Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki tud az oktatásban a legalantasabban rombolni? Palkovics László az élmezőnyben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Magyarország-Uruguay 1-2

Hiányzott a játékosokból a motiváció. 65 ezer szurkoló. Na és akkor mi van

Szerintem a motiváció hiányzott a játékosokból. Mert az nem az, hogy a futballzseni Puskás Ferenc nevére keresztelt, 170 milliárd forintért megépített, vadonatúj stadionban játszottak. Az sem motiváció, hogy 65 ezer szurkoló volt kíváncsi rájuk (talán először és utoljára). Az sem, hogy minden magyarok FociIstene (született Orbán Viktor) nemzeti színű sálban, oldalán megfigyelőként egy török üzletember haverral rágta a száját a válogatottért. Az sem jelentett inspirációt, hogy a NER utolsó valamirevaló magyar futballistája, Gera Zoltán, elsősorban Jézus Krisztusnak köszönte meg a pályafutását, és persze családjának, a játékosoknak, az edzőknek és a szurkolóknak. Az okozhatta a magyar válogatott játékosaiban a frászt, hogy a Rogán házaspár válik, és mély megrendülésükben nem tudtak a mérkőzésre koncentrálni. Cseszd meg Tóni, megint keresztbe tettél, kibírhattál volna még egy napot a bejelentéssel. Az uruguay-iak köszönik szépen, barátságos motivációval, jól vannak.

Ezt nem igazán mondhatnám el Boross Péter volt vendéglátóipari miniszterelnökről. Rajta is már nagyon látszanak a fáradtság jelei, nehezen és baromságokat beszél.

Egyre merészebbek azok a megnyilatkozások, amelyek a nemzeti gondolat lényegét akarják darabokra hasogatni.” A „demokrácia-felfogás parttalansága” miatt olykor felvetődik benne a kérdés, nem kéne-e a büntetőtörvénykönyvben gondoskodni az eszmények védelméről. „Az aberráció különböző megnyilatkozásai jelentek meg”: a hagyományos férfi-női szerepek eltorzítása, a vallás és az egyházak elleni támadások és legfőképpen a család és a nemzetek, a haza elleni szellemi küzdelem.

Mindezt bírta kiötleni a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke a bizottság 20. évfordulóján. A Boross.

Van nekem most egy nemzeti gondolatom, de nem merem elmondani, nem nagyon akarnám, hogy bekasztlizzanak érte, ezért megvédem magamat meg önöket is tőle. Amúgy mijaza nemzeti gondolat, és hátméghogyan kellene megvédeni? Az Orbán-kormány mindig előszeretettel véd meg mindenkit – aztán annak lopás lesz a vége. Namajdmégmajd gondolatot is lopnak! Úgy van, elsősorban a diktátori teóriák plusz a gyakorlat lett nagyon népszerű Orbán jellemes kincsestárában.

Egy bizonyos kór fölött és agyteljesítmény alatt az ember belebújik otthon a kedvenc csíkos fürdőköpenyébe meg a kockás magas szárú mamuszába, aztán számolgatja ujjacskáit. Boross úr se keseregjen ezen, ha eljött az idő, akkor eljött. Van hasonló szellemi agytrösztökből utánpótlás bőven. Tessék nyugodtan pihenni, elég nekünk az örököseivel megbirkózni. Igaz, nagyon nehezen, mert a szürkeállományok küzdelméhez legalább kettő, viszonylag azonos szinten mozgó, ember kell. Üres fejűekkel nem nagyon lehet párharcot vívni. Fegyver nélkül. Csakis.

Semmi baj, Boross Péter már olyan, mint a karcolódott bakelit lemez – ugrál összevissza. Ettől már nem lesznek maradandó sérüléseink. Agyilag, kulturálisan, értékeinkben bízva biztosan nem. A szabadság meg előbb-utóbb úgyis eljön. Ha mindezt egy Palkovics László mindenestől várnánk, akkor vége, ne reménykedjünk. Palkovics hat Boross. Mert ez az ember képes maradandó sérüléseket okozni. Különösen oktatásban jó. Mondjanak nekem egyetlen olyan minisztert széles e világban, aki arra van kitalálva, hogy saját maga eszetlenségéhez züllessze le a tudást, az oktatást. Persze Orbán fővédnökségével. Így teheti.

Most éppen a Waldorf és egyéb alternatív iskoláknak megy neki – teljes böszmeségével, NER-erejével. Még hogy innováció, nem, újabb galádságra készül egy törvényjavaslattal – írja a 444. Az új szakképzési törvény hatálybalépésével összefüggő módosítások közé rejtette a köznevelési törvényt alapvető pontokon változtató szabályozást.

A jövőben az alternatív iskola fogalma lényegében kikerülne a törvényből, helyette azt tartalmazza a szöveg, hogy az oktatásért felelős miniszter „egyedi megoldások alkalmazását” engedélyezheti az iskoláknak. Az iskolák április 1-ig nyújthatják be ez irányú kérelmeiket.

