Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ásott halom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ásotthalom

A halom akkor is halom, ha történetesen ásott. A negatív gazdasági növekedés is növekedés – a fideszes dancsó józsef parlamenti képviselő, rejtezkedő közgazdasági zseni óta ezt is tudjuk. Évek óta eltemettek már? A választási bizottságok szerint mégis nyugodtan szavazhatsz, a halál tehát túlélhető mifelénk. Túlélték, mégis meghaltak – így a tv2 szalagcíme. Azaz ugyanitt a túlélés meghalható, újbeszélül szólva. Ha kikapunk a fociban, a vak is látja: nem vesztettünk, mi így szoktunk nyerni! Nem sikerült valami, rosszul sült el a kapanyél?  Mi így vagyunk sikeresek: a magunk módján! 

De elménckedés helyett valójában Ásotthalom nagyközség hírhedt polgármesteréről szeretnék szót és könyvet ejteni ezalkalommal, a Laciról, a Tóth Laciról (mai nevén toroczkai lászló). Őkelme messze kitűnik a paranoiaparadicsomban – a magyar politikai porondon – nyüzsgő lelketlen kalandorok és túlmozgásos mentálbetegek közül. Egy igazi mesterpolgárt twisztelhetünk a személyében. Mert amint a fodrászmesterek között is vannak mesterfodrászok, úgy a polgármesterek között is vannak prima primissima-k. Ki sem csodálkozik azon, hogy – több vasat is tartva a tűzben – újra megméretteti magát a pár nap múlva esedékes önkormányzati választásokon, megyei listán és önállóan. Nosza, csapjunk egy kis hírverést az érdekében!

A magát nemzeti radikálisként (értsd: hígfasisztaként) definiáló bürgermeister a miépben kezdte ígéretes pálya- és ámokfutását. A jobbikban alelnökként végezte. Nagy alapító, egy folytonmozgó mozgalmár ő, neki köszönhetjük a hatvannégy vármegye ifjúsági mozgalmat, a hunniát és a mi hazánk mozgalmat – bár a rossz nyelvek szerint sok köszönet nincs ezekben a formációkban. Utóbbi keretei között tetemre hívta a nemzeti légiót, ebben segítették a magyar gárda és a magyarok nyilai szervezésében szerzett tapasztalatai. Egykoron ambicionálta a Délvidék visszacsatolását, de a nemzetközi körülmények és a pipogya magyar kormány közömbössége valahogy sosem kedveztek restitúciós törekvéseinek. Ő az egyik – a külföldi sajtónak – leggyakrabban nyilatkozó politikus, bár ebben az érpataki modell kótyagos kitalálója erős konkurenciát jelentett. Egyben ő legtöbb helyről kitiltott magyar közügyér, a bakancslistája Szlovákiát, Szerbiát, Romániát, Kanadát valamint több ehoni kultúrházat volt kénytelen nélkülözni hosszabb-rövidebb ideig. Ha a szerecseneket nem is, de a betyárokat nagyon igyekszik tisztára mosdatni. Megszállott Rózsa Sándor-kutatóként is ápolója a helyi betyárkultusznak, olyannyira, hogy a jelmezbálból szalajtott betyársereg is az ő nevéhez fűződik. Hiteles források szerint az ő ötleteként került bele először a magyar közbeszédbe a déli határainkon felépítendő, 216 km hosszú, évi százmilliárdos nagyságrendű közpénzből megvédhető kerítés gondolata. Mint az közismert, azóta is a kacagás kerülgeti az egész országot, hogy egy ekkora baromság hogyan juthat valaki eszébe!…

Személye mégis akkor került leginkább a figyelem célkeresztjébe, amikor 2006 szeptemberében a balatonőszödi beszéd ürügyén szervezett zavargás tüntetőit a Kossuth térről a Szabadság térre vezette, egy könnyed esti  – autógyújtogatással egybekötött – tvszékház-ostromra. A neten fotójával illusztráltan állítják, hogy forradalmárunk egy rendőrautóból, hangosbeszélőt használva terelgette nyáját – erről ő azt reagálta, hogy csak nyugalomra és az erőszaktól való tartózkodásra intette a tömeget. Mégis utóbb őt emlegették, mint a rendőrségnek a legnagyobb kárt okozó garázdát. Többször tett nyilvánosan baloldali politikusokra gyilkos indulatokról árulkodó megjegyzéseket. Részt vett a romák megfélemlítését célzó laza önvédelmi séták szervezésében, valamint egyik melegellenes akciója miatt felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélték. Lapot főszerkeszt magyar jelen címmel.

Ásotthalom a saját hivatalos honlapján a bűbáj földjeként határozza meg a települést. Hallottunk már a virágok, az angyalok, az ízek, a templomok, a szökőkutak, a rejtélyek városa / faluja mellékelnevezésekről, folyik is némi barátságos rivalizálás e téren. Na de épp a bűbáj földje? A lehengerlő természeti környezet, az élő legendák teszik azzá – derül ki a bemutatkozásból.  Rögtön a nyitólapon – meg az összes többin – éppenséggel értekezésem alanya mosolyog ránk, egy bárszéken ülve. Nem csoda, hogy kedvem lenne menten felhajtani egy Piña Coladat, hurricane pohárból, koktélcseresznyével.  

