Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már csak Orbán szentté avatását várom, komolyan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy zseniális cikk jelent meg tegnap hajnalban a Magyar Nemzet hasábjain. A szerző Kis Ferenc – az nem derül ki, hogy épp lelkész-e, vagy szimplán szakértője a keresztény vallásnak – kifejti, hogy miért is teljesen normális az, ha a bibliára hivatkozva tagadjuk meg a menekültek befogadását. Nagyszerű gondolatmeneten keresztül vezeti le a szerző, hogy a csak keresztényeknek való segítségről még maga a Biblia is megemlékezik, tehát az elfogadható. Idézek egy részletet a cikkből:

Jézus szerint „az Írás fel nem bontható”, a bibliai tanítást, a kereszténység alapelveit tehát kizárólag egységesen, a maga teljességében lehet és szabad értelmezni.

Ezt már csak azért is tartottam fontosnak kiemelni, mert a cikk során később pont ennek ellenkezőjéről tesz tanúbizonyságot a szerző, amire hamarosan visszatérünk. Addig azonban lássuk Kis Ferenc mondandóját:

Ezek a farizeusok (a nyugati országok képviselői) ágálnak Magyarország ellen is, követelve, hogy fogadjunk be migránsokat, vegyük ki részünket abból a menekültválságból, amit jórészt ők idéztek elő alantas gazdasági és politikai cél­jaik eléréséért. Arról a fontos körülményről persze nem beszélnek, hogy az elmúlt években Európába érkezett és most ismét nagy tömegekben ide készülő afrikai, ázsiai emberek döntő többsége illegális bevándorló. Okmányok nélkül vagy hamis papírokkal igyekeznek az ígéret földjére gazdasági bevándorlóként. Nem tudni, hogy közülük mennyi a kifejezetten ártó szándékkal érkező terrorista, ISIS-harcos, dzsihadista, de a titkosszolgálatok nem ok nélkül aggódnak és figyelmeztetik a döntéshozókat a nyugati országokban a tömeges bevándorlás okozta fokozódó terrorveszélyre. És ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen az integrációra képtelen vagy azt elutasító migrációs hátterű milliók már évtizedek óta komoly biztonsági problémát, szociá­lis feszültséget és a hétköznapi együttélés ellehetetlenülését hozták az egykor idilli ­európai városokban.

Az, hogy szolidaritásra szólítanak fel egyes uniós vezetők – ha már kereszténydemokráciának hazudja a kormány azt, ami Magyarországon van, talán ez nem is állna olyan távol tűlünk – nem azt jelenti, hogy követelnének bármit is, vagy rákényszerítenének bennünket bármire is. Hogy a migrációért pontosan ki is a felelős, azt nehéz lenne megállapítani, de hogy nem lehet egy, vagy két államot annak okozásával megvádolni, az egyszer biztos. A háborúk, az emaitt kialakult éhinség és kilátástalanság, a globális felmelegedés miatti elsivatagosodás, vagy a tengerek lehalászása mind-mind a migráció kiváltó okai. Nehéz lenne kiválasztani egyetlen olyan eseményt, amelynek köszönhető az, hogy milliók voltak kénytelenek elhagyni otthonaikat.

Hogy a szerző milyen adatokra alapozva állítja, hogy az Európába érkező menekültek döntő többsége okmányok nélkül vagy hamis papírokkal érkezik az ígéret földjére gazdasági bevándorlóként, azt nem tudom, mivel ilyen adatok nem léteznek. Hogy előfordulnak-e ilyenek? Igen, előfordulnak, mint ahogy előfordulnak bűnözők is Orbán Viktor környezetében, azt mégsem tekintjük ekkora problémának, noha az a saját életünket is befolyásolhatja. Tartunk az ISIS terroristáktól és különböző bűnözőktől, ezért hát elutasítjuk minden gyermek és anya menekültkérelmét a tranzitzónában. Biztos, ami biztos ugye. Biztosan erre is van magyarázat a Bibliában, elég ha szorgosan forgatjuk azt addig, ameddig meg nem találjuk az ide illő passzust.

Ugyanakkor a magyarok szívében mindig erőteljes volt a szolidaritás érzése, az elesetteknek, a nehéz sorsú embereknek lehetőségeinkhez mérten segítünk bőrszínre, vallásra tekintet nélkül. Napjainkban a leg­elesettebbek, a legkiszolgáltatottabbak a világ különböző pontjain üldözött keresztény közösségek tagjai, ezért Magyarország nekik nyújt elsősorban – de nem kizárólagosan – támogatást a Hungary Helps program segítségével.

Megint csak érdekelne, milyen adatokra támaszkodik a szerző, amikor azt állítja Napjainkban a leg­elesettebbek, a legkiszolgáltatottabbak a világ különböző pontjain üldözött keresztény közösségek tagjai ? Elég csak szíriára gondolni, ahonnan milliók voltak kénytelenek elmenekülni az elmúlt években, az ország lakosságának 85 százaléka muszlim, nem keresztény. Rajtuk ki segít? Majd megoldja Törökország, vagy Líbia? Az is igen szép a cikk írójától, hogy szerinte a magyarok bőrszínre és vallásra tekintet nélkül segítenek az elesetteken, a kormány mégis úgy döntött, hogy csak és kizárólag a keresztényeken segít. De természetesen ezzel sincsen semmi baj, hiszen már a Bibliában is megírták – itt emlékeztetnék a cikk első mondataira: Jézus szerint „az Írás fel nem bontható”:

Mindez összhangban van a Szentírással, álljon itt példaként Pál apostol üzenete a galatáknak: „Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.” A jézusi tanításnak része tehát az is, hogy védelmezzük saját identitásunkat, kultúránkat. A magyar kormány ennek szellemében segít a bajban lévőknek, példát mutatva a keresztényi szolidaritásból.

Az tehát, hogy csak és kizárólag a keresztény vallású bajbajutottakon segít a kormány, nem hogy morálisan elfogadható, de még a Szentírással is összhangban van. Kell ennél több? A kérdésem már csak az, hogy vajon mikor avatják Orbán Viktort szentté? Mert jelen állás szerint minden cselekedete a Biblia szerint történt, a magyar nemzet érdekében.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.