Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mága Zoltán ne tévessze meg az embereket!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Ha kell, azért is küzdeni fogunk, hogy Mága Zolika soha ne térjen vissza a vajdasági közeg megtévesztésére! És talán annak is ideje van, hogy az őt útra indítók is ezt észrevegyék…”

Haladjunk sorban! Mága Zoltán hegedűművész végigszlalomozta jótékonysági koncertjeivel a Vajdaságot. Állítólag az összesen húsz koncertet mintegy 12 ezren láthatták és hallhatták tíz nap alatt. Arról most nem érdemes vitát nyitni, hogy ez sok vagy kevés. Mindegy is. Megnéztem a művész úr honlapját, és hogy ne csak nekem legyen boldogságom, átnyújtok egy csokorral az ömlengésekből. Aztán jön majd más is.

  • „Frenetikusra sikerült a templomi jótékonysági koncertsorozat. A templomok kapuja mindenki számára nyitva áll, bárki betérhet rajta. …Isten közelségében megnyílik az ember szíve és jobban adakozik.” (Mága)
  • A jótékonysági jelleg vajdasági aktualitása az idősek és rászorulók megsegítése volt a téli, fűtési időszak előtt. Az erre összegyűlt összeg is meghaladta a várakozásokat, mondta Pásztor István. A VMSZ elnöke hangsúlyozta: „Egész pontosan eddig 1 640 500 dinár, 445 euró, illetve 25 500 forint gyűlt össze. Ehhez még ha hozzárakjuk a feltételezhető mai jótékonysági összeget, akkor ez az összeg biztosan meg fogja haladni a 14 ezer eurót.
  • „A mai nap egy kimagasló találkozás a magaskultúrával, egy világhírű művésszel, és ez nagyon jelentős esemény a település életben. Mága Zoltán hangszere fegyver és pajzs a szegénység, a nélkülözés ellen, mert Istentől kapott tehetségét az emberek szolgálatára fordítja, hogy a lelkekhez szólva gyógyítani tudjon, és feledhetetlen örömöt szerezzen.” (Verebélyi Árpád, főesperes plébános, címzetes prépost, a doroszlói Mária, Keresztények Segítsége Egyházmegyei Kegyhely igazgatója)
  • „Mindig azt hangoztattam, hogy a határainkon túl élő, a magyarságuk megmaradásáért 100 éve küzdő honfitársaink azok, akik hűen őrzik az igazi magyar kultúrát, szellemi értékeinket. Bár a történelem szétszakította országunkat, a magyarságot közigazgatási határok, a megosztó politikai nézetek soha nem tudják szétválasztani” (Mága Zoltán)

Pont. Ennyi talán elég is volt, de akkor még mindig idézek, mert igazából most jön a java. Közleményt adtak ki a Dombos Fest alapítói – írja a Szabad Magyar Szó, amelyben mélységes felháborodásuknak adnak hangot, amiért Mága Zoltán vajdasági koncertkörútjával valaki befolyásolni akarta a vajdasági magyarok identitását.

„A Dombos Fest szervezői mély megdöbbenéssel vették tudomásul a vajdasági magyarok identitásának befolyásolását Mága Zoltán koncertjeivel” – írják a szervezők, akiknek mély meggyőződése, hogy „Mága Zoltán pont olyan vírus a magyarság kulturális térképén, mint, anno a 3+2 együttes volt”.

A Dombos Fest alapítói abban is biztosak, hogy  Mága „nem tesz hozzá semmit az identitásunkhoz”: „Abban a régióban, ahol Bakos Árpád, Csizmadia Anna, a Cirkalom táncegyüttes, a Csalóka együttes, a Fokos zenekar, a Juhász zenekar, a Kurina testvérek, Lajkó Félix, Mezei Szilárd (a sort csak folytatni tudjuk) évtizedek óta tudja, hogy mi az az identitás – ott nincs szükség a közeg megtévesztésére”.

A szervezők emlékeztetnek: a Dombos Fest 20 éve pont azért is küzd, hogy a vajdasági magyaroknak ne a lakodalmas rock legyen az identitásuk. „Ha kell, azért is küzdeni fogunk, hogy Mága Zolika soha ne térjen vissza a vajdasági közeg megtévesztésére! És talán annak is ideje van, hogy az őt útra indítók is ezt észrevegyék…” – zárul a Dombos Fest alapítóinak közleménye.

