Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Újabb szakmai megújulás. A kiszemelt titkárnő két kávé főzése közben tudósítja Brüsszelből az MTI-t

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Kivéve azokat, akik az éj leple alatt alagutat akarnak fúrni.

Kötelességem bejelenteni, hogy a buszmegállóba menve rábukkantam egy gödörre, majdnem beleestem, de amikor jobban megnéztem, láttam ez egy alagút. Úgy, ahogy mondom. Elég forgalmas részen valaki teljesen észrevétlenül fúrt, vagy kapart egy alagutat. De a franc essen belé, maradt egy nagy rejtély, hová lett a kigányolt föld. Mert egyetlen darab rög sem hevert a lyuk mellett. Csak az lehet, hogy megették. De kik? Vagy zsebben elhordták stadion építésére. Az is lehet, hogy az élelmesebbek hazavitték a gyerek homokozójába, hadd sározzon a kölyök.

Tényleg nem tudni ebben a nagy forgalomban. Jönnek-mennek az autók meg a körzeti rendőrök, és díszkivilágítás is van, arról nem beszélve, hogy kamera figyeli a területet. Ezért kérem, feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen, hogy ellopta a földünket. Luk van, föld nincs.

Ismeretlen tettes ellen, mert tényleg nem tudni, ki szórakozik azzal, hogy sutyiban átjusson a szomszéd országba. Szlovákia elég közel van, és mégiscsak gyorsabb alagutat puszta kézzel kikaparni, mint várni az állandóan késésben lévő buszra. Az autózás sem nagyon biztonságos, mert az utak tele vannak kis gödröcskékkel, amit nem ásott senki, hanem a szar munkájukat otthagyták az utókornak az útépítő munkások.

A rejtélyt majdnem megoldottuk, de azért nem annyira, mint a szerb-magyar határon. Mert ott, egészen konkrétan Csongrád megyében, egy Ásotthalomnál ásott 34 méteres alagutat talált a rendőrség. Meg 44 fáradt embert. Bács-Kiskun megyében, Csikéria térségében lett egy 21,7 méteres alagút. Csak ott okosabbak voltak a túrók, mert eltakarták a lukat minden szir-szarral, nem úgy mint nálunk, világ szégyenére állandóan láthatóak az utakon a lyukak. Azokat nem temeti be senki. Bezzeg délen igen, azonnal intézkedtek. Kötelességem azt is bejelenteni, hogy nálunk csak a luk illegális, bevándorló nem sok van, azok pedig már vagy huszonöt éve a faluban laknak. Mondják is rájuk az őslakosok – nem tudom, hogy ősmagyarok-e –, hogy gyüttment népek ezek. De legalább békességben élnek.

Rejtélyes lyukak. Az egyik a migránsoké, a másik echte magyar, úgy hívják, hogy kátyú

Nem úgy a déli migránsok. Velük sokkal nagyobb a gond, a kormánypropaganda megmondta, ezek támadnak Földön, vízen, és most már a föld alatt is próbálkoznak. Nem tudom, a liknak van-e másik vége, mert csak akkor alagút, mert ha nincsen másik kijárata, akkor az kátyú, mint mifelénk. A szerbek még nem szóltak. Ha letagadnák a szerb felé eső lyukat, majd a Szijjártó bekéreti a nagykövetet átokszórás végett.

Hanem kérdezném egy pöttyös lepke ártatlanságával: mi a boldogságos szent szart csinál a déli határon százasával/ezrével a sok magyar katona, rendőr, járőr meg az isten tudja ki? Ja, a szélsőjobbosok szoktak még arrafelé víkendezni. Védelembe venni humánusan a szögesdrótot. Bekrepálhatott a térfigyelő meg a mozgásérzékelő is. Milliárdokért – hát még amennyivel tartozik az Unió – akkora bénaságban van az orbáni védelmi rendszer, hogy még a szarvasok is röhögőgörcsben fetrengenek. Vagy hazudnak megint, keltik a hangulatot. Szép, mondhatom, csesszék meg, ha így vigyáznak a magyar emberekre. Lyukas aggyal.

Mindez maradjon köztünk. Titok. Bár nem vagyok az MTI (csak T. I.) mégis csak jobb lesz meggondolni mit hozhatok a magyar emberek tudomására, nem locsogunk összevissza. Mert az úgy van, hogy működik ebben az országban egy távirati iroda, de nem közhírügynökség, hanem ONTI (Orbán Nemzethy Távirati Iroda). Basszus, mi nem orbáni itt?  Pssszt van. Nézzük az Észak-Koreától átvett gyakorlatot!

  • Tavasztól a külpolitikai szerkesztők nem foglalkozhatnak a külföldön megjelenő, a magyar kormányra nézve negatív cikkekkel.
  • Egy szerkesztő nemrégiben letiltotta az Amnesty Internanional és a Human Rights Watch jogvédő szervezetek közleményeinek ismertetését.
  • A magyar kormánytagok, főleg az Orbán Viktor nevét tartalmazó anyagok órákig várnak – feltehetően kívülről érkező jóváhagyásra. E cikkek közül van, amelyik egyáltalán nem is érkezik vissza a szerkesztőségbe, és amelyik igen, azok elejére odakerül a hivatalos kormányzati reakció.
  • Az állami orbáni hírügynökségnél tiltott téma lett a papi pedofília.
  • Nem számoltak be arról sem, hogy az amerikai Rágalmazásellenes Liga felmérése szerint Európában erősödik az antiszemitizmus – a jelentés ugyanis külön kiemelte Magyarországot, Lengyelországot és Ukrajnát.
  • Nem került be a hírfolyamba a menekült gyermekek bebörtönzését bíráló ENSZ jelentés sem.
  • A Brexitről Boris Johnson, Amerikáról Donald Trump, Törökországról Recep Tayyip Erdogan véleménye a mérvadó.
  • Az emberi jogok vagy a sajtószabadság oroszországi helyzetével nem kell foglalkozni. (Népszava információ)

