Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az árok partján száradó kutyaszar iránti szolidaritásról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem akarom szarabbul leírni, amit a kollégák már sokkal jobban, érthetőbben és korrektebben leírtak arról, hogy milyen szélsőséges állapotokat fog előidézni az új fideszes tb-szabály, amit – mint minden egyebet, amihez hozzányúlnak – szintén össztársadalmi egyetértés, körültekintő egyeztetés mellett hozott meg a kormány. És amivel már most is elégedettek az elvtársak. Már most tudják, hogy átlátható és biztonságos lesz az új társadalombiztosítási rendszer. Igen, ezt is szerdán szavazták meg, amikor az egyik gazemberséggel elterelték a figyelmet a másik gazemberségről. Felelősen gumicsontozó állampolgárok legnagyobb megelégedésére. A kultrúdzsiháddal elterelték a figyelmet a tb-rendszer ördögi meghekkeléséről, és fordítva.

Mindazonáltal a lényeg így is kiszivárgott az idegenszívű média és a meg nem kérdezett szakma jóvoltábó, így az mindenki ismeri, bizonyára még a fideszesek is hallották fél füllel, ha a másik felére sikerült is ráfeküdniük: jövő októbertől kifizettetik a kezeléseket azokkal a betegekkel, akik már három hónapja tartoznak az egészségügyi járulékkal. Tehát: az egészségügyi szolgáltatási járulék összege idén 7500 forint. Január 1-jén 7710 forintra nő, az három hónapra 23 ezer 130 forintot jelent, ekkora felhalmozott tartozásnál a taj érvénytelenné válik, az érintett nem tud térítésmentesen egészségügyi szolgáltatást igénybe venni, a gyógyszertámogatását elveszíti, és így tovább. Egyes becslések alapján ez a gecire tiszta és világos, már most sikertörténetként kommunikált rendelkezés akár 700 ezer embert is érinthet, ám ez nem jelenti azt, hogy különösebb felháborodásra érdemes számítani.

Tudniillik a 300 forintos vizitdíj elviselhetetlenségének országa tíz évet húzott le a NER-ben, ez pedig nem maradt következmények nélkül a társadalmi önérdekérvényesítést, önbecsülést és egyéb ilyen haszontalan dolgokat illetően. Következésképpen legfeljebb kínjában lamentálhat az ember azon, hogy ha 300 forint miatt az elmúltnyócévben kinyílt a bicska a zsebekben, akkor majd most a véres forradalom fogja elsöpörni azt a kormányt, amely ilyen embertelen, igazságtalan módon bánik el a legnyomorultabbakkal. Ez alatt nem csak azt a 75 ezer magyar embert kell érteni, akik a kormánycsicska úr saját bevallása szerint már idén is ellátás nélkül dögölhettek volna meg az árok partján, ha ez a törvény érvényben van, hanem sokan másokat is. Esetenként egy rakás derék, tisztességes, egy életen át adót fizető, nemzeti érzelmű polgárt is, aki – Edgar kollégát idézem – alig vette igénybe az ellátást, és valamiért olyan helyzetbe került akár csak 3-4 hónapra is, hogy nem tudta fizetni. Ez egy embertelen törvény. A társadalmi szolidaritásba bele kell hogy férjen az ő ellátásuk is. Ez egy kegyetlen, aljas, gyilkos törvény. Emberek fognak belehalni. Ezt tudni kellett a törvényalkotónak is, a fideszes szavazógépezetnek is. Leszarták.

Szó szerint. Leszarták, leszarják ezt is, mint annyi minden mást. Biztonságos lesz a rendszer, az kurvaélet. Ha ez nem lesz biztonságos, akkor semmi. A kiszámíthatóan, megbízhatóan adózó, ezt az elhülyített országot tisztességesen szolgáló és építő polgár, aki a kibaszottul jól teljesítő fideszes kormányzásnak köszönhetően esetleg létbizonytalanságba kerül, és egyik napról a másikra kicsúszik a talaj a lába alól, akkor két lehetőség körül választhat: meghal vagy eladósodik.

És jön a csordában vicsorgó propaganda-szakosztály és üvölti, ahogy az összes testnyílásán kifér, hogy megint én vagyok a demagóg, ha emellé odarakom, hogy mindeközben – basszátok meg, ti akik a színészektől a civileken át az általában vett nem fideszes polgárok széles tömegeibe törölgetitek a lábatokat naponta – a világhírű trágyafutballjáról ismert felcsúti fociakadémia összesen több mint 1 milliárd forintot kap most éppen az őhaszontalanságát működtető alapítvány sportfejlesztésére. És igen, ebből az 1000 millió forintból 106 milliót egy

