Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megbomlott agyú hitványok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Orbán és Áder forogjon álmatlanul reggelig! Aztán megint és megint reggelig.

Orbánnak nagyon elege van.

Elege van abból, hogy ingyenélő rokonokkal árasztották el a kormányhivatalokat. Meg akarja tisztítani ezektől az apparátust. A minisztériumokban létszámstopot rendelt el, és ellenőrzik a diplomácia posztok kinevezettjeit.

Szép is, jó is, hogy végre kapcsolt Orbán. Egyetlen bibi van csupán, hogy ez az Orbán nem a Viktor, hanem Ludovic Orban – lám, mit tesz egy ékezet a magánhangzón! -, a jobbközép nemzeti Liberális Párt által alakított kormány feje, az új román miniszterelnök. Látják, ezért kell gondosan elolvasni a híreket, még mielőtt az örömtől kiugranánk a bőrünkből. Le is lohadtam, mert Viktorral ilyen nem történhet – ő inkább gyűjti a rokonoknak közpénzből fizetett különböző állásokat. Ezután csak drukkolni lehet Ludovicnak – legyen itten a szomszédunkban rend. Másolható példa. Meglátjuk.

Van itt nekünk morogni, bosszankodni valónk elég. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy nem csinálhatunk mást. Ha csak… nem tudjátok, mily szörnyű a nép, / Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?

Már-már majdnem arra gondoltam, hogy összefogtak az egyházak, és saját pénzükből (van-e nekik?) felépítették a Puskás Ferenc Stadiont. Aztán megnyugtattam magam, hogy ez nem lehet. Mert az új stadiont mi építettük fel, rohadt sok pénzért: 190 milliárdért. Te jó Isten! Akkor mit ólálkodott ott öt Fidesz-közeli egyház képviselője? Ja, értem – nincsen új felavatandó budi, ezért a stadionra mondtak áldást. Titokban. Mondom, titokban, mert már saját magukat is szégyellik. Netán. Csak hát van olyan egoista, örömködő bárgyú lelkész, aki ezzel kérkedik, és kiteszi a képet a nyilvánosságnak. Természetesen ott volt a titkos randevún Fürjes Balázs kormánybiztos meg Soltész Miklós közhitügyi államtitkár is. Állami reklám meg sunnyogók nélkül nincs egyház! Szóval, az áldás (és barátság) után a római katolikus egyház képviselője szentelte fel az Arénát.

Suttyomban 

Németh Sándor Facebookos posztján ott áll rajta kívül többek között Köves Slomó, az EMMIH főrabbija és Fabiny Tamás evangélikus püspök. Mint a Mazsihisztől megtudta a 444, a legnagyobb magyar zsidó egyházat nem hívták meg áldást mondani a nagyon elrejtett eseményre. Azért azt nehéz megérteni, hogy ezek a szektavezetők mi a lószart kerestek a stadionban? Ha csak nem mindjárt el is temették a magyar futballt. Lelkük rajta.

Valamit még nem értek. Ha ebben az egész stadionépítési cirkuszban a nemzet történésze, az ötvenhatos események és most már a labdarúgás speciális szakértője is – kapott a kormánytól, azaz a drága emberektől, 3,9 milliárd forintot, akkor miért nem iparkodik. Schmidt Máriáról beszélek, akit azzal bíztak meg, hogy a Puskás Arénában kiállítást rendezzen Puskás Ferencről. A nemzetközi hírű futballszakértő Schmidt Mária közalapítványa meg is csinálja, ha tetszik, ha nem.

Igaz, hogy a kormányrendelet a kiállítás készre csinálását 2020 május 31-re tette, de ez csak arra volt jó, hogy lehessen egy újabb NER-szeánszot tartani. Ünnepélyesen meg felavatva. Máriánk addig Orbánnal csatázik, mert az minálunk úgy van, hogy a Puskás-hagyaték nem a Sportmúzeumban vagy más nagy közgyűjteményben van, hanem maszek kézben. Felcsúton. Kisajátította magának ezt is Orbán Viktor. Ha félti, mint a rosseb, akkor hogyan kerül a fővárosba! Szegény, Marika néni, nagy küzdelem lesz! Sebaj, lesz ideje Máriának nézegetni képeket a nagy magyar focilegendáról, akkor talán nem Pityuka, falusi libalegelőn labdabűvészkedő legényt plakátolja ki Puskás helyett. Hajrá, Mária, elő a nagy eszeddel, eljött a te futball országod, meg az Orbán Viktor buggyant akarata!

