Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Padlón. A magyar bokszot Fidesz-virtussal az új elnök, az Orbán család ügyvédje támasztja fel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Mindig mondtam, hogy érdemes hallgatni a kakukk közpénzlopó rádiót, váratlan és nagy csodákat lehet a kaszniból megtudni. A sportműsorban is. Ott még a Szijjártó külügyérünk is szerepelhet. Jótékonykodó fideszes ez az ember. Ha elszlalomozik külföldre, képzeljék, nem Orbán-könyvet visz magával bőrbe kötve, aranyba foglalva. Még csak nem is jó magyar házi pálinkát meg csabai, gyulai kolbászt, hanem asztalt visz protokoll ajándékba. Dehogy az Alaptörvény asztalát! Annak már lejárt az ideje, már minden magyar ember túl van a díszes kiadvány megvásárlásán; elolvasta apró és nagy egyaránt. Azért van mit pótolnunk, mert amikor árulták, akkor nem volt benne a hét módosítás. Így aztán mindig kezdjük elölről. Olvasmányélmény.

Tudják mit visz a Külgazdasági és Külügyminisztérium jeles főnöke? Teqballasztalt. Soha nem találták volna ki, ugye? Bemondta a kakukk közpénzlopó rádió, hogy Szijjártó már 28 asztalt szétszórt a nagyvilágban. Körötte csend, amerre ment…

Teqballasztal. Ilyeneket szór szét a nagyvilágba Szijjártó Péter. Darabja 600 000 forint

Ez a pingpongasztalra hasonlító eszköz magyar találmány, és a feltalálók azt mondják: az a cél, hogy 20-30 éven belül legyen belőle olimpiai sportág. Akkor még van ideje Szijjártónak osztogatni darabját 600 ezer forintért. Szépen sutyiban elajándékozott már 16 millió 800 ezer forintért asztalokat. Csessze meg, még miről nem tudunk? Mennyit, mit és hova visz például ez a közpénzfutár. Mert neki ez is a dolga a magyar sportnemzet felkent fiaként. Mondta is, hogy ezzel hangsúlyozza a magyarok kimagasló innovációs hagyományait és sportszeretetét. Európai, afrikai, ázsiai templomok, nagy keresztények kitömése mellé asztal is való. Megáll az ész, fogy a pénz!

Történnek még csuda dolgok a rádióban, például, amikor a Kovács Kokó István a vendég. Arról is beszélt dagadó keblekkel az egykori olimpiai- és világbajnok ökölvívó, hogy tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ökölvívással foglalkozó munkacsoportjának. – A munka roppant megtisztelő és testhez álló. Magyarországon eddig még nem volt lehetőségem építeni, külföldön már sokadszor.

  • A munkaközösséget azután hozták létre, hogy NOB június végén megvonta a Nemzetközi Ökölvívó Szövetségtől (AIBA) a jogot, hogy megszervezze a tokiói olimpia boksztornáját. Az AIBA és a NOB vitája hosszú időre nyúlik vissza, a bokszszövetség ugyanis évek óta gazdasági és vezetési válsággal küzd.

Igen, Kovács valamiért nem kell itthon az ökölvívó szövetségben. Van olyan, amikor a vágyak és a valóság nem találkozik. De azért olyan ocsmány támadást nem szoktak intézni senki ellen a nagy nyilvánosság előtt, mint azt Kovács tette a műsorban. Tehette, mert nem kérdezett semmire sem rá a riporter. Először Csötönyi Sándor kapott tőle hideget-meleget. Ez semmi nem volt ahhoz képest, ahogyan Erdei Zsoltról beszélt. Akivel ma már nem is beszél. Erdei minden volt, csak tekintetes úr nem. Az, hogy nem tartja alkalmasnak a szövetség vezetésére, ám legyen. Mr. Ordenárésága hosszú évek óta erőlködik – hol itt, hol ott bukkan fel.

Igen, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség pénzügyi nehézségei és az Erdei Zsolt bokszelnök körül támadt konfliktusokat majd az ügyészség kivizsgálja. Ha. Erről később. Kovács úgy gondolta, bejelentkezik Erdei helyére. Azt mondta a Magyar Hangnak, egykori barátját és versenyzőtársát, Erdei Zsoltot alkalmatlannak nevezve a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetésére: Kellene egy olyan vezető, akinek megfelelő kapcsolatai vannak ehhez, de egy olyan emberre is szükség van, akinek semmi köze a pénzhez és a szakmából érkezik, a sportágat elindítaná végre felfelé, aki határozott célokat tűzne ki, aki elszámoltatná a múlt bűneit…

Ez akár lehetnék én is.

