Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyar kereszténydemokrata pattanás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A rendkívül tehetséges bejelentő Novák Katalin bejelentett egy magyar látvány- vagy kirakat tervet. Erre szokták mondani, hogy nesze semmi, fogd meg jól. Mert a magyar kormány felkarolja a tehetségeket. Elég sajátos módon. Menjenek el az országból. Tanulni. Mondjuk, el is mennek egyre többen minden felszólítás nélkül: dolgozni és tanulni is. Csak Európában már vagy egymillióan választották a boldogulásnak ezt a formáját. Úgy tűnik, sokaknak bevált, mert valamiért az istennek sem akarnak hazajönni. Például azért sem, mert elzárták előlük a tudás útját, és saját maguk meg a családjuk dönt úgy, hogy próba szerencse: jelentkeztek felsőfokú intézménybe. Van pályázati lehetőség számos. Nekem több ismerősöm tanul európai egyetemeken. Ingyen. Plusz ösztöndíjjal. De ehhez Novákéknak semmi köze. És ha már ott vannak, ott is ragadnak. Saját akaratukból. Például azért, hogy az ő gyerekeik is tanulhassanak valamiféle európai szellemet, és ne rekesztődjenek ki semmilyen iskolából ilyen-olyan államilag meg törvényileg hozott indokkal.

Egyre többen elmennek Magyarországról dolgozni, tanulni. Nem jönnek vissza

De most a kormányunk segít, összesen 18 millió forintot áldoz arra, hogy a tehetséges fiatalok külföldi egyetemeken tanulhassanak. Ebből a pénzből még egy jobb minőségű műfű sem jön ki valamelyik városi sporttelep focipályáján. Sőt, éppen nemrégiben láttam az egyik magyar válogatott fociutánzat 30 milliós autóját. Nyilván tehetségéből futotta rá.

Akkor ezt kínálja a kormány: 200 ezer forintot nyerhet el az a diák, aki EU-s egyetemre felvételizik, de egy ausztrál felvételihez 700 ezret is lehet szerezni az államtól egy most induló program segítségével. Nemzeti ügy a tehetséges magyar diákok támogatása, idézi a Magyar nemzet Novák Katalin Emmi-államtitkárt, amikor bemutatta a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramot. A támogatásra 17-23 éves diákok pályázhatnak december 22-ig, egy szakmai bizottság dönt arról, kik kaphatnak pénzt. A támogatás mértéke

  • EU-s oktatási intézményekbe történő felvételihez 200 ezer
  • Nagy-Britannia-i intézménybe 400 ezer
  • Más országoknál 600, Ausztráliába 700 ezer

forint lehet. A program összértéke 18 millió forint.

Nemzeti ügy. Ez is. Akár nagyszerű program is lehetne, ha nem tudnánk a kormány meg a tudás viszonyát. Tudjuk, óvodától a tudományos akadémiáig. És szerintem pontosan azt vallják be, hogy a magyar egyetemek nincsenek az élmezőnyben, nem bírnak a tehetséges fiatalokkal. Vagy nekik nincs pénzük a tanulásra. Éppen ott tartunk, hogy majd Novákék megmondják, ki a tehetséges. Illetve a pénz a legfőbb úr, a NER vastag emberei úgy szarják le a közoktatást, mint városi galamb a városi embert. Ami megfizethető, az az övék. Ezért álságosnak tartom ezt az egész tehetség programot, mert bizonyára nem csak bennem merül fel: ki dönt kiről, kik lesznek a sikeres pályázók. Elismerem, ez az én totális bizalmatlanságom, de ezt bírták elérni a kilenc év alatt a saját előnyökre játszó mamelukok.

Az jutott eszembe, hogy mi nem a puszták, hanem a buták népe vagyunk. Mi azért vagyunk nagyon buták, mert eltűrjük hogy senkiházi, üresbödöneszű alakok egyáltalán eljussanak közpénzből Európába, Brüsszelbe. Mint ez a fityfaszferkó (idézet apám legkedvesebb, százötven kilós barátjától) Nacsa. Nem az udvari poénsajnálat, hanem a kereszténydemokrata sajnálat, Lőrinc. Úgy megijesztette Donald Tusk újdonsült európai néppárti elnököt, hogy szegény azóta testőrök kíséretében mászik ki az ágya alól.

