Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


2 000 euró. Kásler Miklós jól megmondta: a külföldi nyelvtanulásban nem a nyelvtanulás a fontos, hanem a sportsikereink. Is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Azért PROF. DR. Kásler forgolódjon az ágyában egy kicsit!

Nézzük a piszkos anyagiakat! Tovább tömik milliárdokkal az itthoni és a határon túli egyházakat közpénzből. Most éppen Orbán kedvenc egyháza kap egy kis hazai apanázst. A rosseb egye meg, ha ennek a felkent embernek olyan nagyon fontos a hite – dehogy az – fogja a saját pénzét, aztán szórja bele a perselybe! Megint támogatja a kormány az Erdélyi Református Egyházkerület, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ingatlan beruházásait, a Diakónia Keresztyén Alapítvány programját. Az idei állami költségvetésből 3 milliárd 212 millió forintot csoportosított át a kormány erre a célra. A 2021-es költségvetésben pedig 250 millió forintot kell beállítani az erdélyi reformátusok támogatására. Újabb iszonyatosan sok közpénz az Orbán-szenteknek.

Egyre inkább kiderül, hogyan kötöttek szövetséget gazdagék meg a családbarát kormány minden tagja. Savanyú Gulyás azt mondta a kormányinfón, hogy vannak olyan támogatások, amiket nem feltétlenül rászorultsági alapon kell adni. Ilyen például a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye is. Azaz, ha valaki három gyermeket vállal, de kiemelkedő az anyagi helyzete, annak is jár az ilyen támogatás. Csak úgy odadobnak megint a közösből 2,5 milliót annak is, akinek van még hozzá annyi, hogy furikázhasson.

Sőt…

Az állampapírvásárlás esetében a kormány nem kívánja vizsgálni a forrást, így Gulyás szerint nem aggályos, hogy sokan ezt vásárolnak a babaváró hitelből. Felhívnám Gulyás mester figyelmét arra, hogy baba nem lesz a hozamból. Megette a fene akkor a magyar állami bébi szaporulatot.

Van esélye. Novák Katalin államtitkár szerint a négygyerekes családok a legboldogabbak

Igen, pontosan ezért is ócska az az ömlengés, amit hónapok óta lezavarnak Novák Katalinék – mert arról még egyetlen rohadt szó nem hangzott el, mi lesz azokkal a családokkal, akik a kegyesen osztogatott állami pénzekhez a büdös életben nem jutnak hozzá. És most már ott tartunk, hogy a Novák a közelmúltban bejelentette, hogy kik boldogok Magyarországon. Ő tudja.

A legfrissebb nemzetközi boldogságkutatás szerint a magyarok boldogságszintje növekedett az utóbbi időben, ugyanakkor még van hova fejlődni. A kutatás szerint egyébként a legboldogabbak a legalább négy gyereket nevelő nagycsaládosok.

Milyen kutatás, tessék mondani? Meg aztán teszünk a kutatásokra, szegény, boldogtalan Novák, még csak háromgyerekes magyar anya. Szüjjé má’ még egyet, csatlakozz boldog országban a boldogokhoz. Azt eddig nem tudtam eldönteni, hogy ez a Fidesszel beoltott nő Nüx, a sötétség, vagy Fukurokudzsu, a boldogság istennője.

Nagyjából ennyi a mai nap gazdagodási termése, igaz még nem is szóltunk arról, hogy Orbán barátjára egyfolytában mosolyog Fortuna meg a Vezér. Garancsi István kormányközeli nagyvállalkozó legismertebb cége, a Market Építő Zrt. húzhatja fel ugyanis a Liszt Ferenc repülőtér új, fapados légitársaságokra tervezett terminálját, és emellett ugyanők nyerték meg az Üllői úti sportcsarnok munkálatait is – utóbbit tervezésestül. A tatabányai sportcsarnok tervezése és kivitelezése 18,6 milliárd forintba kerül. A munkát Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. (Beatrix, Ágnes, ifj. Lőrinc) nyerte el az Épkar Zrt.-vel konzorciumban.

Hajrá, magyar gyerekek, a közpénz leltárt majd mi elvégezzük!

