Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát ez a Nacsa isteni!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Szerintem Nacsából kettő nagyon sok. Van egy Nacsa, udvari humorista, van egy másik Nacsa, hátsó udvari politikusféle. Az a feladatuk, hogy megröhögtessék a szomorú embereket. Ebből élnek elég jól. Ám ennél sokkal komolyabb az élet, mert az mégsem járja, hogy elbohóckodjuk az évnek legnagyobb részét. Nacsa Olivér tulajdonképpen nem nagyon számít, kitalálja jó kis poénjait, aztán, aki nézi, nézi. Évek óta nagyjából ugyanazt. De van egy Nacsa Lőrinc is, ő hátsó udvari Fidesz-kebelbarát. Lőrinc olyant talált mondani – felfogóképessége híján -, hogy nem csodálkoznék rajta, ha a pártja, a Kereszténydemokrata Néppárt szöges kukoricára térdeltetné valamelyik templom sarkában. Már ha a templom gömbölyű. Nacsa nem annyira az. Próbálta elemezgetni, miért nyújtották be a magyar politikai berendezkedést súlyosan befolyásoló módosító javaslatot onnan a túlsó oldalról.

Nacsa frakcióvezető úr elszégyellte magát, és a HírTV-ben önkritikát gyakorolt. De úgy tette mindezt, hogy nem volt egészen képben. Nem először fordul ez elő a művelt kereszténydemokratákkal.

  • Legutóbb például azon röhögtem, amikor Vejkey Imre előadta, milyen kurva jó is az, hogy 2020-at Zrínyi emlékévnek bírja nyilvánítani a kormány. És nagyon szép tósztot mondott ebből az alkalomból: a hős szigetvári védőről, Zrínyi Miklósról. Nagyon komolyan, csak ott lett egy kis bökkenő – szólt is neki Hiller István – hogy ez a Miklós, nem a Miklós. És nem az ő emlékére lesznek mindenféle közösülések, hanem a költő, hadvezér, a Szigeti veszedelem írója tiszteletére. Ő a dédunoka.

Zrínyi Zrínyi; Miklós Miklós, nem mindegy? A rosseb egye meg a sok Zrínyit, rohadtul megkavarta ezt a népnemzeti-nemzeti és még egyszer nemzeti, valamint keresztény-nemzeti figurát. Ez az átlagos értelmi színvonal abban a pártban. Arra nem képesek, hogy felfogják, mi is történik a T. Házban.

Vissza Nacsa Lőrinc barátra, hiszen szerinte a házszabálymódosítás formájában benyújtott csomag legfontosabb pontja az, hogy

frakciót ezentúl csak és kizárólag az előző választáson országos listát állító és mandátumot szerző ugyanazon párthoz tartozó képviselők alakíthatnak. Vannak olyan szabályok benne, olyan változtatások, amelyek azt szeretnék elérni, hogy a választói akaratot leginkább tükrözze az országgyűlés és kifejezze azt. Tehát például ne lehessen olyat csinálni, hogy egy pártból egy közös listán két képviselő jut be, de mindenféle ígéretekkel kölcsönözzön magának teljesen más pártból másik képviselőket csak azért, hogy összerakhassa a frakcióját, vagy éppen függetleneket meg tudjon győzni abból a szempontból, hogy beüljön az ő frakciójába. Ez nem tükrözi a választói akaratot.”

Nincs még pont, vessző van, mert a KDNP-s képviselő még tovább ment, és hozzátette:

„arra a pártra annyian szavaztak, ezért annyi embert juttattak be a választók az országgyűlésbe, ha ennyi embert juttattak be az országgyűlésbe, akkor szerintem nem tükrözi a választói akaratot az, hogy ha hirtelen öt-hat-tíz fős frakcióként jelennek meg.”

Mi van? Hát ha most nem sérteném meg például Alfonzó emlékét, isten biza neki adnám a róla elnevezett díjat. Szerintem még ezen az udvari névrokon sem sértődne meg. Hiába no, ez a hatalom hátsó udvari jeles képviselőjének véleménye. Leborult hirtelen a választói akarat előtt annak a bolhapattanásnyi pártnak a tagja, amelyik a büdös életben nem látott még választópolgárt a fülkében behúzni az ikszet rájuk. Ha van egy Fidesz-komód, és annak egyik fiókjába beletuszkolták a KDNP-t, attól még a a komód nem az övéké.

