Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nemzethy pacni, avagy Vezér-kép légyszar nélkül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A következőkben nagyon figyelek arra, hogy színben passzolós ebédet, vacsorát főzzek. Nemzeti színben. Szeretném éreztetni, hogy a magyar nemzethez tartozom. De leginkább a családomhoz. Semmi baj, megoldjuk ezt is.

Tessenek figyelni: jövőre a „nemzeti összetartozás jegyében” rendezik meg a Magyarország Étele szakácsversenyt. Az MTI tudósítása szerint az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, Asztalos István elmondta, hogy minden nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és

kötelezően tartalmaznia kell három, a magyar trikolór színeit adó alapanyagot (piros paprika, túró, zöld színű zöldség vagy zöldfűszer).

Asztalos szerint hagyományt, modernséget és furfangot keresnek a nevezett ételekben. A sajtótájékoztatón Rétvári Bence is megjelent. Azt mondta: – 2010 óta fontos célja a magyar kormánynak, hogy minél jobb minőségű és minél egészségesebb ételek kerüljenek a magyar emberek asztalára.

Helyes! Ajánlanám, ne csak a burzsujok asztalán legyen finom, egészséges kaja. Miközben zabálnak Németh Szilárd meg Rogán Tóni családja módra, jusson eszükbe, hogy a csirke farhát nagyon finom ugyan, de sok mennyiségben és sokáig rágódni rajta, kikezdi az idegrendszerét elég sok magyarnak. És ha már megbolondultak így közösen Rétváriék, elmondanám, hogy a családok asztalán elfér, van is helye a sült húsnak, a halnak, a gyümölcskompótnak, a grillezett sajtnak meg egyéb finomságoknak. Ja, hogy nem piros-fehér-zöld? Sebaj, azért elfogy, közben pedig gondolunk a vörösödő, meghibbant fejükre is.

Ma rizskoch volt az ebéd. Mintha tudtam volna, ezután mi lesz a nagy magyar módi. Rendben is volt majdnem minden, de ne haragudjanak, piros ribizli lekvárom nincs, maradt rá a narancssárga (nyalok maguknak) baracklekvár. A zölddel kicsit bajban voltam. Furfangosan kitaláltam, mentalevéllel díszítem a hazafias csemegét. Csak nagyon utálom, és még a haza kedvéért sem rágcsálom. Legfeljebb szívom. A fogamat. Az a helyzet, hogy mifelénk nem szoktak evés előtt imádkozni. Csak annyi maradt meg a Miatyánkból, hogy Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, …szabadíts meg a gonosztól. Kivételesen maradhat a rizskoch is, ugye? Gonoszok meg a mi asztalunknál nincsenek, és még a narancssárga lekvárt sem a falra kenjük. Jó magyar polgárok vagyunk.

Rizskoch. Nem az íze a fontos, hanem a színe. Piros-fehér-zöld

Azt úgysem találják ki, hol rendezik meg a versenyt. Elárulom: a Felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskolában. Azt is tudom, hogy miért. Mert hasonlóan gondolkodik az iskola igazgatója – azért lehet igazgató -, mint a felcsúti birtokos és arénakukac Orbán Viktor. Úgy van az, ahogy a Bányai György mondja:

a magyar nemzeti identitás fontos részét képezi a magyar kulináris kultúra, az étkezési szokások, hagyományok összessége.

Akkor mégis elkúrtam az egész ebédünket. Ha igaz, a rizskoch neve a német kochen (főz) igéből származik, így odalett az egész magyar identitásunk. Megrótt emiatt a lányom: megette a rosseb, már kihalt belőlünk a magyar kulináris élvezet.

Jut eszembe, dagadt a magyar. Ezért felmérik a magyarok táplálkozási szokásait az európai lakossági egészségfelmérés részeként – mondta a Központi Statisztikai Hivatal felméréséhez csatlakozó Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főosztályvezetője, Zentai Andrea. A felmérésben részt vevő hatezer ember háromnapos táplálkozási naplót tölt majd ki, amelyről később egy szakember is kérdéseket tesz fel.

Legutóbb öt évvel ezelőtt csináltak ilyent. Akkor az derült ki, hogy tízből hat nő elhízott, a férfiaknál az arány 65 százalék, a gyerekek elhízási aránya pedig 30 százalék körüli Magyarországon. A felnőtt lakosság körében a kutatás alapján csökkent a sófogyasztás, de a zöldség- és gyümölcsbevitel is, és az elmúlt harminc évben az elhízás aránya megduplázódott Magyarországon.

Akkor volt a rendszerváltás, és talán a kutatók nem tudják, hogy a magyar emberek azóta is tartó jóléte a hasasodáson igen jól látszik. Vagy csak az lehet a baj, hogy a rohadt sok kenyér, krumpli, liszt nagyon hizlal. Millióknak meg más nincs. Azért azt is megfigyeltem például a fideszes urakon, hogy mennyit-mennyit nőtt a fejük, hasuk térfogata. Pedig nem is krumplit, kenyeret esznek éjjel-nappal. Jut oda egy kis csigabiga, szarvaska, őzike, lazac is. Plusz pacal meg kakasjava kutyulék honvédelmi államtitkár módra. Nem felmérni kellene ezeket a nagyfejűeket, hanem lemérni. Súlyra mennyit nyomnak, mert nekem egészen konkrétan a kövér, pocakos, közpénzen zabáló politikusok a halálom.

