Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor illiberális vacka. Igaz, nem a gyűrten buggyos gatyája a meghatározó korrupciós problémánk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Vigyázzanak, nehogy nagyon összegyűrődjön a pizsamájuk! Hogy néz az ki!

Most komolyan! Nézzék meg a magyar miniszterelnököt! Megint.

Úgy néz ki, mint aki éjszaka ide-oda dobálva magát beleizzadt a pizsamájába. Aztán reggel, hopp, kiugrott az ágyból, mert találkozója volt Prágában a V4-ek és a nyugat-balkáni országok vezetőivel. Nem volt ideje átöltözni. Pontosan úgy álldogál a sor szélén. Arról nem tehet, hogy alacsony ember a miniszterelnök úr. Arról igen, hogy erősen hízásnak indult. Ha így szereti magát, legyen! Igen ám, de pocakosan is fel tudna öltözni rendesen. Ha soha nem is lesz belőle snájdig isten, de valahogy a gusztustalanság és az ízléstelenség innenső határát mégis meg kellene találnia.

Nem felcsúti röfögőben készült a kép. Tisztelettel. Gondolkodtam, azért buggyos a gatyája, mert hosszú. Biztosan nem jutott egy avató, nemzeti színű szalagot átvágni képes olló. Így aztán marad buggyos, de leginkább gyűrt ez az ember: eszestül meg gatyástul. Nem hiába élversenyző Közép-Európában a magyar miniszterelnök úr, már másolni igyekszik őt a jó barát, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is. Hiába no, ungarise virtus! Plusz albán tornacsuka az ízlésficamos Edi Rama albán kormányfőn. Így mennek ők együtt a jövő Európájába. Orbánra nagyon ráférne már egy kis elegancia is, mert pontosan olyan topis, mint az illiberális vacka.

Szellemileg is csomóban gyűrt lehet már a gondolkodója meg a beszélőkéje is. Kiderült a soros, mondom, amit akarok, reggeli interjúból a kakukk rádióban. Abból gondolom, hogy meggyűrődtek az agytekervényei, mert egyebek mellett az találta ki a népének, hogy az ellenzék korrupcióval vádolja a kormányt. Lószőrt, emberek, az úgy van a Vezérünk szerint, hogy nem meghatározó probléma a korrupció.

Egy olyan országban, ahol folyamatosan nő a dolgozó emberek száma, ahol fejlődés van, ahol beruházások vannak, ahol magas a gazdasági növekedés, ott biztos probléma a korrupció, mert az mindenhol probléma, de hogy nem meghatározó probléma, az bizonyos, mert akkor nem fejlődne az ország. Onnan lehet megismerni a korrupciótól szenvedő országokat, hogy nem fejlődnek, hiszen ellopják a pénzt.

Kik lopják el a pénzt? Tisztelettel. Ez így nagyon általános, de azt biztosan tudom, hogy nem János bácsi ad magának milliós nyugdíjat. Azt is hiszem, hogy nem a közmunkás Marika, Jucika szokta megvenni a kastélyokat, tavakat, erdőket. Pályázat nélkül és milliárdokért. Sőt, azt pedig egészen konkrétan tudom, hogy a szomszédom egyetlen letelepedési kötvényt nem adott el, és nem az egyetemisták futkosnak milliókért a fűtött gyepen a stadionokban. Nem az utcabeli gáz- és vízvezeték szerelőé a fél ország. Az is igaz, hogy nem a 3. b osztálynak főz a Gundel, és a 9. b-sek sem luxushotelben vacsoráznak.

Akkor kik? Kik azok, akik miatt nem fejlődik ez az ország? Ti vagytok, galád senkiháziak, akik miatt haldoklik az egészségügy, padlón fetreng az oktatás; bűnözők, diktátorok a barátaitok; egyre szarabb a forint. Egyre több a kivándorló fiatal és idős, meg a mélyszegénységben élő. Isteni igéket szórtok kötelezően a gyerekeink fejére. Fegyverkeztek, pénzért születtetek magatoknak bébiket – a hazáért, minden magyarokért. Megállítanátok Brüsszelt, kiiktatnátok az ellenzéket és a másként gondolkodókat a nemzetből. Cselédeitek vannak, túlóráztatjátok a melóst, szarért-húgyért robotolnak emberek. Nézzétek csak a fejlődő országunkat, azt az ócska kizsákmányolást, ami milliók életét teszi tönkre, és veszi el a gyerekeink jövőjét. Ezt tudtátok produkálni.

