Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szétestek. Nem a magyar nyelv, hanem annak a területnek a nyelve van veszélyben, ahol Semjén vadászgatni szokott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Nem tudom, hogy sírva fakadt-e a kormány igazságügyi csatára a szenvedéstől plusz a hazugságtól. Utóbbitól lehetne bömbölni, hisztizni is, ha rajtakapják. Márpedig lebukott a Varga Judit miniszter. Amúgy Magyarország egyik bölcse. Hoppá, tényleg, mi van, drága bölcsek, mikor akarnak visszalopakodni a néppártba – elég régen felfüggesztették magukat. Lógnak, mint a füstölt sonka. Mi van? A Novák kisasszony meg a Szájer úr sem ér rá, vagy tetszenek sumákolni? Ne tegyék! Tessék tájékoztatni az embereket, mert már nem maradt körmünk. A rágástól. Meg aztán ettől a tárgyalástól várnánk, hogy olcsóbb legyen a disznóhús és a krumpli. Stimmelünk?

Szóval, Judit! Miközben az Európai Unió miniszterei zárt ülésen vitáznak a magyarországi jogállamiságról, addig délelőtt azt írta a twitterén, hogy Magyarországot ismét a tömeges bevándorlás elutasítása miatt állítják pellengérre.

A tények a mi oldalunkon állnak. Megvédjük Magyarországot! – írta a miniszter.

Tanult ember létére nem sokat fogott föl az egész uniós helyzetről. Illetve csak annyit, amennyit Orbán akar. Bizony, magyar akarat, európai lebőgés. Mert az úgy van, hogy a hazug Varga Judit minisztert is előbb utolérik, mint a sánta kutyát. Hahaha! Látja, annak vége, hogy bárkit megetethetnek: kettős dumával hol itt, hol akarnak díszplecsnit a baljukra! (hú, mit beszélek). Pontosan úgy csinálnak, mint egyszerű Józsi a kocsmában, amikor pofon csapják. Otthon pedig beadja a családnak, hogy így akartam, anyukám.

Varga Judit miniszter tanult ember létére nem sokat fogott föl az egész uniós helyzetről. Illetve csak pontosan annyit, amennyit edzője, Orbán Viktor akar

A holland liberális EP-képviselő, Sophie in ‘t Veld nem hagyta szó nélkül a bejegyzést, így válaszolt:

Nem a tömeges bevándorlás ellenzése miatt állítják önöket „pellengérre”, hanem az emberi jogok megsértése, a jogállamiság leépítése és az uniós jog megsértése miatt. Ne játssza a mártírt!

Hej, de tetszik! Mert majd még kimagyarázná a magyar Fidesz-jogállam jeles képviselője, hogyan lett a valóságból olyan valóságshow, amelyikben Orbánék eljátsszák, hogy az Unió direkt meztelen seggű magyar embereket akar látni, miközben Fidesz-csórókáim lelopták róluk még az alsógatyát meg a bugyit is.

Az a helyzet Varga sporttárs, hogy minekünk nincs szebb az öngólnál. Magukat tessenek megvédeni Brüsszelben, mert Magyarországgal már végeztek: megvédték a nyugdíjasokat, a családokat, a melósokat, a szegényeket, különösen a gyerekeket. Plusz védik a hazát a Sorostól, a bevándorlóktól, az ellenzéktől, a másoktól… Ellenség ugyan nincs a láthatáron, de azért jobb óvatosnak lenni – a Dorian hurrikántól. Szerencsére (micsoda rettenet!), az nem jár mifelénk. Különben majd mi megvédjük magunkat az ilyen felkent nagyságos hisztisektől. Nagy meccs lesz!

Meccseljünk egyet – magyar nyelven. Jaj, istened, Semjén Zsolt! Semmit nem fejlődik. Mégis elmegy a mi nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettesünk Gödöllőre, a Szent István Egyetem tanévnyitó ünnepségére. A nagyobb ciki, hogy meg is szólal.

