Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kitüntetett mocsok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Vannak egészen egyszerűen megválaszolható kérdések, és vannak egészen egyszerűen megoldható helyzetek. Csak akarni kell. Mocskoknak például nem jár az üvegszekrényben őrzött kitüntetés sem – el kell venni tőle. Vásárhelyi Jánostól meg pláne. Gyermekek ellen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt ítélte el a bíróság. Díszpolgári címét talán visszavonják, de érdemkeresztjét a törvények közötti ellentmondás ellenére is megtarthatja. A Btk. szerint nem.

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatóját, Vásárhelyi Jánost jogerősen nyolc év fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla a gondozására bízott gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt. Emellett nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Akárhogyan gondolkodom, ez nagyon kevés, még akkor is, ha a fegyház nem pillangó kisasszonyok csipkés otthona. Aki gyerekeket erőszakol, annak nincs bocsánat. Gyűlölök ilyenről még olvasni is, hát még leírni, de most mégis megteszem, mert a büdös életben nem értem meg, mit tökölődnek egy törvénnyel.

„Előfordult az is, hogy ruhán keresztül a sértettek nemi szervét fogdosta, és ennek viszonzására szólította fel a sértetteket. Előfordult az is, hogy a sértett simogatása után kijelentette, hogy a sértettel análisan szeretne közösülni, ám ez a sértett tiltakozó magatartása miatt az utolsó pillanatban meghiúsult. Volt olyan eset is, amikor a sértett és az elsőrendű vádlott között 10 éven át tartó szexuális kapcsolat alakult ki. V. János a sértettek szexuális szolgáltatását apróbb ajándékokkal, esetenként nagyobb összeggel jutalmazta.”

Állat! A volt igazgató 2000-ben Bicske Város Díszpolgára címet, 2016-ban Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott, Budapest pedig 2015-ben Bárczy István Díjjal ismerte el munkásságát. A 168 Óra megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivatalt, hogy kezdeményezi-e a hivatal Vásárhelyi János bronz érdemkeresztjének visszavonását, azt a választ kapták, hogy

„az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés f) pontja, illetve a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény alapján a miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök adományozza Magyarország állami kitüntetéseit. A hatályos szabályozás alapján állami kitüntetés visszavonására nincs mód.”

2008-ban egy módosítás nyomán ugyan belekerült az, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrendet, a Magyar Köztársasági Érdemkeresztet, valamint a Nagy Imre Érdemrendet vissza kell vonni attól, aki arra érdemtelenné válik. Ezen az Orbán-kormány változtatott, így jelenleg annak ellenére nincs rendelkezés az állami kitüntetések visszavonásáról, hogy

a 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről a 61. paragrafusban előírja, hogy közügyektől eltiltott személy nem kaphat belföldi kitüntetést. A közügyektől eltiltott az ügydöntő határozat jogerőre emelkedésével elveszti mindazon tagságát, állását, tisztségét, katonai rendfokozatát, megbízatását és kitüntetését, valamint címzetes rendfokozatát.

2016-ban a Jobbik kezdeményezte, hogy módosítsák a rendeletet, de Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közölte, hogy a szabályozás alapvető szempontja, hogy az elismeréseket nem lehet visszavonni és nem lehet posztumusz odaítélni. Isten akarta, te hitszamár? A néhai KDNP-s politikus, Rubovszky György ezt 2011-ben, a törvény elfogadásakor azzal magyarázta, hogy az adminisztratív úton járható lehetőség parttalan vitákat eredményezhet.

Milyen vitákat? Csesszék meg a kereszténydemokraták, élükön a Semjénnel a magyarázkodást. Pontosan Semjén az, aki agyba-főbe nyújtott be az országgyűlésnek egyéni módosító indítványokat – reggel kitalálta, két nap múlva törvény lett belőle. Így működik kilenc éve a parlament, mert amit a Fidesz akar, rácsapva a hasukra, megszületik a törvény. Sőt, ha kell az alaptörvényüket is módosítják. Tessék nekem megmondani, álszent hitvány alakulat, miért fontosabb alaptörvényt módosítani a hajléktalanságról, a gyülekezési jog korlátozásáról, Stop Sorosról, a rabszolgatörvényről, mint megőrizni a gyerekek emberi méltóságát, és megfosztani minden brutális erőszaktevőt a kitüntetésétől. A családbarát kormány akkor keres kifogásokat, amikor akar, ha valamit nem akar megtenni.

És amikor a csütörtöki kormányinfón megkérdezték a főokos és pökhendi Gulyást, akkor azt mondta: a köztársasági elnöknek (Áder toll) nincs törvényi lehetősége az általa átadott kitüntetések visszavonására. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyesnek tartja.

Szerinte a Btk. egyértelműen fogalmaz, büntetőügyben kell rendelkezni a kitüntetés elvételéről, amit az ügyészségnek kell kezdeményeznie, a bíróságnak pedig a jogszabály szerint döntést hoznia. Hozzátette, hogy álláspontja szerint a politikának nem szabad beleavatkoznia a kitüntetések elvételébe, ebben az esetben viszont a jogszabályok világosak.

