Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ákádémiai futódomb(hányás)

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Futódombot akarok, nem egyet. Százat, ezret. Mert ugye, nagyon rossz helyen fekszik szegény országunk. Az ősmagyarok sem tudták, mit csinálnak, hát itt maradtak ezen a használhatatlan vidéken. Pontosan olyan, mint a Kalahári-sivatag, egyetlen rohadt domb sincs. Márpedig Magyarországon domb nélkül nem élet az élet. Csak a Kalahári-sivatagban. Értem én, így nagyon nehéz. Hányás nélkül. Bocsánat, egy 106 000 000 forintos földhányás nélkül. Csinálnak hát Felcsúton az ákádémistáknak. Na ne tessék azt hinni, hogy addig hányják össze a földet, amíg lesz belőle hegy. Csak módjával. Elég a hányásból 31 méter hosszú, 17 méter széles darab. Legyen is, ne is. De legalább kóstáljon 106 000 000 millió forint közpénzt.

Pontosan ennyire van szüksége a focistáknak Felcsúton. Dombhoz sorakozz! Futás föl, egészen 2,4 méter magasra, aztán le, egészen 2,4 méter mélységbe. Nem elég mélyen vagyunk már így is, Orbán buckahányást kívánt a földjén. Akkor lesz is. Okádék terv megint. Valaki azt súghatta neki, hogy ezzel a csoda kínzószerrel elérheti a Puskás Ákádémia, hogy Bajnokok Ligája döntőt is játszhat. Akár. De az is lehet, hogy keresztény és magyaross Bajnokok Libája verseny lesz. Vagy Libák Bajnoka. Ki tudja, majd a Vezér megmondja. Egy biztos, lehet készülnie az ügyeletes papnak – ha nem ér rá a püspök úr – felszentelni a dombot. Legyen ez a felcsúti birodalom Orbán Menkauré-piramisa – fülledt, macskaszar büdös birodalmában.

Várjunk, még nincsen vége, elkölthetnek a 2019/2020-as szezonban a fociakadémiára a Magyar Labdarúgó-szövetség (a’la Csányi) által jóváhagyott 1,1 milliárd forintból

  • felújításra;
  • tárgyi eszközökre;
  • utánpótlás-nevelésre;
  • felújítják az akadémia területén lévő bentlakásos kollégiumot, amelyet még 2006-ban építettek;
  • lesz 200 millió forintért solar lámpa, pályavilágító;
  • 109 millió forintért nagybusz;
  • az alkalmazottak fizetésére 106 millió forint.

Van ott minden! Luxusban élnek a fociakadémia fiataljai. Meg bezárva, elzárva a való világtól. Azt gondolhatják, ez a normális. Közben a 12 év alatt egyetlen Puskás-ákádémista nem hódította meg sem a magyar első osztályt (pedig azt nem lenne nehéz), nemzetközi szintről itt szó sincs. Nagy Zsoltot bírták felmutatni, amikor már a fél magyar válogatott beteg/sérült volt az Uruguay és a Wales elleni dicsőséges meccseken. Ha nincs jobb.

A természet adta dombon nem lehet futniuk a focistáknak, mert az ingyen van

És akkor nem is Messi, Ronaldo tudású játékosokról beszélek, azt pedig egyáltalán nem csodálnám, ha Puskás Ferenc forogna a sírjában, hogy megszégyenítik a nevét ezek a jól fizetett kóklerek. Nevetséges, de inkább bosszantó, hogyan, kikre szállnak el a milliárdok a semmiért. Azt gondolom, ezeknek a gyerekeknek a családban lenne a helye, aztán ha tehetséges a kölyök, nem kell bevonultatni foci lágerbe, megtalálja a maga útját, ahogyan eddig is így volt – ákádémia nélkül. Semmi életmintát nem kapnak ezek a gyerekek. Fiúk összezárva szocializálódnak. Hogyan tanulnának például a lányokkal kialakított normális kapcsolatot; hogyan szembesülnek a mindennapi élet ügyes-bajos dolgaival? Sehogy. Miközben lesznek, ha lesznek, tucat játékosok. K*rva sok pénzért. Silány teljesítményért.

Mert Orbánnak ez a dilije: üres stadion, műfüves melegített, hűtött pályák, Makovecz-kazánház százmilliókért. Ajnározott gyerekek, akik, ha kettőt rúgnak a labdába elmehetnek a világszínvonalú magyar bajnokság valamelyik – mindegy melyik csapatába, sokadik ügyetlenként. A szerencsésebbek, a jobban menedzseltek pedig ülnek majd európai csapatok negyedosztályú kispadján. A magyar futball reménységei, kiképezve irtózatosan sok közpénzből. Már bocsánat, mi a rosseb közünk van nekünk mindehhez, akkor, amikor tehetséges gyerekek kallódnak el a közoktatásban, mert történetesen nem a labdát rugdossák, és a szülőknek nincs pénzük őket taníttatni. Az ákádémia éljen meg magától, adják el a szuper fiatal labdarúgókat jó pénzért. ‘Oszt ennyi. Ja, hogy ilyenek nincsenek? Ehhez sincs semmi köze a magyar embereknek – legfeljebb ettől az istentelen költekezéstől is rókázhatnékjuk van.

