Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közpénzzel kitömve elárulni a demokráciát, megalázni az embereket, ez az orbáni nagy nemzeti kunszt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Vágjunk bele! Az év új, de gyanítom, mi maradtunk a régiek. Sorsunkat nem a naptár befolyásolja, nem is a durrogó pezsgős üvegek. Annyi történt, hogy megint egy-két nappal öregebbek lettünk, és ez így lesz folyton folyvást, amíg… A nagy fogadalmak napjai voltak ezek. Bár ki tudja, kinek mi jön be, ám fogadhatunk ezret, százat, akkor sem dönthetünk a saját sorsunk felett. Többnyire. Ha a közeg, ha az orbáni rémtettek maradnak így tovább, biztosan nem. Egyelőre halvány remény sincs arra, hogy január elsején elszakadt volna a diktátori madzag, ép az, mint a múlt évben volt.

Meg aztán, tudják, hogyha Magyarországon az egyik legfőbb közjogi méltóságban benne rekedt az intelligencia, benne rekedt mindaz, amiért neki kéne kapocsnak lennie az emberek között, őrködni a demokrácián meg az emberek viszonylagos egyenjogúságán, élet reményén, akkor már most megette a fene – megint – a mi jövőnket. Igen, Áder János, felvette legszebb öltönyét, megfésülte bajuszkáját, kiállt a kamerák elé, és elmondta a lehető legsilányabb beszédet, amit államfő elmondhat.

„Miért nem vesszük észre, hogy ha bajban van a természet, annak részeként bajban vagyunk mi is. Ha ragaszkodunk otthonunkhoz, hazánkhoz, akkor miért nem ragaszkodunk a minket körülvevő, éltető természethez?” Nekünk nem a természetet, hanem saját természetünket kell legyőznünk.”

Meg a rohadt orbáni természetet – fakivágásostul, hazugságostul, gyűlöletestül. Ez van Áder János, semmi más. Szép öltönyben is lehet átkozottul buta, értékeiben vesztett balfék még a nagyon magas rangban tartózkodó, közpénzből tartott is. Annál szánalmasabb ez az egész. Lehet ebben az országban változatlanul úgy nyakon vágni minden hivatást, tudást, amennyire csak bírják. Mert Áder káder bajuszától, véletlen mosolyától senki nem él majd jobban ezután sem.

Hárommillió froncsiért butának maradni, elárulni a demokráciát, megalázni az embereket, ez az orbáni nagy nemzeti kunszt. Gyomor meg pártkatonaság kell hozzá. Mert minálunk egyre inkább alakulóban az az orbáni lesajnált réteg, amelyik, ha a világ legnagyobb csodáját tenné mások épülésére, akkor sem számítana, akkor sem lehetne hivatása élenjárója, akkor sem lehetne megbecsült és elismert tagja szakmájának. Igen, például a pedagógusok. Mert Orbán úgy döntött, hogy neki a tudás birodalma smafu; neki bábok, műveltségben alultáplált, rosszul fizetett szolgák kellenek. Akinek pofa be legyen és lapos kúszás.

A pedagógusok bérét évek óta nem emelte meg a kormányzat, az illetményük még 2020-ban is a 2014-es minimálbérhez van kötve. A minimálbér idén is 8-8 százalékkal emelkedik: a minimálbér bruttó 161 ezer, a garantált bérminimum 210 600 forint, így történhetett meg, hogy a mesterfokozatú oklevéllel rendelkező (6 évet a főiskolai/egyetemi képzés keretei között eltöltő) pályakezdő pedagógus pont annyi pénzt, bruttó 210 600 forintot keres, mint egy szakmunkás végzettséget igénylő munkahelyen tevékenykedő dolgozó. A főiskolai végzettségűek illetményét utolérte/lehagyta a szakmunkás minimálbér. A tanárok most csak azért nem kereshetnek kevesebbet, mint a garantált bérminimum, mert a főiskolai/egyetemi végzettséggel rendelkezők (ilyen végzettséget megkövetelő feladatok betöltését ellátó munkavállalók) nem kaphatnak kevesebb pénzt, mint a legalacsonyabb szakmunkásbér. Miután a bérskála teljesen összecsúszott, és egyes kategóriákban százezrekben mérhető veszteséget könyvelhetnek el havonta a tanárok – írja az mfor.

Mostan pontosan ott tartunk, hogy cseppet sem lenne meglepő, ha például a gyerekeinket, unokáinkat középiskolákban végzett fiatalok tanítanák. Nem kell ide hivatástudat, nem kell semmi, Orbán és a NER agyának ez pontosan elég lenne. Nem kell vacakolni a kölykökkel, felnőnek azok maguk. Szakember, tudomány, tájékozottság nélkül is. Majd mossa az eső a kicsik fejét, attól egyre előrébb kerülnek a tornasorban, nőnek, mint a bolondgomba. Az pedig egyáltalán nem számít, hogy ottan belül mi lakozik: lehet az uborkalé is, csak tudás, műveltség meg érték ne kerüljön beléjük. Így lesznek idomíthatóak, hű gyermekei a hazának. A tanárok pedig elmennek az üzleti szektorba, külföldre, ahol a megbecsülésen kívül még meg is fizetik őket. Csak akkor azt kérdezném: miből, kiből lesz az orbáni nagy keresztény meg büszke nép? Leértékelt tudással egy nemzet dőlhet romba.

