Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szellemi és testi hancurvessző háború

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Jaj, istenem, mindig belefutok valamelyik őrültbe. Vasárnap van, és nem hagynak békén: erre szakosodott a kakukk közpénzlopó rádió. A teljesen objektív tájékoztatás mestereinél a kampányban elszabadult a pokol: fideszes urak, hölgyek úgy adják a mikrofont egymás szájába, hogy majd megfulladnak. Hűséges társuk minden műsorvezető, mert az ámulattól mindig elfelejtenek egy keresztkérdéssel közbevágni. Dehogy, ők is abból élnek, hogy egyik kezükkel tartják a mikrofont, a másik kezükkel várják a hűségpénzt. A semleges tájékoztatás jegyében. Mindet el kellene zavarni, aztán majd meglátják, hogy ki kapkod ezekért a narancssárga nyalókázó emberekért.

Dömötör Csaba. Brüsszelig elér a megnyúlt füle, de Szegedig nem

A látnoki képességekkel bíró Dömötör Csaba vendégeskedett náluk, a saját adójukon, a Kossuthon. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta a Vasárnapi Újság című műsorban, hogy látta, hallotta, amikor Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével beszélgetett. Mert Brüsszelig ér a füle. És ő meghallotta, hogy Timmermans és társai a baloldali polgármesterekkel hajtanák végre a bevándorlást ösztönző programokat.

Azt is mondhatnám, hogy nemcsak a brüsszeli folyosókon lehetnek fészkei a bevándorlást támogató politikának, hanem a baloldal vezette városokban is.

Azt is tudja Dömötör, hogy „mozgás van” Brüsszelben a kvótavita kapcsán, aminek az egyik oka, hogy Olaszországban átalakult a kormány. Rá is cseszett a szélsőjobbra tolakodó magyar főnök, mert nagy szerelme, Salvini korábbi belügyminiszter, akkorát bukott, mint a Nemzeti Vágtán Sanyi sánta lova. Képzelje el, Dömötör, amikor majd a magyar kormány alakul át, mekkora mozgás lesz a börtönök felé! Lazítsunk egy kicsit, úgyis nemsokára jön, jön, jön a mindennapos éneklés.

„Sehallselát Dömötör / buta volt, mint hat ökör, / mert ez a Sehallselát / kerülte az iskolát.”

Nóta állj! Dömötör bizonyára végigaludta Pintér Sándor örökös és nyugalmazott belügyminiszer szegedi kampányát. Ott kérdezte meg tőle Bartók Csaba korábbi kézilabdázó, jelenlegi országgyűlési képviselő, a Fidesz szegedi elnöke (figyelem, nem az ellenzék rosszindulatú ármánykodása – saját kérdés volt).

Van-e alkotmányjogi lehetősége annak, hogy egy települési önkormányzat befogadjon menekülteket?

Nincs.

Egy önkormányzat sem határozhatja meg a menekültek befogadását, ezt az állam határozhatja meg. Csak az állam folytathat menekültügyi eljárást, és adhat ki letelepedési engedélyt – válaszolt az egy alomban lévő érdeklődőnek a főzsaru.

Na most akkor lett nagy pofára esés, Dömötör. Brüsszelig elér a megnyúlt füle, de saját kedvenc Pintéréig nem. Ha csak nem fertőződtek meg a timmermansi-karácsonyi métellyel a polgármesterek. Én egyáltalán nem bánnám, mert már jólesne néhány bevándorló az országba – színvonalat hozni ebbe a felhígult Fidesz-levesbe. Azt azért nem mondom, hogy minden fideszes mellé egy okos kutyát kell kirendelni, mert nincs szabad kutya. Edzésen vannak Pintér Sándor kollégáinál. Ezen is túl vagyunk, nóta indulhat újra:

„Csak azt mondom: Dömötör / buta volt, mint hat ökör, / mert ez a Sehallselát / kerülte az iskolát.”

Jó lesz ez a nótázgatás, később még folytatjuk. Tartsanak ki!

Eddig azt tudtam – ellenben a NER-atyafiakkal -, hogy több millió olyan szegény ember van az országban, akinek kilóg a segge a gatyából. Ez az úri közönséget egyáltalán nem zavarja. Az a lényeg, hogy ők betakarózhassanak az illiberális köpenyükkel. Azt lehet forgatni is.

Azt is tudtam, hogy az Orbán-kormány és hűbéresei annyi milliárd forint közpénznek vertek a fenekére, amennyiből a kilenc év alatt felépíthettük volna a magunk Luxemburgját. Élnénk, mint a Luxemburgi Nagyhercegségben Laurent farmer a saját birtokán. Még 60-70 év, és így is lesz.

