Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Babaváró sorosoknak itt a legújabb trógerség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Nagyon sajnálom, hogy az MTA Nyelvtudományi Intézete nem engedte, hogy valaki a Fidesz nevet adja kislányának. Arra hivatkoztak, hogy ez márkanév. Erről ugyan vitatkoznék, de nem érdemes, mert a márka lehet gagyi, rossz is. Azért mitől fosztotta meg az intézet a gyereket! Képzeljék el, a lányka a suliban azzal szembesülne: Fideszke, te már megint nem tanultál semmit, és még hazudsz is! De még nagyobb kín lenne számára, ha már nagykorúként úgy utálná a Fideszt, mint hal a görögdinnyét. Szegénynek bíbelődnie kellene a névváltoztatással. Aztán ki tudja, hogy addigra, mire felnő, lehetne-e Déká (Dékácska) vagy Elempé (Elempécske). A szabad névválasztásba szerintem ez bőven beleférne, csak azt kellene elsősorban a túlbuzgó, kicsit kerge szülőknek meggondolnia: egy életre vagy ideiglenesen akarnak kicseszni a gyerekkel. Azt hittem, a Dzsindzserrel meg az Ánizzsal nagyjából kimerült a névadási fantázia. De nem!

Az ugyan nem lenne baj, ha néha-néha megváltoztathatnának neveket. Maradjunk a Fidesznél: mert hol van az már, hogy fiatal meg főleg demokrata. A szövetség még csak stimmelne, hiszen szövetségbe forrt már a derék had, közös értékek mentén, úgy mint: gyűlölet, korrupció, hazugság. Később hozzábiggyesztették Fidesz – Magyar Polgári Szövetség. Ez sem segített rajtuk, lejárt lemez. Mert a polgár szó jelentéséből biztosan nem azt képviselik: ej, én csak egyszerű pógár vagyok. Ha nem tudnám, hogy egy életre bélyeget kapna az a gyerek a Fidesz névvel, nem is tűnne fel, hiszen szabadon mindenki úgy tol ki az utódjával, ahogyan akar.

Hanem, mekkora trógerséget csinált megint pártunk és kormányunk. Azt már ezerszer leírtam, hogy a babaváró hitel az nem segély, azt vissza kell adni. Vagy kényszerből, állami zsarolással szülni a nőknek, mint a lukinyulak. Már elnézést kérek. De pontosan ezt várja el a Novák-féle banda. Közben szépen kiderült már, hogy ez a szegényeken nem segít semmit. No de, amit most csináltak!

Módosult a Babaváró hitel egyik feltétele: szigorodott az elvárt, legalább 3 éves Tb jogviszonyra vonatkozó előírás. Ez azokat érintheti hátrányosan, akik a tanulmányi szerződés alapján szakképző iskolában folytatják vagy folytatták a tanulmányaikat. A változtatás következtében előfordulhat, hogy aki tavaly még jogosult volt Babaváróra, az idén már nem.

Tetszenek érteni ezt az újabb gyalázatot! Kipukkadt a kormány azon erőlködése, hogy nem gimnáziumba kell járatni a gyereket, hanem a szakközépiskoláké és a szakgimnáziumoké a jövő. Belepofázásilag majd ők eldöntik, hogy kell döntenie a családoknak. Csak a szülők nem idomított majmok, és hiába a nagy propaganda, kiderült, még mindig többen járnak gimnáziumba, mint szakközépbe. Ezt még a magyar nemzeti KSH is elismeri.

Az elmúlt három statisztikai évben javítottak a gimnáziumok:

  • 2016/2017-ben 181,7 ezren,
  • 2017/2018-ban 184,5 ezren,
  • 2018/2019-ben pedig már 187,6 ezren vettek részt gimnáziumi oktatásban – a szakképzés „kárára”.

Noha a cél az volt, hogy többen válasszák a szakképző intézményeket, az intézmények átnevezése (például a korábbi szakközépiskolákból lettek a szakgimnáziumok) sem tette vonzóbbá ezeket az iskolákat. Hiába verte a mellét Palkovics miniszter meg a Parragh kamarai elnök. Azt nem tudom, hogy van-e összefüggés abban, hogy megváltoztatták a babaváró hitel feltételeit.

A Babaváró hitelre vonatkozó kormányrendelet maga nem változott, az igénylő házaspár legalább egyik tagjának továbbra is minimum 3 év folyamatos Tb jogviszonnyal kell rendelkeznie, amiből az utolsó 180 napnak magyar munkaviszonyból kell származnia. (Ez utóbbi azt jelenti, hogy a külföldön élő és dolgozó családok akkor sem igényelhetik a Babavárót, ha egyébként tervezik, hogy a hitel felvételét követően hazatelepülnének. A csok, a családok otthonteremtési kedvezménye – azonban számukra továbbra is elérhető.)

Ugyanakkor az elfogadható jogviszonyok köréből kikerült egy elem: 2020. januárjától nem minősül biztosítottnak a tanulmányi szerződés alapján szakképző iskolában tanulmányokat folytató tanuló. Vagyis a szakgimnáziumban, szakközépiskolákban eltöltött évek a továbbiakban nem számítanak bele a 3 éves jogviszonyba.

Nem kapnak támogatást. Most ők a babaváró sorosok

Vagyis pontosan az agyonajnározott iskolákban végzőkkel szúrtak ki. Így nyugodtan gondolhatok arra, hogy ez a bosszú a nem várt eredményekért. Igaz, ennek a kormánynak mindegy, képesek máról holnapra átvariálni, ami már működött. Ez aljasság. A hvg.hu példája konkrét.