Semjén Zsolt Gödöllőn, a Szent István Egyetem tanévnyitó ünnepségén égette magát

Akkor tudunk Kárpát-medencei méretben létezni, kulturálisan, szellemileg és gazdasági értelemben is, ha nem hagyjuk, hogy szétessen a magyar nyelv. A gondolkodás és a nyelv egymástól elválaszthatatlan: nem lehet gondolkodni valamin, amit nyelvileg nem tudunk kifejezni. Nem mindegy, hogy az a nyelv, amelyet a gondolkodáshoz használunk, milyen minőségű, és az sem mindegy, hogy anyanyelv vagy tanult nyelv.

Pillanat, mindjárt folytatom. Iszom valami baromság elleni löttyöt, körülnézek, mit találok. …Találtam vizet. Tiszta vizet, ez most éppen jól jön, mert ezt az embert tiszta vízzel, tiszta fejjel lehet csak valamennyire felfogni. Igen, a gondolkodás meg a nyelv meg a tiszta fej elválaszthatatlan. Mi van? Mi búbánatos fenét keres ez az ember egy egyetemen? Nagy bután. Minőségi nyelv? Az milyen? Megkérdeztem Molnár Judit nyelvészt, a németországi Göttingeni Egyetem magyar lektorát. Íme a válasza:

  • „Semjén zizzent. A nyelv és a gondolkodás olyan szinten összefügg, hogy egyik a másikat befolyásolja. Leginkább azon gondolkodunk, amit a legjobban tudunk, tehát amit nem tudunk, azon nem szoktunk és nem is tudunk gondolkodni. Ez lenne a minőség egyik értelmezése, ami hülyeség. A másik értelmezés, hogy a nyelvek önmagukban más-más minőségűek. A nyelveknek nincs minősége. Aki mást mond, az a nácikra hajaz. A nyelvek nagyon ritkán szoktak szétesni; változni változnak, csoda is lenne, ha nem változnának.
  • – A magyar nagyon távol áll a széteséstől, mert államok nyelve, az élet minden területén és minden generáció beszéli. A többi nyelv meg persze hat rá, ahogy a magyar is a többire. Ezt úgy lehet megakadályozni, ha teljesen magunkra zárjuk az ajtót – észak-koreai mintára. Annak a területnek a nyelve van veszélyben, ahol Semjén vadászgatni szokott. A lappoké. A miénket nem fenyegeti különösebb veszély, nem kell ápolni, mert nem beteg, működik, mint ahogyan egy átlagos nyelv működni szokott. Amit Semjén mond az buta és nem normális gondolkodásra vall.”

A tudományok szempontjából különösen igaz a külhoni magyarságra, hiszen szisztematikusan gondolkodni csak akkor lehet, ha azt nyelvileg is jól ki tudjuk fejezni – ezt is mondta a miniszterelnök-helyettes.

Tudományok Semjén módra. Emlékeztetőül idéznék.

2012. november 18-án a HVG című újság honlapja azt írta, hogy a miniszterelnök-helyettes 1991-es, a Pázmány Péter Hittudományi Akadémian (PPKE HTK) megvédett teológiai témájú laureatus doktori disszertációja jelentős mennyiségű szövegazonos átvételt, illetve szó szerinti fordítást tartalmaz korábban megjelent művekből, idézőjelek megfelelő használata nélkül. A PPKE nem indított vizsgálatot az ügyben. Másnap, november 19-én az jelent meg a sajtóban, hogy jelentős átfedéseket találtak Semjén Zsolt 1992-es, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Szociológia Tanszékére beadott szakdolgozata és a doktori disszertáció között. A szociológiai szakdolgozat második kiadásából több oldal lényegében szó szerint megegyezik Molnár Attila Károlynak, Semjén Zsolt egykori konzulensének két később publikált cikkével. Az ELTE ezután vizsgálatot indított, és december 7-én elkészült jelentésében megállapította a jelentős szövegazonosságot, és kimondta, hogy Semjén Zsolt súlyos szakmai-etikai vétséget követett el. Ugyanakkor Tausz szerint sem az ELTE 1992-es tanulmányi és vizsgaszabályzata, sem az 1992-es, sem a 2012-es magyar törvények nem adnak lehetőséget, hogy bármilyen hivatalos eljárás induljon a megalapozatlanul kiállított egyetemi oklevél ügyében, így eljárásrend hiányában az egyetem részéről semmilyen következménye nincs az ügynek. A Népszabadság cikkei szerint a PPKE szabálytalanul minősítette át 1997-ben Erdő Péter akkori dékán egyedi döntésével a laureatus fokozatot vallástudományi PhD-vé, mert az egyetemen nem volt vallástudományi képzés, a politikus mögött pedig sem a doktori szabályzatban előírt tudományos munka, publikáció, sem nyelvtudás nem állt. (Wikipédia részlet)