Az önjelölt hőzöngőket sehol sem szeretik. Ez sem jött be neki. Emlékeznek, bejelentkezett a MOB elnöki posztjára is, akkor Borkai Zsolt kapott tőle nem igazán baráti szavakat. Kovács Kokó Istvánból nem lett MOB-elnök sem. Valamiért nem kell az itthoni sportéletbe senkinek. A rádiós interjú után cseppet nem csodálkozom. Azért sem, mert azt tudjuk, hogy mindig az érdeke szerint hazudik! No, de egy sportember!

Szép kis magyar trió. Kovács Kokó István, aki sosem volt Fidesz-közeli ember

Néhány éve azt mondta:  Én soha nem voltam Fidesz-közeli ember. Értékeket és elveket vallottam, amik nagyon sokszor egybeestek a Fidesz értékeivel és elveivel. No csak, fenyőfaként állt Orbán mellett a Fradi pályán is. Nyilván véletlenül lett delegált négy éve a közmédiumok társadalmi felügyeletét ellátó Közszolgálati Testületbe. És rögtön műsort kapott a közpénzlopó MTV-n. Az Út Londonba című olimpiai magazinműsorban kéthetente Londonba ment, hogy megmutassa a magyaroknak a londoni olimpia előkészületeit.

Már a 2002-es Fidesz-kampányban az első Orbán-kormány hajráját tolta meg. Egerszegi Krisztina mellett ő volt a Fidesz-támogatók közül az egyik híres, sikeres sportolóarc. A kormány meghálálta a kedvességet: akkoriban a Széchenyi-tervből 25 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott Kovács István a Box utca nevű éttermének beindításához.

Miért van szüksége ennek az embernek kiváló bokszolóként arra, hogy hazudjon. Amikor kellett és módja volt rá, a Fideszhez és Orbán Viktorhoz dörgölődzött. A Nemzet Kokója narancsos celebként (vagy mikén) izzadtság nélkül helyezkedik és magyarázkodik.

Azért jó, hogy hallottam azt a beszélgetést a rádióban, mert magamtól sosem találtam volna ki, hogy ez az ember milyen galád jellem. Erdei gyalázása sem jött be neki. Nem lesz szövetségi elnök. Találtak megbízhatóbb embert a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki tisztére: az Orbán Viktor és családtagjai ügyvédjeként ismert Bajkai Istvánt – értesült a Népszava. A fideszes parlamenti képviselő, a párt egyik alapítója Erdei Zsoltot váltja a tisztségben. Azért is, mert a 2018. augusztusi ifjúsági világbajnokság hatalmas 348  millió forintos hiányt hozott össze.

  • A megméretést a Duna Arénában rendezték meg, elég fényűzőre sikerült a befedett medencetérrel, különleges fény- és hangtechnikai megoldásokkal, az Emmi által visszadobott pótköltségvetéssel. Erdei marad a szövetségnél szakmai szerepben. Megteheti, megvédi a NER.

Bajkai István tavaly a Fidesz vesztes terézvárosi-erzsébetvárosi képviselőjelöltje volt, listáról került be az Országgyűlésbe. Szokott ételt osztani meg Fásy Ádám mellett zongorázni. Jesszus! Tillárom, haj! Szépérzékéről és humanizmusáról is ismert ez az ember: döngölte a földbe rendesen a hajléktalanokat: – A hajléktalanoknak nem kellene az utcán élniük, hiszen megfelelő kapacitással állnak rendelkezésre nappali és éjjeli szállások. Megjegyzem, az ő emberi méltóságukat is sérti, ahogy ők élnek. Valószínűleg sokan azért nem használják a szálláshelyeket, mert nem szeretnének szabályok között élni.

Boksz. Erdei Zsolt összehozta a szövetség 400 milliós hiányát, dr. Bajkai István, Orbán ügyvédje közpénzből ellentételezte, és lett a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke

Ügyvédi irodája sokmilliárdos tanácsadói megbízást nyert el a Miniszterelnökségen az uniós közbeszerzések minőségellenőrzésére. Szereti ő is a közpénz menüt: tessenek ránézni. Dr. Bajkai az Orbán család ügyvédjeként járt el több ügyben, képviselte Tiborcz Istvánt is. Megszállták a sportot is Orbán kegyeltjei, értenek hozzá vagy sem, nem számít. Jó terep az, lehet állami pénzekkel manipulálni. A sikert meg vagy hozzák a sportolók, vagy nem. A szövetségek elnökeire nincs következménye.

