Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


E hazában csak akkor érvényesülhetsz, ha visszatérsz a gyökerekhez. Lomnici alkotmányjogász megnevelne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Jelentkezett egy újabb önkéntes népnevelő. De jó, már annyi van belőlük, mint égen a csillag. Mindegyik okosabb, mint egy ötödikes. Ezt az embert sokszor hallom a kakukk közpénzlopó rádióban, úgy jár oda, mint veréb a morzsára. Ő szakértő úr, és mindenhez ért. Tényleg mindenhez. Hogy aztán mit ér vele, azt csak gondolom: akit még lehet ebben az országban (el)hülyíteni, annak valóban ő a ferdítés egyik neves professzorra. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Brancstag, Orbánnak játszik alá, fölé, mellé, a CÖF szóvivőjeként különösen elemében van. Nem is csodálom, hiszen Orbán civil benyalós csapatát erősíti, kapnak is hozzá töménytelen közpénzt. Ennek az embernek olyan kiütése van a Sorostól, hogy azt soha nem heveri ki. Az úr erre nevelődött, igaz, hogy még nem gyerekkorában, de azóta ráhajtott, mint Józsi bácsi szekere a napozó békára. Ennek az embernek jobbra és szélsőjobbra jár a nemzeti, keresztény meg a rosseb tudja még milyen forma agya. Ebből kinevelni valakit, az lenne a nagy kunszt, de talán egyszer ezt is megérjük. Mert akkor ezek az önmutogató fószerek olyan csöndben lennének, mint lopós Lajcsi az ítélethirdetés előtt. Nézzük, mit is mondott:

2020-ban is meg kell tudnunk őrizni azokat az eredményeket és értékeket, amit a magyar emberek közösen munkáltak ki 2010 óta – jelentette ki a ifj. Lomnici Zoltán a Hír TV Nyolcas című műsorában. A alkotmányjogász szerint fontos feladat jó értelemben véve megnevelni azt az új politikai generációt, akik úgy gondolják, hogy bár Magyarországon választották meg őket magyar emberek, nekik mégis külföldi érdekeket kell vagy szabad képviselniük.

A magyar emberek, jelentem, nevelődnek, egyre inkább megjön az eszük, ne keseregjen Lomnici. Nem kell külön jobboldali kiképzés és tanfolyam sem. Az új politikai generáció, ha narancssárga nevelést kap, akkor is belefulladhat a nagy imádatba. Hogy csak egy egészen friss példát mondjak erre. Itt volt a vasárnapi időközi választás, és a magyar emberek olyan neveltek, főleg okosak lettek, hogy a Fidesznek is elállt a szava. Az történt, hogy több független jelölt is kormánypárti támogatással indult a választásokon, Orosházán pedig saját jelöltje volt a Fidesz-KDNP-nek, azért kaptak pofont újra rendesen.

  • Orosházán az 1. egyéni választókerületben élők voksolhattak önkormányzati képviselőre. Októberben a fideszes Tóth Zoltánné és az ellenzéki Raffai János is 417-417 szavazatot gyűjtött össze. Raffai János előnye viszont ezúttal jóval nagyobb lett: neki 351 szavazat, Tóth Zoltánnénak 301 jutott.
  • A borsodi Cserépváralján polgármester-választást kellett tartani. Ott is szavazategyenlőség alakult ki. Akkor függetlenként állt rajthoz Dávid Zoltán és Tóth Tamás, és egyaránt 133 voksot gyűjtöttek össze. Dávid Zoltán is javított őszi eredményén, 168-an választották őt, míg Tóth Tamást szinte épp annyian, mint októberben, 132-en.

Tállai Andrást idézném: „Tóth Tamás személyében egy olyan független jelöltet tudok a térség országgyűlési képviselőjeként támogatni, aki Cserépváraljának egy fiatal, lendületes jövőképet tud biztosítani! Hajrá Dél-Borsod!” Ez bizony nem jött be.

  • A Zala megyei Lakhegyen polgármesternek csak függetlenek indultak, valamint a Zöldek jelöltjeként Végh Ferenc, de ő kereken nulla szavazattal az utolsó helyre futott be. Az első helyen majdhogynem szavazategyenlőség jött létre, Ujvári Katalin 90 voksot kapott, vele szemben a szintén független Méhes Máté pedig 87-et. Képviselőnek is csupa függetlent választottak.
  • A szintén Zala megyei Lendvadedesen azért kellett időközit tartani, mert a képviselők száma a testület vagy a közgyűlés működéséhez szükséges létszám alá csökkent. Két függetlent lehetett választani, és Lőrincz Attila nyert (15 szavazat), szemben Wade-Kardos Zsuzsánnával (10 szavazat).
  • A zalai Esztergályhorvátiban a független Farkas Tibor a fideszes Manninger Jenő támogatását élvezte. Hiába. A szintén független, de baloldali érzelmű Brunner Tibor jól elverte. Brunner most 141 szavazatot kapott, míg Farkas 108-at. Az őszi 87-87 voks után.
  • A Komárom-Esztergom megyei Banát a független Toma Richárd vitte (320 szavazat), vele szemben Horváth Márta lett a második (285 szavazat).