Aki pedig nem Orbán-haver, aki útjában áll a NER-nek, azt eltakarítják szem elől. Gulyás azt is bejelentette, hogy összesen kilenc aluljárót lezár a kormány a fővárosban, 2,1 milliárd forintot fordít 85 nappali melegedő meghosszabbított nyitva tartására. Az aluljáróknál a felszínen meg lehet oldani a közlekedést. Kerítéssel az otthon nélküliek ellen. Csak úgy emberségesen. Szögesdrót lesz? Úgy nő ezeknek a hazug állami verebeknek az orra, mint a különbség a szegények és a gazdagok között. Európa szégyenére.

2 000 euró. Kásler Miklós szerint a külföldi nyelvtanulásban nem a nyelvtanulás a fontos

Azért a nap embere mindenképpen Kásler Miklós csúcsminiszter. Megint kiderült, micsoda álnok bandával van dolgunk.

A kormány 90 milliárd forintot fordít a kéthetes külföldi nyelvi tanfolyamokra, amelyeken a 9. és a 11. évfolyamra járó diákok vehetnek részt – közölte az emberi erőforrások minisztere az M1 aktuális közpénz csatornán. Kásler Miklós emlékeztetett arra, hogy összesen 140 ezer diák szabadon választhatóan két-két hetet tölthet el egy olyan országban, amelynek a nyelvét tanulja. A tanulók az út alatt 20-25 órás nyelvtanfolyamon vehetnek részt, és a szállásukat is idegen nyelvi környezetben, lehetőleg családoknál próbálják megoldani. A kormány fejenként 2 000 euróval az utazás összes költségét állja.

Várjanak, mert kilóg a lónak a lába meg a foga. Kásler Miklós szerint

a programnak nem az az elsődleges célja, hogy az egyetemi felvételihez kötelező nyelvvizsgát megszerezzék a diákok, hanem, hogy meg tudjuk a magyar kultúrát ismertetni másokkal. Hagyományainkat, tradícióinkat, sportsikereinket.

Hogy egészen világos legyen: reklámozd a Fideszt és Orbánt, olyan áron is, hogy nem tanulsz egy árva mukkot sem. Már nem is érdekes, hogy az egyetemi felvételihez kell a kötelező nyelvvizsga – semmi nem érdekes, csak az ócska hatalom ócska rongyrázása és ócska önreklámja.

Nézzük, mi mennyi? Megkérdeztem Németországban élő magyar barátaimat, mi van akkor, ha a diákok Németországot választják az okosodásra. Judit nyelvoktató azt mondja, egy gyerek ide útja, ha egyénileg utazik, és nem a legolcsóbb utat választja, 200-250 euró lehet. Ő vonattal jár Magyarországra, azzal számolt. A repülőárak nagyon változhatnak. A vasút nagyon drága, ha valaki elmúlt 15 éves, felnőttnek számít. A Goethe intézetnél egy 90 órás, 3 hetes kurzus gyerekeknek, fiataloknak 3 695 euró volt tavaly. Az intenzív kurzusok 1800 euró körül mozognak. Hogy a családok a szállást ingyen biztosítják-e, nem tudja. Az ő nagyobbik lánya Uruguayban volt, mesélte, három hét kellett, amíg valamennyire megszokta az új környezetet.Hatékony lehet két hét, de nem pótolja azt a munkát, amit az iskolának kellene nyújtania évekig. Ha lenne normális nyelvoktatás, talán még jó is lenne a kormány terve. Azt azonban nem érti, hogy miért kell a felvételizők elé a teljesen irracionális nyelvi követelményt állítani? Miért nem ér rá a nyelvvizsga az egyetemen?

Gyöngyvér tolmács és fordító. Szerinte

2 000 euró rengeteg pénz, főleg, ha házaknál lesznek elhelyezve a diákok. Két hét különben sem jó semmire. Ami pedig a magyar kultúrát illeti, nem a gyerekek fogják ide elhozni. Egyébként is sértőnek találom, ha Orbán és a Kásler azt gondolja, annyi a magyar kultúra, amennyit ide iskolás gyerekek is el tudnak hozni. Ez sértő a magyarokra nézve, sértő a németekre nézve is. Fogalma sincs a miniszternek, miről beszél.

