vagyunk betegek, csak két lábon járó potenciális halálhordozók; a fiatalabbak is, tévedés ne essék. Ezt kifejtem: a két időpont között a vásárló összefogdos mindent, ami megfogható: kosár, szekér, áru, kilincs, zacskók. Majd kijön, és bemegy a másik korcsoport. Maszk, kesztyű, fertőtlenítő hamvában sincs, hacsak nem kér a sportért felelős államtitkárasszonytól. Kinek a felelőssége ennek koordinálása? Nem, nem a rendőröké, hanem azé az akciócsoporté, amely tevékenységének eddig sem láttuk nyomait. Kevés helytől eltekintve sehol nem fertőtlenítenek semmit.

Itt sem történik egyéb, mint magára hagyták az intézményeket, mindenki rögtönöz, mindenki igyekszik források után nézni, az önkormányzatok saját hatáskörükben próbálnak cselekedni, mert ez a kormány képtelen úrrá lenni a káoszon, mert ez a kormány nem ilyen háborúhoz szokott. Ez a kormány a szájkaraté nagymestere. Mindenki – mint a zombi – magára utalva próbál túlélni. Hát ezért nem lett volna szabad ennek a hatalomnak még nagyobb játszóteret biztosítani, mégis megkapta.

És még mindig nem hagyja abba az önfényezést, még mindig azzal eteti a rajongóit, hogy a munka az, amit helyre kell állítani. Az, te nagyon okos! Az emberek félnek, a gyárak, üzemek, cégek, intézmények a veszélyhelyzet kihirdetése nélkül is féltek. Most még inkább, mert látják, hogy semmire sem vagytok biztosíték. Tehát munka nem lesz, mert munkahelyek sem lesznek, de lesz állami csőd, aminek átvészelését nagy valószínűséggel nem a kipcsakok fogják megoldani, hanem azok, akiknek a markába szarsz 2010 óta: az EU. Ja, és kedvenc ellenségről se feledkezzünk meg: Sorosról, aki a fővárosnak 1 millió eurót adományozott. Van egyetlen nagyon okos fideszes, aki számjegyekkel le tudja írni forintra átkonvertálva ezt az összeget? (Nyomkodd csak a számológépedet, mert annyi karakter nincs benne! De még a vesszőt sem tudod hova elhelyezni.)

Szóval én attól vagyok rezignált, hogy látok egy magatehetetlen, kiszolgáltatott, önmagát nagyra tartó, mély népnemzeti öntudattal, de semmi mással nem rendelkező népet, amelyik egy nagyon vékony damilon csüng és retteg. Amely rettegést most is igyekszik fenntartani egy politikai szélhámos. Üzenem halkan: a vírus nem ismeri a pártszíneket, nem ismeri a határokat, nem ismeri az ideológiákat, nem ismeri a rendeleti kormányzás fogalmát, nem ismeri a demokráciát vagy a diktatúrát. A vírus egyet ismer: a fertőzés és a halál fogalmát. És ez ellen vajmi keveset tesz a rendeleti kormányzással felhatalmazott diktátor. Amit tesz, az egytől egyig leginkább látszatintézkedés: ahogy lesz, úgy lesz típusú kezelése a járványnak. Ezt pedig jobb híján népellenes bűncselekménynek illik nevezni. Hátha nem lesz igazam.

Csoma Gábor

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.