– Látsz? – Alig, nincs rajtam a szemüvegem

Hát ez a Nacsa isteni! Ha ezek keresztények és demokraták lennének, akkor nem cseleznék ki az embereket – beleőrülve a hatalomba -, hanem ügyesen megméretnék magukat választáson. De nagyon jól tudják, hogy nagyítóval látszanának csak. Valamennyire. Ha erős a nagyító. Már csak a választó akarat miatt.

Az a nagy légköri helyzet, hogy ezek úgy be vannak rottyantva az önkormányzati választások után, hogy ez a földöntúli pasas sem képes valamilyen értelmes és igaz gondolatot kipottyantani a fejéből. Körülbelül annyit ér a fickó, mint a zrínyizős fenomén párt- vagy mi a franc társa.

Kezdeményezi mindezt az a párt, amelynek frakciója 1997-ben 11 volt KDNP-s átülésétől nőtt meg, első kormányuk idején renegát kisgazdák mentették meg a kisebbségi kormányzástól, számos, pártját eláruló volt MDF-es ül soraikban, eddig minden partnerét felzabálta, és ahol ma is szinte „ecc-pecc-kimehetsz” alapon számolják ki, ki üljön közülük a KDNP frakcióba. Ekkora baj van, fiúk? – kérdezi Facebook oldalán Lendvai Ildikó a törpikékről.

Haladunk az egypártrendszer felé: Orbán gyorsan tanul, tanító mesterei az ázsiai diktátorok. Csakhogy Európában gyűlölik a gyűlöletet, az embertelenséget, pláneméghogy bárki is becsempésszen önkényuralmi rendszert. Márpedig a tervezett házszabály módosításával pontosan erre készülnek: nehogy az ellenzéki pártok együttműködjenek; függetlenek ne induljanak a választáson; frakciók a jövőben nem egyesülhetnének (no csak Nacsa úr, ezt passzust nem olvasta? Ciki), nyista átülni más frakciókba;

…egyáltalán, akkor mi szükség van a parlamentáris demokráciában a parlamentre? Basszus, ha ott nem lehet a diktatúrát megbuktatni, marad egy másik pálya. Az utca. Azért ezek a feltupírozott Nacsák hiányoznak majd, hiszen öngóllal az ellenfél szokott nyerni.

Az önök véleménye

Nem feltétlenül a fizikai bántalmazás a legrosszabb ami történhet egy emberrel. Lévai a FIDESZ alapítói között volt, a legbelsőbb kör tagja. Hallottam olyan értékelést is, hogy a férjénél tehetségesebb ember. Amikor a FIDESZ fordulat bekövetkezett, előbb csak a liberális gondolkodásúak, később már az értelmiségi réteg szépen elszivárogtak Orbán mellől. Ő maradt és betöltötte női princípiumát. (Kag Old)

A Gothár ügyben nyilatkozni azért is remek, mert addig sincs Borkai terítéken, nem az ő balhéjáról, ebül szerzett milliárdjairól van szó. (agador)

Ez a gyökér kövér,titokban járt templomba Mszmp.tagként, vagy házhoz ment a pap?Lenin kép fölött feszület lógott a falon? (janos)

Már kezdek nem csodálkozni azon, hogy mindent le lehet nyomni a torkunkon. Oktatás, Eü. CEU, MTA, Kultura, sorolhatnám, de minek? Pár ezer embert mozgatott meg. Zavarta ez a kormányt? Nem. A megalázás folytatódik és soha nem lesz vége, mert jó van az úgy. Ez a nép jelszava. (N. Csabáné)

még szerencse, hogy Poe-nak még volt ideje megírni a Hollót meg az Usher-ház végét, mielőtt részegen végre belefulladt egy pocsolyába, hogy jelenlétével ne ingerelje tovább a józan többséget. (andras)

„Reagan” rossz, ahol már adnak a Fidesz szavára… (n. pál)

Így írtunk mi

A kétharmaddal az egyharmadba. Trágyás gumicsizmával

Mi ma a nagyobb probléma: az alkoholizmus vagy a migráció

Karácsonyi papírdoboz

Válasz egy nickname-nek

Novák Katalin, ahogy kiáll a szabadság, az igazságosság, az emberi jogok és a demokrácia mellett

Tüntetés a szabad színházakért, a kultúra függetlenségéért

Mit akar Orbán?

A bűn tudománya

Rejtvények

Egészségtelenségünkre. Szívni nem, de vedelni lehet

Vidnyánszky darabjain attól nem lesz teltház, hogy az Alföldi-féle színházakat kinyírják

A nap kommentje:

Javasolnám orbánéknak, műveljék a „kincset” a Mátrai Erőmű közelében, szépen terem a paprika, paradicsom és más zöldség, csak úgy sugárzik. (bakterológus)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.