Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Óvodai gyepszőnyeg avatás. Kötyönyük tyépen Soltéty bácsi! Megtyámoljuk, hány fűtyálat teccetek ajándékozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek! A Szóltész bácsinak is!

Én már kitaláltam, hogy Soltész Miklós miért használja ki és fel a gyerekeket a választási kampányban is. Azért, mert nekik akármit mondhat, nem kérdeznek, nem szólnak vissza. Hazudhat is, ömlenghet arról, hogy milyen nagyon jó bácsi. Ő és az Orbán Viktor bácsi. Szereti a gyerekeket, cserébe pedig elvárja, hogy a legkisebbek ámulva lessék minden szavát, mozdulatát. Ha közben el nem alszanak. Meg aztán ki lehet vezényelni az óvodásokat bárhova, bármire, mert azt a hazáért teszik. Az óvónők is ott vannak, ahol a Soltész bácsi – félelmükben vagy áhítattal a kereszténydemokrácia megvédése jegyében.

Mióta kiimádkozta magát hatszáz gyerekkel a Parlamentben, és lett szelfiző sztár a KDNP alelnöke, valami újabb elfoglaltságot kellett keresnie. Meg is találta a gyepben, magyarul, füvezett egy kicsit. Nyilvánosan. És lett megint közröhej tárgya, alanya plusz bohóca.

Ima után. Gyepet avatott fel Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára

Ünnepélyes keretek között adták át a szekszárdi Wunderland német nemzetiségi óvoda új gyepszőnyegét, az eseményen az óvodás gyerekeknek végig kellett ülnie Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Ács Rezső polgármester és Ritter Imre, az Országgyűlés nemzetiségi bizottságának elnöke beszédeit. Nahát-nahát, csak ennyien szállták meg az óvodát egy darabka gyepért? Nincs több elvtársuk a városban? Hogy lehet? Az MTI szerint Soltész Miklós hangsúlyozta:

fontos, hogy a gyermekeket sokan segítsék abban, hogy a legteljesebb módon fejlődhessenek, és megkapják a szeretetet felnőtt korukra. A kormány, a nemzetiségi önkormányzat, a város nem tett mást, mint az eszközöket, a lehetőséget adta meg ahhoz, hogy a gyerekek egyre jobb körülmények között legyenek. Ez a támogatás nem érne semmit az óvodapedagógusok munkája nélkül, amit szeretettel és hivatástudattal végeznek.

Nyalás fölfelé az amúgy igen leterhelt és rosszul fizetett óvónőknek. A gyerekek meg akár skandálhatták volna:

Kötyönyük tyépen Soltéty bácsi! Az ünnepség végén megtyámoljuk, hány fűtyálat teccettek minekünk ajándékozni. Ahány fűtyálat teccettek nekünk adni az ovink udvarára, annyi áldás szájjon a bácsikra!

Van erről véleménye Hadházy Ákosnak is, aki ott volt a nagy eseményen. Elmondta Facebook oldalán: „Az óvoda udvarára kiterelt gyerekek az egy órás propagandarendezvényen („ünnepségen”) köszönhették meg a politikus bácsiknak az EMMI által adott 10 milliót. A pénzből gyepet csináltak, az udvaron évek óta meglévő (testvérvárosi adományból épült) játékvárat kifestették és a termekben sófalakat építettek. Azért annyi eszük volt, hogy szalagátvágást nem csináltak, pedig tudják, hogy az 5 év alatt semmilyen fejlesztés nem történt Szekszárdon. …Nem is beszélhetünk másról, mint hogy Magyarországon “választás jellegű eseményt” fognak tartani októberben. Végig kell ezt csinálni most, ha már elkezdtük, de még egy választáson elindulni ezekkel a játékszabályokkal: megbocsáthatatlan. Ha azt kérdezik, hogy hogyan lehet tenni ezek ellen a szabályok ellen, akkor én azt kérdezem: mit tettünk eddig ellenük? Megtettünk-e mindent?”

Igen, ha… a magyar választási rendszer és annak pontosan törvényileg rögzített szabályai nem ilyenek lennének, mint most, akkor… Akkor ez a Soltész is minden bizonnyal városgazdászként vakarózna valamelyik hivatalban. Abban egyáltalán nem vagyok biztos, maszek eljárna templomba is. Minek? Ott csak néhányan látnák, mekkora hívő. De hát olyan a magyar választási rendszer, hogy Orbán Viktor éppen beleszerethetett egy nulla támogatottságú alakulatba, és azóta nem engedik el egymás kezét. Jól jön ez a nullásoknak, mert a hatalom ölelésében pontosan úgy viselkednek, mint az őket befogadó Fidesz: kevés munkával sok bajt okoznak az országnak.