Azt is tudtam, aki gyakran látja a korsó fenekét, úgy jár, mint a vak komondor, aki nem látván a helyzet súlyosságát, kék-zöldre verte az asszonyt. Meg is büntetették, de a vak komondor szívós és kitartó állat, ezért benevezett az önkormányzati képviselőjelölti versenyre Fülöpházán. Mert az úgy van minálunk a Lázár úr szerint, hogy szívni káros az egészségre, de vedelni agyrogyásig lehet. A szívásból gyarapodnak Lázárék kisajátított trafikjai, és abból is nő az urak dohányállománya – forintban, valutában, kötvényekben. Meg az ország életszínvonalának kárára.

Azt is tudtam, hogy a napokban a fenekére vernek az egész évi magyar krumplitermésnek. Semmi sem drága a Fidesz-hordának, el kell pocsékolni ingyen a krumplikat – a voksokért. A választás után pedig, akik bedőlnek ezeknek a hazug osztogatóknak, rághatják a szájuk szélét. Az nem hizlal. Szólhatna már nekik valaki, még nem késő, hogy Magyarország nem fenékig tejfel. Úgy le vagyunk maradva a diktatúra építése közben, mint az alaszkai srác a nyári vitorlás versenyen.

Azt azonban nem tudtam, és nem is számítottam rá, hogy fenekestül felforgatja a 2019-es önkormányzati választás kampányát egy polgármesteri segg. Szabadon. Győri keksz helyett győri városvezetői szex. Miért is gondoltam, hogy egy olyan országban élek, ahol a normalitásnak, a civilizált viselkedésnek van egy olyan foka, ami nem megy túl egy határon. Túlmegy. Az ország határán is. Írt angol ismerősöm, nem idézem, csupán annyit: „de jó, hogy nem vagyok otthon, bocs’, Magyarországon.”

Régóta tudom, hogy Magyarország olyan katyvasz lett, ahol mára beérett a demokrácia hiánya, a gyűlölködés, a hiszterizálás, a hergelés, a rohadt burzsuj egoizmus, a le- és elzüllés, a botrányos kirekesztés, a hűség és az erkölcs felszámolása, a mocskos szellemi és testi hancurvessző háború.

Mert ebben a rezsimben Orbánék jelszava lett: nehogy már a farok csóválja a kutyát! Majd ők. Itt tartunk. Tervek, programok, a jövőnk építése helyett – sok-sok hatalmi pöccsel. Ha van még kedvük énekelni, tessék:

Jaj istenem, ott van, / Fele bent a lukba, Másik fele kint van, / Azt kapjuk most el. …Ott a farka, ott a farka, / Ott a farka, ott a farka, / Ott a farka, ott a farka, / Megállj, ott van. …Meglátod ott a farka, volt a farka, / Ott volt a farka, bement a lukba, …Ott a farka, visszahúzta, / Bent van újra már a lukban. / Azt a teremburáját, / Hát ilyen lukas lakásban nem lehet egeret fogni. (Szenes Iván- Hofi Géza – Malek Miklós: Macska-duett)

Szól a nóta: úri dajdajozás.

Az önök véleménye

Én nem bánom ha felavatnak,de csak akkor,ha fel is szentelnek, a padon ülve.Mivel hogy nagyon vallásos,és igaz magyar vagyok,ezért ne ilyen száraz sajtosostyára cseppentsenek bort.Nekem egy teli demizsonnal jár. (janos)

A “jó szó “ itt már qrv@ kevés ! Romokban van otthon minden, és akkor a házmester erről papol ! A két ország között olyan fokú az utálat , gyűlölet , amihez foghatót nehéz más európai ország között elképzelni ! ..és akkor meg a ki talicskazott csiliardokrol meg egy szót se ejtettem… (Krisztina)

Azért mondjuk engem a kokainos szál is felizgat, mert ha jól emlékszem, még egyenlőre más földi halandó bűncselekményt követ el ilyen szerek beszerzése és fogyasztása esetén. (Tiroli)

Mintha nem csak egy „fantázia beszélgetés” lenne… Ugye milyen megdöbbentő, hogy Ursula asszony nem költözik flancos házba/várba? Mondhatni, nem egy rongyrázós típus…. (Hortenzia)

Így írtunk mi

Lassú a felfogásom, mivel nem vagyok fideszes

Jó lenne egy jogállamban élni…

Érzékeny lelkek

Az igazmondó gulyás

Az egyházak kormány melletti kiállása sajnos nem kortünet

A nők egyenjogúságáért szólalt fel Varga-Damm Andrea

Rárúgni az ajtót Orbánra

Nyakig lemezek között

Ki várni tud

Halló! Ursula asszony, csalódtunk önben

Pedig lenne mit megbeszélni

A nap kommentje:

„..az Aradi vértanúk – akikre a mai napon emlékezünk – hat különböző nemzet képviselői voltak, mégis a mai napig hősökként emlékezünk rájuk.” Bizony. Ők mind magyarok voltak – függetlenül származásuktól, hisz a a magyar szabadságért adták életüket. Nem számít honnan jöttünk, az viszont igen, minek tartjuk magunkat. (Mérlegelő)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.