Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi fizetjük. A hiteltelen kormány 50 milliárdos hitele

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Mondjuk, kilóg a gatyából a fenekem, de a szobában tiszta arany dísztányér lóg a falon, a fülemben pedig gyémánt fülbevaló csüng a világ csodájára. Csak a hátsómon kicsit hézagos a nadrág meg aztán főzni sem tudok, mert rossz a tűzhely, a kád is, plusz még a cipőm is lyukas. Az az egy pár. Le van tojva, fő a felcicomázott szoba meg a fülben csüngő. Csakhogy előbb-utóbb éhenhalás veszélye fenyeget, gondolta az egyszerű ember, és úgy döntött hitelt vesz fel. Az egyszerű ember azt csinál, amit akar egyszerű fejével; magánügyében úgy rendezgeti az életét, ahogyan a hülye vagy nem hülye gondolkodása elbírja.

Valószínűleg innen vette az ötletet az egyszerű magyar kormány is. Hitelből épít fel 8 iskolát, tizenhatot felújít; 20 tornacsarnokot; 26 tanmedencét és 17 kézilabdacsarnokot ebből az összegből. Emellett 60 sportlétesítmény is épül a fiataloknak – tudósított az RTL Híradó. Kapnak 50 milliárd forintot az Európai Beruházási Banktól.

Arra gondoltam, hogy ezt az 50 milliárdos hitelt el kellene cserélni arra a 600 millió eurós hitelkerettel, amit Szijjártó Péter olyan nagy kegyesen odaígért Szaúd-Arábiának, a világ egyik leggazdagabb országának. (A másik természetesen mi vagyunk.) Így van ez, amikor találkozik egy olajsejk vagy mi, meg egy Fidesz-burzsuj. Megmondta a Petya úr azt is: „fontos, hogy a segítséget oda vigyék, ahol a baj van”. Ez az ember annyit sem tud, hogy Magyarországon nagyobb baj van, éppen az oktatásügyben. Nem mondom, abban igaza van, hogy minálunk általában nem afrikai, arab, hottentotta migránsok ülnek a hideg osztályteremben, hanem magyar kicsi és nagyobb, jobb sorsra érdemes gyerekek. Így aztán a magyar állam humanitárius segítségére itthon semmi szükség.

Mert a magyar kormány úgy gondolkodik, hogy kifesti a kórházak, rendelőintézetek folyosóit, hogy kellemes diszperzit illatban várjanak a betegek az orvosokra, amíg hazajönnek külföldről; piros-fehér zöld falú kórtermekben pedig mégis csak hazafiasabb lesz meghalni, esetleg várni arra a műszerre, amitől netán meg is gyógyulhatnának sokan. Az oktatásügyben pedig tanmedencékkel igyekeznek visszatartani a pedagógusokat a rohamos pályaelhagyástól; tornatermekkel kiválóan megelőzhető a napi leterheltség, és sokkal szívesebben tanulnak majd a diákok Horthy-kedvenceket, sőt még az is lehet, hogy a bordásfaltól felemelkedik a tanárok bére, és visszakapják alkotói szabadságukat.

Rendben, épüljenek iskolák is, csak halkan és egy kisborjú szerénységével kérdezném meg: eddig mi a tehéntrottyot csináltak? Vagy csak a Tündike hazudott. Mert Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnő állította, hogy 2010-hez képest tavaly 606 milliárd forinttal többet fordítottak az oktatásra, miközben 500 iskolában indultak felújítások, bővítések. Hol vannak? Mennyiért, és mikor számolnak el vele? Hová lettek a uniós támogatások? Mert habokra csak az egyszerű ember bír fantáziálni, de egy komoly Fidesz-hölgynek bizonyítékot kellene letenni a asztalra. Ha eddig meg tudták oldani a pénzünkből a beruházásokat, akkor most miért nem? Elfogyott volna a lopott mani? Vagy ez csak annak a propaganda szövegnek egyik szelete, amiért a Rogán Elvált Antal felel?