Anno a DK támogatásával lett a község vezetője. Lett is ebből haddelhadd, hullottak a fejek hűvös halomba, mint az érett szilva nyár utóján. Megválasztásával új kórszak kezdődött a település történetében. 

A nagyközségben fontosságuk szerint sorjázzák a tennivalókat. Például nagy gondot fordítanak az öltözködésre is. És mi lehet sürgősebb, rendeletben szabályozandó kérdés ott, Csongrád megye csücskében, a határzártól egy macskaugatásnyira, mint a nikáb, a burka, a csador és a burkini viselésének a betiltása?!… Hősünk percig sem titkolta, hogy a muszlim nők ruhadarabjait akarta száműzni a településről, ahol már tűrhetetlenül elszaporodott ez a migráns életvitelű emberfajta. Legalább egy sem él ott, továbbá a falubeliek közel 100  %-a azt sem tudja, eszik-e vagy isszák a fentebb felsorolt valamiket. Megtiltották a mecsetépítést is, nyilván mert már tele vannak karcsú tornyokkal és az építési előadó amúgy sem győzte már szusszal a temérdek beadott építési kérelmet. Közterületen tilossá vált továbbá a müezzinek tevékenysége, mivel az alkalmas a köznyugalom zavarására és a helyi lakosság körében félelmet, riadalmat és megbotránkozást kelt. Nagy tétre fogadnék, hogy az ottani képviselők a békakuruttyolást vagy a tücskök és kabócák cirpelését vélhették a pénteki ima vagy a szalát előtt szokásos, híveket hívogató müezzindanának, az adzánnak. Természetesen a liberalizmusnak – az emberiség történetében a pattintott nőkorszak óta jelenlevő – mindolyan vadhajtásai sem kerülhették el a községvezetői szigort, amelyek a férfi-nő  kapcsolat keresztény eszményével nem kompatibilisek. Mint az várható volt a kormányhivatallal kezdődően az alkotmánybíróságon keresztül a Kúriáig mindenütt nemet mondta az ásotthalmi kreálmányra. Még az alaptörvény is a „Hűha!” emojival reagált a facebookon a rendeletre.

A 24.hu megírta, hogy Ásotthalom önkormányzata a neten árulta a helyi mező- és polgárőrök migránsüldöző Lada Niváját. A hirdetés szerint a kocsi 35 ezer km-t futott. De az autót a lap szerint valójában sokkal többet használták. Az országos járműnyilvántartó adatbázis adatai alapján a kocsi kilométerórájának 2015-ben rögzített állása szerint 116 731 km volt benne. 2019-ben csak akkor lehet 35 ezer km a járműben, ha visszatekerték a kilométerórát –  amelynek manipulálása viszont a Btk. szerint bűncselekmény. A hirdetést a cikk megjelenése után javították, miszerint sajnos a termékleírásban rosszul került megadásra a „km/h” állása. A helyes futott km: 131.444. A poszt megjelenése után pedig a polgármester pártja, a Mindenütt Is Illetékes mi hazánk is reagált, miszerint egyszerű adminisztratív hiba, elírás történt, mert a mezőőr és a hirdetést feladó önkormányzati munkatárs félreértette egymást. Higgyünk nekik, miért is ne tennénk, ha már az egész életünk e helyütt egy bazi nagy félreértés.

A polgármester időről időre felüti a fejét a médiában ilyen-olyan minőségében, de változatlan minőségben. Egyik sajtótermék több mint gyanús cégügyleteket vélt látni a hátterében, de nyilván meg tudja magyarázni. Népszerűsége ugyanakkor növekvő tendenciát mutat. El sem tudom képzelni, hogy férhet ennyi magyarérzés, ily mély hazaszeretet és ennyi öngerjesztő gyűlölködés, kirekesztő elán egyetlen emberbe – de annyi tény, hogy jól megél belőle. Ehhez persze kell az Önök támogató szavazata is! Minden elfojtott kétségünket félretéve ezúttal is voksoljunk a folytatásra – ha már jelölti programokat nem igen láthatunk. Védjük meg polgárikeresztény értékeinket, úgymint a népámítás, közpénzszórás, lopás, kifosztás, hazudozás, mellé- és félrebeszélés, csalás, átverés, pofátlanság, nepotizmus, fenyegetőzés, félrebaszás. 

Küldetéstudatos emberünk manapság a saját ház- és községtáján kívül ugyan csak a mi hazánk elnöke, de háborgó lelke mélyén nyilvánvalóan már a nemzet vezetője szeretne lenni, 15 millió magyar Nemzetvezetője. Az én tudatomban speciel már majdani memoárjának a címe is ott motoszkál: Ásotthalomtól az önmagát elásó hatalomig

Hát saccperkábé így élünk – és ilyen emberekkel rontjuk a közérzetünket – mi itt széles e Kárpát-medencében, a bűvös varázslatok, bájosbajos mendemondák és felnőtt tartalmú mesék földjén, a mimagunk ásta halmon: a hármashalmon. Még a gödörbe is hegymenetben esünk bé. Fából fabrikáljuk a vaskarikát, műanyagból a fakanalat, vasbetonból a talpfát. Ha piramisokat kezdenénk építeni, tuti hogy fordítva raknánk fel, a csúcsukkal lefelé. De minimum egy sima, egy fordított sorakozna lent a magyar földön, a Hortyogáron.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.