Azért arra ő sem számított, hogy porocskákkal kell zágrábi megválasztása óta szembesülnie. Hátméghogy meg is fenyegetik. Dehogy szembe! Nacsa Lőrinc a HírTV-ben vetítette előre, Tusknak mivel kell szembenéznie

„ha továbbra is a balratolódást, vagy a bevándorlás pártiak felé nyitást képzeli el az Európai Néppárt jövőjének, akkor az szerintünk egy helytelen irány, aminek nem feltétlenül van értelme továbbra is a részesének maradni.” – írja a 444″

Ám hogy legyen ideje Tusknak gondolkodni a magyar kereszténydemokraták világán, Nacsa hagyott egérutat a legnagyobb Európai Parlament-i pártcsaládnak és elnökének:

„Ha viszont egy erős jobboldali, kereszténydemokrata és egyébként a jobboldal felé nyitott pártcsaládot képzel el, akkor természetesen van maradásunk.”

Ha jól emlékezett arra Tusk: ment a folyosón, jött vele szemben egy kicsit testes fickó, köszöntek egymásnak, mert körükben az való, nem úgy mint a magyar parlamentben. Ennyi, aztán por sem maradt utána. Nacsa Lőrinc zágrábi élményei. Utólag itthonról kiabál a kisajátított tévéjükben. Bátor, okos ember.

A kereszténydemokrata Nacsa Lőrinc nem nagyon izgatta föl Európa politikusait

Azt én nem értem, ha egy ember maga a kis pattanás, akkor mire olyan nagy arca? Nem kéne, mert például a nem kívánatos bibircsókos arcok kurva rondák. Az a nagy kereszténydemokrata valóság, hogy Nacsa Lőrinc porszem pajtás nem nagyon izgatta föl sem Európa, sem a világ politikusait. Semjénék nem párt, csak itthon csúfolják annak. A kereszténydemokraták nálunk csak egy rohadtul jól élő alakulat – Orbán érdek ölében.

Tudják, mire jók a magyar közéletben? Arra, amire a tehén farka: azzal csapkodja a kellemetlenkedő legyeket. Besegítenek Orbánnak csapkodni, ütni-vágni azokat, akiknek nem a Mindenható súgja a fülükbe a hitet, az erkölcsöt és a tudást. Cserébe a közpénz luxusukért.

A nagy Nacsa tanulság tehát: ha kirúgják őket a néppártból, mennek; ha nem rúgják ki őket a néppártból, maradnak!  Tessék, ez az isteni porszemjankó ritka gerinces és okos alakulati véleménye.

De hát pontosan ilyen emberekre van szüksége a hatalomnak, és bár még fiatalember ez a Nacsa Lőrinc, rajta már semmilyen ösztöndíjprogram nem segít. Lehet akárhány diplomája, ha a képzettségét, a műveltségét, szaktudását nem tudja bizonyítani. Most gonoszul azt is mondhatnám, hogy pont oda és arra való, ahol most van. Egy Orbán-Semjén pártkatona, önálló gondolat, személyiség nélkül. De hát pontosan azért lehet a jól fizető országgyűlési képviselői állásában is.

Tehetségtelenségért 1 385 580 forint közpént kap. Így még undorítóbb.

Az önök véleménye

Magyarország jelenlegi szomorú és igazságtalan helyzetében nemrégen újraolvastam Ady Endre publicisztikai írásait. Nagyon találó, mindegyiket név, hely, dátum behelyettesítésével tökéletesen ráhúzhatjuk mai állapotokra. megjegyzem Mikszáth Kálmán Parlamenti tudósításai sem utolsók a rangsorban. (Zebike)

Ady sok írása mai dátumot is viselhetne, annyira aktuális…. több mint 100 év után. Mondjuk jelenlegi uralkodóink is legalább annyit haladtak már visszafelé a történelemben. (pireza)

Azért úszik fényárban a stadion, mert a Lánchíd és a Parlament is ki van világítva. És mert kedves vezetőnk álmaiért semmi sem drága. (Ernő)

Aha, a magyarság egészének fejlődése érdekében éljenek a külhoniak, mi meg dögöljünk meg. (József)

Így írtunk mi

Tehát az úri kényéhez és kedvéhez igazítják a jogszabályokat

Tisztelet a kivételnek

Túl sokat loptak

Társasjáték. Egy dobókocka van. Mindig ő van fölül

Ismerd meg önmagad

A magyarság egészének fejlődése érdekében

S a végén mindenki tapsolni fog

Lédával a bálban

Mindennapi apróságok és megaláztatások

Kultúrsokk és krumpli

A nap kommentje:

Hogy miért úszik fényárban a stadion? Faék egyszerűségű válasz: mert az egyélőisten parancsba adta. (Zoltán)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.