Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez (liberális) mese. Lennénk Dzsinn

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Mielőtt lefekszenek, feltétlenül nézzenek be az ágy alá, hány migráns fetreng ott. Biztos, ami ziher.

Felsorakoztak már a tizennyolc lábú, piros szemű gonoszok, hogy megtámadják Magyarországot. Figyelmeztet is a vészre a nemzeti észkombájn, tessék kérem rettegni.

Bevándorláspárti bosszúállók mindent megtesznek Magyarország ellen az új Európai Parlamentben, és erről szól a hétfői brüsszeli meghallgatás is – mondta Kovács Zoltán.

Az üldözési mániában tartózkodó és szenvedő nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a kakukk közpénzlopó rádióban a vasárnapunkba rondított bele. Munkaszüneti nap van, szőrös úr, nem illik ilyenkor rémisztgetni. Ha be akarunk trottyantani, megnézünk a munkaszüneti napunkon egy belezős horrort. Vagy nem. Igaz, azokban nincsenek libsi nyakfűrészelős gonoszok. Bezzeg:

Az uniós tagállamok kormányaiban vannak bevándorláspárti erők, amelyek bosszút akarnak állni Magyarországon. A balliberális migránspárti erők a keresztény értékrend felülírására törekszenek. Brüsszelben már ki se lehet mondani azt, hogy „a kereszténység védelme”. Az új ideológia a migránsok támogatása mondja még az államtitkár.

Nyilván az EU-tagországok miniszteri találkozójára utalt, amelyen finn kezdeményezésre meghallgatják a magyar kormány képviselőjét az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás keretében.

Különösen nagy a sürgés-forgás meg a berezelés a nemzethy tébolydában. Hú! – ijesztgetik Kovácsék a drága népüket. Megjegyezném, éppen a napokban gyűjtik össze a keresztényeket a Szajna partján. A program: máglyahalál. Ahogyan régen vót. Ennyire nem majrézhat ez az okos keresztény ember. Hány imát mondott el addig, amíg most megtanítja nekünk azt, hogy milyen is az új ideológia, a migránsizmus. És akkor mostantól kezdve már bele is fészkelődött az agyunkba meg az otthonunkba, sőt az ágyunkba is ez a Fidesz alkotta újkori filozófia. Az. Migránsizmus. Be is van szarva tőle a magyar meg keresztény és nem keresztény. Dúl a családi háborús retorika. Ígyen e!

Hiába no, aki a hülyék égig érő fájára fészkelte be magát, nem sok megértésre számíthat. Igyekezzen saját maga levakarni magáról a szélhámosságot. Már csak azért is, hogy ne ijesztgessen békés magyar polgárokat. Aztán annyit remélhetünk, hogy a migránsizmust felváltja a józanizmus. Tisztelettel, Fidesz-gyűlölet és -frász terjesztők. Ja, mi van a Sorossal? Elfelejtett köpni rá.

Ha nem hallom, nem is hiszem el. A kakukk közpénzlopó rádióban – lehetne ez egyszerűen csak Kossuth, de nem méltó a névre – hetek óta nyomják esténként a Magyar Állami Operaház reklámjait. Azt most hagyjuk is, hogy miből és mennyiért rendelte meg az afroamerikai Ó, a Kovács Ókovács Szilveszter főigazgató. Tulajdonképpen mindegy is. Közpénz az. Vándorol az egyik kézből a másikba – a mancsok tulajdonosa ugyanaz.

Hanem, tessék jól figyelni! Reklámszöveg Verdi Álarcosbál című, 3 felvonásos operájáról, ami (sokak szerint) az első terrorista opera. Hogy a rosseb egye meg, miért nem szóltak az operát kedvelő embereknek azok a fránya sokak. És akkor elengednek a levegőbe egy ilyen mondatot, minden magyarázat nélkül. Vagy az nincs is, csak hajsza a bulvár utolérésére meg az aktualizálható szenzációra.

Mit reméltek ettől? Több vagy kevesebb nézőt? Ki tudja? Verdi operájában a hívószó nem a terrorizmus, még akkor sem, ha a cselekményről lekaparjuk a politikai gyilkosság rétegét. Az Álarcosbál szerelmi történet: egy házasság megmentése, egy viszonzatlan szerelem és az elvakult féltékenység drámája. Megjegyzem, az operairodalom háromnegyed része ilyen. Körítésekben az ármánykodás, a sírig tartó szerelem, a gonosz elnyeri méltó büntetését. Persze, Verdi Álarcosbálja megtörtént esetet dolgoz fel.