Magyar hazárdjáték. A tanulás szabadságát abnormális Palkovics-félék süllyesztik a gödör mélyére. Orbán bólogatásával. Ébresztő, nehogy már ők nevessek a végén

Hazug disznók megint. Az alternatív iskolákat már a nyáron megpróbálta újraszabályozni a kormány, de a Waldorf Szövetséget akkor azzal nyugtatták az Emmi-ben, hogy az ő működésüket nem érinti hátrányosan a változtatás. Erre most a kormányból egy még drasztikusabb elképzeléssel álltak elő.

Ez megint olyan, ha akarom, akarom; ha nem, akkor nem. „Egyedi megoldások alkalmazását”. Na éppen itt van a legnagyobb rohadtság, mert ismerjük a kivételezett helyzetbe hozott NER-simulékonyakat. Engedély majd a nagyságos urak és hölgyek pici lovagocskáinak jár. Azoknak, akik fújnak ezerrel a közoktatásra, és van lóvéjuk. Közoktatás. Ugyan. Akik megtehetik és akiknek a kormány megengedi, elviszik a kölköket a közoktatásból. Amit kilenc év alatt totálisan lezüllesztettek. Minden és mindenki az ő kezükben legyen, mindenről és mindenkiről ők döntsenek. Kurva demokratikusan és nagy szakértelemmel.

Verseny folyik azért ebben az egész embertelen rendszerben, hogy ki tud a legaljasabban, leggyalázatosabban rombolni. Palkovics élenjáró. Orbán pedig mindehhez a háttérből bólogat, és elégedetten kapkod a fejéhez nyelvét öltögetve. Neki köz- és szalagmelósok kellenek, akiket irányíthat. Basszus, nehogy azt higgye ez az aberrált vezetés, hogy még sokáig működik a Boross-féle nemzeti bedarálás vagy mi az úristen.

Tudják, van itt egy ország, ahol sem a pedagógusoknak, sem a diákoknak nincs becsülete. Ahol az alkotói szabadságot és a tanulás szabadságát abnormális Palkovics-félék süllyesztik a gödör mélyére. Segítséget ehhez az egyháztól, a Káslertől, a Rétváritól (tovább is van, mondjam még?) és a sok-sok bugyuta, szakmájára alkalmatlan hivatal- meg oktatási ingyom-bingyomtól is kap. Orbán diktál, a többiek lógó nyelvvel tanulják tőle a Fidesz házi feladatát. Ez a motiváció. Jisoráz.

Magyarországon a közoktatás a köz érdeke ellen van kitalálva. Hazárdjátékot űznek a haza jövőjét kockáztatva. Nagy bűnük, és ezért (is) börtönben a helyük. A tanárok és a szülők pedig most már csapjanak jó nagyot a karmelita kolostor asztalára. Meg a magyar nemzethy bársonyban billegő fenevadakra. Még mielőtt kineveznének bennünket a világ leghülyébb országának.

Az önök véleménye

+2 Első reakció a párommal: Cili vigyáz a vagyonra, majd ha minden elcsendesedett, „kibékülnek”. (glorianna)

Namost én sem focizni, sem lovagolni nem tudok, azért még lehetek magyar? Talán nem jól látom a képeken, de futópálya nélkül építették meg csilliárdokért ezt a csodát? Így teljesen új értelmet nyer, hogy miért kell külön atlétikai stadiont is építeni. Erre mondják, hogy ügyes. (Sz. Éva)

Az egy dolog, hogy sokmillióból csináltak egy propaganda videót a stadion avatóra, nagyobb baj, hogy Viktor simán azt hiszi ez igaz és valóban elrúgta a labdát a Várból a Puskásig. Holnap tényként hozza majd le a lakájmédia is. (Orsolya)

Azért én szembesíteném a fityesz szavazókat, különösen azokat, akik szerepelnek a Kubatov listán, hogy nem zárható ki, hogy pont nekik kell majd visszafizetni az ellopott 100 milliárdokat… (Z. Vagyim)

Kéz különböző dolog Magyarország érdeke és a Fidesz érdeke. A Fidesz nem egyenlő Magyarországgal. Azért mert van 1,8 tized millió szavazója? Magyarországon már nincs több 9 millió embernél, ez kb 23%. Akkor lenne az ország érdeke egyenlő a fidesszel, ha 100%-os választási arányt értek volna el. De mi nagyon sokan akarunk mást mint ők. (Transzporter)

Így írtunk mi

Vagy már lopott annyit törvényesen a férjeura, hogy egész életében kacsalábon foroghat?

Ezek a monstrumok mind Orbán uralkodásának mementói lesznek

15 évvel az uniós csatlakozás után

Diaszpórák egymás között

Nemzetellenesek

Akkor most felkészült Rogán Antal?

Álomhatár és édesanya

Érzelmes párbeszéd

Dózsagyörgyné

Ide is el kellett jutni. De sikerült

A nap kommentje:

A buda szuperkórházat ne tessék reklámozni. Minden szakértő, akinek ismerem a véleményét, azt állítja, hogy a semmi közepén felhúzandó (óriási betonozás, ugye Lölö!), nehezen megközelíthető monstrum helyett a János, és még valamelyik másik kórház felújítása, modernizálása sokkal helyesebb és feltehetően olcsóbb is volna, már amennyiben nem lopják el a beruházás felét. A „szuper” ugyanis nem jelent többet, mint működőképes. (G. György)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.