Orbán minden álma teljesülhet: foci álom, diktátori álom. Ha valaki harminc éve ujjongva vagy csöndesen vette tudomásul a rendszerváltást, biztosan nem gondolt arra, hogy egyszer még jönnek Magyarországra fél- és egész meg véres kezű diktátorok.

Alakul a sakál vokál. Még ki sem hűlt Putyin lehelete a karmelita kolostorban, megjött Erdogan, aki a kurd civil lakosság elleni támadásra kiadta a parancsot. Orbán legnagyobb megelégedésére és helyeslésével. És Magyarországon ott tartunk most, hogy a török elleni, angol nyelvű feliratot – Erdogan háborús bűnös – azonnal lemossák. Pedig a gyalázatot nem lehet lemosni. A Demokratikus Koalíció az Andrássy út kandelábereire akarta kirakni ártatlan civilek, nők, idősek és gyerekek képét, hogy Orbánék szembesüljenek végre a szenvedéssel. A rendőrség ezt megakadályozta, úgyhogy a fotókat felemelve, és élő Facebook-bejelentkezéssel tiltakoztak Erdogan ellen, valamint az ártatlanok módszeres legyilkolása ellen.

Gyalázat

Megjegyzem, ebben a nemzetközi hírű gyalázatban nyakig benne van a köztársasági elnök, Áder János. A legaljasabb időket idéző klímát pontosan az ő egyetértésével sikerült kialakítani az országban. Jól mutatnak majd a bíróságon, legfeljebb lejjebb csúszik a széken, hogy ne látsszon nagyobb hitványnak, mint a miniszterelnök. Élen jár ő is abban, hogy ugyan falat festve rongálni és tiltakozni egy jogállamban nem szabad, de a hatalomnak fegyverkezni, háborúra bólintani szabad. Meg aztán, tisztelni kell a vendéget. Magyarország helyett Orbánék vendégét? Tisztelje őt a radai rosseb meg a családja.

Európai demokrata magyarok, nem azt hittük, hogy ebben az országban magunknak osztjuk azokat a lapokat, amivel a jövőnket építjük? Azt gondoltuk, azt akartuk/akarjuk. És tessék, újra kísért az emberellenes, mocskos múlt – mai diktátorok parádéjával. Megbomlott agyú hitványok.

Tüntetők

Majd amikor nem több ezren, hanem millióan tüntetnek; mert ti föl sem fogjátok, …nem tudjátok, mily szörnyű a nép, / Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?

Az önök véleménye

Biztos, hogy van, például arrogáns anti nagyon eltűnt, vagy beteg, vagy hajókázik, vagy azért nem szerepel, hátha elfelejtkezik róla az ördög ügyvédje, mert hogy belengette, hogy a következő ő lesz. De még az is lehet, hogy orbán menesztette, mielőtt tényleg jönnek róla a tények. (Transzporter)

Én sokkal előnyösebb helyzetben vagyok, holtomig most már elleszek a játszósruháimban, cipőre semmi szükségem, alig eszem valamit – ha még ezt is lejjebb tudnám szorítani, mondjuk legelhetnék például, nem is olcsó lennék, de határozottan kifizetődő. Igazából minek is nekem a nyugdíj, hát még az emelés? (Melinda)

Gulyásgergelyke a bizonyíték arra, hogy a józan ész feltételezéseivel szemben, mégis létezik olyan, hogy „fideszes értelmiségi”. Csak hát így néz ki. Heuréka? Mármint mit talált fel? (HaKati)

Majd ha Mága maga ,ingyenes koncertet ad ,Lyukóvölgyben,és ételosztást is szervez mellé(saját zsebből).Akkor rendben. De hát régebben azt mondta,hogy ő,az általános iskolában, a szemétkosárból szedte ki, a kidobott kajamaradékot. Onnan küzdötte fel magát. Tessék követni kedves gyermekek, az ő példáját. Már ha találtok maradék tízórait a szemétvödörben. (janos)

Így írtunk mi

Önmagából kifordult, perverz világ

Felelősségre vonás? Dehogy

Tovább húzza a gyeplőt a párt

Mága Zoltán ne tévessze meg az embereket!

Egészen más, mint amihez a Fidesz szoktatta az országot

Végre megvédhetjük Európát

Tovább húzza a gyeplőt a párt

Semmi más választás nincsen, mint gyökerestől kiirtani mindenhonnan

Gina emléke

Nem csatatér

A V4-es feketebárányok végnapjai

A nap kommentje:

Az Origónak egyik kedvenc Karinthy Frigyes idézetemmel üzennék (Struggle for life): „Inkább egyenek meg a férgek Minthogy a férget megegyem.” (Az unokája pedig nyugodjék békében.) (Szinbád)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.