Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valóban eléggé hajmeresztő, hogy még egyszer sem nyílt meg alattuk az anyaföld

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét kívánok a pánikon innen, önmérsékleten túl! Azt onnan lehet tudni, hogy nincs pánik, hogy a közpénzcsilliárdokkal kitömött, mindig értékelhető és hasznos munkát végző Századvég megmérte. Ha jól sejtem, ezúttal sem ingyen és hazaszeretetből. Kiderült, hogy nincs általános pánik, a többség reálisan ítéli meg a koronavírus-helyzetet.

A felmérés szerint Magyarországon nincs általános pánik a koronavírussal kapcsolatban. A megkérdezettek 56 százaléka aggasztónak ítéli a járvány terjedését, azonban 43 százalékuk nem tart tőle. A válaszadók 87 százaléka aggasztóbbnak ítéli a klímaváltozást, 63 százaléka pedig az illegális migrációt. (MTI)

Szerintem ezeket a számokat ne nagyon emlegessék a főnöknek. Rosszul lesz, ha megtudja, hogy a klímaváltozás miatti össznépi aggodalom lekörözte a sorosmigránsozó életművét. Higgyék el, nem tud ő annyira bezöldülni, hogy a torz lelkében gyökerező rögeszméitől meg tudna szabadulni. Különben a boltok kifosztása sem a pánik miatt volt, hanem mindenkinek egyszerre jutott eszébe shoppingolni. Szerintem is.

Amikor az emberi erőforrásról elnevezett minisztérium (EMMI) ezen a néven (EMMI) cikket ír a Magyar Nemzet nevű pártlapban azért, hogy világgá kürtölje, az Indexnél (értsd: nem fideszes média) mindenki kretén, hát hiszen nem sikerült megérteniük semmit doktor Kásler tegnapi nagyívű, inkoherens makogásából (nekem se, tehát én is kretén vagyok), és egyúttal újságírásból is kioktatják a gazokat, az legalább annyira  ijesztő, mint amikor Bayer azzal fenyegetőzött, hogy holnaptól nekiáll oknyomozó újságírással foglalkozni. Tehát összevissza dumálnak a két megfertőződött iráni diákkal kapcsolatban, valaki egészen biztosan nem mond igazat, ergo hazudik az ügyben, Kásler doktorprofesszor minisztériuma meg újságírást oktat a propagandamédiában, miközben nyakunkon a járvány. Hát nekünk tényleg bebaszik, ha itt valamilyen rejtélyes oknál fogva (kicsit az az érzésem, ezeknek a kiváló embereknek is rejtély, hogy mi a franc történik velük és körülöttük) esetleg megnövekszik a fertőzöttek száma.

Az egész legalább olyan beteg – egyúttal mindent is elmond erről a hibrid elmebajról -, mint amikor Kovács Zoltán nemzetközi kommunikátor a kocsmában összeborul az egyik fideszorbánista orgánum önmagukat újságíróknak nevező, közpénzből fizetett alkalmazottaival, és azok az arcába tolják a szimbolikus mikrofonállványt, miszerint kik a rosszabbak és a fájdalmasabbak: a magyar kormánnyal szembeni prekoncepcióval és betanult vádakkal hazánkba érkező külföldi újságírók, vagy a hazai ellenzéki zsurnaliszták? Tehát miközben a világ normálisabb felén a különféle meggyőződésű újságírók egy emberként hagyják ott a picsába a politikust, aki az egyeseket beengedi a sajtótájékoztatójára, a ketteseket meg ki akarja rakni, itt a rezsimszolga egy sör mellett kedélyeskedve kacsint össze a hatalom emberével, és alákérdezve uszít azok ellen, akik elvileg a kollégái. Lennének, ha ő is újságíró lenne, nem egy szervilis, gumigerincű mindenes. Kovács meg halálosan komolyan veszi magát, és válaszol:

Maradjunk annyiban, hogy a hazaiak nehezebbek, hiszen mégiscsak itt élnek, és az ember azt feltételezné róluk, hogy van bennük egy minimális hazaszeretet vagy elkötelezettség a saját országuk iránt. Hajmeresztő, hogy ez nem így van, így inkább azt mondanám, hogy egy külföldi újságíró könnyebben elbizonytalanítható vélt igazában, mint egy magyar.

