Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kövér László nosztalgiázik: Pozsgay Imre jobb köztársasági elnök lett volna, mint Göncz Árpád

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Kövér László semmi újat nem mondott, szerintem, ő maga sem tudja, hogy mit is beszél valójában. Nosztalgiázott a házmester úr, emlékezett azokra az időkre, amikor ő még nem volt házmester. Egészen konkrétan biztosan arra is,  amikor a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézetében segédmunkatársként kutatta az ifjúságot. Jelentem, az ifjúság azóta fel van kutatva. Sokukat tessék Angliában, Németországban, Svédországban keresni. Aztán Kövér Soros-ösztöndíjasként (hűha, kijazaasoros?) a közép-európai társadalmi mozgalmakat kutatta. Ez az ember, mi a francért nem lett kutató? Jobban jártunk volna. Még aztánabb a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa alelnöke lett. Itt már levedlette komcsi bőrét, és átnyergelt a Fideszbe. Lett is 1988-ban a Fidesz harminchét alapító tagjának egyike: az egyes számú tagkönyv birtokosa.

Szóval, induljunk el innen. Nosztalgiázott a házmester úr a közpénzlopó televízió M5-ös csatornáján. Sok mindent mondott, nem érdekes, csak a szokásos kövéri duma.

Hanem… A mára közjogi fideszes méltóság szólt az 1989 novemberi négyigenes népszavazásról is, amelynek egyik kérdése arra vonatkozott, hogy a parlament válassza-e meg a köztársasági elnököt, vagy legyen közvetlen választás. Kövér azt mondta, a kérdés számukra is Pozsgay Imréről szólt,

hogy ne engedjünk egy olyan trükközést, aminek az lesz az eredménye, hogy egy állampárti politikus kerüljön az első közjogi méltóság székébe. Ez a veszély akkor reálisnak tűnt, de ma már másképp látom, szerintem ha akkor közvetlenül választják a köztársasági elnököt, akkor az ellenzék tudott volna olyan jelöltet állítani, aki jelentős fölénnyel megverte volna Pozsgay Imrét.

Pontosan így van, ha annak idején az én játékbabámnak lett volna kettő púpja, akkor puputeve lett volna, és nem csillogó műszemű hajas baba. Csak így utólag említeném meg. Most jön a java:

innen visszanézve Pozsgay Imre nem lett volna rosszabb, mint Göncz Árpád, sőt, bizonyos szempontból, mondjuk a nemzeti érdekek védelme szempontjából egészen biztosan jobb lett volna, ha ő lett volna a köztársasági elnök, és nem Göncz Árpád. Göncz egy népszerű ember volt, de a nézetei és a hovatartozása tekintetében nagyon távol állt a Fidesztől, „különösen a mostani álláspontunkat figyelembe véve.

Ezen cseppet sem csodálkozom. Nahát, nem nagyon tisztességes ez a Kövér, hiszen egyik említett politikus sem él már: akkor kellett volna odaállni nagy bátran Göncz Árpád elé, belenézni a szemébe, és bele is mondani: Árpi bátyám, jobb lett volna nálad a mi komcsink.

Szerintünk…                                                                     Kövér szerint…

Kövér már akkor is az utolsó helyek egyikén állt az IQ-sorban, és azóta sem bírt előrébb lépni. Mert az úgy van, hogy nagy rendszerváltóként illene, illett volna felismernie legalább a színeket: a vörös nem ugyanolyan, mint a kék. Ha szabad halkan megjegyeznem szín- és jellemtévesztő úrnak: a fel vörösök meg a Vörös Csepel egészen más, mint a Szabadság, szerelem! / E kettő kell nekem… Nem egy nóta. Honnan tudná a mi Lászlónk, az utóbbit nem ismeri, a szabadságtól pedig veri a víz rendesen. Nem csodálkozom, Kövér is egyirányúsítva van, mint az egész NER. A demokrácia ellenében. Ezért fordulhatott elő, hogy állampártiként örömmel ölelték keblükre a másik állampárt Pozsgay Imréjét.

Rendszerváltás szembe köpve.

Fölösleges is bármit mondani, de ha már köztársasági elnök: büszkék lehetnek a csaló Schmittre és a pecakirály Áderre is. Mi pedig Göncz Árpádra. Nekünk tökéletesen megfelelt. Ez a Kövér László azonban már régen megérett a cserére.

Itt a lista:

  • Evőeszköz, tisztálkodószer, pelenka, hőmérő, meleg téli ruha, cipő.
  • Szaloncukor, kis asztali díszek, esetleg fenyőfa.
  • Digitális lázmérő, vérnyomásmérő, tisztítószerek, párna, takaró evőeszköz.
  • Papucs, frottírtörülköző, vízforraló, villanyégő, csaptelep, zuhany gégecső, mikrohullámú sütő, hűtőszékerény, húsz darab vécéülőke.
  • Mosószer, lázmérő, elektromos szúnyogirtó, kéztörlő, vécépapír, vécéillatosító, gumikesztyű.

Dehogy van Magyarországon háború, dehogy Afrikába, Ázsiába meg a templomokba szállítandó cuccok ezek. A virágzó, illiberális orbáni Magyarország egyik kórházának akciója. Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk szomorú képet fest az intézmény helyzetéről — írta meg a Magyar Hang. A kórházi osztályok vezetői összegyűjtötték a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítenek. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe lehet betenni. Hozzáteszik: akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját „örökbe fogadhatja”.

