Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Király, te tetted ezt!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Engem nem érdekel, hogy a képen a vérző, koszos, nyomorult kisgyerek tényleg a törökök most zajló népirtásának áldozatul esett, kurd apróság, vagy egy korábbi hírből ollózták ki, amikor éppen az Iszlám Állam népirtott valahol másutt, vagy egy véletlen amerikai bombatalálat után kapták lencsevégre egy kórház romjai között. Nem érdekel, mert nem a „hol”, a „mikor”, a „ki tette” az, ami számít. Hanem az, hogy hétköznapi ügy a háború, kapóra jön a halál, politikai, hatalmi eszköz akár a gyerekek halála is.

Hogy Magyarország képviseletében egynémely aljas f@szkalap képes még az EU halovány, szart sem érő ejnyebejnyéjét is megvétózni, mert az éltető napocska most éppen Erdogan valagából süt. Hogy a török tömeggyilkost novemberben a grazi beteg szívélyesen szándékozik üdvözölni Magyarországon. Hogy már most alig várják, hogy meginduljon az újabb menekültáradat (és miért ne indulna, ha egyszer megint népirtás folyik?!), mert akkor beigazolódik, hogy lám, a Sorosgyörgy és a pirézek (nem összetévesztendő a kipcsakokkal) azonnal aktivizálták magukat, amint némi eredményt hozott a magyar belpolitikában, hogy a töketlen ellenzék végre tököt növesztett, és összefogott a Fidesz ellen.

Ki akar háborús övezetben élni? Ki akarja találgatni, hogy másnap vajon tankok jönnek vagy bombák vagy vegyi fegyverek? Ki akarja megvárni, hogy megkínozzák, megöljék a családtagjait? Ki akarja elveszíteni az életét is, miután mindene odalett? Aki nem, az menekül.

Talán ez a cél? Újabb menekültek, ennek következtében a szélsőséges nézetek elkerülhetetlen megerősödése, még nagyobb káosz Európában, több fegyverkereskedelem, újabb ürügy a félelemkeltésre, újabb bűnbakok, újabb gyűlölethullám… ami mindent elsöpör.

Vérszagra gyűl az éji vad, király, te tetted ezt!

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.