futódomb, lépcső elnevezésű retkes építmény

felhúzására fordítanak. A hozzám hasonló tanulatlan, műveletlen büdösparasztok kedvéért: ez egy kb. 31 méter hosszú, 17 méter széles… DOMB, amely a sportolók képességfejlesztését szolgálja majd. Még egyszer: futódomb 106 közpénzmillióért az egyébként túlfizetett, eredmények felmutatására azonban foltokban sem képes sportolóknak versus halálos ítélet a 23 ezer forintos tartozást felhalmozó közönséges magyar állampolgárnak. Nem, ne hozzuk ide az Orbán-klán mocskos, véres száz- és ezermilliárdjait, amelyeket Tiborczon, Mészároson, Garancsin és a többi NER-oligarchán keresztül törvényesen elloptak, ne hozzuk ide az alkotmányosan letolvajozható Matolcsy által elsíbolt, jellegétől megfosztott közpénzek milliárdjait, ne hozzuk ide Rogán Bűnöző Antal csak goebbelsi propaganda formájában elégetett csilliárdjait. Ne hozzuk ide a szabadkai süllyedő székesegyház süllyedésének felmérésére kiosztott közpénzmilliókat, a Burkina Faso és Ghána között üldözött keresztények megsegítésébe belenagyvonalúskodott százmilliókat. És végképp ne hozzuk ide a keresztény szabadság elnevezésű, állami doktrínává emelt hatalomtechnikai bullshit unalomig ismert szólamait, amelyek nevében mindezeket a pénzeket de facto elveszik a magyaroktól. Elveszik az oktatástól, az egészségügytől, a kultúrától, a civilektől, a valóban rászorulóktól, akik irányába annyira sem szolidáris a kreténnemzeti kereszténység kormánya, mint az árok partján száradó kutyaszar iránt.

Milyen tetvedék lelkületű emberek lehetnek azok, akik reggeltől estig a nagyfene kereszténységükre hivatkozva hajtják végre a legpenetránsabb maffiahúzásaikat, és közben 23 ezer forintért a saját polgáraikat küldik a biztos halálba. Nem egyszerűen azokat, akikről már fennállásuk óta lemondtak, akik már évek óta a társadalom perifériáján vegetálnak és küzdenek a holnapi napért, akiknek nem hogy az orvosi ellátáshoz való hozzájutás, de a következő étkezés biztosítása is megoldhatlan, teljesíthetetlen feladat. Hanem olyanokról is, akik önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe, hogy havi 7500 forint befizetése nehézségeket okoz számukra. Akik soha egyetlen fillért nem loptak el a közösből, de megfeneklett az életük, és választaniuk kell. Vagy befizetik azt a pénzt, vagy megpróbálnak nem éhen halni.

Anélkül, hogy részletezném, slusszpoénként milyen terheket ró ez a kegyetlen, embertelen, vérgeci intézkedés az egészségügyi ellátószemélyzetre, anélkül, hogy okoskodni akarnék a járulékfizetés elmaradásának arányos mértékű szankcionálása és a szükséges ellátás megtagadása közötti számos egyéb lehetőséggel kapcsolatban: abban biztos vagyok, hogy a rendszer átláthatóbb lesz. Már csak azért is, mert egy kisebb rendszert könnyebb átláni, mint egy nagyobbat. Márpedig több százezer ember igencsak tétel pármilliós országban. Tehát a Fidesznek köszönhetően a jövőben kevesebb embert kell majd ellátni, és kisebb rendszerbe meg még kevesebb pénz is elég alapon (ez a legfőbb politikájuk) majd még többet lehet kivonni az egészségügyből is. Tiszta haszon. Képzeljük el hány istenverte futódombot lehet megépíteni, az összes kibaszott futballakadémiának, ha esetleg a vezér megunja a stadionépítést.

Baszottul nincs kedvem ezt elviccelni. Az Orbán-kormány minden tekintetben leküzdötte az egészségügyi rendszert a kacsalábon forgó stadionok alatt tenyésző talajvíz szintjére, úgyhogy miután nincs elég orvos, ótvar az ellátás, karácsonyi adományok formájában gyűjtik a kórházak a lázmérőt és a wc papírt, miután minden bokorban ott figyel egy kórházi fertőzés, azt találták ki, hogy dobjanak ki néhány százezer embert a rendszerből, hátha meggyógyul a nagybeteg. Magától. Tehát miután az alaptörvényükbe már belefércelték, hogy az ellátás a tisztességesen befizető polgárnak sem jár alanyi jogon, hanem csak adható (valahol felsír 3000 milliárdnyi manyup-befizetés és egy rakás boldog nyugdíjas is), most oda is eljutottak, hogy nagytakarítanak. Mert ezek szerint még mindig túl sok felesleges polgár szívja a NER  levegőjét.

Négy éve mondjuk el naponta, hogy csak idő kérdése, és mindenkire sor kerül. Újabb százezrek most fognak sorra kerülni. És nem tudom, még meddig lesz, aki szót emeljen értük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.