  • Az a fiatal pár, melynek egyik tagja 2017. decemberéig szakiskolában folytatott tanulmányokat, azóta pedig folyamatos, alkalmazotti munkaviszonya van, tavaly év végéig megfelelt a Babaváró Tb jogviszonyra vonatkozó előírásainak, míg 2020. januárjától már nem lesz csak 2 éves Tb jogviszonya, emiatt nem lesz jogosult a támogatásra.

Újabb kirekesztés a világraszóló programból. Tudják, úgy van ez, hogy nehogy már azoknak segítsen a családbarát Orbán-kormány programja, akik valóban rászorulnak. De a Fidesz azoknak szokott kedvezni, akiknek többsége amúgy is boldogulna – a szegények nem számítanak, se így, se úgy. Nyugi, lesz itt még sírás-rívás, lesz itt még második devizahiteles, újabb és újabb kilakoltatási botrány! Mert nagyon sokan eszüket vesztik a pénz szagára. Akikhez pedig még a szaga sem jut el, azok más miatt és másért veszítik el a reményt a jövőjükben.

Most éppen nagy hirtelen a szakmát tanulókon csattan az ostor, ha számítottak hitelre a családtervezéshez. Nem, nem itt nem lehet biztonságosan tervezni semmit, mert itt egyre több minden ad hoc történik – a felség parancsára. Magyarázat nincs. Minek? Lehetőség sincs az új formában a fiatalok számára. Ez pontosan olyan, mint amikor Marika nagyon várja, hogy elmehessen vágyott klubjába; aztán amikor végre bemehetne az ajtón, nem engedik. Mert a kék szeműek nem lehetnek klubtagok. Miért? Nem ártott ő a kék szemével senkinek. Csak. Orbánék alibiből kinyitnak egy ajtót, aztán nagy hirtelen úgy vágják be a nekik nem tetsző belépni akaró emberek előtt, hogy csak úgy recseg. A lehetőség is, meg az ember álma, vágya is.

Még egyet azért nem tudok. Úgy szól a hitelkonstrukció: ha az igénylést követő 5 évben gyermek születik, akkor a Babaváró a futamidő végéig kamatmentes marad. A második gyermeknél a fennálló tőketartozást 30 százalékkal csökkentik. A harmadiknál pedig a tartozás fennmaradó részét elengedik.

Olyan pedig nincs, hogy pénzek lógnak a levegőben – amit itt elengednek, azt valakiknek ki kell fizetni, a bankok nem jótékonysági intézmények. Saccolhatnak, hogy kiknek! Ha az állam ezekkel a lógó pénzekkel megkínálja a pénzintézeteket, akkor azt miből teszi? Miből-miből, azok pénzéből, akiknek az egészhez lila darázsszellentés közük nincs. A miénkből.

Ez az Orbán-kormány rizikó nélküli, hangzatos, ám tróger jótéteménye. Szó és indoklás nélkül.

Az önök véleménye

Nemcsak a pénztáros lőrinc, a nemzet veje és hasonló társaik, az állami vezetők, politikusok és seggnyalóik, hanem a focisták pénze is benne van az átlagfizetésben, ami talán 330-340 ezer Ft. Igazán nagyon sokan szeretnék megkeresni az átlag fizetést. (Transzporter)

„Hogyha nincsen pálinka, attól esem pánikba!” Énekeljük majd a nyugdíjas klubban bottal, mankóval felszerelkezve. :))) (Róza néni)

Milyen érdekes, hogy mindenki kollaboráns hazaáruló, aki nem fúj egy követ az országrabló-romboló kormánnyal. Nem gyanús, hogy itt mindenki hülye, csak fénylő csillagunk ragyog az égen folyamatosan? Ezt persze a fidesz szavazóktól kellene megkérdezni. 10 év alatt itt már mindenki szembe megy az autópályán, csak a kormány tartja a jó irányt. Hihetetlen ostobaságára vall ezt elhinni. (J. János)

Brüsszel és a nép párt nem büntetni akarja Orbánt, hanem legitimálja az EU-s pénzek elmagánosítását. Itt már csak az segítene, ha kinyílna a szeme minél több uniós képviselőnek, amikor szavazásra kerül a sor. (K. L. István)

Az Unióban is mint mindenhol a világon a politikai érdekek felülírják azt, amit a józanész diktál. Mindenki megvásárolható kezdve a németektől, a franciákon át a horvátokig. Orbán ezt maximálisan ki is használja. Igen a finneknek kijár a tisztelet, de mint tudjuk, egy fecske nem csinál nyarat, ráadásul ők nagyon rossz időben kapták meg ezt a tisztséget. Nem várható változás sem az Unióban, sem itthon. A leépülés folytatódik. (N. Csabáné)

Így írtunk mi

Szabadságot a pálinkának

Ne legyen igazam

A nagy büdös magyar valóság

Kiforgatás

A bűnözők nem a börtönökben, hanem azokon kívül gazdagodnak

Ház a Szabó József utcában

Sem Orbán, sem a Fidesz, sem az anyaszentegyház nem fogja tudni megakadályozni

Mi felé?

Külföldről nézve a magyar csoda

Csak az andalító hazugságokat lefekvés előtt

A nap kommentje:

Kizárt dolog, hogy a magyarok többsége, harcolni akarna bárkivel is! Ha nem így lenne, a valós többség, ( akik nem fideszesek,csupán élhető mindennapokat szeretnének!) már régen kiterítette volna a bőrét ezeknek a Hazaárulóknak! Kíváncsian várom, mikor borul el az agyuk azoknak is, akik semelyik oldalhoz sem tartoznak és már egy évtizede kussban vannak. Nincs erőszakmentes megoldás! Már évekóta esélytelen! Akik nem néznek szembe a tényekkel, mindannyian csak késleltetik a rendszer bukását! (B. Gábor)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.