Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Biznisz. A jogász Trócsányi nem tudta, hogy nem jár neki; visszafizeti a szabadságmegváltásért kapott pénzt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Mától kezdve senki ne merje azt állítani, hogy egy kormánybiztos nem dolgozik. Kettő kicsi kezével. Az rendben van, hogy az agya nagy nyomásnak van kitéve, kitalálni mindenféle drága és haszontalan dolgokat a magyar embereknek. Na de hogy fizikai munkát is végezzen, az már az ország csudája. Sőt, példaképe. Ez a gyönyörűség esett meg Révész Máriusz kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztossal. Szerintem, a minisztériumokban külön alkalmaznak egy-két embert, akik ezeket a rettenetes elnevezéseket kitalálják. Hogy nem sok közük van a magyar, ám egyszerű kifejezésekhez, az biztos.

Szép pillanat. Kemény fizikai munkával keresik meg a kenyérre valót. Révész Máriusz és Papp Gábor kijelöli a májusban Magyarországról rajtoló Giro d’Italia kerékpáros körverseny részhajrájának célvonalát Hévízen (Fotó: MTI/Varga György)

Nézzék meg a képet bizonyítékként: Révész biztos úr kihúzott az úttestre egy szalagot Hévízen. Miután meggyötörte fáradt izmait a guggoláskor, kapott segítséget, mert a nehézsúlyú kategóriás szalaggal csak ketten bírtak el. Kellett Papp Gábor polgármester ereje is. És erre még az MTI fotósa is kíváncsi volt, megörökítendő az utókornak a nagy eseményt. Jobb híján. Mind a ketten megérdemlik ezek után a pihenést, hát még a fizetésüket. Lazsálva ebben az országban nem lehet egyetlen milliót sem keresni.

Arról nem is beszélve, hogy milyen előrelátó a biztos úr. Hiába no, mindenki érdeme szerint kaphat állami cafrangot. Szalag az úton, aztán már csak várni kell májusig, amikor elhaladnak arra a Giro d’Italia kerékpáros körverseny versenyzői az egyik részhajrá helyszíneként. Életerős embereknek van képük ország-világ előtt megmutatni a semmit. Így van ez a Fidesz és a kormány munkájának világában. Kéretik túlórát elrendelni a biztos úrnak, ne fosszon meg ezután sem az élménytől! Így gyarapodik édes hazánk meg a közpénzből ki- és eltartottak bukszája.

Reménykedjünk, majd csak fel- és megvilágosodnak. Mint a Trócsányi László volt igazságügyi miniszter. Komolyan mondom, ilyen sztorit még Benedek Elek sem bírna kitalálni a mesében, legfeljebb Mikszáth Kálmán írna erről regényt. Fidesz-haverok címmel.

Figyeljenek jól! A volt igazságügyi miniszter egyszer csak rájött, hogy rosszul értelmezte a jogot. Jogot végzett ember – a jogot. Így. Ez pontosan olyan, mintha az építész úr fejre állítva tervezne meg egy házat, aztán amikor látja, hogy az emberek a levegőben lévő ajtón akarnak közlekedni, képen törli magát, mert rájön: basszus, rosszul értelmezte a tervrajzot.

Szóval, itt van ez a Trócsányi, aki a Fidesz EP-listájának első helyéről jutott ki az Európai Parlamentbe, és aki majdnem magyar uniós biztos lett. Majdnem, csak a meghallgatásáig sem jutott el, mert a jogi szakbizottság összeférhetetlenség miatt nem javasolta a tisztségre. Addig, addig legyezgették csalánnal Brüsszelben, hogy hiába akarta Orbán, biztosan nem lett biztos (nem úgy, mint a Révész bicó biztos).

Visszafizeti a szabadságmegváltásért kapott 2,6 millió forintot Trócsányi László. A volt igazságügyi miniszter összesen bruttó 13 millió forintnyi lelépési pénzzel távozott Brüsszelbe a nyáron. Ebből 10,4 millió forintot végkielégítés, 2,6 millió forintot pedig szabadságmegváltás címen kapott – írja a hvg.hu.

