Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Semjén nemzeti fővadász liberális szikaszar(vas)t óhajt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Há’ mé’? Mé’ ne lehetnék polgármester? Engem megválasztottak, akkor mé’? Komolyan mondom, meghülyült a világ. Példa példa hátán. Mert ugye, amit szabad Jupiternek, szabad az ökörnek is. Alsószentmártonban is. Há’ mé’ ne lehetne továbbra is faluvezető Budai László? Történtek már ennél cafrangosabb ügyek is, tudjuk. Van, ahol nem bírnak magukkal a településvezetők. Hogy örömükben vagy a rohasztó sok munka kínjában, azt egyelőre nem bírom eldönteni. Ez a falusi polgármester nem örömlányokkal kapcsolódott ki, töltötte az idejét luxushajón és közpénzből. Akkor mé’?

Azé’ mer’ ez a családszerető polgármester 2017 júniusában összefogott három rokonával és egy kicsit eltángálta a falu kocsmájának és boltjának gazdáját, Mali Zoltánt, aki a közeli Drávapiski polgármestere. Olyannyira sikerült az akció, hogy a bíróság Budait csoportos garázdaság és súlyos testi sértés bűncselekményében elmarasztalva – egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte januárban. Ám ez az ember nem tanult semmit abból, hogy illik becsületesen élni, vagy azt gondolhatta, hogy az asszonynak törvény felett jár minden, még a munkabér is.

A családi összetartás még csak fokozódott, amikor a Budai a kedves feleségét az indokoltnál több pénzért alkalmazta takarítónőként – a polgármesteri hivatalban. Bizonyára az asszony a takarítók gyöngyeként élte a férje mellett az életét, akinek ez feltűnt. Legyen rend és tisztaság a hivatalban is. Úgy, mint otthon. Megbízott az asszonyban. Hú, basszus, hogy milyen pechünk van! Hányan mentünk volna takarítani napi két órát – teljes munkaidőre kifizetett 130 ezer forintért. Jó buli. Volt. De nem ért ennyit az egész, mert most már cseszheti a Budai.

A csodálkozó Budai László

Egy faluvezető, aki csodálkozik, hogy nem lehet többet faluvezető. Mert példamutatásból meg normális emberi mivoltában megbukott, mint a sosem tanult Pisti matekból. Csakhogy jelenleg Budainak nyista pótvizsga.

  • A 2011-es önkormányzati törvény szerint, az a képviselő, akit szándékos bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztésre ítéltek, méltatlanná válik posztjára, ezért távoznia kell. A jogszabály nem tesz különbséget aközött, hogy valakit letöltendő vagy felfüggesztett börtönre ítélnek – írja a Népszava online.

A méltatlanságot a szentmártoni képviselő-testületnek kell kimondania, ám a grémium eddig ezt nem tette meg, és nem is tervez az ügyben ülést összehívni. Vajon mé’? Mé’? Laci amúgy rendes ember, semmi ok rá, hogy elzavarják a faluházból. Hátméghogy csodálkozik a Budai: aki azt mondta a lapnak, nem távozik, mert szerinte a törvény alapján nem vált méltatlanná hivatalára.

Az ügyben a kormányhivatalnak kell majd lépnie. Ez – várhatóan – a jövő héten megtörténik. A kormányhivatal úgy jár el, hogy bírósághoz fordul, s a méltatlanságot a bíróságnak kell megállapítania. Ha ez megtörténik, akkor Alsószentmártonban időközi polgármesterválasztást kell tartani.

Nem tudom, hogy azon a kis településen működik-e a falusi összetartás, az mindenesetre igaz, hogy nagyvárosban, megyeszékhelyen elég jól működik. Győrben is. Mert a tisztelt választópolgár teljesen kiszámíthatatlan: képes bűnözőkre is teljes nyugalommal behúzni az ikszet. Akkor kérdezném: ha a Fidesz-babuska Borkai Zsolt nagy nehezen megbukott és a meglátjuk mi lesz vele Budai mellé állnak az emberek, akkor talán joggal feltételezem – nem számít itt erkölcs, jog, semmi. Lehet lopni, csalni, lehet vezetőként verekedni, és lehet sok más aljassággal szembesülni egy-egy településen is. Minta az egész Orbánisztán. Hülye kérdés, vajon mé’?

Mert úgy kifordította erkölcsi, demokratikus, jogállami sarkából ezt az országot Orbán és hűbéresei, hogy a tisztességnek hamuja maradt. És azért is szart sem ér ez az ország, mert nincsen tele szikaszarvasokkal. Nem viszonylag boldog, elégedett, jól élő emberekkel, hanem szikaszarvasokkal. Azokkal. A jó édes, csámpás lábát, és mindenek előtt a szentségit a Semjén Zsoltnak! Tényleg, ezt a közpénzen tartott, semmire sem használható, politikusnak nevezett kettő lábú embert egy normális országban cirkuszban mutogatnák – hadd röhögjenek a mulatságra vágyó nézők. Még a nemzeti keresztények is, akikből hamarosan liberális lesz.

Ja nem! Az állatvilágban kell véget vetni a rohadt vagy imádott, ki tudja, konzervativizmusnak.

Liberalizálni kell!

