Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a gyűlölet mondatja velem vagy az emberietlenség, de…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az elmúlt napokban ezrek indultak meg Törökország irányából Görögország felé, hogy megpróbáljanak bejutni az EU területére. Erdogan ugyanis úgy döntött, elege van a keleti irányból érkező menekültek feltartóztatásából és abból, hogy az Unió nem veszi ki a részét elég nagy mértékben a saját határai megvédéséből. Az eddig Törökországban, évek óta táborokban élő menekültek egy csoportját „elengedte”, ami komoly pánikot keltett a görög hatóságokban. Már a korábban érkezett menekültekkel sem igazán tudtak mit kezdeni, hát még a frissen érkezettekkel. Leszbosz szigete teljesen megváltozott, az ott élők életével egyetemben.

Nem kell egyetérteni abban, hogy Európában felelőssége van-e ezen emberek élhető körülményeinek megteremtésében, vagy sem, abban viszont illene, hogy ők is emberek, akiket megilletnek a legalapvetőbb jogok. A görög szigeteken élők haragja, amiért megváltozott az életük az elmúlt időszakban érthető, ezért az ottaniakat elítélni nem lehet. A görög kormánynak, valamint az EU-nak kellene a feladata legyen az, hogy megteremtsék az élhető feltételeket mindenki számára. Azzal, hogy lényegében egy karámba zártak több tízezer embert, érthető módon nem oldották meg a problémát.

Az évek óta tartó állapotokon azonban Erdogan mostani döntése változtatni fog, méghozzá azt egy még borzalmasabb irányba terelve. Hogy az EU kellő mértékben vette-e ki a részét a feladatokból a kontinens irányába érkezőkkel kapcsolatban, vagy sem, az szerintem nem kérdés. Mint ahogy az sem, hogy hibáztak, amikor nem vették komolyan egy diktátor hónapok – de inkább évek – óta tartó fenyegetéseit arról, hogy ha érdeke lesz, átengedi a menekültek ezreit, százezreit Európa irányába, aztán oldjuk meg, ahogy akarjuk. Az EU ismét komolytalan volt, mint ahogy ezt már megtette több hasonló esetben is. De példának felhozhatnánk Magyarország helyzetét is, amely ameddig partnere a német autógyáraknak, nem kell tartania semmiféle büntetéstől, vagy felelősségrevonástól.

Erdogan fenyegetését pár nappal ezelőtt valóra váltotta, amivel nehéz helyzetbe hozta az Uniót. Már akkor lehetett sejteni, hogy előbb-utóbb akár tragédia is történhet a határon. Ez a helyzet pedig szinte elkerülhetetlenné vált, amikor tegnap a görög kormány bejelentette, hadgyakorlatokat fognak végezni – éles lőszerrel – a határ menti területeken. Pár órát kellett csak várni és érkezett is a hír – amelyet a görög kormány jelen állás szerint álhírként kezel -, miszerint egy, a határon illegálisan átkelni kívánó szír férfit halálosan megsebesítettek a nyakán. Az interneten videó is kering a halott férfiról, azonban annak helybeli és időbeli behatárolása szinte lehetetlen, ezért nem állítható száz százalékosan, hogy valóban tegnap reggel és valóban a határ mentén történt az eset.

De ez a történet szempontjából nem is fontos, hiszen most valami teljesen másra szeretném felhívni a figyelmet, ami nem más, mint a magyarok egy csoportjának reakciója az állítólagos halálesettel kapcsolatban. Csak egy pár kommentet szeretnék idemásolni, amelyek jól tükrözik a hazai állapotokat:

Végre! Nem a gyűlölet mondatja velem vagy az emberietlenség, de Európának meg kell védenie magát! Végre!!!!

Nagyon jól tették

Lájk!

Nem látom a problémát.

Helyes.

Sorba mindet kivetel nélkül !!!

Nem vagyok náci, de… Hányszor hallottuk már ezeket a mondatokat? Amikor az ember felmentést keres a saját embertelenségére, barbárságára. Lehet, hogy Európának meg kell védenie magát, csak nem így. Nem állunk háborúban senkivel sem és reményeim szerint a jövőben sem fogunk, ezért ártatlan – az illegális határátlépés nem halállal büntetendő cselekedet – emberek megölése semmilyen magyarázat szerint sem elfogadható. Európa elvileg egy fejlett, kulturált közösség, ahol nem középkori törvények uralkodnak. A felfogás már egy másik történet, hiszen mint ahogy az a fenti kommentekből is látszik, abban bizony sokan még nem jutottak el az elvárható szintre. Mások halálát kívánni vagy annak nyilvánosan örülni embertelen és civilizálatlan, itt mégis ez történt.

Az uszítás, amelyet Orbán immár évek óta folytat a menekültekkel szemben, eredményes volt. Azonban az a tény, hogy a propagandának is köszönhetőek a jelenlegi állapotok, még nem mentik fel ezeket az embereket. Nem szegeztek ugyanis fegyvert a fejükhöz és még csak arra sem kötelezték őket, hogy csak az M1 híradójából vagy a helyi lapokból tájékozódjanak. Ez még csak nem is intelligencia kérdése. Itt igénytelenségről és már egyébként is meglévő – talán mélyen szunnyadó, de meglévő – embertelenségről van szó. Az ilyen emberek az elsők között jelentenék fel zsidó, muszlim, vagy épp rendszerellenes szomszédaikat és családtagjaikat, ha megtehetnék.

Ha ezek az emberek újra lehetőséget kapnának arra, hogy részt vegyenek a tisztogatásokban, elsőkként jelentkeznének szolgálatra. Ilyen emberekkel kell együtt élnünk. Itt nem politikai ellentétekről van szó, hanem arról, hogy él ma Magyarországon egy csoport – számuk véleményem szerint bőven tízezer, ha nem százezer fölött van – amely egyszerűen képtelen a kulturális együttélésre a tőle eltérő emberekkel. Ezek az emberek fasiszták, akik nem kizárólag, de nagy általánosságban a nemzeti jobboldalon léteznek és szolgáltatnak bázist a kormánypárt számára. Most még „csak” határainkon kívüli ártatlanok halálának örülnek, de ha így haladunk, hamarosan mi magunk is szemtanúi lehetünk annak, ahogy újra erőre kap a magyar fasizmus és mások halála elfogadottá, sőt, üdvözlendővé válik majd. Ne higgyük azt naivan, hogy ezek az emberek nem lennének képesek saját politikai ellenfeleik elhallgattatására is. A fasiszták kimásztak a kövek alól és a napfényen parádéznak, hála a kormány hathatós segítségének.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.