Már az rohadt felháborító, hogy ennyi pénz jár egy távozó minisztereknek a jogszabály szerint. És akkor lecsapott a butabomba, mert a két és fél milliós szabadságmegváltás a polgármesterekkel ellentétben az állami vezetőknek nem jár.

Ne mondd, nekem tényleg nem jár az a 2,6 millió? Nem tudtam

Trócsányi László a lapnak küldött válaszában azt írta: jóhiszeműen járt el, és csak utólag értesült, hogy a politikai vezetőkre más jogértelmezés vonatkozik a szabadságmegváltásról. Mint írta, igazságügyi miniszteri szolgálati viszonyának megszűnésének dátuma 2019. június 30 volt. Ezt követően került sor a törvény szerint járó végkielégítés és szabadságmegváltás kifizetésére.

Jóhiszemű pajtajogász, ez jó! Csak utólag értesült, hogy neki nem jár, ezek szerint senkinek sem tűnt fel ott a nagy apparátusban: se könyvelőnek, se bérszámfejtőnek. Csak nyilván az újságíróknak.

Miután kikristályosodott a közigazgatási jogértelmezés, intézkedtem a 2018 év utáni szabadságmegváltásnak az Államkincstár javára történő visszafizetése iránt – tette hozzá.

Rosszul értelmezte a jogot. Jogászként, miniszterként, hogy a búbánatban végezte el a munkáját? És telis-tele vagyunk kiváló, tanult szakemberekkel a legmagasabb pozíciókban is – milliós közpénzből. Ennyiért dilettánsok. Csak nem veszik észre, ahogyan például Rogán, Semjén sem vette észre, hogy milliókkal, házzal, SzűzMária tudja, még mivel gyarapodott. Mígnem felhívták a figyelmét – azok az átkozott ballib újságírók -, hogy hazudott a vagyonbevallásában.

Ezek az orbáni törvényhozó törvényszegők. Akik a legelső pillanatban lecsapnak bárkire, az sem számít, hogy bűnöst vagy ártatlan záratnak be. Mert kérem szépen, Polt Péter legfőbb ügyészszégyen nagyon gyakran értelmezi rosszul a jogot. A fideszesek előnyére, az ellenzék kárára.

Még az jutott eszembe a jogról. Az önkormányzati választás után a bukott fideszes polgármestereket sok millió végkielégítéssel kárpótolta a kormány. Hogyan? Amíg dolgoztak, addig is a mi pénzünket ették, aztán jutalomból, mert az emberek eltaszajtották őket a hivatalukból, a mi pénzünket ették tovább. És mennyi-mennyi polgármester járt jól az állítólag ki nem vett szabadságok kifizetésével. Jogszerűen, ugye? Csak te, hülye melós, te hülye, senkinek sem számít magyar polgár szívja meg az ocsmányságukat.

Éppen ideje lenne hadat üzenni a szabadságmegváltási biznisznek, csessze meg, Orbán Viktor. Ehhez még a rohadt ballib, kommunista ügyvédek sem kellenek, megoldják maguknak. Tudja mit, Orbán? Elég egy kockás füzet, ha másképp nem megy, ‘oszt bele kell írni, hogy ki, mikor mennyit dolgozott a közért. Persze, ellenjegyzéssel, már csak a csalás miatt. Mert vadászni, utazgatni, családi programot csinálni, autókázni, gombát szedni nem munkaidőben kell. Olyan pedig nincs, hogy egy polgármester vagy egy miniszter ne tudjon elmenni szabadságra. Nem nélkülözhetetlen senki, még ők sem, hiába hiszik. Na ne, nem most jöttünk le mi sem a kettes létráról! Mondok példát.

  • Az elmúlt 5 évben 160 nap szabadsága maradt T. Mészáros Andrásnak, Érd bukott fideszes polgármesterének, ami alapján szép pénz ütötte a markát a három havi végkielégítésen felül. Érd közgyűlése úgy döntött, hogy T. Mészáros András leköszönő fideszes polgármester 160 nap ki nem vett szabadságot válthat meg a 2014 és 2019 között időszakból.