Szóval Mága vitte a giccset meg a pénzünket a Vajdaságba is. Azt hiszi, hogy a Fidesz magyarság-szószára mindenütt elájulnak. Dehogy, pontosan ezzel az erőszakos, rátelepedő nacionalista, Nagy-Magyarország képpel hülyíti az embereket. Az meg egészen bokákolni való, hogy ez a nagy művész(?) felvesz támogatásként a körútra 350 millió forintot, aztán eljátssza a jótékony nagybácsit. Szélhámos álláspont ez. Neki megvan a köztől elcsent pénze, jótékonykodjon, aki akar, fizessenek a vajdaságiak a maguk rászorulóinak.

Így működik a Fidesz-ízléstelenség korántsem Paganinije. Azért is ócska, amit csinál, mert, ha ő olyan nagy művész lenne, nem a határon túli embereket kábítaná kurva nagy hazafisággal, kihasználva az ott élőket: gyüttem hozzátok az anyaországból, csodáljatok! Meg akkor a magánvagyonából szórakoztatna – jótékonyan, hiszen a legnagyobb koncerttermek még mindig jól fizetnek. Ha ma hívják ezekbe. De nem. Mágát Orbánék pumpolják, mi is megírtuk, milliárdnál többet raktak már a zsebébe. Itt az összefoglaló, kibővítve Nagy Feró és Ákos Fidesz-celebek (vagy mik) közpénzvagyonával.

Mága nem is udvari muzsikus, hanem Fidesz-politikus, aki az átlagnál jobban elbír a hegedűhúrokkal. Olyan ez, mintha Németh Szilárd indulna pacalfőző körútra. Az adófizetők pénzéből. Aztán, ha sikerül, ha nem a pacal – vegyétek, egyétek, aztán adakozzatok a magatok rászorulóinak. Azért undorító ez a bagázs, mert pontosan olyan hergeléssel, hiszterizálással akarják a határon túl élő magyarokat is magukhoz köti, mint itthon a krumpliért szavazókat. Ehhez kell a templom, a templomi koncert, vagy mi. Magyar keresztény istenek ennyit bírnak kihozni az igéjükből. Sokat, hazudva és álszenteskedve. Mága az Isten pénzét is magáénak tudva. Pedig nem az övé.

Egészen elképesztő, ami a határon innen és túl folyik. Ebből nem kér a Dombos Fest. Megmondom őszintén, az aláírók közül egyedül Lajkó Félix művészetét ismerem valamennyire. Ő a garancia az értékre, az értékesre. Neki hiszek. Egyáltalán nem a 3+2 védelmében. De ők meglovagolták a lakodalmas gagyi muzsikát, ameddig ki tudtak belőle szedni minél több pénzt. Nem közpénzt. De nem művészek, úgy mint Mága Zoltán. A nemzethy Mága-giccs Orbán meghosszabbított keze. Mert vannak, akik képesek sorba állni a Karmelita kolostor ajtaja előtt közapanázsra. Vannak elegen, de szerencsére, saját lábukon és nagyszerűségükön álló, boldoguló Művészek még többen. Pontosan ezért tiltakoznak ellene Lajkó Félixék. Az egész felhívás üzenet Orbánéknak, üzenet a silányság, a szarság ellen.

A hegedűs mindenre képes. Emlékeznek, amikor Mága Zoltán Barbra Streisanddal osztott meg képet a Facebook-oldalán? Kiderült, hogy hamis: az Amikor én még legény voltam…” fotó. Utána persze félreértésről magyarázkodott. A tehetséget és a jellemet nem mérik önömlengő csalással!

Mága Zoltán tavalyi Papp László Budapest Sportarénában rendezett újévi koncertjén égett, mint a rongy. Philipp György karvezető, karmester, operarendező, zenekritikus is végigülte a műsort és nem fogta vissza magát kritikájában. Ezúttal azt idézzük, amikor a kritikus kifejezetten a zenekarban ülőkhöz szólt: „Láttalak Titeket, hivatásos zenészeket az ő színpadán amatőrré, a tehetségtelenséget kiszolgáló bábbá válni. (…) Legyen tartásotok, maradjatok zenészek!”

Mágában nincs tartás, csak felfordított tenyér tartás – minél több pénzért. Emberként és zenészként is csak egy jól fizetett, csapnivaló Orbán-báb. Vagy vírus.