Tehát hogy Kovács Zoltán államtitkár, aki mellesleg teljes joggal fosik (jól teszi, ennyi örömöm nekem is legyen) azért, mert a koronavírus jó eséllyel hazavágja a hazug és méregdrága, nem mellesleg már jó előre megválaszolt nemzeti konzultációjukat, azt állítja az ordasan hazug kérdésre (nincs ellenzéki újságíró, csak kritikus újságíró meg szaros szájszélű végrehajtó), hogy az az újságíró, aki kritikus a kormánnyal (a mindenkorival), abban minimális hazaszeretet nincs az országa iránt. Tehát a Fidesz-kormány már ki tudja hányadszorra egyenlő az országgal. Valóben eléggé hajmeresztő, hogy még egyszer sem nyílt meg alattuk az a turulszaros anyaföld.

Az a külföldi (jelen esetben osztrák) újságíró viszont, aki szerint Orbántól bocsánatot kellene kérnie a fél világnak, mert már a honfoglalás óta feszt igaza van, akármi is a téma (de pláne mindig is a migráció a téma!), az egy hős. A magyar újságíró, aki azért dolgozik, hogy kiderítse azokat a napi közérdekű disznóságokat, amelyekről a hatalom birtokosai nem szeretnék, hogy kiderüljenek, az utálja a hazáját. Teljesen világos, logikus és fideszes. Ezzel a mentalitással és ezzel a lelkivilággal bárkiből lehet nemzetközi főkommunikátor.

Másokból meg hasonló kvalitásokkal államelnök lehet, és lesz is. Kováccsal ellentétben pofázni viszonylag ritkán kell, amit viszont a gondolkodás nélkül, bármikor bárhol aláírási készséggel lehet ellensúlyozni. Neírdalájános aláírta. Megint. Ezúttal a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetése érdekében szükséges haladéktalan intézkedésekről szóló törvényt. Ha valamikor kötelessége Áder János államfőnek, hogy előzetes normakontrollt kérjen az Alkotmánybíróságtól, akkor az pont egy ítéletek végrehajtását felfüggesztő parlamenti döntés – ezt Schiffer András írta, midőn a kétharmad átnyomta a gépezetén ezt a jogi-morális hulladékanyagot, ami saját alkalmatlanságának tökéletes bizonyítéka. Káder Jánosnak azonban csak a gazdája felé vannak kötelezettségei, úgyhogy. Most akkor az lesz, hogy hónapokig nem fizet a fideszes állam a raboknak, miközben a nem fideszes és fideszes polgárok viszont változatlanul és boldogan fizetik Mészáros Viktor százmilliárdos működését, az összes milliárdos veszteségével együtt.

Mert ahogy Mészáros Viktor (vagy Orbán Lőrinc, ahogy tetszik) is megmondta: a rend a szabadság alapja. A szolga meg lefordította: Orbán keményen kiosztotta a liberális jogvédőket. Mert egy miniszterelnöknek kurvára ez a legfontosabb feladata: kiosztani mindenkit. Ezért tartjuk. Edgar kolléga innen folytatja reggel, nekem ehhez már nincs gyomrom.

Ilyesmikről volt szó ma:

Próbálok nem szemétkedni, esküszöm 

A vírus még nem, a pánik viszont már pusztít 

Az éghajlatváltozás kezelésére fordított pénz nem elegendő és talán az irány sem jó

Földönfutó nemzedék 

A magyar kormány tiszteli a nőket. Állítólag

Tippeljünk egy országot magunknak 

Tulajdonképpen mi a fenéért is van felfüggesztve a Fidesz az Európai Néppártban?

Ha ősz leszel s öreg

Az Út (Második rész)

A potenciális vendégkörről

Az olvasó véleménye pedig mindenek fölött:

Nem értem pontosan! Ha összekeverjük a fogalmakat, (mint az egyenlőség és azonosság) akkor nem tudunk kefélni? Felhívnám a figyelmet egy – Tuzsonnál sokkal okosabb ember – véleményére (az illetőt úgy hívták, hogy Karinthy Frigyes) -. Ő azt mondta, hogy a két nem között soha nem lesz egyetértés, mert mindkettő mást akar. A férfi a nőt, a nő a férfit. (gais)

A gyomrom is felfordul attól, hogy a tv2 csoporthoz köthető adókon 2 napja nyomják a közpénzből, „magyarország kormánya megbízásából” készült nőnapi rövidfilmet, miközben mint tudjuk, nem foglalkoznak nőügyekkel. Lehet, csak nekem tűnt fel, de néhány hete nagyon visszafogott lett ártunk és ormányunk. Szerintem kezdik érezni, hogy fogy a támogatottság. (János)

Még jó hogy csak tisztelnek nem megvédenek, mert akkor nekünk annyi… (Kati)

Határozottan a nap kommentje, az önmérséklet és a pánik között félúton:

BRÉKING! Megvan a koronavírus első magyarországi áldozata! Ráesett a spájzban felhalmozott 150 darabos kilósliszt oszlop. (másikszempont)