Gyalázat. Rogán haverja annyi pénzünket tett zsebre, amennyiért most építeni akarunk

Mert csessze meg a magyar kormány, élén a Főatyával, mi a rossebnek kap az év végéig 133 milliárd forintot a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda „kormányzati kommunikációra”. A kamu, gyűlöletes szövegükre és a haverok kielégítésére. A Rogán Antal-féle hivatal például tavaly 58,6 milliárd forint értékben adott megrendeléseket a gyűlöletkampánnyal hírhedtté vált Balásy Gyulának, illetve az ő cégeinek. Erre írta Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független parlamenti képviselő: „Ennyi pénzt (sic!) egy átlag magyarnak 20 ezer évig kellene dolgoznia.”

Picit több ez az összeg, mint amennyi hitelt felvesznek Varga Mihályék. És akkor még nagyon sok mindenről nem szóltunk: az egyházra, a templomokra, a stadionokra, sportcsarnokokra, ákádémiákra, a határon túliak pénzbeli támogatásra elköltött milliárdokról. Mészáros és Tiborcz meg az Orbán-papa meg a csókosok kitapétázásáról közpénzből. Hosszú a sor, mert erre épül Orbán Paradicsoma. Az elherdált jövőnkből. Itt már a látszatra sem adnak, pedig dübörög a gazdaság. Tompán, mint Németh Szilárd csizmája a harctéren.

Az egyszerű embernek legalább van némi mentsége a meggondolatlan költekezésre. Orbánéknak nincs. Orbánék szétlopták az országot. Nem hitelből, hanem az emberek pénzét vették el saját luxusukra. Nem is tudom, látunk-e még ebből egyetlen forintot is. Én már azzal is megelégednék, ha természetbeni kártérítésként Orbánt és harácsoló csapatát a börtönben látnám.

Ott aztán meg lehet próbálni bizniszelni.

Az önök véleménye

A baj az, hogy hiába kiabálnak a gályarabok, hogy nem kellene jéghegynek vinni a hajót, mégiscsak a kapitányon meg a kormányoson múlik az egésznek a sorsa. (Melinda)

Nekem ebből a ner-nyelven előadott verbális vergődésből egy dolog jött le kristálytisztán: kampány van, elvtársak! Épphogy kihevertük az előzőt, megszületett a bosszú megnyugtató terve is, máris ráfordultunk az újabb, minden eddiginél mocskosabb kampányra. Pedig én úgy tudtam, a következő ikszelés 2022-ben esedékes… Ebben a 2 évben se kormányozni, csak kampányolni és rabolni fognak 🙁 (Madárlátta)

A százmilliót ugyanúgy elköltenék valami túlárazott fittyfasz képzésekre, amit természetesen csókosok kapnának. De ez nem sérti a társadalom igazságérzetét, á dehogy. Hadházy Ákos már évek óta számol be ilyenekről, aztán mindig a szalmaláng sorsára jutnak ezek a beszámolók, max. egynapos hír lesz belőlük, különösebb következmény nélkül. (zsoltix)

Nekem a gádzsókkal(fehér bőrű magyarokkal) ugyanilyen tapasztalataim voltak.Nincs ennek jelentősége.Csengess be egy fideszes politikus kastélyába,hogy éhes vagy, nincs e-egy szelet zsíros kenyerük? Majd ugyanezt kérdezd meg egy romától is. Kíváncsi lennék. (v. janos)

Így írtunk mi

Azért Bajnai fog indulni a miniszterelnöki posztért, mert a Soros-vezérelte Gyurcsány irányítja Karácsony Gergelyt

Soros György mai napig legnagyobb hibája Orbán Viktor felemelése. Már csak abban bízhatunk, hogy ilyen hibát többé nem követ el

Hát igen, a főnök baromira nem tévedhetetlen

Eufemizmus

Természetbeni kártérítés, az

A sportoló agyú emberről

Az osztrák közszolgálati televíziónak miért érdeke „lejáratni” Magyarországot?

Téli utazás

Cigányok. Már csak ez hiányzott!

A liberális diktatúra még nincsen feltalálva

A nap kommentje:

Orbán és bandája Soros támogatása nélkül is ugyanez a fasiszta, népirtó, rablógyilkos tolvajmaffia lett volna! A zsarnokság legfőbb ellensége pedig a kiművelt elme! Mi senkit nem hibáztathatunk, csak saját magunkat, és bármi történt eddig, valamint bármi fog történni ezután, azt sajnos megérdemeljük, hiszen hagytuk, hagyjuk! A birkák útja végén pedig általában a vágóhíd, vagy a farkas foga van… (Attila)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.