Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Korábban kellett volna leállni a lopással

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jészberényben a Fidesz képtelen volt elfogadni azt, hogy a helyi ellenzéki jelölt vereséget mért a kormánypárt polgármester-jelöltjére, ezért hát megfellebbezte a szavazás eredményét. Megtette ezt persze még sok más településen az országban, azonban ezek közül a legtöbbb esetben szinte kizárt, hogy bármi változás is lenne. Szavazatok ezreit ugyanis egyik napról a másikra nem fogják tudni a saját emberük oldalán feltüntetni. Nincs az a kamionnyi krumpli, ami képes lenne több ezer szavazatot hozni pár nap leforgása alatt. Jászberényben azonban erre nincs is szükség, hiszen Budai Lóránt, Jobbikos jelölt mindössze 14 szavazattal múlta felül az eddig a várost vezető fideszes ellenfelét, Szabó Tamást.

Noha a döntésben nem lehettek biztosak még ott fent sem, mégis kiderült tegnap, hogy a fideszes kérelmének helyt adott a választási bizottság, ami azt jelenti, hogy új választásokat írnak ki Jászberényben. Igen ám, csak az iratmegsemmisítés már korábban elkezdődött, amiről maga Budai Lóránt is közölt fotókat Facebook oldalán. Legalább 6 zsáknyi megsemmisített iratot fotózott le, amelyekek vélhetően nem az eddigi polgármester legtörvényesebb szerződéseit tartalmazták. Inkább lehet arra gondolni, hogy Szabó egyszerűen – félve attól, hogy az ellenzéki polgármester több korrupciós ügyet is rábizonyíthat -, nem mert kockáztatni, és talán már idő előtt cselekedett.

Azzal ugyanis, hogy az önkormányzati választás eredményét megsemmisítették, egy újabb esélyt kapott a fideszes jelölt arra, hogy bizonyítsa pártja felé rátermettségét. Újra felkészülhet a szavazók lefizetésére és megfenyegetésére, talán ezúttal sikerrel jár. 14 szavazat, az szinte semmi, annyit a fidesz egy perc alatt összehoz, elég csak megcsörgetni az ukrajnában élő honfitársainkat és el is van intézve. A választási csalások tucatjai eddig sem érdekelték sem a rendőrséget, sem pedig a választási hivatalt, akkor miért pont most figyelnék árgus szemekkel, hogy mi folyik Jászberényben az újonnan kiírt szavazáson?

Sajnos nem lepne meg, ha Szabó minden gond nélkül képes lenne megfordítani az eredményt és folytathatná karrierjét, mint a város polgármestere. Ez azonban eddig még nem eldöntött, szóval reménykedni még lehet. Ha azonban Szabó ismételten bukik, és valamit elfelejtette megsemmisíteni, akkor igen komoly gondba kerül. Mert hogy van neki is takargatnivalója, az szinte bizonyosan mondható, a kérdés már csak az, hogy ezt képes lesz-e az ellenzék jelöltje bizonyítékokkal is alátámasztani, vagy sem.

Eközben Pécsen az új polgármester, Péterffy Attila megindította a városi cégek átvilágítását, amit a jövőben mégtöbb cég bevonásával kíván folytatni. Ez akár azt is jelentheti, hogy az esetleges visszaélésekért még felelősségrevonás is jár majd Pécsen. Rettegthetnek a NER tagjai, akik úgy hitték, érinthetetlenek. Megkaptak mindent a párttól, de ez nem mindenhol volt elegendő ahhoz, hogy legyőzzék az ellenzéki kihívójukat. Ezek az emberek most aggódhatnak azért, hogy el tudtak-e minden szálat varrni még időben, vagy pedig felelni fognak eddigi törvénytelen tetteikért.

Pécsen, Jászberényben, vagy akár a budapesti kerületekben is komoly változásokat hozhat el az, hogy végre olyan emberek kerültek a települések, vagy kerületek élére, akiknek érdekük az, hogy a mocsoktól megtisztítsák az újonnan átvett területeket. Nem korrupt droidokra, hanem becsületes szakemberekre van szükségük, akiket ma már talán nehezebben lehet találni, mint egy bármely rokonát pénzért eladó, gerinctelen NER növendéket.

Becsületes emberek azonban a mai napig vannak, még akkor is, ha legtöbbjük elbújt és az alkalmat várta arra, hogy bizonyíthasson egy olyan környezetben, ahol erre meg is kapja a lehetőséget. A változás itt van, a kérdés, hogy milyen gyorsan fog ez lefolyni és mik lesznek a valós következményei a NER egészét tekintve. Jászberény lehet, hogy elesett, de Ferencváros, Pécs, vagy Budapest biztos, hogy nem. Nincs az az iratmegsemisítő, ami képes lenne eltörölni az elmúlt 10 év visszaéléseit. Ezért is bízom abban, hogy érdemes reménykedni a változásban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.