Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csapda?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt mondta Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke, hogy az ellenzék belesétált Orbán csapdájába azzal, hogy nem szavazta meg hétfőn a „felhatalmazási törvényt”.

Vona sem gondolja, hogy ez egy jó törvény lenne, de azzal, hogy az ellenzék nem szavazta meg, szerinte Orbán majd azt mondhatja, hogy egyedül csinálta végig a vírus elleni háborút, az ellenzék – megint – elárulta a népet, a hazát vagy mindent és mindenkit (ez utóbbit nem Vona mondta, én egészítettem ki a mondanivalóját a saját gondolataimmal).

Szerintem már eddig is tudtuk, hogy mindenkitől és mindentől csakis és kizárólag az egyélőisten védhet meg. Ha nem tudtuk volna, tíz éve halljuk, majd csak felfogjuk, beég az agyunkba és szaporodásnak indul az őt eddig is imádok körében, és talán még olyanok között is, akiken lassan eluralkodik a pánik, a félelem, az egyes termékek hiányának látványa következtében felébredt harácsolási ösztön (lásd a pénteken tapasztalt „kirablását” a közérteknek és a gyógyszerszertáraknak).

Vonának lehet, hogy igaza van, de ez olyannyira szörnyű lenne, hogy nem akarom elhinni, hogy egy egész ország, még ha picike is, agyilag ennyire le van már amortizálva.

Hogy lehetnek még olyan emberek szép hazámban, akik képesek lesznek elhinni, hogy egy világméretű járvánnyal egy jogász végzettségű, trottygatyás, életében a Parlamenten kívül egy napig sehol sem dolgozó foci- és szotyola bolond egyedül száll harcba, kivont nem tudom micsodával? (Ijesztő lehet a covid19 szemében, bármi legyen is az…)

Nem akarom elhinni, hogy bármi történik, ez a felelőtlen kormányzás „győztesen” kerül ki, még egy mostanihoz hasonló krízishelyzetből is. Feltételezem, szinte mindegy lesz, hányan halnak majd meg a védőfelszerelés hiánya miatt, amikről Orbánnak és Cecíliának stb. kellett volna gondoskodniuk. Mindegy lesz az is, miért nincs elegendő fertőtlenítőszer sem a kórházakban, sem a mentőkben, sem a boltokban, sem a patikákban. Ötletem nincs, kinek a dolga lett volna erről gondoskodni az elmúlt négy hónapban. Nem tette meg, de rendületlenül csücsül a székében, az tuti.

Vona jól ismerheti Orbán demagógiáját, nem véletlenül mondta, amit mondott. És úgy tűnik, sokat sejt a magyarok mentalitásáról is, hiszen csak így szerezhetett anno olyan sok parlamenti mandátumot a pártja. Tudta, mit kell meglovagolni. Gyűlölködést mások iránt, nagymagyarságot, hazát, nemzeti büszkeséget.

Ezeket fogjuk majd hallani Orbántól is, ha majd a járvány pár hónap múlva elmúlik, talán. Unortodox módon, az ellenzék nélkül f@szán elhárított egy veszélyt, és úgy, ahogy senki másnak nem sikerült.

Ismétlem – akkorra már mindegy lesz az áldozatok száma, mert biztosan kevesebb lesz, mint Olaszországban vagy Spanyolországban. (Az persze soha nem fog elhangozni, hányszorosa ezen országoknak a lakossága Magyarországhoz viszonyítva.)

Az összes elkövetett hibát, a felkészülés hiányát, az alkalmatlan járványügyi felelőst, a kapkodó, felelőtlen intézkedéseket is a kegyes feledés homálya borítja majd azoknak az embereknek a körében is, akik túlélik a járványt? A bezártsággal járó stresszt („…a végén vagy elválunk, vagy terhes leszek…”), túlélők, az időközben csendeben „közös megegyezéssel” kirúgott dolgozók, az áldozatok hozzátartozói is el fognak felejteni mindent? Mert addigra totális diktatúra lesz, és ha másért nem, rémhírterjesztésért lesittelhetnek, így aztán senki soha nem fog tiltakozni semmi ellen?

Dicsőség lesz az Úrnak? De most komolyan? Ez jön?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.