Ezt mondom én, megy a szélhámoskodás a keresztény konzervatív nemzetmentőkkel. Erkölcsi magaslatokban. Áder aláíró deákkal az élen bebetonoztak maguknak minden törvényt. A maguk szája íze és bukszája színe szerint. Van egy elítélt ember, akit kicsicsáztak frinces-flancos kitüntetésekkel – a gyermekvédelemben végzett munkájáért. Mára pedig kiderült, hogy tőle kellett megvédeni a gyerekeket.

Most ott tartunk: a bicskei képviselő-testület, hogy dönteni tudjon a cím visszavonásáról, felvette a kapcsolatot az Ítélőtáblával. Hallgat Tarlós, hiszen a Bárczy István díjat a főváros adta. Hallgat az Emmi. Vásárhelyi János 2016. augusztus 20. alkalmából kapott bronzkeresztet, Balog Zoltán, akkori emberi erőforrások miniszterének javaslatára. Pedig már 2011-ben indult Vásárhelyi János ellen vizsgálat, de ezután a gyerekek és a dolgozók jelzései ellenére az igazgató még öt évig folytathatta gyalázatos tevékenységét.

Egyébként le van csinálva a köztársasági elnök tolla, a márványba vésett paragrafusok, a sunyin dilemmázó díjat adók. Az összes. És egyáltalán, mindazok a hatalomba belegőzöltek, akiknek ebben a k*rva országban minden útjuk a gazdagodásukhoz, a birodalmi vágyaikhoz vezet. És szándékosan nem akarnak elbírni egy rohadt pecsétes papírral, mert ott a Fidesz-gáton jog- és törvénykövető urak élnek.

Tudják, az ember egyik legnagyobb, legnemesebb jelleme az erkölcsösség. Ezért ember. És nincs semmi, ami ezt felülírhatja. Amit ez a galád, romlott igazgató tett, az nagyon nagy bűn. A bírósági ítélet mellett az lenne a minimum, hogy ezt a tíz éven át, a rábízott gyerekeket zaklató, megbecstelenítő szarházit kivessük magunk közül. Végleg. A gyermekekért, az önbecsülésünkért, saját magunkért, és azért, hogy egy morális, tiszta tapétával kibélelt országban élhessünk. Ez lenne a gyermek- és családpolitika. Tisztelettel.

…és akkor piti módon szarakodnak kis és nagy hivatalnokok, pártemberek ottan a keresztényi magas létrán. Amikor erre a Vásárhelyire visszavonhatatlanul és örökre ráragadt a mocskos plecsni.

Az önök véleménye

Boldogsàgkutatàs…Nemàààr…pont otthon, ahol lassan a mosolyèrt is fizetni kell??? Kati nèni, tessen kijonni a hanyatlò Nyugatra, ès szembe koszon a rog valòsàg! A kèt keze pont elèg lesz megszàmolni hànyan nevelnek 4 gyereket… (Krisztina)

Mindkét gyerekem középfokú nyelvvizsgájához 450 ezer forint volt a magániskola. Miért nem fordítják ezt a 600 ezer forintot erre? (Tiroli)

Pont eeeezeeeek nem tartjak be még a sajat törvényeiket sem, maguknak +, nekem peldaul abszolúth – irányában nem, nem, nem és nem. Juszt sem. Napkirálynak képzelik magukat. „A törvény én vagyok.” Azt a … fűzfán fütyülő rézangyalát. Próbálok úrinő maradni. (anima)

Lehet, nem leszek népszerű. De a „véletlenül” lett állati kölykök szaporítását- amik esetleg mindenféle bántalmazásnak és éhezésnek ki vannak téve- az ivarérett példányok ivartalanításával kellene szabályozni, mint felelős gazda. Valóban nagyon aranyosak a kölykök, de ha a szaporulat ott van ha kell, ha nem… egy évben kétszer 4-5 cicának gazdát keresni, hát nem tudom… (Manci)

Így írtunk mi

A hazudozás mint életforma

Van egyáltalán olyan politikus a Fidesz háza táján, aki nem bukna meg már az első átvilágításon?

A hazafiatlan emberek többnyire nem mennek el külföldre meghalni

Élet

Böfögik fel a penészes tápot, tíz éve ugyanazt, ugyanúgy

Kásler, ne hazudj

Tele gatyával nehéz

Ha valaki beteg, az nem Greta Thunberg

Rád gondolok

Az illiberális valójában az illuzionista liberális rövidítése az országlopó tolvajok nyelvén

Az önzetlen segítségnyújtásról

A nap kommentje:

A leghatásosabb a kórházi fertőzések ellen, ha egy részüket letagadjuk, nem? Engem másfél hónapig tartottak karanténban emiatt, a zárójelentésemben szó se esett róla. Ha meghaltam volna, nyilván valami más lett volna az ok… (Melinda)