Világ szégyene ez az Orbán-klán. Persze szerintük minden rendben az egészségügyben. Is. Nem tudom, hogyan nevezhetnénk kórháznak azt az intézményt, amelyik háborús körülmények között létezik. Agyrém, hogy úgy kell összekéregetni lázmérőt, villanyégőt. Igen, mert ez az, kényszer koldulás így karácsony előtt. Pedig már régóta nem erről kellene szólni a jótékony adakozásnak sem.

…és akkor a PROF. DR. Kásler csúcsminiszter szerint: nincs orvoshiány, európai színvonalú a magyar egészségügy, frankó a műszerezettség meg a betegek ellátása. Hazudnak ezek a nap 24 órájában.

A budapesti Szent János Kórház ráér. Tessék mosolyogni, Kenyának két kórházat építünk. Szijjártó Péter futkosós magyar külügyérfi Monica Juma kenyai külügyminiszterrel

Esküszöm, ennél még az is jobb lenne, ha az ősmagyarkutató és semmire nem jó miniszter, a többi kereszténydemokrata álszenttel együtt, beküldené a Tízparancsolatot a kórházakba gyógyítani. Legalább lenne annyi kapaszkodója a betegeknek, hogy tudják hányadán állnak, fekszenek a vaságyban. Ezért ez a kormány egyszer még nagyon meglakol. Itt nem űrsétáról van szó, hanem emberi életekről. Ami mindenkinek a legdrágább, mégis a legolcsóbban akar kibújni belőle ez az ócska orbáni hatalom. Embertelenül és pökhendien pimaszon.

Jópofiztam itt az afrikaiakkal, de éppen a napokban jelentette be Szijjártó külügyi és űrminiszter, hogy „35 millió dollárért két kórházat fognak építeni magyar vállalatok Kenyában.” És Magyarország Szlovéniával közösen 33 millió forint értékben egészségügyi eszközöket visz kenyai kórházaknak.

Tessék sietni, mert akkor a magyar emberek Kenyába mennek gyógyulni. Sőt, adományt is elfogadnak a távoli Afrikából a magyar kórházak.

Az önök véleménye

A pap urak saját bankszámlájukat hizlalják a kormány egyházaknak juttatott támogatásaiból. Ők sajnos még nem ismerik a bölcs zsidó mondást” Halotti ruhán nincs zseb.” (Zebike)

… és ha a reggeli kávédba egy kis „porcukrot” is teszel, 3 napig lebegni fogsz az Univerzumban … viccen kívül: hány százezer édesanya imádkozik – reggelente is -, hogy tudjon enni adni a családjának … ezek a túlzott zabálástól megzakkantak … tegnap egy atya ( szánalmasan ájtatos pofával ) a migráncs tévében felvilágosította a tudatlan birka-nyájat : az Advent az önmegtagadás ( !! ) időszaka … hát, no comment … (Anikó)

„Ezzel a Szalay-Bobrovniczky Vincével is csak többen vagyunk. ” Nem többen, csak sűrűbben! (Imre)

A változás már megkezdődött, a kérdés már csak az, hogy mikor mondhatunk végre búcsút Magyarország története egyik legpusztítóbb miniszterelnökének? …Hát van olyan érzésem,hogy a kisgömböcöt csak az érelmeszesedés fogja elvinni-leváltani. ..Reménykedjünk,hogy túlzabálja magát kolozsvári szalonnával..😀😀😀😀😀😀 (Surda)

Úgy kellett volna összehívni a bizottságot, hogy sürgősen stadiont kell építeni Fótra, különben százezer mingráncs települ be a kastélyba és megeszik a gyerekeket. (Tibor)

Nemrég vesztem össze egy német kolléganőmmel, aki nem akarta elhinni, hogy marpedig a fentebb vázolt helyzet a valós dolog Magyarországon. Azt mondta, az nem lehet, nem szabad előfordulnia, hogy a minimálbér és egy átlagos havi lakbér majdnem egy és ugyanazon összeg. A végén a gugli bizonyított, egészen addig hülyének nézett, hogy mit hazudozok összevissza. (The W. Soldier)

Így írtunk mi

Megfúrni, meghekkelni, elszabotálni, bojkottálni, elmenni a falig

Kisajátították az országot

Aranyszínű nyakkendő, rajta szitanyomatos vörös nyelvű majommal

Apokalipszis most

Kórházi fertőzés Magyarországon szinte már nincs is

Háborús kiképzés

Vajon mekkora a mi felelősségünk?

Csak ennyi

Hogy vagy?

Emberi tragédiák fölött összehajolva, összekacsintva, gusztustalankodva

A nap kommentje:

megvolt a fordulópont… mostmár jön a lejtmenet…de addig is, amíg eltakarítjuk őket, még sok kárt okoznak majd…és elszántak lesznek , mint Hódító Vilmos serege a hastings-i csata előtt ( Vilmos, akkor még nem volt hódító az előneve, a csata előtt elégettette a hajókat, amivel érkeztek és tartott egy rövid beszédet a seregnek, ami így hangzott: „Harcosok, íme a hazátok!” ) (Vagyim Z.)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.