…és te, Orbán, még egy k*rva nadrágra is sajnálod az ellopott pénzünket. De nem a buggyosan gyűrt gatyád a meghatározó korrupciós problémánk. Az egész rendszered: fideszes, kereszténydemokrata pereputtyostul.

Saul fia. A brit The Guardian összeállította a XXI. század száz legjobb filmjeinek listáját, amelyen helyett kapott Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia is. Az Oscar-díjas dráma Todd Haynes Távol a mennyországtól és David Lynch Mullholland Drive című filmje közé beékelődve a 12. lett. A The Guardian szerint a 2000 óta elkészült filmek közül a Vérző olaj a legjobb, megelőzve a 12 év rabszolgaságot és a harmadik helyezett Sráckort. A Saul fia olyan filmeknél bizonyult jobbnak a lap szerint, mint a tavaly bemutatott Roma vagy a négy Oscar-díjat nyerő A Grand Budapest Hotel.

Persze, mindenkinek ízlése szerint. Nekem ez a film: sikít, mint a hegedű.

Az önök véleménye

Egy ismerősöm tanár, akit a saját 2 szakja mellett 2 másik szakra is rá akarják beszélni, amihez végképp se kedve, se tudása, de az nem érdekli az igazgatót. Valamelyikre rá fogják kényszeríteni, hacsak nem mind a 2-re. Mindezt azért mert nincs tanár hiány. Ja és még van amikor napközizni is kell neki. (Transzporter)

Kisebbik öcsém középiskolai tanár, ő is a nyári szünetben próbált mást keresni. De végül idén is maradt a sulinál, fanyalogva. Kb. azóta akarja otthagyni az egész oktatási hóbelevancot, mióta ott dolgozik. És az kurvára nem Rétváriék sikere, hogy ebben a tanévben is tanítani fog. Az lenne a siker, ha nem akarná minduntalan otthagyni a tanári pályát. (zsoltix)

A Fideszre és a kormányra semmilyen törvény nem vonatkozik. Amelyik esetleg igen, azt holnap módosítják. Jöjjenek a vizsgálatok OLAF, EU, Helsinki Bizottság stb – most és azonnal! (Anna)

Személy szerint én nem érzem aszisztálásnak csaláshoz, ha elmegyek szavazni. Inkább úgy fogom fel a dolgokat, hogy megteszek minden tőlem telhetőt. Annak aki ilyen és ehhez hasonló okokból még ennyit sem tesz tesz meg önmagáért, a családjáért, annak nincs joga siránkozni sem. Úgy gondolom ha mindenki elmenne a fanyalgók is, nagyobb esély lenne a fidesz hatalmának megtörésére. (N. Csabáné)

Sohasem értettem azokat a szülőket, akik a gyerek óvodai, iskolai elődását, a születésnapját, az első lépéseit egy kamera lencséjén át követik. Mikor néznek a gyermekük csillogó szemébe, mikor tükrözik vissza azt a ragyogást, hogy nézd anya/apa, milyen ügyes vagyok! (Éva)

Így írtunk mi

Kifinomult stílusú, főpolgármesternek határozottan alkalmas úriember

Tizenhárom

Tisztelt Nyugdíjas Honfitársam! Irány szavazni a Fideszre

Élőben görögből

Ha csikar a hasika

A jó példa és az ő ragadóssága

Egy boldog óra Orbánnal

Muzsika

A Merkel film margójára…

A szétvert oktatás hulláján vicsorogva gyurcsányozni

A nap kommentje:

Ott ahol én lakom, az egyik fideszes jelölt szórólapját, általános iskolai tanulók hordták szét tegnap. A Szalonnázóra írt egyik kommentemben már írtam erről. Ezt én undorítóbbnak tartom, mint a közmunkásokkal való kihordatást. (N. Csabáné)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.