A városvezetőnek azért lehet ilyen sok szabadsága, mert a közszolgálati tisztségviselőkről szóló törvény szerint „a szabadság kiadására vonatkozó igény a foglalkoztatási jogviszony (polgármester esetében a választási ciklus) fennállása alatt nem évül el”.

A politikus

  • 2015-ben kettő,
  • 2016-ban hét,
  • 2017-ben tizenkettő,
  • 2018-ban hét,
  • 2019-ben pedig egy

napot vett ki, ami öt év alatt 29 nap szabadságot jelent a neki járó – 2014-ből maradt és 2019-ben időarányosan kevesebb – 189-ből. T. Mészáros András számláján így a végkielégítésnek és a szabadságmegválásnak köszönhetően nettó 6 867 670 forint landolt.

Ez nem biznisz? Dehogynem. Ennek kell olyan gyorsan véget vetni, mint a börtönbiznisznek meg a gyöngyöspatai romák anyagi kártérítésének elsumákolásának. Mert milliárdokba kerülnek minden magyar embernek a Fidesz saját, hazugságra épülő törvényei. Amit még Trócsányi is kihasznál – ártatlan képpel, aztán megvilágosodik, mint a jóra kicserélt Elios-lámpák.

Csak egy nap kell rá, Orbán, hogy megváltoztassa a törvényt. Ha már biznisz. Csak ne felejtsenek el szólni a mindenkori igazságügyi miniszternek sem. Ez megint mekkora közpénzt elherdáló gazemberség!

Az önök véleménye

Fürjes Balázs olyan,mint „Toldi Miklós rókalelkű bátyja, ki Lajos királynál fenn a tányért váltja.” (Zebike)

3 perc 20 másodpercig bírtam nézni a Karácsony Gergellyel készült beszélgetést. Borzasztó. Valami egészen ősi, jól elszigetelt helyen őrzött brutalitást szabadított fel bennem ennek a nőnek a butasága. Télvíz idején azt kérni számon Budapest főpolgármesterétől, hogy miért nem cingázik? Tényleg ez a legfontosabb kérdés? Na, ilyenekért sem nézek tévét. (Manci)

Pedig már sejtették,hogy a civis város lesz az új főváros.Nem hiszitek? Már a himnusz is a „nélküled”.Ezek nem viccelnek.Komolyan kell venni őket. Kiröhöghetjük őket,de azért komolyan gondolják a suttyók. (v. janos)

A papokról megvan a véleményem. Nem kicsit lesújtó. De – mint mindenhol – itt is a kivétel erősíti a szabályt! Csak a legjobbakat Iványi tiszteletes úrnak! Attila)

„a pálinkafőzés így része életmódunknak, hagyományainknak, tulajdonképpen identitásunknak.”- Nos, Tállaira nézve, kétésgtelen, hogy a pálinka része mindennapjainak, estéinek, reggeleinek. Örkénnyel annyiban vitatkoznék, hogy az alkohol nem visz be új vonást a jellmbe, csak a meglévőt felerősíti. Aki korábbiakban is agresszív barom volt, az ugyanúgy az marad. Viszont, profik lehetnénk a kung-fu részeg ember stílusában is. (agador)

Azért szerintem az identitásnál fontosabb dolgok is vannak. Például, hogy legyen fedél a fejünk felett és legyen mit enni. (Szinbád)

Így írtunk mi

Így szokták fideszék

Ismét, sokadszorra is Iványi Gábor a példája az emberségnek

A doktor úr elintézte, hogy ne fájjon nekünk

Három dupla szatmári szilva

Orbán végre talált magának egy nacionalista muzulmán testvérpártot

Évi 90 milliárdos szégyen

Amikor már egy „betolakodó” is jobban átlátja a hazai helyzetet, mint nemzetünk egyes tagjai

Imádság háború után

Itt rohadjak meg, ha nem fogom élvezni

Már nincsen választásunk

A nap kommentje:

Iványi Gábor azon kevés egyházi emberek egyike, akit tisztelek, és nagyra becsülök. Orbán Viktor egykori barátjaként lehetne neki és az általa képviselt egyháznak „nagyon jó” is, de Ő inkább a becsületet és a valódi szolgálatot választotta. (Singing)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.