Ha vagány és lelkiismeretes gyülekezet lenne a semjéni, már régen önállósodtak volna. Nem mernek bátrak lenni! Így kényelmesebben szórják maguknak a pénzünket; hülyítik a kisgyerekeket, aláznak szegény embereket Isten nevében. Habár… Egyszer Harrach Péter – ahelyett, hogy békés, csendes nyugdíjas életét élné – nagy-nagy önbizalommal azt találta mondani egy interjúban:

  • Sokan vetik a párt szemére, hogy csak a Fidesz kegyéből vannak a parlamentben?
  • Ez nem ráz meg minket, mert ismerjük a tényeket. Szavazóinkat a szövetség mögé állítottuk. Ha pedig olyan helyzet lenne, hogy önállóan kellene indulni, akkor meglenne a bejutáshoz szükséges szavazatszámunk. Jelenleg semmilyen ok és szándék nincs arra, hogy ezt a szövetséget felrúgjuk.
  • A Fideszben sincsen szándék ennek a felrúgására?
  • Nem tapasztaltam ilyet, azt viszont látom, hogy az ilyen törekvéseknek semmi esélyük nem lenne. A miniszterelnök sem támogatna egy ilyen kezdeményezést. Nem mondom, kívülről sokan örülnének a szakításnak. (ORIGO, 2016. 09. 19.)

Így. Talán, mégis meg kellene próbálni, Harrach úr! Bátorság! Tudja, milyen remek érzés lenne, ha tömegek húznák be a KDNP-re az ikszet egy választáson; mennyi polgármesterük építhetné a szent hazát; és még talán Semjénnek is állhatna a zászló meg a miniszterelnökség!

Ebben a mi közös karámunkban pontosan úgy rikácsolnak az egerek, mintha elefántok volnának. Az Isten állatkertjében nagyon hangos a hatalmi dorbézolás.

Igen vagy nem. Szánjanak néhány percet a kisfilmre! Modern társadalmunkban tényleg csak a profit számít? Lehetünk-e egyéniségek vagy beleszürkülünk a tömegbe? A felnőtteknek kötelességük megrohadni a gyárban és ezt a példát a gyermekükbe verni? Irányítható rabszolgák és néma bábok vagyunk/leszünk? Vagy mégsem?

Az önök véleménye

Ott volt az átadón Lölötől kezdve az egész Puskás Akadémia vezérkara. Pedig köze sincs a Puskás Akadémiának a Puskás-díjhoz. Valamiért mégis ráakaszkodtak, mint ahogy a kormány szokta sajátjának tekinteni az uniós forrásokból létrejövő beruházásokat. (zsoltix)

A korábbi, egyébként általam bojkottált foci vb-n is, a horvátok sikerét megpróbálták kisajátítani ugyanígy, hogy a horvát siker a mienk, mert azok is a mi kutyánk kölkei, mindent nekünk, illetve tudjukkinek köszönhetnek. Ein Volk, ein Reich, ein Führer! Vagy: Négy láb jó, két láb rossz! (agador)

Azért, ami a ner migráncsokat illeti, elég pikáns a szitu. Pécsen, igaz nem vendégmunkás migráncsokat, hanem két barnabőrű „vendég” egytemistát rugdostak össze acélbetétes bakanccsal mélymagayar nezmzetthy érzelmű fiatalok, sűrűn ismételgetett „migráncsok takarodjatok” felkiáltásokkal kisérve. Hévizen meg, feltűnően nem fehérbőrű külső személyiségjegyeket viselő turistákat akartak összeverni. Nem is tudom mi lett volna, ha….ugyanis ott a rendőrök is masszívan rasszisták. (Ádám)

Így írtunk mi

Márpedig az elhülyülés felzabálja a jövőt

Kezdetét veheti végre a demokrácia Spanyolországban?

Ami büdös, az büdös

Helyzet van

Szarvasgomba és zsíros kenyér

Tarlós csak betartható, reálisan végrehajtható ígéreteket tesz főpolgármester-jelölti kampányában

Nem volt fontos a körzeti orvosnak, a kórházban, az állami egészségügyben, a magán egészségügyben

Lépjünk fel a gyűlöletbeszéd és álhírgyártás ellen

Mi köt ide?

Hogy is mondjam…

Tarlós István nincs abban a helyzetben, hogy feltételeket szabjon

A nap kommentje:

Ez a torz rendszer nem közönyös. A közönyben még megmutathatnád, mire vagy hivatott. Ez a rendszer a közönyét fegyverként forgatja, hogy ott tehessen keresztbe, ahol csak bír. Rombol. (Alexander)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.