  • Magyar Asztalitenisz Szövetség: Nátrán Roland – Matolcsy György minisztersége idején a gazdasági tárca államtitkára volt
  • Magyar Birkózó Szövetség – Németh Szilárd – A Fidesz alelnöke
  • Magyar Kézilabda Szövetség – Kocsis Máté – A fidesz-frakció vezetője
  • Magyar Labdarúgó Szövetség – Csányi Sándor – OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Orbán Viktor miniszterelnök barátja
  • Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség – Kósa Lajos – A Fidesz kupakosa
  • Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége – Szalay Ferenc – Szolnok fideszes polgármestere
  • Magyar Röplabda Szövetség – Kovács Ferenc – Nyíregyháza fideszes polgármestere
  • Magyar Tenisz Szövetség – Szűcs Lajos – A Fidesz országgyűlési képviselője
  • Magyar Természetjáró Szövetség – Garancsi István – A Videoton elnöke, Orbán Viktor barátja
  • Magyar Triatlon Szövetség – Bátorfi Béla – Orbán Viktor fogorvosa, a magyar fogturizmus fejlesztője
  • Magyar Vívó Szövetség – Csampa Zsolt – A Belügyminisztérium helyettes államtitkára
  • Magyar Úszó Szövetség – Wladár Sándor – Olimpiai bajnok úszó, állatorvos

Tehát van egy újabb Fidesz-burzsuj, akinek annyi köze van a bokszhoz, mint pillangónak a jobbhoroghoz. Az Erdei Zsolt elnöksége alatt keletkezett majdnem 400 millió forintos hiány miatt jogi értelemben senkit nem vontak felelősségre. A hiány ellentételezése természetesen közpénzből történt, ennek levezénylője dr. Bajkai István volt.

A napokban zajló jekatyerinburgi világbajnokságon magyar öklöző nincs már versenyben. A hat tagú válogatott összesen négy mérkőzést nyert. 2009 óta nem nyertünk érmet világbajnokságon. Milyen égő ez már! Hol van már Papp László, Gedó György, Kovács István, Mizsei György és többi nagyszerű sportoló. Mi francnak vittek ki hat versenyzőt a majd’ háromezer kilométerre lévő orosz nagyvárosba?

És akkor a botrányoktól terhes magyar ökölvívás így néz ki: van egy bokszoló, aki sportolóként elismert, de nem kell Kovács Kokó István a szövetségbe. Van egy érdemei elismerése mellett 348  millió forintos hiányt termelő Erdei Zsolt, és lett egy újabb spori, Bajkai István, aki a Fidesz és Orbán elismerése mellett családi ügyvéd.

Padlón a boksz. A szövetségben csak az elnöki Fidesz-virtus maradt. Egy Orbán-ügyvéddel.

Az önök véleménye

Nemrég megnéztem a Hülyék paradicsoma (Idiocracy) című – annó vígjátéknak készült – amerikai filmet, és nem hittem a szememnek! 2006-ban forgatták, és megdöbbentő jövőt mutatott akkor, ami mára – részben – valósággá vált! Jó szívvel ajánlom, ígérem, nem fogjátok megbánni, ha megnézitek! (Attila)

Ha szekszárdi lennék, Bomba Gáborra szavaznék. És nem azért, mert valami energiaitalnak nevezett hígfossal hasonlatos a neve kiírása. (zsoltix)

Ha külföldön jó magyarnak lenni, itthon meg nem, akkor nincs mese, menni kell. Akkor viszont nem tudom minek akarják visszacsalogatni, akiknek már jó. (Erzsébet)

A magyar családirtás bocsánatos bűn, nem véletlenül nem írták alá az Isztambuli Egyezményt. Egy megafonba kiabáló szír /a szírek nem arabok/ viszont terrorista. Ez orbán országa. (Transzporter)

Így írtunk mi

Az ellenzék jelöltje győzni akar, ezért alkalmatlan. A Fidesz jelöltje veszíteni akar, ezért alkalmas

Egy arab bűnelkövető vajon miért bűnösebb egy keresztény magyar bűnelkövetőnél?

A Kövér nevű közjogi méltatlanság Rogán Antal kottájából muzsikálva provokál

Azért sem

Nem a szél tehet a szemétről

Sportfelszereléssel a migráció ellen

Ha csikar a hasika 2.

Amikor a pénz egyenlő a tudás megszerzésének lehetőségével

Talált virág

Lassan annyian jönnek vissza, hogy el kell mennünk, mert nem férünk egymástól

És nem röhögték ki

A nap kommentje:

… semmi nem tart örökké … fájni fog, tudom, nekünk is, de nekik még jobban … Delhusa Gjoni anno már megénekelte : minél magasabban áll egy nagy szobor, ha ledöntik, annál hangosabban szól … (Anikó)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.