Vannak köztünk fiatalok, középkorúak, idősebbek, de ennyire azért egyikünk sem szocializálódott diktatúrában, hogy a szakma  követelményeit lehányjuk …és soha nem leszünk Andits Eszterek sem. Van ugyanis némi gerincoszlopunk, ellentétben a tudjukkikkel. Az történt, hogy az MTI hazahívta brüsszeli tudósítóját, a Junior Príma díjas Bajnok Artúrt. Helyére az újságírói tapasztalatokkal egyáltalán nem rendelkező Andits Eszter érkezik. Andits eddig az egyik fideszes európai képviselőnő asszisztense (titkárnője) volt, előtte külföldön, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgozott, ahol nemzetközi kapcsolattartással foglalkozott. A lap szerint az egész külföldi tudósítói hálózatot „átvilágítják”. A brüsszeli tudósítói poszton Bajnok Artúr rövid idő alatt már a harmadik, aki nem felelt meg a rezsimnek.

Szóval lesz Orbánnak egy újabb másológépe egy arctalan, szakma szégyene, aki titkárnőként hozzá bírt szokni a diktáláshoz, két kávé főzése közben. A magyar diktátor kultúrlények között, a Sargentini-jelentés vitáján azt bírta ártatlan képpel hazudni, hogy

mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akiknek más a véleményük, mint nekünk.

Az egyedüli dolog, amit tehetünk, hogy nem hallgatunk. És igen, a rohadék pedofilokra is – legyenek bárhol, bárkik – figyelünk.

Láng Zsolt. Nem mindig van az úgy, hogy hülyének áll a szerencse

Itt van ez a volt II. kerületi fideszes polgármester, Láng Zsolt. 154 nap ki nem vett szabadság pénzbeli megváltását kérte a hivataltól – írja az újság. Ez a hivatal közlése szerint bruttó 7,3 millió forint. Emellett 3 millió forint végkielégítést is jár a jogszabályok szerint az ex-polgármesternek. Láng Zsolt, aki képviselőként továbbra is az önkormányzatnál dolgozik majd, úgy néz ki, átlagosan nyolc nap szabadságot vett ki évente az elmúlt öt évben. Ehhez csak annyi mondanivalóm van: Láng Zsolt hülyére dolgozta magát, márpedig ilyen állapotában nem szavazták meg újra polgármesternek. Tudhatná, hogy nem mindig hülyének áll a szerencse. Lesz ez másként is, a pénzünkkel meg majd elszámoltatjuk.

Az önök véleménye

Öt évvel ezelőtt bekerültem az egri kórházba. Strokot kaptam, amiből szerencsére teljesen kigyógyultam / magamtól / A kórházba annyi cuccal mentem mintha az őserdőbe mentem volna egy túlélő táborba. Tudnék mesélni az ott tartózkodásom pár napja alatt történt „gyógykezelésemről” . Pár nap után saját felelősségemre hazajöttem. Itthon sem néz rám sem orvos, sem nővér, viszont elegendő ehető kaját kapok. (Jozsef)

Szóval miután kivágnak minden fát, bűzölgő szennyvízcsatornává változtatják a patakokat, folyókat, agyonvegyszerezik a földeket, amiket amúgy is fogalmatlan dilettáns vazallusoknak osztogattak ki jutifalatként és miután itt tönkreba..tak mindent, irány az űr… hátha van még ott is elcsesznivaló, ellopnivaló. Ravasz, naggyon ravasz! (Lustamacs)

Gyanútlanul láttam neki az olvasásnak, de csakhamar görcsbe rándult a gyomrom! Csak ülök és bámulok a semmibe. Nem kérdezem, mit követhetett el a szerencsétlen pára, mert az állat nem ő, hanem az, aki a vascsövet markolja! Itt volt egy ember, aki a megkínzott lény védelmére kelt. De nagyon sokszor nincs. Rettenetes, hogy nincs! Döbbenet, hogy mire vagyunk képesek! Mi emberek! (Toleráns)

Így írtunk mi

Komolyan nem értem, némely embernek hogyan tud ennyire megvastagodni az orcáján a felhám úgy, hogy az nem szakad le pusztán önsúlyának köszönhetően

Mi így óvjuk a természetet

Hogy soha ne kelljen bűnözőkkel tárgyalni és egyezkedni

Kutyául

Irány kelet!

És talán még élvezték is

Miniszterelnök aspiráns?

Növünk együtt

Történjen bármi

Semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség

A nap kommentje:

Hál’Istennek megtudtam hogy lehetek nagyon egészséges. Betartom a Tízparancsolatot, naponta úszom 3000 méter a jelenlegi uszodaárak mellett. Azt viszont nem gondoltam, hogy Kemény Dénes ekkora Fidesz-KDNP nyalonc, emellett még elmeháborodott nyilatkozatra ragadtatta el magát. (Zebike)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.