Semjén Zsolt nyitotta meg a 27. Fegyver- Horgász és Vadászshowt, azaz a FeHoVát. Ott mesélte el remek ötletét. Ismét. Hiszen ezért tartjuk, a sok baromságait meg az ájtatos mosolyát fizetjük már tíz éve. A vaddisznókat fel kell váltania a szikaszarvasoknak. Mert a disznók megbetegedtek, állítólag nem agyilag, hanem a pestistől. Helyükre a kiürülő disznóskertekbe idegenhonos állatfajt, a szikaszar(vas)t kell betelepíteni. Ázsiából, és mert arról híres ez a szarvasfaj, hogy felnőttkorában is pöttyös marad. Az. A kiürült pöttyös fejéből a va-va-dász ennyit bírt – stratégiailag – megoldani.

Hajjaj! Ezek az ázsiai, migráns szikaszarvasok kiszoríthatják a magyar vaddisznókat. Is

Istenem, lenne annyi húszezresem, mint amennyi baromságot összehordott már ez az erdei törpe! Míg Semjén miniszterelnök-helyettes az álmairól beszél, a természetvédők mindent megtesznek azért, hogy elkerüljük az idegenhonos fajok megtelepedését. Mégpedig azért – ahogy az például a Magyar Madártani Egyesület egyik cikkében olvasható –, mert az újonnan megjelenő fajok versenytársaivá válhatnak a már itt élő fauna tagjainak. Kiszoríthatják az őshonos fajokat az élőhelyekről.

Ragaszkodom hozzá, hogy a következő liberális szarvasokat hozza el saját kezével a Semjén a vaddisznó (Sus scrofa) helyett vagy mellé. Biztosan érti, hiszen doktor (dr.) az úr.

  • Szecsuani szikaszarvas(Cervus nippon sichuanicus)
  • Jolo-szigeteki szikaszarvas(Cervus nippon soloensis)
  • Tajvani szikaszarvas (Cervus nippon taiouanus)
  • Hokkaidói szikaszarvas (Cervus nippoSzn pulchellus)

Namégpláne, akkor ezek migráns szikaszarvasok lennének? Ázsiából. Kiszorítanák a magyar vaddisznókat? Nem hiszem, hogy ezekből magyar földön nincsen elég. Még arra gondoltam, hogy ennek a hamis palinak is a nemzeti identitásához hozzátartozik a puska. Mint a keresztény közösséget formáló fegyver. …mert lőni is lehet vele. Szokott is. Orvul.

Mer’ há’, miért ne? Szabad neki.

Az önök véleménye

A Pàpa nem fog a honba menni , amíg ez a ” nemzeti identitàs ” a sorvezetô , ès ez a kormàny van hatalmon ! És errôl mèg a nagy horgàsz se fogja tudni meggyőzni … (Krisztina)

Az a probléma, hogy Áderné (szándékosan írtam így) egy sportos fekete ruhához visel fátyolt. Ez olyan mint az estélyi ruha tornacipővel. (Zebike)

Gázos Malacavan Lölö nem számol el azzal a közpénzzel, amit tőlünk lop el, miközben kormánya pl. arról akar vizsgálódni, mire költötte Gyurcsány a törvényes bevételeit. És a drága jó fidesz szavazó még mindig nem érti: a kormánya őt nézi hülyének. Nem, nem az ellenzékieket, őket nem lehet ilyen maszlaggal hülyíteni. (Judit)

Az a legnagyobb baj, hogy Magyarország szétesett. Nincs szolidaritás, csak az irigység, rosszindulat. Franciaországban ha pl a pedagógusok sztrájkolnak, akkor szolidaritásként egy két napra leáll a tömegközlekedés is. Nálunk garantáltan az lenne, hogy minek ugrálnak a tanárok, sok a fizetésük így is, meg ott a sok szünet amit kapnak, bezzeg másnak egész évben melózni kell… Ehhez járul még a szakmakon belüli széthúzás, sunnyogás, kaparja ki más a gesztenyét… (Van Der Gullen)

Elég csak az Aradi Vértanúinkat megnézni, hogy közülük hányan voltak magyarok ! (Ferenc)

A sport tényleg jó, tényleg közösség formáló erő. De. Akkor miért nem a hazai gyerekeket kényeztetik a tömegsporttal. Nagyon sok helyen még egy nyűves tornaterem sincsen és erre a külföldön élő magyarokat támogatják. Ezen a pénzen, ami kimegy a sportokra idehaza ingyenes sporttáborokat lehetne csinálni a gyerekeknek. De itthon csak a verseny sportok, vannak támogatva, de leginkább a foci. Az viszont teljes erő és pénz bedobással. (Transzporter)

Így írtunk mi

Itt valami nagyon félre van csúszva

Meg lehet sértődni

Orbán eldönti, beterjeszti, megszavazza, leveri rajtunk

Párhuzam

Mi nem a nemzeti identitás része még?

Egy idegen hatalom pusztít az országban

75. szonett

Nemzeti világ csodája

Nehezebb idők

A nap kommentje:

Amihez a fideszhorda hozzányúl, az mind szarrá lesz. NEM TUDNAK/AKARNAK ezek alkotni, építeni semmit, pláne a más örömére NEM. Ezek CSAK ROMBOLNI TUDNAK. (b33r)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.