Szépen fogy a rizskoch, pedig milyen jól mutatna Orbán Viktor gyönyörű képe közelében. A szentlőrinci országgyűlési képviselői irodája falának közepében. Megmutatta a népeknek a helyi lap, amikor Nagy István agrárminiszter oda ment kampányolni. Büszkén írt is egy kampányszöveget a Facebook oldalára arról, hogy Szentlőrincen járt Csendes Istvánné Fidesz-KDNP polgármesterjelölt és Nagy Csaba országgyűlési képviselő meghívására. Andrea lelkes, aktív… Állj! Azért rohadt kényelmes Orbán Viktornak: nincs sehol, nem kampányol, mégis mindenütt ott van. Nehogy elfelejtsük. NémethSziszi a hasán hordja a vezért, mások szobrot, képet raknak ki róla – az ellenzék elrettentésére, saját csodálatuk kifejezésére. Виктор Орбан был жив, жив, жив.

Falon. Nagy Vezér, nagy képe társaságában Csendes Istvánné és Nagy István

Nagy Vezér, nagy kép. Ki tudja, mióta lóg a falon, mikori a fotója: szende, sima liberális feje van, amit mára kinőtt. De nagyon. Képzeljék el, mit küszködhet a takarítónő, hogy ez a gyönyörű portré mindig tiszta és csillogó legyen. Nehogy úgy járjon, mint Palivec úr.

– Azelőtt a császár őfelségének a képe lógott azon a falon – szólalt meg egy idő múlva –, éppen ott, ahol most a tükör lóg.

– Az, jól tetszik emlékezni – felelte Palivec úr –, ott lógott, és leszarták a legyek, hát felraktam a padlásra. Mit tudom én, valaki még tehet rá egy megjegyzést, és csak kellemetlenségem lenne belőle. Kell ez nekem?

Palivec úr a titkosszolgálat áldozata lett, azért tartóztatták le, mert Ferenc Jóskát leszarták a legyek, de ezzel ő egyedi eset a letartóztatottak tengerében. A többség Ferdinánd miatt került dutyiba. Hašek Švejk című regényében vagyunk, a szarajevói merénylet és következményei után.

Svejk és a rizskoch is örök. Kutya legyek, ha azt kívánom, hogy a Vezért leszarják a legyek! Minek strapálnák magukat ezek a pimasz rovarok. Úgyis lekerül a falról Orbán Viktor képe, és akkor csak egy böhöm nagy folt marad utána. Nemzethy pacni.

Az önök véleménye

UFO-k márpedig vannak, sőt közöttünk vannak: nézzetek rá Spöttle mesterre! (Tiszta hangya az ember, látszik rajta!) (Gábor)

Mekkora filmet lehetne forgatni erről a Spöttléről. Nyitó kép: ül az ágy szélén és retteg, kezében fegyver, az ablakra szögezi, hogy azonnal lelője az érkező földönkívülit. De mert dokumentumfilm lenne, kellene a folytatás is: aztán mi lett? Jöttek az ufók? Halomra lőtte őket? (Melinda)

Szerintem nem csöpögtethetnek alattvalóknak uniós pénzt, kizárólag pályázatnyertes haveroknak, ugyanis projektekre adnak pénzt, nem osztogatásra. Az osztogatnivalót máshonnan nyúlják le. (András)

Salvini nyerne Itt, Magyarországon. Mert a választási Ilonka szerverei kifagynának. Mert módosítanák a választási jogszabályt. Mert itt vannak a lilahajú nénik és a hülyére vett szektások. Tutti molto comissario. (Nem is tudtam, hogy tudok olaszul. Hurrá!). (anima)

A nagyúr szuperempatikus. Átérzi az általa okozott szenvedést, nélkülözést, haldoklást – és élvezi. Mert ez is a hatalom jele, nem csak a korlátlan vagyon. Remek írás! (Lajos)

Így írtunk mi

Verhetetlen fideszes szakértelem és vaslogika, meg a drága kifli

Már csak Orbán szentté avatását várom, komolyan

Hol vannak a fiatalok?

Mindegy, „ezeknek” így is én vagyok az Isten

Az ország nem, de a hazugság szárnyal

A Fidesz mozgósítja a polgári-nemzeti-konzervatív szavazóit

A zenében még kevesebb a szélhámos (Ha csikar a hasika 5.)

Egy telehugyozott medencében ülve

A virág szebb

A német nagytőke magyar helytartója kurultájos olvasatban közpénzből járja a pávatáncot

No és hol erre a bizonyíték, Jani?

A nap kommentje

Az üldözött keresztények segítése c.dicsekvés különösen farizeus dolog a kormány részéről. Ugyanis ha valahol valóban üldözik a keresztényeket – sok ilyen hely van sajnos – ott mit segít az nekik, ha pénzt kapnak ? Legfeljebb annyit, hogy anyagilag is megéri majd elüldözni vagy megölni őket. A segítség a befogadás, vagy az őket befogadó országok, szervezetek támogatása lenne. De Magyarország egy üldözöttet se fogad be, keresztényeket sem…. Szégyen ez. (Félix)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.