Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Épülünk, szépülünk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tényleg nem lehet egy szava sem senkinek – sokan vannak kis hazánkban, akiknek szépül az élete. Legközelebb – úgy látom – a Kúria új elnökének lesznek gondtalanabb napjai, mert a KDNP beadott egy módosító javaslatot az igazságügyi törvénycsomaghoz, amelyben az eddigi másfél millió forintról 3,2 millió forintra emelné  a legfőbb bírói testület elnökének fizetését. Úgy állítva be a dolgot, hogy az egy „egyszerű bérrendezés”.

Hát, nem tudom, nekem egy kicsit sem tűnik egy sima fizetésemelésnek, mert ezzel a bírói alapfizetés hétszerese járna az elnök úrnak. Ennyivel jobb ő a kollégáinál? Az a másfél milla sem tűnik kevésnek, az is három bírói alapbért tesz ki. Ha „rendezni” is kell ezt a helyzetet – a KDNP biztosan tudja, miért – tényleg vérlázító módon kell azt csinálni, utolsó pillanatban sutyiban benyújtva egy „aprócska” indítványt? Tulajdonképpen úgyis mindegy, vegyük úgy, hogy már meg is van szavazva a dolog, mert minden átmegy a nagy úthengeren, amit a kormánypártok akarnak. Mint mondotta egyszer az akkor még nem félisten, a Parlament működik ellenzék nélkül is – és lám, tényleg. Általában.

Ezután már csak azt szeretném kérdezni a a keresztényileg szélsőjobbos honatyáktól: a családi pótlék duplájára emelését mikorra tervezik? Még ebben az évezredben? Mert állítólag nagyon kell a gyerekvállalás, segítik a leendő szülőket például hétüléses autóval (hány gyerek is kell ehhez?) Akik addig is, ameddig elegen lesznek, neveljék porontyaikat a tíz éve változatlan összegű 12 000 forintból? Gondolom, nem kell részletezni, mennyi mindenre elég ez az összeg, a szülőknek nagy gondot is okoz, milyen sok szép dolgot lehet venni ebből. A kilós ruhaboltban tényleg.

Szóval, az egyke gyerek 12 ezer forintot ér, az egy szem elnök úr 3 200 ezer forintot. Nem abszurd? De.

Az is érdekelne, hogy a jelenlegi rokkantsági járulék – ami nem éri el a 40 000 forintot – mikor lesz a duplájára emelve? És a nyugdíjak? És a tanárok, orvosok, közalkalmazottak, vasutasok, nővérek, gyári munkások, közmunkások alamizsnája?

Hülyeségeket kérdezek, abba is hagyom. A Kúria elnökének fizetésemelése mégis elgondolkodtató. Vajon mi az, amit ennyire meg kell fizetni? Az indoklásban az is szerepel, hogy korábban a köztársasági elnök pénzét is „rendezték”. Még így sem értem. Nagy felelősség mind a két pozíció, úgy kell dönteniük, ahogy elvárják tőlük, vagy ahogy parancsba kapják. És ezt jól meg kell fizetni, nehogy egyszer tévedésből igazságot szolgáltassanak – azoknak, akiknek a büdös életben nem lesz duplájára emelve a fizetésük. (Talán mert nem hét számjegyű,)

Nincs megállás a tarolásban, a sajátjaik szemérmetlen előnyhöz juttatásban, az istenáldotta nép hülyének nézésében. A dolgozó dolgozzon, adózzon, örüljön a dübörgésnek, épülésnek és szépülésnek, és vigye haza az átlag 350 ezer bruttó pénzét. Aminek a levont járulékaiból tízszer annyit juttatunk a „mieinknek”.

Macaristan, kipcsak-vérűek földi paradicsoma. Nem lesz mindig így, csak szólok még időben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.