  • Az eredeti szövegkönyvet Eugène Scribe (1791–1861) írta. A dráma megtörtént esetet dolgoz fel: a francia forradalom hatására Svédországban kialakult állapotok egyik megrázó eseménye volt, hogy 1792-ben Ankerströhm kapitány a stockholmi operaházi álarcosbálon lelőtte III. Gusztáv svéd királyt. Scribe fantáziadús történetet gyártott a tragédia köré, melyet Daniel-François-Esprit Auber francia zeneszerző 1833-ban zenésített meg először, de műve hamar feledésbe merült. Antonio Somma és Francesco Maria Piave átdolgozta a librettót Verdi számára. A kitűzött nápolyi premier előtt néhány nappal Felice Orsini (sikertelen) merényletet követett el III. Napoleon, francia császár ellen. A vádlottak padján szót emelt az itáliai zsarnokok ellen, szavainak pedig akkora visszhangja kelt, hogy Ferdinánd nápolyi király megrémült Az álarcosbál várható hatásától, és csak átírt szöveggel engedte volna színpadra az operát. Verdi nem volt hajlandó változtatni annál többet, minthogy a cselekményt Stockholm helyett Bostonba helyezte, és a római operaháznak adta át a bemutató jogát – írja az Operakalauz.

Ennyit hergelésen kívül az afroamerikai származású, nagy magyarrá vedlett Ókovács is megtehetett volna. Felejtsük el, maradjon a zene – minden aktuálpolitika beleerőltetése nélkül. Már csak azért, mert valahogyan – ki tudja, miért – eszembe jutott az Ali baba és a negyven rabló története. Abban pedig van szegénylegény, rablóbanda, lopott kincsek, bosszú.

Mégsem mondom, hogy ez lehetne echte magyar történet, magyarországi helyszínnel. Nem, hanem arab mese Perzsia Khoraszán városában. Látják, minden együtt lenne, hogy felhergeljem Kovács Zoltán urat. Már csak azért sem, hadd olvassák a migráns történetet a gyerekek. A legjobb fazon Dzsinn, a jótékony szellem, aki segít Ali babának visszaverni a gonoszok támadását, megkaparintani az ellopott kincseket. Lennénk Dzsinn.

De ez csak (liberális) mese, Kovács úr!

Az önök véleménye

„akármi is történjék ebben az országban, mindig maradj ember, fiam!” Ez az, ami napról napra egyre nehezebb mert lassan halálos fenyegetettséget jelent. De mi másért születik egy ember? (Lajos)

Nos akkor ide is: „mutassuk meg a világnak, milyen is az igazi, mély és magasabb rendű élet, amelyet a keresztény szabadság eszményére építettünk” Jézus épp azt tanította, hogy az akkor alacsonyabb rendű életet élők (nők, gyerekek, szamaritánusok stb) épp olyan értékűek, épp úgy kedvesek Istennek, mint a az akkor épp magasabb rendűeknek gondoltak. (Erzsébet)

Szilvalekvár főzés. Komoly dolog lehet, van egy fényképem a nagyszülőkről, amelyen áldott emlékű nagyapám is besegít. A kertben, bográcsban főzték órákon át. Anyától tudtam. Sose lehet tudni. Azt a fenti receptet megőrzöm. Addig is, a mai napi lecsó is sikerült. Annál inkább, mert egész nyáron kimaradt, szubjektíven objektív okokból. (anima)

Nem akarom folyton hangoztatni megrögzött Klubrádió-hallgató mivoltomat, de Boros Imre úrra is emiatt emlékszem.Több műsorba be lehet telefonálni, de gyakran hív a rádió egyes beszélgetések témájához politikusokat, szakértőket.
No, ilyen minőségében szerepelt többször Boros úr is a 2 ezres évek elején. Valószínűleg a két funkciót összevonva- ” szakértő-politikusként” nyomta a szöveget, ha jól emlékszem elsősorban meźőgazdasági témákban, de amúgy mindenhez is értőként.Nagyon szemellenzős volt már akkor is, nem lehetett őt semmiről meggyőni, csak nyomta a demagóg dumát, nem tudom már éppen melyik párt képviseletében. Rég hallottam róla, azt hittem, már eltűnt a süllyesztőben! (Toleráns)

Így írtunk mi

Ha egy ország ennyire vak és hülye, az megérdemli, hogy halálra szívassák

A kend Zágoni hét szilvafája már valószínűleg a mi pénzünkből a magyarhoni konkvisztádor kezén van

A jogállamiság és a demokrácia nem attól működik, hogy különféle feliratokat aggatunk különféle hivatalokra

Közlekedés

A gazda védelmét élvező cseléd pökhendisége

Magyarország „halmozza a csodákat”, letért a balliberális kormányok által kijelölt, olcsó bérekre építő pályáról és a versenyképesség, a hozzáadott érték növelésére koncentrál

Biztos, hogy még most sem értük el a gödör fenekét

A Vörös-tenger Búvár Paradicsomról

Visszhang

Időutazás

Hősként ünnepelni az erkölcsi toprongyot

A nap kommentje:

Sajnos egyre többen hiszik azt, hogy nekik mindent lehet, akár a politikában, akár a gazdaságban, akár az utakon. Mivel sokan megúsznak sok mindent, egyre szaporodik a követőik száma, mindenhol halottakat hagyva maguk mögött. (Transzporter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.