Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Büszke fővárosi kormánypárti vaslogika

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Annyira szórakoztató, amikor valaki nyilvánosan csinál hülyét magából. Főleg, amikor az eredeti cél az, hogy a másikat (ellenfél, vitapartner, ellenség, ellenzék – ezek egymást kizáró kategóriák, főleg a vitapartner nem kompatibilis az ellenzékkel) óhajtotta volna az illető lejáratni. A legviccesebb az az eset, amikor észre sem veszi, hogy saját magáról sikerült kiállítania a szellemi szegénységi bizonyítványt. Mutatom, mire gondoltam.

Deutsch Tamás közösségi oldalán olvastam a minap az éppen aktuális hőbörgést. Tök mindegy, miről (ugyanarról), most éppen a főváros elvesztése fáj nagyon a verőfényes oldalon, ezzel kapcsolatos a Coelhót is megszégyenítő poszt, amit most nem fogok idézni, mert semmi jelentősége nincsen. Sokkal érdekesebb az egyik hozzászólás. Olyan kristálytiszta fideszes logika sugárzik belőle, hogy komolyan könnybe borult tőle az agyvelőm. A kommentelő neve nem fontos, a gondolatmenet annál inkább:

Sajnos Budapest 85% nem született pesti, aki maradt szenved, bejött a sok nem bírok magammal sötét ork, meg persze a külföldi szavazók. Kivánom mindegyiknek hogy akadjon a torkán a szivárványos zászló és ez a fajta szabadság. Szégyen.

… de azért ismerjük be hogy sokat változott a város, és hidd el nekem se a vidékiekkel van gondom, hanem azzal hogy nem a vidék nyugalmát hozza magával hanem valami egész mást. Tudom mert itt élek, ezelött 10-15 évvel még bejártunk sörözni a belvárosba, ismert arcokat láttunk, ma csak a részegség és bandázás megy. Ez nem igazán az a Budapest amit ismertem.

A kipontozott részen egy név volt, azt vettem ki, semmi máson nem változtattam. Most gondoljuk végig szépen a kormánypárti szavazó esze járásának vargabetűit, aki természetesen gyászolja Budapest elestét, mert bizonyára Tarlós Istvánt sokkal alkalmasabb főpolgármesternek tartja, mint a ballibsi Karácsony Gergelyt. Ez így nem íródott le, csupán logikus, miután Deutsch Tamás posztocskáját támogatandó szólamlott meg az ember.

Azon most suhanjunk át, hogy önmagában a budapesti születés nem jár együtt sem kötelező intelligenciával, sem műveltséggel, sem szorgalommal, sem társadalmi hasznossággal. Az, hogy valaki bennszülött budapesti, egyetlen dolgot jelent: nem máshol született. Kedves gondolat, hogy a vidékről a fővárosba költözőknek – és a külföldről érkezőknek – a szivárványos zászlót kívánja halálnemként ez a bájos ember. Én történetesen még nem láttam olyan vidékit vagy külföldit, aki zászlót fogyasztott volna, de biztosan csak nem figyeltem elég éberen. Ámazonban.

Ha feltételezzük, hogy ezek a gyűlöletes migráncsok nem az elmúlt két hétben költöztek Budapestre, és ha ehhez hozzátesszük, hogy az okos hozzászóló maga is leírja, hogy 10-15 évvel ezelőtt milyen szuper volt, most pedig milyen szar hely lett Budapest belvárosa, akkor felmerül néhány kérdés. Például: ki volt 10-15 évvel ezelőtt a főpolgármester? Mármint abban az időben, amikor még jó volt bemenni a belvárosba sörözni? Segítek. Demszky Gábornak hívják az illetőt. 2010 óta – tehát kilenc éve – Tarlós Istvánnak hívják a főpolgármestert, aki három hete már nem főpolgármester. Ugyanez évtől kezdve, 2010 óta Fidesznek hívják a kormánypártot és Orbán Viktornak a miniszterek elnökét. Sőt, azóta Pintér Sándornak hívják a belügyminisztert, aki egy hét alatt rak rendet, és Polt Péternek nevezik a legfőbb ügyészt.

Tehát ha még 10-15 évvel ezelőtt jó volt, most pedig már nem jó, akkor azért vajon ki a felelős?

Tartok tőle, hogy a legtöbb eltökélt fideszes pontosan olyan briliáns logikával értékeli a dolgokat, mint ez a büszke fővárosi honpolgár. Ha ez így van, akkor pedig nincs min csodálkozni. Elölről kellene kezdeni mindent. Nagyjából az ábécétől.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.