Van még azért lehetőség: lesznek Novák Katalinok. Ha bírják idegekkel és nem vörösödik a nyelvük naponta a használattól. Ez a nő a büdös életben nem tud változtatni a természetén. Beleragadt Orbán fogaskerekébe, olaj meg nincs, így aztán az esze ottan rozsdásodik. Igaz, nem pedagógus bérért teszi mindezt. Figyeljék meg, ebben a kormányban egy-egy felelős motyorászó olyan nagyon meghülyül az öndicséretben meg a hazudozásban, hogy ez válik számára természetessé. Így hülyítik azokat, akiket még lehet. Ez a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes nő sem nagyon tudja már, hogy mennyi az annyi; mikor a mikor és hogyan a hogyan. Csak a szája jár folyamatosan, mint a kacsa hátsó fele.

Ámerika a magyar családpolitikát csodálja; Novák Katalin és Orbán Viktor pedig egymást 

Elég ciki, ha már a minisztériumának kell helyre tenni kiskegyedet, mert hazudik, keveri a szarlepényt. Rövid úton megoldotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a problémát, hogy Novák Katalin államtitkár decemberi bejelentésével ellentétben miért nem lettek január elsejétől ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek. A minisztérium a hvg.hu-nak elküldött közleményben azt írta, hogy

július 1-től nem kell fizetni a készítményekért, és arra hivatkoznak, hogy ez a Magyar Közlönyben is megjelent már.

Azt közölték, ekkortól lesz ingyenes a teljes körű meddőségi kivizsgálás a nők és a férfiak esetében is. Konkrétan hallottam a kakukk közpénzlopó rádióban, amikor Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkára január elsejére hivatkozott a Vasárnapi Újságban. Na most, valószínű, nem tudja, mi az a közlöny, vagy átverte őt az Emmi, vagy csak… Mindegy mit mond. Ez konkrétan nem nagyon sikerült neki, bezzeg, amihez csak blabla kell, abban bajnok a Novák.

Mert azt is bemondta a kakukk közpénzlopó rádióban, hogy Ámerikában csodájára járnak a magyar kormány családtámogatási programjának. Hát így, bemondásra. Én meg konkrétan azt hallottam, hogy a Novák nevet módosít, és lesz magyar Novák-KSH-Katalin. Bármit mondhat, következménye nincs. Ezek évek óta egy tálból lencséznek ugyan, de nem áldotta meg a sors őket tisztességgel, hát még tisztességes tájékoztatással. Mert a nagy harácsolásban és hatalmi gőgben egymást akarják felülmúlni, és ettől a magyar emberekre nem marad idő. Csak Ámerikában dicsekedni. Mert ugye, a január szóalak pontosan olyan, mint a július, csak Novák több diplomás Orbán-szárny nem ismeri fel. J, j – nem mindegy?

Semmi nem változott: az államfő silány beszédet fakaszt ki a kis agyából a semmiről; a másik azt sem tudja, mit beszél. Saját természetük – kibélelve milliós közpénzzel – berögződötten ehhez szokott. Ezt követeli a pártjuk és Orbánuk. És még csak január – nem július – harmadika van.

Az önök véleménye

Böjtét a kezdetektől fogva unszimpatikus alaknak láttam. Csekély műveltségű,de nagyon ravasz székely.Amikor feltűnt nagyon sokan istenítették, ,láttam, hogy egyéniségéből kilóg a lóláb. (Zebike)

Múltkor szomszédom azt mondta – szintén velős fidesz gyűlölő – hogy lehet, hogy mi látjuk rosszul és ez az emberek nagy részének így megfelel. Lehet, hogy tényleg igaza van. A nemzetközi kaki nem kell, de ha át van kötve nemzetiszín pántlikával, akkor habzsoljuk. Mária országa… (Tibor)

A legnagyobb baj az összefogás hiánya. Kellene egy olyan embercsoport, akik mellé felsorakoznak az emberek egységesen, mert hiába megyek ki én a Kossuth térre és tüntetek, egyedül semmire nem megyek. Teljes összefogás kellene, ezt kéne megszervezni. Ehhez kellenenének a megfelelő emberek. (Transzporter)

Még mindig a fidesz vezet a falvakban és a kisvárosokban. Ezek butaságával arányosan gazdagodik az orbánkör, és fordított arányban épül le minden. (anima)

Volt ilyen korszak, gyerekkorunkban pl. szovjet filmeket kellett néznünk. Most majd elkészül „végre” egy Trianon film Eperjessel, Szarvas Józseffel, Trill Zsolttal. (Éva)

Így írtunk mi

Szívfacsaróan, szánalmasan, fájdalmasan ócska

Világszínvonalú egészségügy, erőspistás mártásban

Aljas, barbár cselekedet

A Názáreti keletkezése 12.

A GVH lecsapott, még szerencse, hogy Mészáros és Tiborcz a törvények szigorú betartása mellett üzletel

Jóállamosított beszéd

A játékszer

Minket inkább ne szólítsatok meg

Schmidt Mária hamis kottájából, Dózsa László főszereplésével, Rogán Antal irányításával

A nap kommentje:

Kb. 3 hete ismerősömet látogattam a Honvéd kórházban. Több helyen szakadt, rongyos volt a lepedője. Kérte a nővért, hogy cserélje ki, a nővér azt mondta, nincs lepedő. És ez a Honvéd kórház – milyen lehet a többi, sajnos tapasztaljuk. (Deportált)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.