Nahát, úgy látszik elfogyott a krumpli, a liszt meg az olaj, és az emberek fejéből elszállt a narancssárga füst, és végre kigyulladt a fény is ottan vidéken. Látja, Lomnici úr, így megy, pedig a NER tíz éve nem csinál mást csak nevel és nevel: közben kiderül szép lassan, hogy rohadt rossz politikai tanerők állnak az ország katedráján. Jönnek a csúfondáros kudarcok. Tudom, hogy ettől még jobban bevadulnak, de valami hiba csúszott a gépezetbe. Már a nagyfőnök is elbeszélget a csúfondáros választókerületi elnökökkel. Nevelési célból. Csak a gyűlölködést, lopást, korrupciót és a hazugságot nem nagyon tolerálják a magyar emberek. Haladjon a demokratikus korral, süssön Váncza sütőporral! Tisztelettel, Lomnici pajtás. Volt még magas röptű mondanivaló.

Nekik meg kell mutatni, hogy csak akkor fognak tudni itthon érvényesülni, ha visszatérnek a gyökereikhez, akik tudnak természetesen. Ebből a szempontból nevesíthetnénk pártokat, de valóban vannak már olyan, egyébként az európai parlamentben is képviselettel rendelkező erők, akik mintha teljesen elszakadtak volna – nem csak racionális értelemben, de emocionálisan – a hazájuktól.

Ámen. Milyen gyökerekre gondolhatott a nagy hazafi? Türk, kipcsak, magyarock vagy fagyökérre?

Ifj. Lomnici Zoltán az önjelölt népnevelő. Az ám, hazám!

Az ego lehet nagy, de hiába, ha mellé nem párosul tisztelet, empátia, európaiság, semmi, ami a modern kor alapvető követelménye lenne. Miért hiszi Lomnici doktor úr, hogy a lop igének van egy orbáni, mészárosi, tiborczi, fideszes haveri változata?

Én lopok magamnak. Te lopol magadnak. Ő lopik nektek. Mi lopok. Ti lopok. Ők lopok.

Ülj le, pajtás, egyes! Megmondom, mi a legjobb nevelési elv, nem is kell hozzá nagy képzelőerő, mert vagy benne van valakinek a személyiségében, vagy nincs. Például a szabadság, a jogállamiság, a szólásszabadság, a tanulási lehetőség, a tele pocak, a tolerancia, az igazságosság, a gyűlölet- és erőszakmentesség…

Nevelhet – így csúfolja – Lomnici is, ameddig akar, egészen a gyökerekig; lesz kudarc, mert egy diktátor és bábjai a fenti szavakat már régen elfelejtették. Így nevelni nem, csak átnevelni lehet. Az meg brrr, egy idegen pattanás csak.

Az önök véleménye

Józsikám van egy szép dagadója? Szeretnénk töltött húst készíteni holnap. – Milyet tetszik parancsolni? Két zászlósat ezerötért, egy zászlósat ezerháromért, vagy jó lesz zászló nélküli ezeregyért? – Kétzászlósat Józsikám, mert ott lesz az anyósom is. Neki csak a legjobb a jó. (Kag Old)

Nem értem én ezt a zászlócskát.Mondjuk minden darab csirkemájba bele kell dugni? És ha túl mélyre nyomja a hentes,a zászlócskát, a vásárló rosszul lát,akkor megsüti azt is? (v. janos)

Blokkolja a kormány a kórházi fejlesztésekre szánt pénzt addig, amíg nem lesznek kifestve/ felújítva a kórtermek , várótermek (!) .. idióta , gyökér .. valaki szólhatna már neki, hogy egy kórház nem attól lesz működő képes hogy frissen van mázolva !! (Krisztina)

Nem lehet hinni egyiknek sem. Ha véletlenül igazat mondanának már másnap repülnének a miniszterek és az összes többi kormányhivatalnok. A jól fizetett állásukért hazudnak, ahogy azt orbán megkívánja. (Transzporter)

Ha nagyon rosszindulatú lennék, azt mondanám, hogy a 22 éves kiskisasszony Orbánelvtárs új „szimpátiája”, és hát mivel tudna egy idősödő „lovag” jobban imponálni egy nagyon fiatal és nagyon csinos leányzónak, mint egy ország parlamentjének lealázásával? Mondjuk egy ilyen borkai-kereszténynél egy kicsit sem csodálkoznék rajta… (Vagyim)

„Magyarország nem kíván beleszólni más országok belügyeibe.” Már amennyiben olyan messze van, mint most Hongkong! Lenne csak a szomszédban, majd megtudná…! (Mariann)

Így írtunk mi

Aki ennek a sekélyes emberanyagnak egyetlen szavát is elhiszi

Van még egyáltalán ma olyan a kormányban, akinek egy szavát is el lehet hinni?

Hazánk a példa rá

Imázsfilm

Ehhez mit szól majd Kína?

Nem vagyunk hajlandók bűnözőket támogatni

Az orvos gyógyítson ingyen

Virágos karácsonyi ének

Dologtalanok

Még egyszer a szoboravatásról

A nap kommentje:

A háromgyermekes szja-mentesség is természetesen arról szól, amiről minden, látszólag akár demográfiai célzatú lépése: jövedelem- és vagyonátcsoportosítás a „fehér”, „keresztény” „középosztály”-hoz, akik – feltételezései szerint – őt támogatják majd. (Bogomil)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.