Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kétszeres olimpiai bajnok esete az adatlopással

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Azt nem tudom, hogy Borkai Zsolt szextudományi, bukott polgármester hol bujkál a napokban. Csönd van körülötte, legalább annyira, amennyire egy másik kiválóság körül. Persze egy meztelen segg premier plánban és gyakorlat közben mégis csak sokkal látványosabb volt, mint szépen csendben csalni, lopni. Az előbbi, valljuk be, kuriózum még a Fidesz háza táján is, míg az utóbbi eléggé sorozatban történik; főleg azokon a településeken, ahol véget ért a narancsosok örökösnek hitt hatalma.

Van utánpótlása Borkai olimpiai bajnoknak. Egy másik, kétszeres olimpiai bajnok, aki ugyan nem közpénzből nőcskézett a luxushajón, de ez csak annyiban érdekes, amennyire egy újabb fideszes sportoló eshet pofára. De nagyot. Vári Attila, a hajdan szebb napokat élt vízilabdázó került elég kínos helyzetbe. A szárazföldön.

Miről is szólnak a hírek? Érdemes figyelni a dátumokra. Adatok és merevlemezek tűntek el a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nél az önkormányzati választás után. A történtek bűncselekmény gyanúját is felvetik, ezért a cég új vezetője feljelentést tett. Az új pécsi polgármester, Péterffy Attila tavaly októberi hivatalba lépése után indított átvilágítást a pécsi önkormányzati cégeknél és intézményeknél. Legutóbb a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. gazdálkodását vizsgálták az átvilágítással megbízott ügyvédek. Az önkormányzat bejelentette, hogy a cég jelenlegi vezetője a Pécsi Rendőrkapitányságon feljelentést tett – írja az Index.

A cég akkori vezetője Vári Attila – egy nappal azután, hogy Péterffy Attila polgármester minden önkormányzati cég vezetőjét figyelmeztette iratmegőrzési kötelezettségére – elkérte a PSN Zrt. informatikai rendszere működtetésével megbízott vállalkozótól a társaság levelezőrendszeréhez szükséges felhasználónevet és jelszót. Az önkormányzat szerint a rendszergazda ezeket az adatokat át is adta, de ezt követően ezekkel a jelszavakkal többet nem tudott belépni az általa kezelt adatbázisba, mert azokat megváltoztatták. Az új jelszavakat december 12-én kapta meg Vári Attila asszisztensétől. Az önkormányzat azt állítja, hogy október 17-én Vári Attila, személyi asszisztense és a PSN Zrt. üzemeltetési igazgatója asztali számítógépéről hardverek, szoftverek és adatok tűntek el. Mindhárom számítógépbe új merevlemez került, a régieket és az azokon tárolt adatokat eltulajdonították. Ugyanígy eltűnt a gépekről a 2019. október 17-e előtt folytatott teljes céges levelezés több e-mail cím, a központi szerverről pedig

úgy törölték a levelezés teljes tartalmát, hogy a felhasználó ne tudja visszaállítani.

Semmi hasonlóságot ne tessenek keresni azzal, hogy Győrben a Fidesz-közeli ügyvéd úr, a Borkai barát Rákosfalvy Zoltán iratai is megsemmisültek. Ennek az a k*rva klímaváltozás az oka: mert a Borkai botrány kirobbanása után akkora eső esett, mondhatnám, hogy özönvíz, hogy elöntötte az ügyvéd iratraktárát. Vannak ilyen véletlenek, ugye? Mindig akkor, ha bizonyítékokat kell eltüntetni az aranyozott uraknak.

Vári Attila az őszi önkormányzati választásokon a Fidesz polgármester-jelöltje volt. Ám belőle nem lett polgi, mint Győrben Borkaiból. Kiütötte Péterffy Attila, a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje, ő 16 825 szavazatot kapott. Vári a Fidesz-KDNP-ÖPE kompenzációs listás polgármesterjelöltje 12 928-at.

Vári udvariasan azt mondta a vereség után:

– A sportban megtanultam, hogy a győzelmet és a vereséget is méltósággal kell viselni, és először is megköszönöm azoknak, akik segítettek, végigkísérték a munkámat, nagyon sokat dolgoztak, és gratulálok a győztesnek. Most is azt kívánom, hogy Pécs legyen a 21. század sikervárosa.

Mennyi ilyen szép, könnyeztető gondolatot kaptunk mi már. A hablatyoló bajnokról kiderült, mégsem tud méltósággal veszíteni. És akkor most tessék figyelni az időpontra: nagy bátran még tavaly november 14-én lemondott a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatói posztjáról. Nocsak, vajon miért tett ilyen gesztust az önkormányzati képviselőként dolgozó Vári? Péterffy Attila polgármesternek valami motoszkálhatott a fülében, de még inkább a tényekben. Egyebek mellett azt írta:

Őszintén bízom abban is, hogy a PSN Zrt.-nél jelenleg is folyó átvilágítás a jövőben nem fogja beárnyékolni a távozó vezetőről kialakult képet.

Tetszik nekem ez az elegáns megfogalmazás, már csak azért is, mert sorra dőlnek ki a mocskok a mocskos Fidesz-szekrényekből. Gyorsan mindent megsemmisíteni, ellopni, eltitkolni, hogy a gazemberségüknek nyoma se maradjon. Bizonyára ehhez is a Vezértől kaptak motivációs biztatást. És akkor most megint ott állunk, hogy egy lelkét eladó kétszeres olimpiai bajnok meg világbajnok belezuhant teljesen magától az erkölcsi gödörbe. Hát nem példaképnek kellene lennie, és nem bűncselekmény gyanúsított főszereplőjének? Annak az embernek, aki nyilván nem megélhetése miatt adja egész lényét a koszos NER-homokba. Azt nagyon tudjuk, hogy az olimpiai bajnokok nem az erdőt járják egy kis vadkörtéért. Éhezés ellen.