Semjén a lopás, a hazugság és az aljasság professzora. Megyek iszom még egy pohár vizet, mielőtt olyant mondanék, hogy magam is megbánnám. Egyet így is nagyon bánok, hogy itt kell élnünk millióknak az orbáni őrültek házában. Ezek szellemileg totál szétestek.

Az önök véleménye

Bravó, Mogorva úr (?)! Eddig is értékeltem hozzászólàsait; a betonkötés rejtelmeinek szakszerű leírása után kollégát vélek felismerni. És a vége a legjobb. 🤗 (Klute)

Nem kellett volna ezt így korán reggel, kedves Edgar! Már a felkonfban elhangzott „higgadt, megfontolt és mérsékelt házigazda” szövegnél felrobban a colás pohár a kezemben! Nem elég hogy hétfő van, meg munkanap, meg egyáltalán? Konkrét szadizmus. Azért köszi. Jó lenne az őket valóban megillető helyen látni mindkettőjüket. Még ma, hogy legyen nekik is szép hétfőjük. (Anna)

Jövőre már 1,2 milliárd Ft lesz a fogyatékkal élők érdekvédelmi szervezeteinek támogatása? 10 év alatt megkétszereződött? Bravó! És köszönetet kell mondani az 5 millió Ft-os fizetésű miniszternek, mert lehetővé tette, hogy ki tudja hány gyerek-mert erről nem szól a beszámoló, csak a sok szép kilométerről -,eljuthatott az állatkertbe? Nekem az ilyen közlemények olvastán mindjárt az jut eszembe, hogy vajon mennyi alkotmányos költséget tettek zsebre a szervezők? (Toleráns)

Nagyon kevesen jutnak el nyaralni külföldre, még ha a statisztika azt is mutatja. Van aki évente 5X, van aki 1X, és sokan egyszer sem tehetik meg. Nekem úgy sikerül egy évben egyszer eljutnom, hogy az utolsó 22 évben két munkahelyen dolgoztam, amibe mára bele is rokkantam. Ezzel együtt csak spórolással tudtam elutazni, mert a két fizetésem sem tett ki egy állítólagos átlagfizetést. (Transzporter)

Így írtunk mi

A közpénz nem a rohadék kormány, és nem is a kormányfő magánvagyona, amit úgy osztanak, ahogy nekik megfelel

A szakorvoshiány közismert, de a megfelelő intézményi háttér sem adott

Részletek a…

Mérgező ideológiai moslék

Köszönjük a nem tudom mit

A jó elvtársakat meg kell becsülni

Visszaszorítod a sivatagot

Szeretlek

Magyar káprázat

Hősként ünnepelni az erkölcsi toprongyot 2.

A nap kommentje:

K “de(nem)sikerült Zoltán figyelmébe : Magyarországon senki nem akar bosszút állni a tudatrepedéses vezér , és hű csatlósai kivételével ! Jóérzésű ember már most ( 9 éve ) szégyelli hova süllyedt a hazája . Ők (néhányan ) csak később fogjak.. (Krisztina)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.