Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy globális esemény lesz Orbán végzete?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek!

Egyre nagyobb gondba kerül a kormányzat, mivel a koronavírus és az azt követő pánik nem csillapodik sem idehaza, sem pedig a nagyvilágban. Ez Orbánnak igen rosszul jött, hiszen a görög-török határon épp összecsapások zajlottak, amivel kapcsolatban biztosan szerette volna kifejteni véleményét – mocskos migránsok ugye – de a magyarokat a koronavíruson kívül jelenleg más nem nagyon hozza lázba. Elég csak ránézni az Origó címlapjára, ahol a koronavírus már-már a jelentéktelen helyekre tolta le a migráns kérdést, valamint a Gyurcsány Ferenchez köthető összeesküvés elméleteket. Azt pedig már nem is mondom, hogy a börtönbiznisszel is foglalkozó nemzeti konzultációról egy árva szó sem esik a kormánypropagandában.

A baj igen komoly, hiszen ha el kell halasztani a konzultációt, Orbán egy jó lehetőségtől esik el. De ha ez nem lenne elég, az operatív törzs – amely mindenre is tudja a választ – még azt is javasolta, hogy töröljék a március 15-ei ünnepséget, ami – mint később kiderült – valósággá is vált. Idén március 15-én tehát nem lesz központi ünnepség, ez pedig hatalmas katasztrófa nem a magyar emberek, hanem ismételten csak Orbán Viktor számára, aki minden egyes nemzeti ünnepet arra használ fel, hogy kampányoljon saját maga mellett. Ezekre az eseményekre már évek óta érkeznek lengyel szimpatizánsok is, akik idén már biztosan nem jönnek – pláne, hogy nincs is miért jönni -, a járványveszély miatt ugyanis már korábban törölték útjukat. Az Orbán nézőközönségének egy jó részét kitevő lengyelek nélkül pedig sok értelme amúgy sem lett volna az egésznek, ezért idén március 15-én már biztosan nem hallgathatjuk meg ennek a nagyszerű államférfinek az önmagánál is nagyszerűbb beszédét.

De a tragédiák sora itt még mindig nem ér véget, hiszen a koronavírus jól láthatóan nem kíméli a világgazdaságot sem, ami igen súlyosan befolyásolja a magyar gazdaságot is. Ha nem lesz világcsúcs GDP emelkedés, akkor nem lesz rezsiutalvány sem. Hát mi lesz Orbán Viktorral, ha nem állnak majd úgy a számok és nem tudja lekenyerezni a nyugdíjasokat? Mi lesz a szavazóbázisának egy jó részével, ha nem lesz pénz krumplira vagy lisztre? Persze itt még nem tartunk, de mégis jobb felkészülni a legrosszabbra, vagyis a magyar emberek többsége számára legjobbra. Ha ugyanis Orbán kezéből kicsúszik az irányítás, akkor elő-elő fognak bukkanni a hibák – pontosabban a hazugság mögé rejtett valóság – ami még akár azt is előidézheti, hogy megjöjjön az emberek esze.

Persze ehhez még sok minden kell, hogy történjen, mégis úgy gondolom, a víruspánik egyelőre pozitívan hat a magyar demokráciára. Egyre többen látják, hogy Orbán nem képes őket megvédeni bármitől és az is tökéletesen megmutatkozik, hogy a magyar egészségügyi rendszer nem készült fel egy világjárványra. Orbán persze állítja, ők mindent a kezükben tartanak, csak hát az egyre több ezzel teljesen ellentétes beszámoló egészen más képet fest. A helyzet idehaza jelenleg semmi okot nem ad a pánikra, noha ennek ellenére már a vírus megjelenése előtt is pánik volt.

A vírus legnagyobb vesztese tehát jelen állás szerint Orbán Viktor, hiszen ez egy olyan esemény, amire nem tudott felkészülni, nem tudott vele számolni, ezért kommunikációjával sem volt képes azt valahogy a kampányába építeni. Elmúltak már azok az idők, amikor Arthur Finkelstein napok alatt működőképes tervvel állt elő, egy meg nem jósolható eseményt követően is. Orbánnak habonyok, rogánok és kövérek maradtak, akik jól láthatóan már nem képesek úgy elvégezni ezt a feladatot, mint ahogy azt tette a volt amerikai kampánystratéga. Orbánt egy globális esemény röptette a hatalomba és tartotta ott később, ezért nem lenne meglepő, ha hatalmának elvesztését is egy ilyen esemény okozná.

Mai írásaink:

Na, már hülyülök

Orbán parancsa teljesült

A közmédia aggódik az álhírek miatt

Vigyázat, Vadnyugat!

Álkereszténység? Nem, köszi

A vici álma

Fideszes nőnap

A felhő

Tényleg?

Most nem lesz elegendő kiplakátolni az országot 

A mai nap kiemelt kommentjei pedig a következők:

Kövér elvtárs vágyhat valami nagy Kárpát-medencei ország újjáépítésére, akár lélekben is, de a Kárpát medence többi országa valahogy nem nagyon törkeszik helyreállítani azt a régi és dicső államalakulatot. Nem hallom, hogy akár a szlovákok, akár a románok, de még az erdélyi magyarok is, tolonganának, hogy ismét magyar alattvalók legyenek.

A hiányzó népességhez kapcsolódva: Van pár ismerősöm, akik már Angliában tengetik mindennapjaikat, az egyikük mondta, a barátnője ottani tb intézetben dolgozik és szerinti már egymillió tb számot adtak ki mimagyaroknak. Persze, ez nem mind aktív munkavállaló, van ott szülő, nagyszülő, kisgyermek, mindenki, de valahol erre kell keresni az itt nem talált létszámot. Hivatalos beismerés nincs, de már sok éve Londont tartják a második, legnagyobb városnak, magyar népessége alapján. (Agador)

Nem is a spagetti western új csillaga ő( Orbán a szerk.), hanem a pacalos easterné. ( Másikszempont)

Ez a drágajó miszterelnök úr miért nem mutatott önuralmat a gátlástalanság helyett, alázatot a féktelenség helyett, amikor a családjat, mészáros álnéven saját magát jól oligarcházta a köz vagyonából?
Vagy csak a miénk az alázat, az önuralom?
Erről mit szólnak azok, mit szóljunk mi, amikor ráhel, és csapata előtt a fesütött szem, lehajtott fej alázatára hivták fel a felsorakozott embereket?
Hát tőlem aztán bünöző rablók ne várjanak alázatot, akik az ország vagyonát, a miénket mértéktelenül, gátlástalanul, önzőn tulajdonították el, és hatalmukat azokkal az alulfizetettekkel védetik, skiknek szónokolnak! (TEK kivéve, de az már sokkal inkább magánhadsereg, habár azokat is mi fizetjük.)
Tudom, már szinte közhelyszerű, hogy ezt írom, de még meddig?(Anima)

A nap kommentje pedig Attiláé:

A Kárpát-medence egy földrajzi képződmény. Hacsak a Házmester nem bír isteni vagy komoly tektonikai erővel, akkor elég nehéz lesz rajta bármit is „újjáépíteni”!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.