Különben cserediák-program már létezik: 2018-ban volt a nagyobbik unokája Budapesten egy magyar családnál, előtte pedig náluk volt egy magyar gimnazista. Körülbelül 300 eurót fizetett, ebben benne volt minden. Egy budapesti gimnázium cserediákja volt.

Százezernél több diákot becsapott megint a kormány. Nyelvtanulás külföldön. Ami ugye, nem is fontos. Gazemberek ezek. Hogy lesz ebből nyelvvizsga, ha itthon már alig van iskolákban nyelvtanár, és mire hivatkozhatnak jövőre az egyetemre igyekvők? Arra, amit a miniszter mondott: nem elsődleges cél a nyelvvizsga. De azt tudjad te, mamlasz diák, hogy győzött-e Orbán kedvenc focicsapata, vagy sem; azt is, hány festményt, szobrot csináltak már a Nagy Nemzeti Vezérről.

Tudod? Kössz, fel vagy véve!

Utóirat: Trócsányi László nem lehet uniós biztos – az Európai Parlament jogi szakbizottsága összeférhetetlenség miatt nem támogatja Trócsányi László jelöltségét az Európai Bizottság bővítési biztosi pozíciójára. Azt meg én tenném hozzá, hogy olyan tettestársat nem szívlelnek Európában, aki aktív igazságügyi miniszterként jobbkeze volt Orbán Viktornak a demokrácia és a jogállamiság leépítésében.

Lehet (megint) rinyálni, másra mutogatni.

Az önök véleménye

Szegény gyerekek, mit vétettek. Semmit. Őket békén kellene hagyni, nem ők tehetnek arról, hogy hülyék a felnőttek. (anima)

Egy óra hosszat papol három lökött vénember egy óvodányi feszes csöndben tartott 3-5 évesnek – ez szerintem kimeríti a minősített (szándékoasn, nagy tömegben elkövetett) gyermekbántalmazás fogalmát. (glorianna)

Elrejtek a sor elején egy szolid JézusMáriát a hírrel kapcsolatban és (ahogy már többször) alternatívát ajánlanék a propagandamédia hamis híreivel szemben. Nincs sok eszközünk a tények megismertetésére valóban, de segíthettek benne, hogy a Nyomtass Te is! pártoktól független hetilapjával a rövid, érthetőén megfogalmazott hírek eljuthassanak az információktól elzárt településekre, valamint a propagandisták által egyoldalúan tájékoztatott, megtévesztett emberekhez. Töltsd le, nyomtasd ki és dobd be akár csak a szomszédaidnak! Néhány lap szétszórásával is tehetsz a propaganda káros hatása ellen. www.nyomtassteis.hu (Rita)

Pont az a baj, hogy mindkét oldal magabiztos. A lódító média a megmondóembereknek kedvez, direkt ilyen a stílusa, nemzeti alapú, világforradalmistát játszó, korsóemelgető. A másik oldalnál valódi a tudás, tisztánlátás, ezért magabiztos, de hova artikuláljon? Egymásnak hőbörgünk. Mi lettünk a konzervatívok azokhoz képest. Nincs felület, csak ez a kis tiszta lepedő itt, amire kitehetjük igazságunk magvait. De az ostoba megmondók igazsága termékenyebb, mert nem kell hozzá tudás, csak emóció. (Lajos)

Így írtunk mi

Üres fejben nagyobb a visszhang

Akkor ezennel véget ért a kereszténynemzeti média kiépítése?

Mi bajuk van ezeknek?

A magabiztosságról

A hazudozásnak ez a foka már büntetőjogi felelősséggel is jár

Mi történt a Honfoglalás 2000 egyesülettel?

Ahol nem hülyék az emberek és nem korrupt gazemberek a politikusok

Hányan hányféleképpen

Háromnapos csodák 

A nagy, magyar, nemzeti, keresztény küldetéstudat

És ez még mindig nem a legalja

A nap kommentje:

Nem vagyok meghatódva a 100 milliós adománytól. Ha nem lopták volna el azt a sok-sok milliárdot, akkor talán jutott volna arra, hogy ne csak ez a kisfiú, hanem sok-sok beteg meggyógyulhasson. Judit)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.