Luxus ellátás a birodalomban és akkor egy mesterségesen felturbózott földhányás. Hányás. A jó életbe! Ez az egész megint arról szól, hogy majd ki kapja a melókat, melyik haver, melyik csókos rabszolgája lapátolja majd össze a dombocskát? Újabb lehetőség a baráti gázszerelő szakmunkásoknak. Várom, hogy amíg nem bírunk menni az űrbe, vesznek-e az ákádémistáknak repcsit is. Nem? Ha elfáradnak a játékosok meg az edzők a futódimben-dombon.

A fociból átkozottul jól meg lehet élni. Gyakorolják is a NER-közeliek évek óta: jó kis egzisztenciális lehetőség ez, a szakmaiság pedig le van szarva. Ha évtizedig nem nyújtottak semmit a magyar edzők, ezután is így lesz. Mert a fociban ugyanazok szédelegnek sok pénzért, és félévente elmondják a tutit, hogyan kellene az utánpótlást megújítani. Sehogy, mert nem bírják a begyöpösödött agyukkal, meg a csilliárdos állásuk elvesztésének félelmében.

Miért is csodálkoznánk ezen? A labdarúgó társadalom pontosan olyan, mint az egész orbáni rendszer. Milliárdos mutatványokkal tarkított – a semmiért, az értéktelenségért, a szakmaiság és tudás nélküliségért. Csak a kapcsolatok számítanak, azoknak ömlik a pénz, akik benne vannak a hatalomban megagylágyult Orbán körében. A sportban, főleg a fociban minden sikertelenséget elnéznek, sőt Orbán még eszetlenül srófolja is a pénzt a bóvlira.

Futóbolond módjára csináltathat akármennyi futódombot, így is, úgy is csak kidobott taccs az egész.

Az önök véleménye

Verseny van, hogy melyik tud nagyobb ökörsèget mondani. Az emberek dolgoznak, ezek meg pofáznak. (Dupla)

Nagyon jó jevél, talán csak az lenne az észrevételem hogy a tanárnő még túl kíméletes is volt ezzel az ájtatoskodó, koszoskörmű vénemberrel meg az összes gazdájával! (Gabor)

Vajon ez a förmedvény az ő fejéből pattant ki, vagy Semlyén írta meg neki, mert professzorság ide, doktori cím oda Káslerből ezt nem nézem ki. És tessék mondani miniszter úr, azokkal a gyerekekkel mi van és mi lesz akiket a hidak alá tetszettek deportálni a családok kilakoltatásával? Ők hova járnak iskolába? Tudnak önök nyugodtan aludni, ünnepelni??? Ilona! Gratulálok, Tiszteletem! (K. L. István)

Jo reggelt! Hogy a kutyi is jol lakjon es a szalonna is megmaradjon, stilszeruen, en szivesen ajandekozok egy egy eves elofizetest annak, aki olvasna, de nem engedheti meg maganak. Azt hiszem, volt mar ilyen elofizetes ajandekozas, lehet mas is csatlakozna. (coollounch)

Azt vettem észre, hogy a gyerekek, lehet hogy egyénileg irigyek, de csapatban nagyon segítőkészek. Mire felnőnek már nem nagyon van esélyük csapatban jótékonykodni, legalábbis csak keveseknek. Addigra rájönnek, hogy az alapítványok nagy része lenyúlja az adományokat vagy nem oda megy, ahova az adakozó szánta. Ekkor kezd egyénileg segíteni, aki akar és tud is. (Transzporter)

Így írtunk mi

Lassan mi is kilépünk

Ma már nem csak gyógyulni, de tanulni is a legközelebbi stadionban érdemes

Hegy mocsaras síkon

Nyugtalanító és sokkoló

Csomagba zárt jelen

A MÁV, mint a közösségi közlekedés gerince

A morális fölény kétszínűsége

Ha meggyógyul

Borkai-gyerek

Ez valóban megrázó, drága művésznő

A nap kommentje:

Orbán nem is gondolná, hogy hány ilyen tisztán látó és gondolkodó gyerek van, mégpedig azért, mert ő süllyesztette a szegénységbe (ha nem a nyomorba) ezeknek a gyerekeknek a szüleit, és ők naponta látják otthon és a környezetükben a létfenntartásért való harcot. Ettől a generációtól félhet is a tudatrepedéses küldetésharcos… (Hortenzia)

Koncz Zsuzsa Facebook oldala: „Meglepetéssel készültünk nektek advent harmadik vasárnapjára. Bódi László (Cipő) dalát Kulka Jánossal éneklem. Fogadjátok szeretettel.”

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.