Vári Attila nem győzött hálálkodni Orbán Viktornak

Éppen tavaly emelték fel életjáradékukat. Vári nem győzött hálálkodni ezért az Orbán-kormánynak:

„ez komoly (anyagi) biztonságot ad, ezért nem kell 2-3 munkahelyet is vállalniuk, hanem arra tudnak koncentrálni, amihez értenek. Vagyis a sporthoz és az utánpótlás képzéséhez.”

Gratulálok Várinak, akkor, ha ilyen anyagi biztonságban él, mi francért nem marad a sportban, pláne úgy, hogy nem a nemes versengésről szólnak róla politikusként a hírek. Emlékeznek, volt tavaly egy kis etyem-petyem hamis tanúzási ügye a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjának.

  • A vád szerint egy pécsi kulturális rendezvény során a biztonsági őrök ok nélkül és súlyosan bántalmaztak egy fiatalt. A biztonsági őrök és a mellettük felszólaló tanúk – köztük Vári Attila – azt állították, hogy a fiatalember tört-zúzott és fenyegette az őröket, ezért volt indokolt vele szemben a brutális fellépés. A helyszíni szemle és az annak során készült fotók alapján egyértelműen kiderült, hogy ez nem igaz. A bíróság ítélete szerint Vári az elkövetőket próbálta menteni, vallomása megkérdőjelezhető.

Polt Péter főügyésztől a feljelentés a Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysághoz került. Kecskére a káposztát. Ám a hamis tanúzás miatt folytatott nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. december 11-én megszüntette. Szerintük a cselekmény nem bűncselekmény, hiába állapította meg korábban két bírósági testület is, hogy nem volt szavahihető Vári Attila a tanúvallomásában.

Mindig jönnek újabb és újabb törvény fölött állók. Még, de nyugi, egyszer vége lesz ennek is. Majd akkor sem a sportteljesítményéért kell elszámolnia ezeknek a emberségből is bukott bajnokoknak. De most tényleg. Tehetséggel, kitartással, szorgalommal lehetnek a Borkai- és Vári-félék nagy bajnokok, de a dicsőségtáblára felkerülni nem elég. Ha hiányzik a tisztesség belőlük, akkor a tábla lezuhan a földre. És megrepedve rohadtul piszkos lesz.

Ők azok, akik százlábúként nyálcsorogva várják, hogy mind a száz, a hatalom ölébe vágtázó lábukra legyen mindig arany cipő. És van, akkor is, ha elvesztik egyik lábukat, mert másik nő helyette. Orbán Viktor érdekkenőcsével kenegetve. (Hú, de büdös lehet!)

Az önök véleménye

Érdekes hogy ezek az orbán imitátorok önmagukkal szemben milyen elnézőek (az önteltségből adódik, ők a tökély, hiszik nagukról) míg kipécézve másokat a valóságtól elszakadva emberellenesek. (Értem alatta, emberalattiak az elvárásaik.) Megtapasztalhattam, éreztem a kénkőszagukat. Mert új, kipróbálatlan szabályokat alkotnak, amikhez kell a kísérleti alany. Nem más ez, mint emberkísérlet. (anima)

Szijjártóba annyi önbizalom szorult – nem jó szó, önhittség az inkább -, hogy egy fél falunak elég lenne. Akkor képedtem el, amikor valahol, talán a szerbeknél szerbül mondott beszédet. Nem tudom, lehet, hogy egy nyelvzseni, de erre mi szükség volt? (Melinda)

Ez egy velejéig romlott társadalom. Ahol a tíz éve dúló mérhetetlen aljasság és pusztítás után negyven százalék fölött mérik a rabló horda tamogatottságát ott iszonyatos problémák vannak az erkölccsel és a fejekkel. (Paolooo6)

Becstelen gazemberek akik pénzért mindenre képesek, azok mindig voltak és lesznek is. DE ! Akik az ilyeneket alkalmazzák, sőt kitermelik, azok kicsit is tisztességes országban nem lehetnének hatalmon. Ez a stílus a nyilas újságírás és a Rákosi rendszer alja. Aki esetleg nem tudja, hova tartunk, ebből megértheti. (Van Der Gullen F.)

Számomra a világon a legundorítóbb, legaljasabb, embertelen és megbocsáthatatlan dolog mások kiszolgáltatott helyzetével visszaélni – legyen a kiszolgáltatottság bármilyen formájáról is szó. Ezt sajnos még fokozni is lehet – és ehhez OV kiválóan ért – ha ezeket a visszaéléseket rendeletekkel, törvényekkel alátámasztva, immár „jogszerűen” teszik. A példák tucatjait nem sorolom, Magyarország ebben is jobban teljesít. (András)

Így írtunk mi

Ezek után nem romok maradnak, csak egy feneketlen pöcegödör

Az árva gyerek nem tud visszaütni

Pedig kormányozni is lehetett volna

Ehhez nekünk mégis mi közünk van?

Szentkirályi Alexandrát azért tájékoztathatták volna a Fidesz eddigi tevékenységéről

Részsiker

A bűvészinas

Csomó

Kunyera

Dehogy megy szembe Orbánnal

A nap kommentje:

Mindent elmond egy kormányról az, ahogy a társadalom legelesettebbjeivel bánik. (Viola)

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.